P

Er
31 Mayıs 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 2 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Hazırlık okurken bir yandan yksye tekrar girmek istiyorum şansımı tekrar denerim diye. Obp hakkında ya hiç puan vermeyeceğini ya da yarı yarıya puan vereceğini duydum. Puanım yarıya mı düşecek ya da tamamen gidecek mi!

Sabah akşam bu forumda "ceng bitecek abi, tıp bitecek abi, bu bitecek abi, şu bitecek abi" diye haykırılmasından bıktım. Evet dahiyane fikrimi açıklıyorum.

Hepsi bitecek ulan. Hiçbiri kalmayacak bile. Siz şu bu bitecek diye kavga ederken bitiriyorlar. Size belli başlı birkaç bölümün toplam kontejanını yazacağım. Toplam hekim sayısına ulaşabildiğim için onu yazacağım. (2020-2021)

Tıp Fakültesi 2020-2021 Toplam Kontenjanı : 16.448
Makine Mühendisliği 2020-2021 Toplam Kontenjanı : 9.897
Endüstri Mühendisliği 2020-2021 Toplam Kontenjanı : 6.745
İnşaat Mühendisliği 2020-2021 Toplam Kontenjanı : 8.271
Bilgisayar Mühendisliği 2020-2021 Toplam Kontenjanı : 11.083
Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2020-2021 Toplam Kontenjanı : 9.938

2020 OECD verilerine göre Türkiye'de 100K kişi başına 187 hekim düşüyor. 84 milyona vurduğumuzda 157K hekim olduğu gözüküyor.

10 sene sonra şuan bulunan hekim sayısı kadar hekim mezun olacak.

Mühendisliklerde ise durum benzerdir. Mühendisim diye dolaşan fakat en fazla işçi olabilecek insanlarla dolu etrafımız. Bunlar torpille çalışkan, becerikli insanların yerine geçiyor.

Toplam 216 tane üniversitemiz var. Eminim yüzde 70'i kapatılsa ve öğretim üyeleri diğer üniversitelere aktarılsa eğitim kalitesi baya artar.

Yani veriler ortada. Bundan sonra sadece kendinizi geliştirmeye bakın. Ettiğiniz kavgalar boşa. Kesin meslek diye bir şey yok artık.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.