Şimdi Ara

pretec dc2300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu d.camera yı kullanan arkadaşlar var ise makina hakkında bilgi verebilirlermi acaba. resim kalitesi ve makinenenin genel kalitesi ile ilgikli olarak yardım bekliyorum. fiatı kategorisine göre diğerlerine göre daha ucuz ama kalitesi nasıl bunu merak ediyorum. birde mustek mdc 3000 var. mustekin fiatı daha uygun ve 3.1 mpixels ama bununda resim kalitesi nedir bilmiyorum.aynı özellikler sahip makinalar 400$ civarı satılırken mustek 188$. biraz düşündürüyor insanı açıkçası. pretec in daha düşük modellerinin görüntü kalitesi fena değildi. bu modelin kalitesi iyi ise almayı düşünüyorum açıkçası.

• benim gördüğüm kadarı ile (bir ara çok çok kısa bir zaman için baktım) kalitesi çok kötü yani fiyatı ile doğru orantılı diğer gördüğün makinalar boşuna o kadar pahalı değil sonuçta bende gidip kendime Prectec değil nikkon aldım.
  • selam bende senin gibi bu iki makina arasında kaldım yani pretecmi alsam yoksa mustecmi bende arastırma aşamasındayım ve sağda solda bir kaç şey buldum istersen bir bak.

Hepsi burada.com da birisinin bıraktığı yorum;

Dijital fotoğraf makinelerinin, analoglara göre yararları saymakla bitmez. 24 ya da 36 poz yerine çok daha fazla fotoğraf çekebilirsiniz, çektiğiniz fotoğrafları anında görebilirsiniz, fotoğrafları bilgisayarınıza aktarabilirsiniz,eğer önizleme ekranı mevcutsa, beğenmediğiniz resimleri silip yer açabilirsiniz, kısa süreli videolar kaydedebilirsiniz, makineyi televizyonunuza bağlayıp televizyonda ailenize bir slide show hazırlayabilirsiniz, dahası fotoğrafçıya gidip tab ettirme derdi olmadığı için müstehcen pozlar da yakalayabilirsiniz:) Elimizdeki ürün Mustek MDC-3000 dijital fotoğraf makinesi. Altta makinenin genel görünümü yer alıyor. Makinemizin oldukça şık ve ergonomik bir formu var. Ürünümüzün kutu içeriği ise şöyle: USB ve video kabloları 4 AA alkalin pil Küçük bir tripod Makine çantası Kayış Kurulum/Program CD'si 6 dilde hazırlanmış kullanım kitapçığı 16 MB CompactFlash Kart Hiç vakit kaybetmeden makinemizin teknik özelliklerini sıralayalım. Teknik Özellikler Resim Sensörü Sony SuperHEAD CCD sensor Resim Çözünürlüğü 3.1 Mpixel (Coach teknolojisi) Fine: 2048x1536 High:1600x1200 Low:800x600 Kayıt Modları Single (Tek)/Burst(Seri)/AVI klip Video Modu 20 fps (320x240) klip başına max. 30 sn. Önizleme 61.6 Kpixel, 1.8" TFT LCD Kapak hızı 1/25~1/2500 sn Flash Modu Auto/Red-eye/On/Off Renk Derinliği 24 bit Harici Hafıza CompactFlash Card Type 1 Arayüz Video out/USB Boyutlar 116x75x42.5 mm (Uzunluk x Yükseklik x Derinlik) Ağırlık 200g (pil ve hafıza kartı hariç) Makineye Yakından Bakış Daha önce de değindiğimiz gibi makinemiz 1.8"'lik bir LCD ekrana sahip. LCD ekran bize üç ayrı mod sunuyor. Bunlardan birincisi, fotoğraf önizlemesini pencere yerine ekrandan yapabileceğiniz LCD-on modu. Bir diğer mod pencereyi tercih ettiğiniz durumlarda LCD ekranı kapatabileceğiniz LCD-off modu. Sonuncusu ise, çektiğiniz resimleri ve videoları tekrar izlemenizi sağlayan playback modu. LCD-on ve playback modlarında size gelişmiş bir OSD menüsü yardımcı oluyor. Modlar arasında geçiş yapmanızı sağlayan ise ekranın sol tarafında yer alan mode butonu. Bu butonun hemen altında ise kontrol butonu yer alıyor. Menüler ve playback esnasında fotolar arasındaki geçişi oldukça kullanışlı olan kontrol butonu aracılığıyla yapıyorsunuz. OSD Menüsü LCD on modunda çözünürlük menüsü, flash menüsü, zoom menüsü, self-timer menüsü ve ayarlar (settings) menüsü bulunuyor.Çözünürlük menüsü altında beş adet seçenek karşınıza çıkıyor. Bunlar sırasıyla, fine (2048x1536), high (1600x1200), low(800x600), video ve burst (arka arkaya 10 fotoğraf karesi kaydetmek için) . Video çekimine de değinelim. Yapacağınız şey çok basit. Bu menüden video'yu seçip, deklanşöre basıp, en fazla 30 saniye olmak şartıyla video kaydedebilirsiniz. Kaydı durdurmak için tekrar deklanşöre basmanız yeterli. Çektiğiniz videoyu ya ekranın playback modunda, ya da bilgisayara yükleyeceğiniz (ve altta da değineceğimiz) MDC-3000 Viewer programı aracılığıyla bilgisayarınıza aktarıp, .avi destekli herhangi bir player yardımıyla izleyebilirsiniz. Flash menüsünün üzerinde fazla durmaya gerek yok. Normalde auto konumunda bulundursanız iyi olur, ancak nedense makineyi her kapatıp açışınızda bu ayarın tekrar off durumuna kaydığını farkedeceksiniz. Self-timer'ı aktif hale getirdiğinizde ise makine deklanşöre basıldıktan 10 saniye sonra çekim yapıyor, bu süre içinde fotoğrafın içindeki yerinizi alabilirsiniz:) Settings menüsünde ise değinilmesi gereken tek şey görünüm (display menüsü). Video out'u buradaki ayarlar yardımıyla alacaksınız. Burada NTSC ve PAL output sistemlerinden Video out PAL'ı seçtikten sonra makineyi kablo yardımıyla televizyonun video in kısmına bağlayıp, tv'yi video moduna getirmeniz gerekiyor. Bundan sonra kamerayı açıp, çektiğiniz resimleri veya kaydettiğiniz videoları televizyondan izleyebilirsiniz. PAL'ı seçmemizin nedeni bilindik olsa da yeniden ele alalım. NTSC Amerika ve Japonya'ya özgü output sistemi, başta Avrupa olmak üzere dünyanın geri kalanı ise PAL kullanıyor. Playback modu altında ise 4 adet menümüz bulunuyor. Bunlar sırasıyla Görünüm (display) menüsü, silme(delete) menüsü, zoom menüsü ve info menüsü. Display menüsündeki single seçeneğiyle resimlere teker teker bakabilir, multi seçeneğiyle ise ekranda 9 adet resmi gösterebilirsiniz. Ancak bence 1.8" bir ekranda bu ikinci seçeneğin pek bir mantığı yok, video out için düşünülmüş olsa gerek. Delete menüsünü ise kart formatlaması işlemini de buradan yaptığınızı söyleyip geçelim. Zoom seçeneği ise bize 2x zoom'u olanaklı kılıyor. Zoom performansına da ''Görüntü Kalitesi Analizleri'' başlığı altında değineceğiz. Kurulum ve Programlar Kurulum CD'sinin içinden Media Player 6, Acrobat Reader 4, Ulead Photo Express 3 gibi eski programlar çıkıyor. Bizi asıl ilgilendiren ise sürücü kurulumu. Windows XP kullanıyorsanız, kurulum sorunlu gerçekleşiyor:) Evlere şenlik olan sorunumuz ise güzelim Windows XP'mizin Windows 3.1 sürümü olduğunu iddia eden ve kurulumu iptal eden çok bilmiş bir hata mesajı. Buraya tılayarak gerekli sürücüleri indireceğiniz web sayfasına gidebilirsiniz. Burada PC için 4 adet dosya bulunuyor, hepsini indirmeniz gerekiyor. Bu sürücüler kurulumdaki XP-3.1 karmaşasını aşıyor. Fotoğraf/Video transferini gerçekleştirmemize yarayan programımız ise sürücü kurulumu esnasında yüklenen MDC-3000 Viewer. Programımızın basit ve kullanışlı arayüzünü altta görüyorsunuz. Açıkçası bu program biraz sorunlu. Diyelim bağlantı kablonuzun bir ucunu USB portuna, diğer ucunu da makinenize bağladınız, makineyi açtınız ve sys tray'de makinenin bağlandığını belirten bir uyarı çıktı. Bundan sonra MDC-3000 Viewer programını açtığınızda, zaman zaman makinenin bilgisayara bağlanmadığı mesajını almanız olağan. Ayrıca MDC-3000 Viewer programını kullanırken Windows XP'nin kaç kere çöktüğünü hatırlamıyorum bile. Ama yine de çoğu zaman bir terslik çıkarmadan, işinizi sağ salim ve basitçe halletmenizi sağlıyor. Görüntü Kalitesi Analizleri Bu başlık altında kaleme alacaklarım bu incelemeyi inceleme yapan unsurlar olacak. Aşağıdaki paragraflar çeşitli ayarlarda makinemizin görüntü kalitesine dair izlenimler içeriyor. Gündüz vakti ışık yeterli olduğu zaman makine gayet güzel sonuçlar veriyor(sol üstte). Ancak flash auto ya da off durumundayken, örneğin ikindi vakti, odanız doğrudan güneş almıyorsa yapacağınız çekimler sol altta gördüğünüz gibi karanlık çıkıyor (bu resimdeki tip, arkadaşım Mehmet oluyor). Üstelik bu şartlarda flash eğer auto konumundaysa makine flash'ı yakmaya gerek görmüyor. Bu durumda, eğer açık havada değilseniz, ve bulunduğunuz kapalı ortam o an doğrudan güneş almıyorsa, iyi bir görüntü yakalayabilmek için lambaları yakmanız daha iyi olur. Zoom özelliğine değineceğimizi söylemiştik. Çekim yapmadan önce zoom 2x'i aktif hale getirirseniz, yapacağınız çekim sağ üst ve sağ altta gördüğünüz gibi bulanık çıkıyor. O yüzden zoom özelliğini sadece playback modunda kullansanız iyi edersiniz. Bu sırada sağ üstteki resimde ingilizce hocam Jaybey'i görüyorsunuz. Bu resmi yayınlamamam için bana 5$ teklif etti. Ben de basın özgürlüğü adına yayınlıyorum:) Akşamleyin ise flash auto ya da on durumundayken çektiğiniz obje size çok yakınsa, solda görebileceğiniz gibi fazla parlak çıkıyor (bu resimdeki benim kuzenim Seda). Reduce Red-Eye flash modu (Bu modda gözler kırmızı çıkmasın diye resim çekilmeden önce flash hızlıca bir kaç kere yanıp sönüyor) aktif ise, sağda görebileceğiniz gibi fotoğraf mavi çıkıyor. Bu fotoğrafta duvar aslında bej renginde. Ayrıca bu resmin kırmızı gözlerle bir alakası yok ama mavilik sorununa iyi bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Kısacası bu makineyle akşamleyin fotoğraf çekerken asla reduce red-eye modunu kullanmamak ve çektiğiniz obje ile aranızda en az birkaç metre mesafe bulundurmak gerekiyor. Bir noktaya daha değinmekte fayda var. Zaman zaman çektiğiniz resimleri LCD ekranda, olduğundan daha aydınlık görebiliyorsunuz. Bu da memnun olduğunuz bir resmin, zaman zaman aslında daha karanlık çıktığı anlamına geliyor ki, bunu ancak bilgisayarınıza transfer ettiğinizde anlıyorsunuz. EP-4BDA 2+ incelemesindeki bazı resimlerin karanlık olduğunu, o yazıyı okuyanlar hatırlayacaklardır. O resimleri playback'ten denetlediğimde, çoğunun yeterli ışıkla çıktığını sanmıştım. İstediğimiz gibi bir resim yakaladığımız takdirde ise gerçekten tam anlamıyla memnun olacağımız bir performans sunuyor MDC-3000, çünkü fine modda 2048*1536= 3.145.728, yani yaklaşık 3.1 Mpiksellik bir çözünürlük sunuyor. Ancak örneğin Pretec'in son modellerinde bu rakamın 3.34 Mpiksel'e kadar çıktığını da unutmayalım. Bazı kaynaklarda, hatta ithalatçı firma Mascom'un kendi sayfasında bile maksimum çözünürlüğün 2 Mpixel olduğu yazıyor. Bu rakam ise High mode'da geçerli, yani verilen bilgi kısmen yanlış. Sonuç Makinemizin fiyatı 251$+KDV. Bu fiyata örneğin Pretec DC2103 var, ancak Mustek MDC-3000 avi formatında kayıt yapabiliyor ve 16 MB CF Card'la geliyor. Buna karşın Pretec DC2103 8 MB CF Card ile geliyor, ve avi formatında kayıt yapamıyor, ayrıca çıkabildiği maksimum çözünürlük 1600x1200. Eğer daha üst düzey bir makine arıyorsanız ve 500-600 $'ı gözden çıkarabilecekseniz, zaten bakmanız gereken makineler, bunlardan ziyade Pretec DC3460, ya da Panasonic, Kodak gibi firmaların üst düzey makineleri. Bir noktayı daha ilave edelim, MDC-3000'le düşük çözünürlükte 180'e kadar, yüksek çözünürlükte (örn.1600x1200'de) 60'a kadar poz alabilirsiniz. Bu sayı sizin de tahmin edebileceğiniz gibi fine mod'da biraz daha düşük. Ancak Mustek MDC-3000'in avantajı, çok pahalı makinelerde bulunan birtakım özelliği çok daha ucuza sunması. Örneğin 600$'lık Pretec maksimum 3.34 Mpixel çözünürlüğe sahipken, 250 $'lık Mustek MDC-3000 3.1 Mpiksellik çözünürlüğe sahip. Fiyat farkı muazzam olmasına rağmen, değerler birbirine çok yakın. Bu açıdan ele aldığımızda Mustek MDC-3000'in iyi bir fiyat/performans oranı olduğu söylenebilir. Görüntü kalitesini şöyle bir toparlarsak, akşam çekimlerinde biraz özen göstermeniz ve zoom'u sadece playback modda kullanmanız iyi olur. Zaten yüksek çözünürlüklerdeki resimlere, bilgisayarınıza aktardıktan sonra hatırı sayılır bir derecede zoom yapabilirsiniz. Son karar yine de sizin, ancak elektronik eşyaların öyle her allahın günü değiştirilmediğini düşününce, kullanıcıların, bütçeleri el verdiği ölçüde pahalı aletlere yönelmesi bana daha mantıklı gibi görünüyor.

• o yazıyı bende okudum. birisi pclabs daki inceleme yazısını aynen oraya aktarıvermiş. pretec in dc2103 modeli için yapılan inceleme yazısıda aynen aktarılmış. editörün haberi varmı merak ediyorum açıkçası.
  • gun nikkonun hangi modelini ve ne kadara aldığını yazabilirmisin acaba.
  • Hepsiburada.com'da bazı ürünlerde bizim yazıların sonuç bölümünü aynen kopyalıyorlar.

Bir şey yapamıyoruz tabii bu durumda. Çok da önemli değil aslında.
  • arkadaşlar dijital fotoğraf makineleri konusunda pek bir bilgim yok ancak arkadaşımda canon a100 war bence gayet güzel bir makine.ama sanırım mustekin 3000 modeli daha uygun gerçi pclabsın testinde nedense çekilen fotoğraflar orjinal halleri ile siteye aktarılmamış pek birşey anlaşılmıyor.geçen gün bir arkadaşımda da casionun exslim modelini gördüm gerçekten dehşet birşey boyut we işlew olarak ama onun resimlerinin aktarılmış halini görmedim sadece görünüş e kullanım güzel diyebilirim.
    canon a100 resimleri de şöyle merak ederseniz
    http://www.geocities.com/supersonicbluepearl
  • °

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbult -- 11 Mayıs 2011; 22:01:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbult

quote:

Orijinalden alıntı: supersonicbluepearl

arkadaşlar dijital fotoğraf makineleri konusunda pek bir bilgim yok ancak arkadaşımda canon a100 war bence gayet güzel bir makine.ama sanırım mustekin 3000 modeli daha uygun gerçi pclabsın testinde nedense çekilen fotoğraflar orjinal halleri ile siteye aktarılmamış pek birşey anlaşılmıyor.geçen gün bir arkadaşımda da casionun exslim modelini gördüm gerçekten dehşet birşey boyut we işlew olarak ama onun resimlerinin aktarılmış halini görmedim sadece görünüş e kullanım güzel diyebilirim.
    canon a100 resimleri de şöyle merak ederseniz
    http://www.geocities.com/supersonicbluepearl

paylaşım için saol a100 hakkındaki fikirlerim çok daha netleşti şimdi

Adam 2002'de atmış yalnız o mesajı, bilmem dikkat ettin mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.