Arkadaşlar herkese selamlar.
Yaklaşık 20.000km iken fark ettiğimiz bir problemden bahsedeceğim. Şuan araç 45.000Km de. Konuyu 6-7 yetkili servise danışmama rağmen bir sonuç alamadım. 24.05.2021 tarihinde aracı servise bıraktım makul bir açıklama yapılmadı. Tecrübeli ustaları izindeymiş gelince haber verelim dediler aramadılar. Baskı balata olabilir oda garantiye girmez isterseniz bakalım dediler. Mantıklı gelmedi bana.
Araç 2017 model Egea 1.6 120hp Multijet Lounge Plus Manuel
Araçtaki şikayeti aktarıyordum.
Araç uzun yolda ısındıktan sonra (ortalama 80-90km yol aldıktan sonra-şehir içi kullanımda bu problemi yapmıyor) yüksek viteste giderken hızlanmak için gaza yüklendiğimde gösterge panelinde vitesin yazılı olduğu ekranda, ben vitesi fiziki olarak düşürmeme rağmen göstergede vites kendi kendine düşüyor ve devir saati yükseliyor.
Örneğin; 6. viteste 1900 devir 100km/s hızla giderken 6.vitesi değiştirmeden gaza yükleniyorum. göstergedeki vites 5 e düşüyor devir 2500, hız 106km/s oluyor. hemen akabinde(1-2sn sonra) göstergedeki vites 4 e düşüyor 3000 devir hız 115km/s devamında gaza basmaya devam ettikçe devir 4000 hız 125-130 km/s oluyor.
Vites koluna dokunmama rağmen manuel araç sanki otomatik araç gibi davranıyor. Ama torku 4.vitese aldığınızdaki tork değil. Hızlanması yavaş oluyor. Konuyu bir çok servis çözemedi.
bir fikri bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Yardım (Motor Mekanik Multimedya)

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
1