Çavuş
11 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 31 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Hikayeme başlayayım.

Bir eğitim videosu çekmek için, iPhone 7 Plus ile 1 saat 45 dakikalık 4K video çektim. 128 GB lık modeli kullanıyorum. Telefonumda da yaklaşık 48 GB lık boş yer vardı. Çektiğim videolar yaklaşık 43 GB lık bir data oluşturdu. Dosyaları PC ye aktardım ve ardından telefonumdan sildim ve ayrıca "Son Silinenler" klasöründen de sildim.

"Ayarlar > Genel > Hakkında" sekmesinden baktığımda "Kullanılabilir" kısmında 48 GB boş yer görünüyordu, herşey normaldi. Fakat farklı bir uygulama ile baktığımda hâlâ "Kullanılabilir Kapasite" 5 GB yazıyordu. Sanırım bir süre sonra silecek diye telefonumu kilitleyip kenara bıraktım. Bir süre sonra iPhone'un ısındığını farkettim. Telefonumu incelemeye başladığımda uygulama ile widget’a eklediğim Wi-Fi data transferini görebildiğim bir uygulama ile upload yaptığını farkettim. Tekrar "Kullanılabilir kapasite" bölümüne baktığımda rakamın değişmediğini gördüm ve “Fotoğraflar” uygulamasından “6 öge karşıya yükleniyor” yazısını görünce upload u “iCloud Fotoğrafları” nın kullandığını anladım.

iCloud Fotoğrafları senkronizasyonu “iPhone'da En İyi Depolama” şeklinde ayarlıdır ve bu iPhone kapasitesi dolunca senkronize olmuş eski fotoğraf ya da videoları silerek kayıt yapmaya devam etmesi demektir. Bunu yaşadığımda iOS 12.0 sürümünü kullanıyordum.

Bu durumda sildiğim halde yeni bir video çekmediğim için iPhone da hâlâ kapasite yeterli olduğundan upload yapması bir hata mıdır? Yoksa her sildiğimiz fotoğraf ya da videoyu silsek bile iCloud serverlarına upload etmesi Big Data amaçlı bir bilerek yapılmış bir "hata mı"?

Bu "sorunu" şu şekilde çözdüm;
"Ayarlar > Fotoğraflar > iCloud Fotoğrafları" nı kapattım ve telefonumda yavaş yavaş yer açıldığını gördüm. Silinme işlemi bittikten sonra tekrar iCloud Fotoğrafları'nı açtım ve herşey eskisi gibi geri geldi ve upload edilen herhangi bir şey yoktu.

Kanıtım olmadığı için bu “hatayı” ya da “bilerek yapılmış bir hatayı” kendinizde yaparak gözlemleyebilirsiniz.

"Kullanılabilir Kapasite" ye baktığım uygulama: Lirum info
Upload/Download ve "Kullanılabilir Kapasite" durumuna baktığım uygulama: Vidgets

Ayrıca konuyu reddit e de taşıdım yeşillendirirseniz sevinirim.
https://www.reddit.com/r/ios/comments/9qi4nt/if_you_use_icloud_photos_the_photos_or_videos_you/

Edit: yazım hatası.
Merhaba arkadaşlar,

FaceTime için bilgilendirmek amaçlı ve sizinde bu anlatacağım olayla ilgili FaceTime kaynaklı yaşadığınız problemler ve yaşadığınızdan belki haberiniz olmadığı için bu başlığı açtım. Yaşadığım 2 problem vardı bunu paylaşmak istiyorum.

1. Cihaz İngiltere den alındı ve ilk olarak cihazı açıp iTunes e bağlayıp Vodafone sim kartım takılı bir şekilde aktivasyon işlemini gerçektirdikten sonra anında 0.60 TL gittiğini gösteren bir bilgi mesajı gelmişti. O zaman pek bunu dikkate almadım belki aktivasyon için yurtdışına sms göndermiştir diye tahmin edip geçirdim. İlerleyen zamanlarda cihazı kurcalamaya başladığımda Ayarlar > Telefon sekmesinden FaceTime'ı kapatıp tekrar açtım birde baktım tekrar 0.60 TL bakiyemden düştü.

Bunun üzerine hemen Vodafone Online İşlemlere girip Detay Görüntüleme ye baktım. Cihaz İngiltere den alındığını için detaylardan gördümki her kapatıp açtığınızda İngiltere ye 00447786205094 numarasına FaceTime aktive edildiğine dair bir sms atıyor.

Diğer iPhone 4 sahibi arkadaşlarım merak ettiğim bir kaç sorum var bu olayla ilgili.

Telefonu hangi ülkeden aldığınızı ve böyle bir olay yaşadıysanız eğer benim yaptığım işlemleri yapabiliyorsanız diğer arkadaşlarımızın da bilgilenmesi amacıyla sms gönderme işlemini Türkiye den alınan iPhone 4 ler için hangi numaraya gönderdiğini paylaşamanız ve diğer ülkelerden alınan iPhone 4 ler içinde hangi numaraya sms attığını paylaşırsanız sevinirim. Yurtiçine mi yolluyor yoksa yurtdışına mı yolluyor? Bunu bilelim ve buna göre gereksiz FaceTime kapatıp açmalarında paramızın gitmesini önleyelim.

2. FaceTime la ilgili olduğunu sonradan öğrendiğim bir problem daha var. Cihazım genelde PC başına geçtiğimde hoparlörlerin yanında duruyor ve biliyorsunuz ki şebeke ile haberleşmeye geçtiğinde dıt dıdı dıtıdıııı diye bir ses çıkartır. Bu normal olarak her telefon da 5-10-15 dk. lık periyotlarda şebeke ile haberleşir ve kısa bir dııt lama sesi çıkarır. Fakat iPhone 4 ü aldığımdan beri şebekeyle anormal bir ileşim içinde olduğunu gördüm. Herhalde internete bağlı olduğundan dolayı böyle uzun bir iletişim halinde olduğunu düşündüm ve Hücresel Veriyi kapattım. Fakat hala aynı bir bağlantı içerisinde. Ardından aklıma gelen bütün şebekeye bağlanabilecek herşeyi kapattım (Hücresel Veri, Bildirimler, Konum Servisleri, 3G). Fakat değişen bir olmadı. Ne zaman FaceTime ı kapattım herşey normale döndü ve batarya süreside ciddi bir şekilde arttı. Başlığın birinde bununla ilgili bir şey okumuştum ve o arkadaşın internet paketi olmadığı için bu yaşadığım olayı o arkadaş telefonundan bakiyelerinin kendi kendine düştüğünü görerek anlamıştı.

Yeni iPhone 4 alacak olan arkadaşlara tavsiyem FaceTime fabrika çıkışı açık olarak geldiği için batarya sürenizin uzun olması ve radyasyonun etkilerinden fazlasıyla maruz kalmamak için FaceTime'ı kapatın. Telefonunuzu kurcalayan arkadaşlarıda FaceTime'ı gereksiz yere açmaması için uyarın... Paranız için :)

Kalın sağlıcakla...

iPhone 3G

iPhone 3GS

iPhone 4

için iOS 4.1 güncellemesi yayınlandı. 589 MB lık bir dosya. iTunes üzerinde hemen güncellemenizi yapın.

İlgilenen arkadaşlara duyurulur…

Hayırlısı olsun :)
Hakkında
Konum: İzmir,Bornova
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
ISS
Superonline
Steam
ZATOICHI
Game Center
ZATOICHI
Kulaklık - Amfi
Beats Audio
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Mesaj Sayısı: 82
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 87
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 43.547 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 153 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.