Şimdi Ara

Profesyonel Orduya Ne Zaman Geçilecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
8.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Bence max 15 seneye kalkacak bizde boşa askerlik yapmış olacaz :D



    Alıntıları Göster

    Sen askerlik yapmadın mı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    Sen askerlik yapmadın mı



    Alıntıları Göster
    Yok mezun olursam bu sene yaparim belki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furandor

    Askere gitmek istemiyorum vatan hizmet istemiyorumun adı ne zaman ordumuz profesyonel olacak olmuş. ..
    Birader ister inan ister inanma ama az daha subay yada polis olacaktım ki hala aklimdadir ama bi isi yarim yapmayacaksin ya tam yapacaksin ya hic yapmayacaksin benim mantigim budur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerde ne milli değerler öğretiliyormuş ki. Ders mi veriyorlar sanki. İş veriyorlar çalışıyorsun gece nöbete dikiyorlar öylece dikiliyorsun ve kompozit başlığı çıkarıp üzerine oturarak saatleri geçiriyorsun. Tepemize kamera dikmiş bunu izleyen hazırda 12 asker tutuyor ama bizi oraya dikmekten vazgeçmiyorlar. Sanki birşey yapıyorduk.

    Askerde sadece bedavaya işçilik yapılıyor. Maaşıyla işçi tutmak zor askere gelenlere yatak yemek karşılığı herşeyi yaptırıyorsun. Yaptım ondan konuşuyorum.

  • Profesyonel orduya geçmesek bile kapitalizm çöküyor artık evrensel anlayış ve yapay zeka dünyaya hüküm sürecek bknz: insansız araçlar tank teknolojisinin sonunu getirmiş durumda.


    paranın dijitalleşmesi

    robotlaşma



    özellikle robotlaşma askerlik ve işgücünü bitirecek insanlar işsiz kalacak vatandaşlık maaşı gelecek. bu dediklerimi yazın bir kenara olunca uyandırırsınız topic'i.



    Dünyada baya bir değişim bekliyorum ben.

  • Eee madem milli değerler öğretiliyor kadınlar neden gitmiyor? Savaş anında karşısına düşman çıktığında silah tutmayı bilmiyorsa yanında askerlik yapmış erkekle mi dolaşacak? Herkes gitsin ya da hiç kimse gitmesin. Ya da tüm ülkeye silah eğitimi verilsin daha az maliyetli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerde öğrendikleri hiçbirşey yok olur mu hiç bunu kim söyledi sana ? Tekmil nasıl verilir nasıl yatılır kalkılır yastığın bile yönü var. Disiplin. Silah tutma atış eğitmler rütbeler TSK nın işleyiş şekli evrak prosedürleri. Bunlar önemli konular. Bazı kesim patates soymaya mı gittin vatani kurtardın gibisnden konuşuyor buda çok yanlış bir konuşma şekli. Orası bir alay sende bir dişlisin sen döneceksin ki bütün TSK nın saati işlesin. Bir alay da temizlikte yapılır yemekte yenilir gereken herşey yapılır. Olası bir savaş durumunda askere giden kişiler nasıl hareket edeceklerini bilirler. Tankcı tank nasıl kullanılır bilir. Yabancı kalmaz olası durumda. Her askere giden oranın havasını bilir. Atış yapmıştır mermi patladığı zaman buney demez. Bunlar hayati konular. Sırf askere gitmekten korkan bir grup bunlarda kendilerini birde vatansever olak tanımlar ağızlarına geleni konuşuyorlar. Nöbet tutmak silahı nasıl omzuna alacağının bile kuralı vardır. Bunlar sivil hayatta öğrenilecek konular değiller.


    İlla savaşa girmen çatışmaya girmen gerekmez. Bizim gibi sürekli hali hazırda asker bulundurmak zorunda olan ülkeler için bunlar çok önemli konulardır. 2 ülke düşün birisinde bizim gibi zorunlu askerlik var. 20 gün acemilik eğiitmi görüyorsun 3 5 mermi atıyorsun nöbet tutuyorsun aslında öğrenmedim demene rağmen bir çok konuda bilgiye sahipsin. Bu şekilde 500.000 asker düşün. Karşıdaki ülkedede askere gidenlerin sayısı 0. Zorunlu askerlik yok herkes kamu görevinde. Bu iki ülke karşı karşıya geldiği zaman o beğenmediğiniz acemilik iplemediğiniz 3 5 mermi sizi hayata bağlayıp düşmanızı yenmenizi sağlayacaktır. Karşı tarafta askere sıraya geç desen adam ömrü boyunca sıra mı yapmış? O sıraya girene kadar sen çoktan hücüm yeleğini giyip yola çıkmışssındır. Yani sıraya geçip merminin ağzına verip düzgün emir alabilmek basit gibi görülen konular bile seni 10 - 0 öne geçirir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 23 Ocak 2021; 23:17:14 >




  • 12 ay yaptım ne kelleler aldım hey gidi günler gey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik kötü bir şey değil ömrünüzde paranızla bile yaşayamayacağınız tecrübeleri bedava dan yaşayabileceğiz bir yer. Yeter ki yerine düşün.

  • kısa bir sürede olabilecek bir şey değil ama bu yedek astsubaylık işi iyi oldu keşke uzatıp bi 5 yıl sözleşmeli falan yapabilseydikProfesyonel Orduya Ne Zaman Geçilecek? 

  • para toplamak varken niye pro orduya gecilsin? miss gibi para bu yuzden bedelli askerligi tam zamanli getirdiler ya para kazanmak icin yurt disindakiler garanti yapiyor zaten 5bin euro miss sicak para


    biraz daha para kaldirmak icin kadinlara bile zorunluluk getirebilirler




    Profesyonel Orduya Ne Zaman Geçilecek?
  • Yeterli bütçe yok.


    Zorunlu askerlik kalkmaz.


    Ordunun şuanda %50'si profesyonel yapıda.


    Her halükarda kişilerin 1 aylık askerlik eğitimini alması gerekli diye düşünüyorum.


    Gidince Türkiye gerçeklerini, bu ülke neden böyle anlarsınız ayrıca.


    Sabır, özgürlüğün değeri,bir günün ne kadar uzun olduğunu ve şanslı iseniz en iyi arkadaşlığında yaşandığı bir dönem olabilir sizin için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Knk ingiliz ordusuna falan bak ww1 ww2 öncesi hep cok iyi yetistirilmis 150 250k arasi kisilerden oluşma

    Orduyu zaten sevk idare ve komuta edecek asil kadro cok önemli atiyorum Allah korusun yarın bir savaş çıktı ikimizi askere aldilar 10 kisilik bir squatız basimizdaki on başı ne kadar kaliteli olursa o kadar efektif oluruz

    Bir soz vardir arslanlar ordusunun basinda tek koyun olacağına koyunlar ordusunun basinda tek aslan olsun

    Denizci havacı gibi kaliteli insanlara cok cok cok ihtiyac lazım özellikle bunlari diri tuttukları icin hep kazaniyor anglosakson ekolü

    Alıntıları Göster

    Onu yaratabilecek ne altyapı nede yeterli donanım var.Maddi külfet ise cabası onlar ingiliz onlar abdliler seri üretimde ve değerli para yaratımında önderler.


    Onlar bile savaş dönemler bu kaynağa ve düzgün borçlanmaya karşı sıkıntı yaşabiliyorsa senin durumun nicedir.Sen sadece bölgende nicelik olarak bir güç koridoru yaratabilirsin.Teknolojik gelişmeler var ama genellikle bunda da dışa bağımlısın.


    Zaten topu topu 400 bin profesyonel askerin var.her yıl 4 celp dönemi toplamı buna subay ve er sınıfından geçici 400 bin daha ekleniyor.


    Aslında çokta fazla değiller.Bir milyon olması lazım ama bunu kaldırabilecek maddi bir getiri yok.Eskiden bu sınır daha yukarıdaydı ama gerek teknolojik gelişme gerekse maddi olarak tasarruf babında sayı alımı yıllık düşürülmüş.En son 90larda terör dönemi 1 Milyona çıkmış sanıyorum.O zaman profesyonel bir ordu ve şuanki teknolojik ekipman yeterliliği yoktu yıldan yıla bu noktada eksikler giderildi ama hala çok eksik var.





  • En az 1 ay yapmak lazım Türkiye gibi ülkede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben askerlik yapalı 20 yıla yakın oldu. Gittiğimde gördüm ki askerlik gerekli bişeymiş. Kimisi öğrenmek kimisi de ülke gerçeklerini görmek için askere gitmeli. Yoksa askeri eğitim için çok şart değil. Terör için zaten profesyonel askerliğe geçtik. Büyük bir savaşta da sivillerin gücü sonucu pek etkilemez zaten.

    20 gün acemilikte kısa dönemleri gördüm. Belki yarısının nasıl üniversite mezunu olabildiğini anlayamamıştım.

    Ama asıl bomba usta birliğindeydi. Milletimizin eğitim, kültür, davranış, geleneğini orada gördüm. Ki ben, tamamı anadoludan gelen öğrencilerden oluşan parasız yatılı bir lisede okudum.

    Eğitim şart diyoruz ya. O eğitim askerlikti işte. Ama şu anki askerliği bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    Ben askerlik yapalı 20 yıla yakın oldu. Gittiğimde gördüm ki askerlik gerekli bişeymiş. Kimisi öğrenmek kimisi de ülke gerçeklerini görmek için askere gitmeli. Yoksa askeri eğitim için çok şart değil. Terör için zaten profesyonel askerliğe geçtik. Büyük bir savaşta da sivillerin gücü sonucu pek etkilemez zaten.

    20 gün acemilikte kısa dönemleri gördüm. Belki yarısının nasıl üniversite mezunu olabildiğini anlayamamıştım.

    Ama asıl bomba usta birliğindeydi. Milletimizin eğitim, kültür, davranış, geleneğini orada gördüm. Ki ben, tamamı anadoludan gelen öğrencilerden oluşan parasız yatılı bir lisede okudum.

    Eğitim şart diyoruz ya. O eğitim askerlikti işte. Ama şu anki askerliği bilmiyorum.

    Yapma be hocam o kadar kötü müydü ortam askerlikten sonra düzeldi mi bari o cahil tipler¿





  • yemek yiyip boş boş takılmak ne zaman vatan severlik olmuş ? Profesyonel Orduya Ne Zaman Geçilecek? Profesyonel Orduya Ne Zaman Geçilecek? 

    birçok şehrin göbeğinde kaçak sigara satılıyor kaç kişi bu kaçakçıları ihbar etti ?

    kaçak xiaomi satan, telefoncuları ihbar eden oldu mu vs.


    askerliğe mecbur gitmesi gereken kesim lise ve altıdır.


    Alıntı

    metni:
    taş ile taharet alıp gidere atıp boruları tıkayanlarimza dahi atmasını bilmediği için parmak basanlarkesinlikle askere gitmeli en azından bi disiplin kazanmalıaşırı cahil kesim çok büyük tehlikedir. eski sisteme geçip, okuma yazma, edep, terbiye disiplin ahlak bunlar zorunlu öğretilmeli ve gerekirse din dersi konulmalı, köylerdeki hurafeleri yenmek için.


    üni sınavları zorlaştırılmalı ve üni mezunları subaylık harici mecburu askerlik yapmamalıdır.


    terörün bitmesi için kesinlikle prof orduya geçilmelidir...


    işinde gücünde olan kişilerin hayatlarından koparılması ne devlete nede kişiye faydası vardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasdw333ew -- 24 Ocak 2021; 1:12:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Yeterli bütçe yok.


    Zorunlu askerlik kalkmaz.


    Ordunun şuanda %50'si profesyonel yapıda.


    Her halükarda kişilerin 1 aylık askerlik eğitimini alması gerekli diye düşünüyorum.


    Gidince Türkiye gerçeklerini, bu ülke neden böyle anlarsınız ayrıca.


    Sabır, özgürlüğün değeri,bir günün ne kadar uzun olduğunu ve şanslı iseniz en iyi arkadaşlığında yaşandığı bir dönem olabilir sizin için.

    seçim yatırımı olarak 2023'e kadar tamamen kalkmasa bile 3 aya düşürecekler.

  • MB-CLS kullanıcısına yanıt

    Tekmil vermenin, yatıp kalkmanın ne önemi varmış? Rütbeyi bilince ne oluyor? Evraklardan sana ne? Sen altı üstü bitli piyadesin orada. Evrak işine uzman veriyorlar başında da subay oluyor.


    6 ay yapılan zorunlu askerliği sanki oraya gidenlerin mesleğiymiş gibi yazmışında yazmışın. Alakası yok. Askerliği mesleği olarak seçenler rütbeliler. Dediklerin hep onların işi. Kusura bakma da orada bir halt değilsin. Zaten 6 ayı boşver 12 ayken bile doğru düzgün eğitim vermiyorlardı. Çünkü sana yaptığı masrafa değmez faydalanamadan askerliğin bitecek çekip gideceksin bu yüzden profesyonel askerlik var.

    Ayrıca bu devirde öyle 500 bin asker hazırda tutmak birşeye yaramıyor. Öyle soyun kuruyana kadar da savaş olmuyor. Ne o stalingrad savaşı mı bu? Herkes hazırda olacak ölenlerin tüfeğini alacaz ölene kadar saldıracağız. Devir teknoloji devri öyle elinde tüfekle beklemek eskide kaldı zorunlu askerliği olmayan düşman bir siha gönderir senin 100 tane elinde tüfekle bekleyeni parçalar gider.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.