Şimdi Ara

POWER SUPPLY GÜÇ KESME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarın power supply'ını harici olarak oto teyp çalıştırmak için kullanmak istiyorum, fakat power supply'ın 12v çıkışına yük bindiği an power gücü kesiyor. 5v, 3.3v gibi diğer çıkışlarda sorun yok, yük binse bile kesmiyor onlar ama 12v çıkışına yük bindiği an kesiyor. Oto teyip yüksek akım çekiyor ondan kesiyor diyebilirsiniz fakat 12v çıkına basit, çok düşük güçlü bir lamba bağlasam dahi gücü anında kesiyor. Elimdeki power supply yük algılayan cinsten, herhangi bir yük algılamadığı zaman aktif konuma gelmiyor. (Not: 12v çıkışına yük bindiği an 1 saniye boyunca 12v veriyor hemen geri kapanıyor power supply.) Konu hakkında fikri olan var mı acaba ? Teşekkürler.




  • Bilgisayar için tasarlandığı için , 12v kanalından enerji alabilmek için 5v ve 3.3v kanallarında da yük olması gerekir. PSU bakıyor ki sadece 12v da yük var. Güvenlik amaçlı kendini kapatıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlık olarak anma gücündenden daha fazla akım çekilir. Bundan dolayı da kesiyor olabilir.

  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    5v ve 3.3v çıkışlarına yük olarak lamba bağlıyorum zaten, o lambalar yanarken 12v çıkışına herhangi bir yük bağladığım an cihazın fanı durup bütün çıkışları kesiyor.

  • Biraz açar mısınız konuyu. 12v çıkışına 0.5w lambada taksam, 12v 55w lambada taksam bir saniye civarı güç veriyor sonra kesiyor geri. Kesildiğinde power supply'ın fanı da dönmeyi bırakıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.