Şimdi Ara

Profesyonel TV/Projektör kalibrasyonu hizmeti veriyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Hizmet Türü #Diğer Elektronik Tamir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1
    1 Profesyonel TV/Projektör kalibrasyonu hizmeti veriyorum
    Merhaba,

    Hobi olarak başladığım ekran kalibrasyonu konusunda ev sineması severlere profesyonel hizmet vermek istiyorum.

    Profesyonel renk ölçüm cihazları (spectrophotometer, colorimeter, profesyonel yazılımlar ve test görüntüleri) ile evinize geliyorum ve her marka projektör, LCD, LED LCD, Plazma, Oled cihazlarınızın görüntü kalibrasyonlarını yerinde yapıyorum.

    Kendi cihazlarımı son derece keyif alarak kalibre ettim (Panasonic G20 ve VT60 plazmalar, Sony NX820 LCD, Benq w1070 projektör, bilgisayar monitorleri).

    Bu işi bu konuda yardım isteyen ev sineması severlere hizmet vererek sürdürmek istiyorum.

    Bir süreliğine sembolik bir ücret ile kalibrasyon hizmeti vereceğim, sonrasında ücretlendirmeyi değiştirmeyi planlıyorum.

    Güven konusunda endişeniz varsa özel mesajdan bana ulaşabilirsiniz, tereddütlerinizi gidermeye çalışırım.

    Şimdilik sadece İstanbul’da Ataşehir/Ümraniye/Çekmeköy ve yakın bölgelerde çalışıyorum. İstanbul içi diğer bölgeler için bana ulaşınız.

    Kalibrasyon işlemini TV’ nize bağlı en fazla 2 cihazınız için yapıyorum (örneğin media player kutusu ve Playstation 3-4).

    Aşağıda konu ile ilgili özet açıklamalarımı inceleyebilirsiniz.

    Selamlar,
    Nihat Su



    Kalibrasyon hakkında

    • Binlerce TL ödeyerek evinize bir televizyon ya da projeksiyon cihazı aldıysanız muhtemelen ev sinemasına önem veriyorsunuz. Burada bilinmesi gereken nokta, bu cihazlar genellikle görüntüleri “doğru” olarak gösterebilmek için kalibrasyona ihtiyaç duyarlar.

    • Bu sayfayı görüntü cihazlarından en iyi ve en doğru görüntüyü almayı hedefleyen ev sineması severler için hazırladım.

    • Bu sayfada görüntü cihazınızı temel düzeyde ayarlayabilmeniz için gereken bilgileri sizinle paylaşacağım (plazma, LCD , LED LCD, Tüplü Tv, Projektör, Oled, vs).

    • Ayrıca arzu edenler için profesyonel seviye ölçüm cihazları ile güncel standartlara uygun bir profesyonel kalibrasyon hizmeti sunuyorum. Ayrıca bu süreç boyunca sizi detaylı olarak bilgilendiriyorum.

    • Kalibrasyon işlemi sonrasında cihazınızda görüntüdeki iyileşme miktarı cihazınızın modeline, mevcut durumuna ve yeteneklerine bağlı olmakla beraber mutlaka bir iyileşme olacaktır.

    • Kalibrasyon işlemini özellikle test görüntülerini yansıtabilmemiz için size ait bluray/DVD player, playstation, kendi media oynatıcınızı (TV’ nin kendi içindeki ya da ayrı kutu) kullanarak yapıyorum. Doğru kalibrasyon için sizin kullandığınız cihazlar üzerinden görüntü verilmesi önemli. Bu cihazların kendi üzerindeki ayarları da gerekli durumlarda değiştiriyorum (test/pattern jeneratörü kullanmıyorum, bu cihazlar kalibrasyon zincirindeki en pahalı cihazlar oldukları için şimdilik bu yatırımı yapmıyorum), sıklıkla kullandığınız cihaz üzerinden kalibrasyon yapmak çoğu durumda yeterli olacaktır).

    • Ekranlarını dinamik ve en parlak ayarlarda izlemeye alışmış kişiler ilk başta kalibrasyondan memnun kalmayabilir, memnuniyet derecesi doğru ve doğal görünen renkleri ne derece istediklerine bağlıdır. Bu kişiler bile gözleri alıştıktan sonra görüntünün ne kadar iyileştiğini takdir edeceklerdir.



    Neden Kalibrasyon?


    • Ekran kalibrasyon işlemi cihazın yetenekleri ölçüsünde görüntüsünü dünyada kabul edilen standartlara uygun hale getirmek için yapılır.

    • Günümüzde üreticiler mağazalarda dikkatleri kendi ürünlerine çekmek isterler. Bunu yapabilmek için ekranları “olmaları gereken” ayarlardan farklı ayarlar ile sunarlar (örneğin dinamik mod, canlı mod, bunun gibi modları kalibrasyon sırasında asla kullanmıyoruz)

    • Daha keskin, parlak ve canlı televizyon mağaza ortamında dikkatinizi çeker ve belkide bu televizyonu diğerlerine göre daha fazla beğenirsiniz.

    • Ancak bu televizyonu alıp evinize getirdiğinizde bu ayarlar ev ortamı için geçersiz olacaktır (örneğin, yüksek parlaklık evinizin loş ortamında sizi rahatsız eder).

    • TV ya da projektörlerinizde bulunan THX, Rec709, 6500K ya da film modlarını seçmek doğru bir adım olsa da tam olarak doğru görüntüyü yansıtamazlar.

    • Kalibrasyonun tek ve nihai hedefi; evinizdeki cihazı görüntünün orjinal olarak oluşturulduğu ve işlendiği stüdyolardaki profesyonel monitörler ile aynı standartlara getirmektir. Örneğin kırmızı renk stüdyo monitoründeki kırmızı ile aynı hale getirilmek istenir. Tüm diğer renkler ve dinamik aralık (parlaklık-kontrast-gamma) bu monitörlere eşlenmeye çalışılır.

    • Bir diğer deyişle görüntüyü yönetmenin gördüğü hale getirmek hedeflenir.

    • Bu sağlandığında (ve gözünüz kalibre görüntüye alıştığında) evinizdeki cihazın ne kadar iyi görünebildiğine şaşıracaksınız.

    Kalibrasyon neleri hedeflemez?

    • Elektrik tasarrufu hedeflemiyoruz. Cihaz olması gerekenden daha parlak ayarlara sahip ise doğrudur, elektrik tasarrufu olabilir ancak tam tersi durumda enerji tüketimi artabilir.

    • Benzer şekilde cihazın ömrünü artırmayı hedeflemiyoruz.

    • Daha parlak ve canlı görüntüler hedeflemiyoruz, orjinal resim ne ise odur.

    • Görüntünün sinemalardaki ile aynı olmasını hedeflemiyoruz, sinemalardaki renk standartları evlerdeki cihazlardan farklıdır, aynı renkleri hedeflemek doğru bir yaklaşım değildir.

    • Kalibrasyon sırasında renkleri kişisel tercihlere göre ayarlamıyoruz, renkleri doğru olarak göstermenin sadece tek bir yolu vardır, diğer renklerin hepsi hedeflenen standarttan farklı oldukları için yanlıştır. İstisna olarak parlaklık* kullanıcı isteklerine göre belli sınırlar içinde ayarlanabilir. (* burada parlaklık ile kastedilen TV’deki parlaklık ayarı değil arka plan ışığı, kontrast ve gamma ayarlarıdır)

    • Uyduda ya da paralı TV servislerinde her TV kanalı aynı kalitede görünmeyebilir, hepsinin aynı renk standartlarını benimsemediğini gözlemliyorum. Kalibrasyon işlemi tüm TV kanallarının aynı standartta görünmesini sağlamaz, hedef harici cihazlardan iletilen görüntünün kalibrasyonudur (bluray player, playstation, media player (harici ya da dahili)), DVD player, vs..). Ancak yine de kalibrasyon sonrasında büyük ihtimalle TV kanallarının görüntüleri de iyileşecektir.

    • Daha keskin görüntü hedeflemiyoruz (özellikle keskinlik ayarı ile), büyük ihtimalle ekranınızdaki mevcut keskinlik ayarı düşürülmelidir.

    • Cihazınızda bulunan görüntü işleme teknolojileri ile görüntüyü iyileştirmeyi hedeflemiyoruz, bu özellikler genellikle orjinal resmi bozarak yapaylaştırırlar.

    • Sadece ve sadece orjinal resim hedefliyoruz (orjinal görüntü keskin ise keskin, yumuşak olması gerekiyorsa yumuşak, parlak olması gerekiyorsa ise parlak gösterilir, vs..). Dinamik ya da canlı gibi modlarda TV izlemeye alıştıysanız kalibre görüntü ilk başta gözünüze solgun gelecektir, ancak gözünüz alıştıkça takdir ve memnuyet dereceniz artar.

    Kalibrasyon süreci ile ilgili sorularınız varsa ya da görüntü cihazı ayarları ile ilgili genel bilgi almak isterseniz bana mesaj ile ulaşabilirsiniz.

    Buradaki bilgilere ilave olarak ayrıca kalibrasyon ve temel ayarlar ile ilgili açtığım aşağıdaki başlığa da göz atabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/tv-projektor-goruntu-ayarlari-ve-kalibrasyon-hakkinda--138058703



    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
    Fiyat : 0 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : İstanbul, Çekmeköy Kargo Ücreti : Gönderici Öder Kargo Şirketi : MNG Kargo İlan Durum : Satışa Açık



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • El ile ekran ayarları için ipuçları

    • Parlaklık görüntü kalitesinin önemli bir bileşeni değildir (daha önemlisi tam tersine siyah derinliğidir) (istisnaları açıklayacağım: HDR). Ekran ışığını ve kontrastı gereğinden fazla artırmayın. Gözünüzü yorar ve izleme keyfinizi etkiler. (burada parlaklık ile kastedilen ışık kuvveti ve panel ışığıdır, tv’nizdeki parlaklık ayarı değil)

    • TV’ nizin yüksek ışık gücü güneşli salonlarınız için iyi olabilir ama karanlık olması gereken ev sineması ortamında geçersizdir. İdeal ayarlar yapılırken yüksek parlaklıklar büyük ihtimalle düşürülmelidir.

    • Büyük ihtimalle TV’nizde bulunan bütün yapay görüntü işleme özelliklerini kapatmanız daha iyi bir görüntü ile sonuçlanacaktır, bu özellikler görüntünün aslını bozarak yapay bir hale getirirler (color enhance, ultra contrast, dynamic color, vs...)

    • Tv’nizdeki görüntü modları arasında kalibre görüntüye en yakın olan seçenek büyük ihtimalle film modudur. Cinema, movie, vs olarak isimlendirilmiş olabilir (ayrıca bazı Panasonic TV’ lerde ve Epson/JVC Projektörlerde THX modu), ayrıca renk sıcaklığı seçeneği var ise “sıcak” olarak seçebilirsiniz. Bu ayarları seçtiğinizde görüntü oldukça iyileşecektir (dinamik modda izlemeye alıştıysanız görüntüyü ilk başta yadırgayabilirsiniz, ama gözünüz alıştıkça daha fazla detay görmeye ve daha keyifle izlemeye başlarsınız).

    • Kontrast, Parlaklık, Renk ve Ton (tint) ayarlarına test görüntüleri ile ayarlamadığınız sürece mümkün olduğunca dokunmayın, film modunda büyük ihtimalle doğru olarak ayarlanmışlardır.


    Cihazlardaki Temel Ayarlar

    Aşağıda belirttiğim temel ayarlar bütün görüntü cihazlarında bulunur.

    Parlaklık (brightness) : Siyah seviyesini ayarlamak için kullanılır yani kastedilen siyahın parlaklığıdır, maksimum ışık seviyesini etkilemez. Cihazın yetenekleri ölçüsünde siyahları en derin seviyeye getirmek için kullanılır. Çok yüksek olması görüntünün gri ve solgun olmasına yol açar, çok düşük olması siyaha yakın görüntülerin “ezilmesine” yani görünmemesine yol açar, optimum noktası bulunmalıdır. Siyahların mümkün olan en derin seviyede tutulması ise görüntüde algılanan (ve ölçülen) kontrastın artmasını sağlar. Kontrast (kontrast ayarı değil), bir çok otorite tarafından görüntü kalitesini belirleyen en önemli bileşen olarak kabul edilir. Bu yüzden siyah derinlikleri çok fazla olan oled, (merhum) plazma ve bazı üst seviye projektörler (diğer özelliklerinin yanısıra) çok daha iyi görüntü kalitesine sahip olarak kabul edilirler.

    Kontrast ayarı (contrast, zıtlık) : Beyaz ışık kuvveti ayarlanır. Çok düşük olması soluk, düşük ışıklı bir resim ile sonuçlanır, çok yüksek olması beyaz renge yakın detayların ezilmesine ve renk patlamalarına yol açabilir. Genel olarak karanlıkta izleme için biraz düşük, aydınlık güneşli ortamda yüksek olması tercih edilebilir. Kontrast ayarının ölçülen (ve algılanan) kontrasta etkisi üst maddedeki siyah seviyesi ayarı (brightness) kadar olmasa da vardır.

    Yukarıdaki iki maddedeki parlaklık ve kontrast ayarlarında kalibrasyon için kullanılan ölçüm cihazlarına ihtiyacınız yoktur. İnternetten bulabileceğiniz bazı test görüntüleriyle kendiniz de makul seviyede ayarlayabilirsiniz, bununla ilgili ayrıca detaylı bilgi vereceğim.

    Renk (color) : Tüm renklerin doygunluklarını ve ışık kuvvetini aynı anda artırır ya da düşürür. Göz ile doğru olarak ayarlanması çok mümkün olmayabilir, ölçüm cihazına ihtiyaç duyulur ama büyük ihtimalle değiştirilmesine gerek yoktur, modern cihazlarda fabrika ayarı oldukça doğru olarak geliyor.

    Ton (tint, hue) : Renk tonunu ayarlamak için kullanılır (yeşil - pembe tonlaması için). Cilt tonlarında bir sorun var ise kullanılabilir ama bunun da göz ile tam doğru olarak ayarlanması mümkün olmayabilir, ölçüm cihazına ihtiyaç duyulur. Modern cihazlarda genel olarak değiştirilmesine gerek yoktur.

    Keskinlik (sharpness) : Resmin yapay olarak keskinleştirilmesi için kullanılır. Fazla artırılması resme keskinlik veriyormuş gibi görünsede resimdeki ince detayların görünmesini engeller. Genel olarak düşük tutulmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsunsu -- 26 Nisan 2019; 20:9:30 >
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    televizyon kalibrasyon hizmeti almayı düşünüyorum, size nasıl ulaşabilirim?
  • alpoichi A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size özel mesaj ile ulaşırım.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • Merhaba,

    Antalya, Konyalti, Hurma Park'ta yaşıyorum.

    Monitörünüzü kalibrasyon hizmeti almayı düşünüyorum, size nasıl ulaşabilirim?

    Değilse, Antalya'da nerede bir kalibrasyon cihazı kiralayabileceğinizi söyleyebilirsiniz
    X-rite i1Display Pro

    Teşekkür ederim!
  • Merhaba,
    Malesef yardımcı olamayacağım. Ayrıca şu an aktif hizmet varmiyorum.
    Bilginize, selam.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • Araştırma yapanları yanlış yönlendirmemek adına artık kalibrasyon hizmeti vermediğimi burada belirtmek isterim.

    İlanı çıktıktan sonra bu zamana kadar 20-25 kişi fiyat sordu, gerçekten kalibrasyon yaptığım tek bir cihaz oldu.
    Herkesin en büyük endişesi tahmin edebileceğiniz gibi ücret, yüksek ya da çok uygun fiyat verdiklerimde bile uygulamaya karar veren çıkmadı.

    Türk insanı olarak bu harcamayı gereksiz ya da değmeyecek bir harcama olarak görüyoruz sanırım.

    Yine de kendi adıma televizyona 5 – 10 bin TL civarı yüklü bir para verip ayarları düzgün yapılmadan izlemek bana uygun gelmiyor, zaten bu yüzden bu işe hobi olarak başlamıştım.

    Tabi ki herkesin kendi tercihidir, saygı duyuyorum bu noktada.

    Bir diğer bırakma sebebi de elimdeki cihazların periyodik kalibrasyonlarını yaptırmamam, ölçümler benim gözüme doğru görünse de yine de belli aralıklarla (yılda ya da 2 yılda bir) referans bir cihaz ile ölçüm doğrulukları kontrol edilmeli, profesyonel seviyede bu işe devam edebilmek için.
    Bu işin bir getirisi olmadığı için böyle bir maliyete ben gerek duymadım açıkçası, benim kendi cihazlarımda gayet güzel şekilde iş görüyorlar.

    Hala az da olsa fiyat soran olduğu için bilgilendirmek istedim, yine de bu sayfada kalibrasyon ile ilgili bilgilendirme paylaşımlarına devam etmeyi düşünüyorum, selamlar..
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • Merhaba, yakın zamanda almış olduğum oled tv ile ilgili yaptığım ayarları paylaşmak istedim (LG C9).

    Mümkün olduğunca yorumsuz ve sade yazmaya çalışacağım, yazacaklarım sadece görüntü performansı ile ilgili olacak, diğer özelliklere pek girmeyeceğim.

    İleri düzey ayarları kısaca belirteceğim, ölçüm cihazı olmadan oralara müdahale etmenizi tavsiye etmem yine de.

    Ayarları aynı zamanda colorimeter ve spectrophotometer cihazları ile teyit ederek yaptığım için göz ile yapabileceğimden çok daha güvenli ve doğru oldu.

    İlk kurulum:

    Servis gelip kurduğunda TV’ de ölü pikseller tespit ettik 10-15 tane. Servis formuna not düşüldü ve değişim sağlanabileceği belirtildi.

    Servis gittikten sonra TV’nin biraz daha detaylı kontrollerini yaptığımda “near black” yani çok koyu grilerin tamamen siyah olduğu (black crush), yani koyu detayların ezildiğini gördüm.

    Bu durum iki ya da üç gün sonra neredeyse tamamen düzeldi (gece piksel düzeltici çalışması sebebiyle sanırım), sadece %5 gri ve daha koyu tonlarda ekranın kenarlarında kararma var, sadece kenarlarda sıkıntı var ekranın ortasında bir olumsuzluk yok, yurtdışı testlerde de bundan bahsediliyor

    Ölü pikseller izleme mesafesinden görünmediği için ve siyahların ezilmesi problemi de tamamen düzeldiği için şu anda panel değişimi düşünmüyorum, 6 ay içinde değişim sağlayabilirim.

    Servis ilk kurulumda TV modunu eco’ ya getirdi.

    Ben isf uzman (karanlık ya da parlak oda) moduna aldım (zaten ölçümlere göre bu modlar açık ara en doğru modlar)

    Genel ayarlar:

    Eco modu menüsünde Otomatik güç kapama süresi : 2 saat (servis hiç kapanmayacak şekilde ayarladı, öyle isteniyormuş, ekran yanığı için birebir)


    Genel görüntü ayarları:

    En boy oranı ayarları : Orijinal (önemli: buradaki yalnızca tara ayarı : Açık olmalı, yoksa zoom yaparak çözünürlüğü bozar ve keskinliği azaltır, başka yerlerde overscan ya da just scan diye de geçer)
    Enerji tasarrufu : Kapalı
    Ek ayarlarda ekran değişimi açık, logo parlaklık ayarı yüksek
    AI Resmi : kapalı (ne işe yaradığını anlamadım)

    Resim Modu ayarları:

    İsf Karanlık oda veya isf Parlak modları seçiyorum, her ikisi de profesyonel olarak kalibre edilecek hale oldukça yakın, zaten testlerde de yazıyor.

    Oled ışığı : 60 , Kontrast : 70 (ölçüme göre 130 nit civarı parlaklık veriyor, yurdışındaki kalibratörlerin karanlık oda standardı da bu civarda)

    Parlaklık : 52 ( buraya dokunmanızı tavsiye etmem ama araştırmak isterseniz kalibrasyon ipuçları sayfamdaki gibi ayarlayabilirsiniz, normalde 50 kalmalı, ben black crush problemi için ve ileri düzey ayarlarda değişiklik yaptığım için değiştirdim)

    Keskinlik : 0-10 aralığında (fazla artırmak keskin görünse de aslında detayları yok eder, fazla artırırsanız örneğin insan ciltlerinde bazı detayların ezildiğini görebilirsiniz)

    Renk : 50 , Ton : 0 (öndeğerlerinde değişikliğe gerek yok)

    Resim Seçenekleri
    Kalibrasyonda bu ayarların genellikle hepsini kapatırım, orijinal görüntüyü etkiledikleri için.
    Gürültü filtresi : kapalı
    MPEG gürültü filtresi : kapalı
    Pürüzsüz geçiş : kapalı
    Siyah seviyesi: otomatik (soluk görünürse yüksek, çok karanlık ise ve karanlık detaylar siyah oluyorsa düşük, parlaklık ayarı yapılırken burası da kontrol edilmeli)
    Gerçek sinema : kapalı (etkisini bilemiyorum)
    Motion Eye Care : kapalı
    TruMotion : Kullanıcı: De-judder : 3, De-blur : 10 (de-judder 0 tavsiye ediliyor ama 3 benim gözüme daha iyi geldi) , Oled motion kapalı (spor izlerken pürüzsüz daha iyi olabilir denemedim)

    Uzman seçenekleri
    Dinamik kontrast : kapalı
    Süper çözünürlük : kapalı
    Renk skalası : otomatik (ben ölçümlere göre sdr için genişletilmiş seçtim ama otomatikte bırakabilirsiniz, otomatik seçilmez ise HDR olmadığı sürece geniş seçilmemeli, HDR ‘ da ise geniş seçilmeli)
    Gamma : 2.4 (2.2’ de seçilebilir, kalibrasyona etkisi az, göz zevkinize göre ve izlediğiniz içeriğe göre)
    Maksimum parlaklık : kapalı

    İleri düzey ayarlar:
    Beyaz dengesi ayarları
    Renk sıcaklığı : sıcak2
    (detay açıklama: buradaki ayarlara ölçüm cihazı olmadan müdahale etmek mümkün olmayacaktır, ben ölçüme göre iki noktalı yöntemde yüksek kısımdaki maviyi düşürüp (-2) düşük maviyi biraz artırdım (+3), diğer değişiklikler 22 noktalı yöntemde küçük değişiklikler şeklinde oldu, genel olarak beyaz dengesi ayarları isf modlarında çok iyi olduğu için hiç dokunmaya gerek yok, içiniz rahat olabilir, sadece black crush problemi için 2.5% ve 5% görüntülerine daha detaylı bakmam gerekti, hiç dokunmasam da kurulumdan iki gün sonra düzeldi ve oldukça iyiydi)
    Renk yönetim sistemi
    Bu kısma hiç müdahale etmeye gerek yok, zaten ayarlar çok düzgün çalışmıyor ama öndeğerler yeterli (isf modları için)

    HDR ayarları
    Ölçümlerde en doğru mod olarak sinema’ yı seçtim (ev sineması değil)

    SDR’ da bulunan ayarların hepsi aynı, resim seçeneklerindeki bütün ayarlar kapalı

    Oled ışığı : 100
    Kontrast : 90 – 100
    Parlaklık : 51 (SDR’ daki gibi HDR’ da da buraya eğer test görüntüsü ile detaylı ayar yapmayacaksanız dokunmanızı tavsiye etmem, 50 kalabilir)

    Uzman ayarları
    Dinamik kontrast : kapalı
    Dinamik ton haritalama : kapalı (bu ayarı kapalı yapınca HDR parlaklığı oldukça düşüyor, ben yine de göz yorgunluğuna karşı kapattım, özellikle karanlıkta daha rahat izleniyor)
    Renk skalası : geniş (ya da otomatik)

    Burada da aynı şekilde beyaz dengesi ve renk yönetim sistemi ayarlarında bazı değişiklikler yaptım, bunları size tavsiye etmem doğru sonuç vermeyebilir bu yüzden paylaşmıyorum ama zaten ölçümler oldukça iyi olduğu için içiniz rahat olarak sinema modunda kullanabilirsiniz. Ev sineması ya da Technicolor modları kalibre görüntüye bu kadar yakın değiller.

    Bu ayarları yaptıktan sonra tüm girişlere kopyala seçeneği ile canlı tv ve tüm girişlere hem genel resim ayarlarını hem de uzman ayarlarını kopyaladım.

    Normalde oled tv’ lerin kalibrasyonu için panelin en az 100 saat çalışması gerekli, renklerin oturması için, ama ben sabredemediğim için henüz birkaç saatte iken ölçümleri alıp ayarları yaptım, bir süre sonra tekrar ölçümlere bakacağım, ileri düzey ayarlarda değişiklik gerekebilir.

    Genel bilgi olarak ev sineması severlerin bilgilerine sunulur..
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • merhaba, hangi kalibrasyon cihazını kullanıyorsunuz bende tv de kullanmak için arayış içerisindeyim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: byorhan

    merhaba, hangi kalibrasyon cihazını kullanıyorsunuz bende tv de kullanmak için arayış içerisindeyim

    Merhaba, X-rite ID3 colorimeter ve X-rite i1pro2 spectrophotometer var hocam.

    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.