Şimdi Ara

POYRAZ KARAYEL - İlker Kaleli & Burçin Terzioğlu (593. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.041
Cevap
44
Favori
257.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ethem varsa gidilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi konu alıyorlar bilmiyorum açıkcası Poyraz yok Ayşegül yok konusu ne filmin? Sefer de olsaymış keşke

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film olayına keşke hiç girmeselerdi, diğer karakterler aşırı yabancılaştırmış hikayeyi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spycho_

    Sağolun hocam.

    Dizide şu an 11. bölümdeyim, henüz bitirmedim bu bölümü. Açıkçası ilk kez izleyen biri olarak nasıl desem bilemiyorum ama dizide birtakım şeyler eksik gibi, nasıl desem... yani beni çok da sarmadı sanki ya bunu da L&M, Behzat Ç., Kurtlar Vadisi (2003-2005 dönemi) gibi dizileri sevmiş biri olarak söylüyorum. Zaman zaman sıkılıyorum izlerken, bazı yerler aşırı klişe, bazı yerler aşırı sıkıcı geliyor, nereden başlasam bilemiyorum.

    Songül, Sadreddin karakterleri mesela çok gereksiz ve aşırı klişe geldi yani muhakkak bir mafya-aile dizisinde böyle bir hain evlat olmak zorunda sanki. Tabi daha başlardayım çok şey göreceğim belki ama bilemiyorum... Mesela Ünsal'ın Poyraz'la bu kadar abartılı şekilde uğraşması hele hele de sırf sevmiyor diye uğraşması bana saçma geliyor eğer ileride Ünsal'la ilgili bambaşka şeyler görmeyeceksem benim için saçma bir kurgu olmuş hikayenin burası. (şu an Mümtaz'la Poyraz'a kurdukları komplo açığa çıktı, mesela ne gerek bu kadarına?)

    Mesela Zafer ve diğer (Kulaksız Adnan gibi) düşmanlar çok salakça olmuş hikayenin içerisinde, adam akıllı bir vasıfları yok gibi duruyor, "böyle düşman mı olur?" dedirtiyor bana.

    Daha başka şeyler de vardı aklımda da unuttum şimdi hatırladıkça yazarım. Poyraz-Ayşegül ilişkisi güzel de yani ne bileyim zırt pırt birileri onları ayıracak, birileri Ayşegül'ü, Sinan'ı kaçıracak, Poyraz'a zarar verecek gibi ve bu döngü haline gelecek gibi klasik imkansız aşk hikayelerine benzettim.

    Neyse, ben genel kitlenin tersi olarak diziyi pek de sevemedim, ısınamadım sanki ama yine de diziyi sonuna kadar izleyeceğim.

    Dün gece 62. bölüm yani 2. sezon finalini izledim ve az önce de 63'ü bitirdim, birazdan da 64. bölüme başlayacağım. Yavaş yavaş diziyi bitirmek üzereyim. Komple bitirdikten sonra da ayrıca uzun bir genel değerlendirme yazısı yazacağım (ilk kez izliyorum bilmeyenlere söyleyeyim). Bir de diziyi izlerken bu konudaki bütün sayfaları tek tek okuyorum bölüm bölüm, hiçbir yorumu, sayfayı atlamıyorum. Mesela 62'yi izlediysem o bölüme ait sayfaları, o bölümden önceki ve sonraki yorumları vs vs hep okuyorum. Diziyle paralel ilerliyorum yani sayfalarda.

    Genel değerlendirme yapmadan önce şimdilik ufak birkaç şeye değinmek istiyorum.

    Mesela 2. sezonda kamera arkasında ne entrikalar dönmüş öyle yav . Yönetmen, yapımcı, İlker Kaleli, Kanbolat Görkem falan baya karışmış olaylar. Yalnız ben bu olaylarda sizlerin tek taraflı olarak tam her şeyi bilmeden direk yapımcıya yargısız infaz yaptığınızı düşünüyorum. Sadece, Çağrı Vila Lostuvalı yapımcı hakkında "ego" falan demiş peki olayların iç yüzü harbiden böyle mi, bunu bilemeyiz. Karşı tarafın da (yapımcı) bu olaylarla ilgili anlatacaklarını dinlemeden yargılamak yanlış. Lafın kısası ben yönetmen Çağrı Vila'nın da pek sütten çıkmış ak kaşık olabileceğine inanmıyorum.

    İkincisi, hiçbir Allah'ın kulu beni bu dizinin senaryosunun sonradan değiştirilmediğine inandıramaz. Bu senaryo kesinlikle sonradan değiştirilmiş. Ethem Özışık açıklamış ya 10 senelik senaryo bu diye, heh işte buna hayatta inanmıyorum. 2. sezonda bariz değişiklikler var senaryoda. Sıkışınca mecburen değişiklik yapılmış.
    Bunla ilgili de çok ciddi bir tespitim var, onu da aşağıda açıklıyorum:


    Ufuk, ilk zamanlarda İsmail Karayel'in adamı, yancısı, ezdiği birisiydi. İsmail ona emir verip duruyordu. Hatta bir tane sahnede araç içinde İsmail, Ufuk'u bir konuda azarlıyordu, araçta İhsan da vardı. (şimdi tam bölümünü unuttum, üşenmezsem tek tek geriye dönüp bakarım bulurum o sahneyi) ve İsmail cümlenin sonunda, "Suyun ısınıyor Ufuk! Yeter artık, bul şu adamı!" gibilerinden bir şeyler diyordu.

    Peki sonra ne oldu? İlerleyen bölümlerde Poyraz, istihbarat ile anlaşıp İsmail'i kaçırıyor ve İsmail tüm gerçekleri anlatırken kendisine Almanya'da hapisteyken Ufuk'un geldiğini, Adil Topal olmasını istediğini yani bu görevi bizzat Ufuk'tan aldığını; Ufuk'un da direkt Adil Topal'ın adamı olduğunu söylüyordu.

    Eeee, be kardeşim sen ilk başta İsmail Karayel'i yücelttin Ufuk'u onun yanında çalışan adamı gibi gösterdin. Ne bu şimdi? Demek ki senaryo önceden farklıydı ilk önce İsmail Karayel'i getirip yücelttiler, Adil Topal zanettirdiler ama bir şekilde ne olduysa karar değiştirip birden İsmail'i, Ufuk'un yanında paçavra ettiler.


    Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi. Bahsettiğim sahneleri bulmaya çalışacağım 30'lu bölümlerdeydi.




  • funky-nd kullanıcısına yanıt
    Daha dün gece ilk kez izledim bu bölümü, efsane sahnelerden biri. 3 saatlik bölümde tek iyi kısım zaten burasıydı.
  • Aynen öyle hocam. Baktılar İsmail Karayel beklenen etkiyi veremedi hemen adamı sadece ismail karayel yaptılar. Hatta ben de şöyle bir tespit yapayım : ismail k. (Adil topal) fazla merhametli olunca yeni adil topalı çok acımasız yaptılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 742793

    Aynen öyle hocam. Baktılar İsmail Karayel beklenen etkiyi veremedi hemen adamı sadece ismail karayel yaptılar. Hatta ben de şöyle bir tespit yapayım : ismail k. (Adil topal) fazla merhametli olunca yeni adil topalı çok acımasız yaptılar.



    Evet bir de söylemeyi unuttum 2. sezon çok Kurtlar Vadisi Pusu vari bir sezon olmuş. Onda da hatırlarsanız her sezon yeni bir düşman ortaya çıkartılır, önce baya bir yüceltilirdi, çok güçlü gösterilirdi, sezon finaline doğru adamı paçavraya çevirirlerdi, güçsüz yaparlardı. Koskoca Tilki Andrei, Tapınakçıları bile ne hale getirdiler, izleyenler bilir. Bu olay Poyraz Karayel'de 1 sezon içinde 3 düşman (İsmail, Adil, Neşet) değiştirerek gerçekleştirildi. Hatta Rusları da sayarsak 4 düşman . Sezonun sonundaki Poyraz'ın konsolosluk binasını basıp konsolosun çocuğunu öldürmesi falan direk Kurtlar Vadisin'deki saçmalıkları hatırlattı bana. (tabi kv 1-97 ayrıdır ona laf yok)

    Çok yarım yamalak, saçma bir iş yapmışlar 2. sezonda. Tabi aksiyon olarak güzeldi. Bir de şimdi aklıma geldi şu albino meselesi, Sinan'ın vurulması falan adam akıllı açıklanmadı, havada kaldı o konu. 18 Kasım muhabbeti falan çok saçmaydı, oradan ciddi bir şeyler çıkacak sanmıştım. Tamam hepsi Adil'in oyunu da albino ne için çalışıyordu, kimin adamıydı, Adil'le bağlantısı neydi, Meltem neden onlarla irtibat kurdu (bahsettiklerim sezon başındaki şeyler), Adil neden torununu (Sinan'ı) sevmiyor, nefret ediyor; Adil ile Bahri arasındaki husumet, Adil'in nefreti bunların hiçbiri adam akıllı aydınlatılmadı. Bahri neler yaptı da Adil bu kadar nefret dolu oldu? Tamam Adil'in evini yakıp diğer kardeşlerini öldürmüş de Adil de neden Bahri'nin babasını öldürdü, bunun sebebi, bu kan davasının sebebi neydi?.. ... ...

    Sorular, sorular, sorular... Çok boş bir sezondu. Saf aksiyon vardı sadece. (biraz da aşk)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 3 Kasım 2017; 0:3:35 >




  • Katılıyorum. Ben ismail karayel'li bölümler ile neşetli bölümleri daha çok sevmiştim. Aradaki adil topal bölümleri kötüydü bence. Dramdan başka bir şey hatırlamıyorum o bölümlere dair.



    3.sezonu beğeneceksin hocam. En azından daha derli toplu 2.sezona göre. kanal d sağolsun son 2 bölüm aceleye geldi o kadar.



    1.sezon ilk 24 bölüm hakkında ne düşünüyorsun. Hepimiz için en iyi bölümlerdi onlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 742793

    Katılıyorum. Ben ismail karayel'li bölümler ile neşetli bölümleri daha çok sevmiştim. Aradaki adil topal bölümleri kötüydü bence. Dramdan başka bir şey hatırlamıyorum o bölümlere dair.



    3.sezonu beğeneceksin hocam. En azından daha derli toplu 2.sezona göre. kanal d sağolsun son 2 bölüm aceleye geldi o kadar.



    1.sezon ilk 24 bölüm hakkında ne düşünüyorsun. Hepimiz için en iyi bölümlerdi onlar.

    1. sezonu diziyi bitirince yorumlayacağım, 3. sezonu da göreyim komple bir.

    Ama şunu söyleyeyim dizi hakkında çok da olumlu değilim, diziyi oyuncuların hatrına izliyorum biraz zorlayarak. Oyuncuların tümüne 10 üzerinden 10 veririm, ama senaryo ve kurguda çok ciddi sıkıntılar var. Bitirince yazacağım uzun uzun.

    EDIT: 64. bölüm bitti, oha bu nasıl bir bölüm ya şu ana kadar ki izlediğim en iyi bölümdü kesinlikle.

    Bonus:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 3 Kasım 2017; 3:5:0 >




  • 64 - 65 çok iyidir. Sonraki 3 4 bölüm biraz yavan kalacak ama ondan sonrakilerde efsanedir. Ah hocam keşke yerinde olsaydım.



    4.kez oldu bu galiba tekrar başladım. 10.bölümdeyim. ilk izlediğimde nasılsam şimdide aynı şekilde hissediyorum. Poyraz Karayel ve Kurtlar Vadisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 742793

    Katılıyorum. Ben ismail karayel'li bölümler ile neşetli bölümleri daha çok sevmiştim. Aradaki adil topal bölümleri kötüydü bence. Dramdan başka bir şey hatırlamıyorum o bölümlere dair.



    3.sezonu beğeneceksin hocam. En azından daha derli toplu 2.sezona göre. kanal d sağolsun son 2 bölüm aceleye geldi o kadar.



    1.sezon ilk 24 bölüm hakkında ne düşünüyorsun. Hepimiz için en iyi bölümlerdi onlar.

    Hocam bu dizi şu yönünden çok garipti. İlk sezonu benim gözümde efsanedir dediğiniz gibi o 24 bölüm. Ama diğer iki sezon (özellikle Sefer'in ölümü sonrası) çöp oğlu çöp. Yani ilk sezonunda efsane olup bu kadar batıran bir dizi hatırlamıyorum.



    Mesela Zülfikar karakterinden örnek verelim. Adam ilk sezonda her zaman ağırlığını koruyan, ağır abi takılan adamdı. Sonraki sezonlarda adamı aşk böceğine çevirdiler. Vıcık vıcık sahneler, sıpagözlümler vs. Yani karakterin içine ettiler.



    Soruyorum size ilk sezondaki Bahri baba başkasından çocuk yapan gelinini yaşatır mıydı?



    Bir de ilk sezon ki o mağdur ve her şeyini kaybetmiş Poyraz ikinci sezonda yerini egoist ve sevimsiz hale gelmişti.



    İşte böyle böyle karakterlerin içine ettiler ve efsane olmak yerine kestane oldular.



    Dizinin son bir ekmeğini yemek için de film çekmişler, bu sefer karakterlerin diziyle alakası da kalmamış. Kesinlikle gidilmemesini öneriyorum. Prim vermeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Karakterlerde değişim oldu evet Zülfikar olayına katılıyorum fakat yediği kazık sonrası Mümtaza dersini veren ve tamamen aklanan Poyraz mesleğe geri dönmüştü haliylen adamda değişim söz konusu olacak. Bahri gelin olayında öyle davranmış olabilir ancak Sadrettini de araları bozulduğu dönem ölüme yollamıştı Bahri Umman karakteri ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir karakterdi.



    Karakterlerdeki değişim yüzünden mi dizi efsaneliğini yitirecek? İnsanların resmen taptığı Ezel de 2.sezon çuvallamıştı ama efsane olarak anılıyor. Suskunlar da öyle, her dizi ilk sezondaki gibi ilerleyemiyor.



    Poyraz Karayel efsanedir, hele ki şu dizi piyasasında değerini bir kez daha anlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hikmet de var






  • Efsanelerden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spycho_


    quote:

    Orijinalden alıntı: 742793

    Katılıyorum. Ben ismail karayel'li bölümler ile neşetli bölümleri daha çok sevmiştim. Aradaki adil topal bölümleri kötüydü bence. Dramdan başka bir şey hatırlamıyorum o bölümlere dair.



    3.sezonu beğeneceksin hocam. En azından daha derli toplu 2.sezona göre. kanal d sağolsun son 2 bölüm aceleye geldi o kadar.



    1.sezon ilk 24 bölüm hakkında ne düşünüyorsun. Hepimiz için en iyi bölümlerdi onlar.

    1. sezonu diziyi bitirince yorumlayacağım, 3. sezonu da göreyim komple bir.

    Ama şunu söyleyeyim dizi hakkında çok da olumlu değilim, diziyi oyuncuların hatrına izliyorum biraz zorlayarak. Oyuncuların tümüne 10 üzerinden 10 veririm, ama senaryo ve kurguda çok ciddi sıkıntılar var. Bitirince yazacağım uzun uzun.

    EDIT: 64. bölüm bitti, oha bu nasıl bir bölüm ya şu ana kadar ki izlediğim en iyi bölümdü kesinlikle.

    Bonus:





    Şu an diziyi bitirmiş bulunuyorum. Uzun uzun yazacağım demiştim ama vazgeçtim, 3. sezonda başlangıçta iyi giriş yapsalar da genel anlamda fiyaskoydu. Nevra, Sayguner ailesi, Girişim muhabbetleri falan çok uzatıldı. Özellikle 74-75-76'ncı bölümler çok kötüydü, 77-78-79 kısmen iyiydi. 80-81-82 zaten erken final kararından dolayı kanal yüzünden kötü çekilmiş (tabi keşke finalde Nevra değil de başkası öldürseydi Ayşegül'ü, mesela Çınar'ın gerçek babası, yapıştır oraya da bir sağlam oyuncu -Haluk Bilginer gibi, konuda en çok onun adı geçtiğinden aklıma gelen isim bu- o zaman al sana bomba gibi final olurdu.)

    Son zamanlarda Kurtlar Vadisi'ne bağlamışlar iyice diziyi. Poyraz'ın tek başına mekanlar basıp adamları tak tak diye öldürmesi, (misal Sinan'ı Girişim'den kurtardığı bölüm, misal Girişim'in 3 adamını öldürdüğü kısımlar, misal 2. sezonda Adil'in evine tek başına girip onu yakalaması, misal yine Girişim'le ilgili araba mezarcısı bir adama yakalanıyorlar ve zincirle bağlanıyorlar sonra zincirleri koparmaları...) Zaten "Girişim" muhabbeti başlı başına bu diziye yakışmayan bir saçmalıktı ona değinmiyorum bile Kurtlar Vadisi gibi illuminati muhabbetleri falan saçmaydı.

    Bu dizi Poyraz öldüğünde bitmeliymiş. Uzadıkça daha da bozmuşlar. Şimdi bu konuda fanboy arkadaşlar beni taşlayacak o yüzden uzun uzun yazmaktan vazgeçtim sebeplerini falan ama kısaca yorumun bu dizinin bir tek 1. sezonu iyi, onda da hatalar yok değil her bölümünde ciddi mantık hataları var dizinin. 1. sezondan 3. sezona kadar her bölümde istisnasız çok fazla sayıda mantık hatası var, izlerken çok sinir etti.
    Yani çok sevilen 1. sezonda da vardı hatalar. Ama en azından 1. sezonda; 2. sezonun sonları ve 3. sezondaki gibi gereksiz uzatılan bakışma sahneleri yoktu, gereksiz diyalog olmayan şarkılı boş sahneler yoktu, 1. sezonda en azından bütün sahneler dolu doluydu, olaylar hızlı gidiyordu, sakız gibi uzatmıyorlardı. 2. sezonun yarısından sonuna kadar olan kısım ve 3. sezonun tamamı boyunca dizi klişe dizilere dönmüş kusura bakmasın kimse. 2. sezon ve 3. sezonu izlerken Ayşegül-Poyraz boş bakışma sahneleri (ve bazı gereksiz romantizm sahneleri), Zülfikar-Meltem (Zülfikar'ın değişiminden bahsetmiyorum bile herkes farkında) sahneleri, Despina-Bahri sahneleri, Songül'ün üniversite sahneleri gibi (ve şu an hatırlamadığım) birçok boş sahneleri atlaya atlaya izledim. 2 saatlik bölümleri 1 saat 20 dakika veya 1 saat 30 dakikada bitirdiğim zamanları hatırlıyorum. Dizinin iyi taraflarından çok kötü taraflarını da çok gördüm ve gözüme battı. Diziye bakış açım nötr, beni çok sevdiremedi.

    Dizi belki 2 sezon olarak bitseymiş daha iyi yer edinebilirmiş belki bende ve benim gibi düşünenlerde. Bu durumda bana göre hiçbir zaman gönlümde bir Behzat Ç. (beni cidden etkileyen ve izledikten sonra aylarca içimde boşluk hissettiren bir dizi) , L&M, Kurtlar Vadisi kıvamında olamayacak.

    Bu dizi sayesinde şu müziği keşfetmek güzel oldu;





  • Hocam söylediklerinizin büyük kısmına katılıyorum. Bence ilk sezonu efsanedir, ama sizin efsane olarak görmeyişinizin nedeni hızlı ve sonradan izlemiş olduğunuzdan olabilir.



    Dediğiniz gibi ilk sezonu dolu doluydu ve sürekli aksiyon, dram, gizem bir sonraki bölümü merakla bekletiyordu.



    İkinci sezondan itibaren düşüşe geçti ve gittikçe daha da battı. Hele Sefer öldükten sonra Neşet, 3.sezondaki Nevra, girişim vs. Çok kötü bölümlerdi.



    Karakterdeki değişimlerde diziyi çok olumsuz etkiledi. Poyraz ilk sezondan sonra antipatik hale geldi. Hele Zülfikar. İlk sezon ki mafya babası adam gitti ikinci sezondan itibaren aşk böceği Zülfikar geldi.



    Kısacası hayatımda o kadar dizi izledim Poyraz Karayel benim için ilk sezon efsane olup sonraki sezonlarda kestane olan dizidir.



    Yine de o efsane ilk sezonun hatrına ilk 3 listeme giriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekranda o kadar çöp diziler var ki insan özlemeden edemiyor, olmasaydı sonumuz böyle. Senden sonra hiçbir diziyi sevemiyorum.







  • Bugün arkadaşlarla Yıldız Teknik Ünivertesinde İlker Kaleli'nin söyleşisindeydik. Sizlere söyleyebileceğim tek şey var adamın içi fena halde dolmuş. Poyraz Karayel Küresel Sermaye adlı film için Burçin ve kendisine teklif gelmediğini söyledi ve içimdeki Poyraz'ı öldürmeyi başardılar dedi fazlasıyla üzüntülü bir şekilde.

    Ben hayatımda bu kadar içten, hayatı gerçekten en ince detaylarına kadar yaşamayı bilen birisi görmedim. Gerçekten çok büyük birisi kendisi.

    https://twitter.com/manyakalbayim/status/933710493356838913

    Burada da bahsettiğim konuşma var, izlemek isteyenler izlesin. Böyle bir adamı nasıl üzmeyi başardılar merak ediyorum.




  • 
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.