Şimdi Ara

problem pc açılışta 0075 yazıyo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm.arkadaşlar benim bir sorunum var.pc yi açmak için power tuşuna basınca siyah bir ekran çıkıyor ve sağ alt tarafta 0075 yazıyor,sol üst taraftada pc nin özellikleri ile ilgili bişeyler yazıyor(işlemici,ram,hız vs.).ondan sonra devam etmiyo vidowsa falan girmiyo.bu durum durup dururken oldu.neden olduğunu da çözemedim .bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

• bir çok sebepten dolayı böyle bir hareket yapabilir, biraz daha fazla bilgi verebilsen, ekranda yazan iletileri özellikle en sondaki yazanları en son çıkan yazıları yazsan yada bi foto çekip koysan sana yardımcı olabilirim.

http://img167.imageshack.us/img167/1817/foto623tv0.jpg

resimlerini koydum arkadaşım.bide internette başaka bir bilgisayarda denedim normal çalıştı windovsa girdi herşey normaldi. eve geldim taktım kasayı bi müddet çalıştı sonra yine aynı hatayı vermeye başladı.problem nerde anlamadım gitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanac -- 8 Ocak 2008; 22:00:39 >

• kardeş senin sorunun kasa içi müdahalelik. biostan olacağını sanmıyorum çünkü arada bir çalışıyor diyorsun. hard diskinden şüpheliyim, normalde 0075 kod hatasını çakışan cd-rom ve hard disk gibi boot drive lardan verir.

kasa içinden gerekli master, slave ayarlarını bi denetleyebilirsen iyi olur. bu sorunu çözebilir. eğer jumper ayarları konusunda bilgin yoksa sadece harddiskinle birlikte aynı kablo üzerinden bağlanan diğer aygıtı (cd-rom veya bir başka hard disk) iptal et. ona olan bağlantıların hepsini sök. öyle aç. eğer bu olay çözmezse dediğim gibi sabit diskinden kuşku duymaya başlarım.
    Acer S7-391 Ultrabook
    Intel® Core™ i5 3337U 1.8 Ghz@2.60 Ghz | 4 GB DDR3 1600 Mhz Ram | 13.3" Full HD IPS Dokunmatik LED | 64 GB x 2 / 128 GB RAID0 SSD | 1.3 KG

• arkadaşım biraz daha açabilirmisin tam olarak dediğini anlamadım.master slave ayarları nasıl oluyor.bu konularda fazla bilgili değilim bana yapmam gerekeni biraz daha net söylesen çok iyi olur..
  • master ve slave ayarlarını araştırdım ve anladığım kadarıyla birden fazla hrarddisk yada cdrom vs. olması gerekiyor,bende bir tane var.o zaman bu ihtimal ortadan kalkıyor.pc nin durduğu odayı petek döşettik oda baya sıcak oldu ,biostan baktım işlemci 45 dereceydi.acaba odanın sıcak olması bu arıza ya sebep olabilirmi..?
  • arkadaşlar büyük ihtimalle çözüldü problem harddiske bağlanan soket girişi biraz çıkmış gibi.onu iyice yerleştirdim şimdi eski günlerdeki gibi.demekki harddiski tam algılayamayınca 0075 hatasını veriyor..yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.