Şimdi Ara

Port sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, Benim durumum şu şekilde: 18 gün sonra Türk telekom taahhütüm sona ermekte, Bu sebeple türk telekomu aradım, Adsl den, Vdsl’e geçmek istediğimi belirttim, Altyapı mı kontrol ettiler, 75 mbps’ye kadar desteklediğini söylediler, isterseniz 18 gün boyunca 24 mbps olan paketimizi tanımlayalım, 18 gün bu hızları deneyimleyin, memnun kalırsanız, bizimle taahhüt imzalayın dediler. Kabul ettim, 24 mbps lik pakete geçiş yaptım, memnun kaldım yalnız, tarifelerin fiyatı diğer internet sağlayıcı firmalara göre yüksek geldi. Araştırmaya koyuldum, Millenicom uygun geldi. Aradım millenicom müşteri hizmetlerini, Boş port olmadığı söylendi. Türk telekom şuanda vdsl kullanıcısıyım nasıl boş port olamıyor, geçiş işlemlerinde aynı port üzerinden hizmet sağlıyorlar normalde.



    kısaca özetlemek gerekirse, Türk telekom beni şuan da mevcut port üzerinden, 24 mbps vdsl internete tanımlarken, Millenicom Boş portun olmadığını söylüyor, sorum şu: Millenicom neden bana aynı port üzerinden vdsl internet hizmeti veremiyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omerfaruk6925 -- 4 Şubat 2021; 0:14:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Saha dolabında yeterli port yok ise ilgili saha satışa ve nakile kapatılır.

    Ancak halihazırdaki abonelik diğer işletmecilere taşıma yolu ile geçirilebilir.

    tuketici.btk.gov.tr adresine yazın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Saha dolabında yeterli port yok ise ilgili saha satışa ve nakile kapatılır.

    Ancak halihazırdaki abonelik diğer işletmecilere taşıma yolu ile geçirilebilir.

    tuketici.btk.gov.tr adresine yazın derim.
    hocam aslında şöyle bi olay var bu arkadaşın durumuna göre söylemiyorum ama normalde dslam cihazında sizde bilirsinizki belli bir port sayısı var yanlış hatırlamıyorsam 96 galiba ve bu portlar hem adsl hem vdsl şekilde çalışmaya uygun buna rağmen forumda bir çok kişi tt hariç yan isslerde vdsle geçince 1 2 gün sürüyor diyor ben birçok arkadaşımı tt vdsle geçirdiğimde ise işlem sadece 1 dk sürüyor yani dslamdan hat modunu vdsl olarak değiştiriyolar sadece bu mantığa göre adsl kullanan herkes vdsl e rahatça geçmesi gerekir ama adsl kullanan çoğu kişiye boş port yok deniyor sizin bir fikriniz varmı bu konuda neden böyle oluyor.




  • Benim durumum da aynı. Bende bu sorunun cevabını arıyorum fakat müşteri hizmetleri aynı cevabı verip duruyor, ya anladım port yok, bende internetten sorgulatabiliyorum. Neden böyle bir durum var anlamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omerfaruk6925

    Benim durumum da aynı. Bende bu sorunun cevabını arıyorum fakat müşteri hizmetleri aynı cevabı verip duruyor, ya anladım port yok, bende internetten sorgulatabiliyorum. Neden böyle bir durum var anlamıyorum.

    aslında direk geçiş yapmaları lazım sonuçta hat vdsl olarak bağlı geçiş yapmak istiyorum dediğinizde işlemleri başlatması lazım
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    Hocam bilmiyorum nasıl olucak, Millenicom kargoyla evrakları felan gönderiyor şuanda, Evraklar geldiğinde tekrar arıyıcam. Bu konuyu uzun uzadıya konuşucam olmazsa başvuru iptalimi istiyicem. Türk telekom vdsl paketi kullanabiliyorum, millenicomu arayınca boş port yok, .Ne yazıkki müşteri hizmetleri tam bir bilgi veremiyor malesef ki önünde ki ekranda yazan şeyi söylüyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omerfaruk6925 -- 4 Şubat 2021; 11:4:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajınızı silmişssiniz ama ben yinede yanıt vermiş bulanayım zaten olması gereken o siz hangi iss yi istiyorsanız ona geçin direk hattınızı vdsl olarak geçirmekieri lazım millencomla istiyosanız tekrar görüşün bu anda size bir tavsiye forumdaki arkadaşların kodlarını kullanın sanırım millencomda 1 ay ücretsiz oluyordu netspeedde 12 ay 5 tl indirmdi galiba sitelerinde yazıyordur.
  • Hocam netspeede geçicem sanırım, Millenicomun müşteri hizmetleriyle anlaşamıyorum, bana bilgisiz gibi geldiler karşılarında ki ekran üzerinden cevap veriyorlar, ben A diyorum bunlar B anlıyor. Az önce netspeed’e aradım sorun olmaz vdsl bağlantı kullanıyorsanız, aynı port üzerinden geçişinizi yaparız dediler. Millenicomu iptal edicem sanırım. Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omerfaruk6925 O kullanıcısına yanıt
    Tbtnet varmış bir de fiyat olarak daha uygun sanırım belki araştırırsanız fikir olsun.
  • Paketlerini inceledim gayet uygun. Aradığımda Geçiş yaptığım için port sıkıntısı olmayacağını dile getirdiler. Aldığım bilgiye göre yeni abonelikte port sıkıntısı oluyormuş, fakat vdsl türktelekom kullancıları mevcut aboneliğini taşımak istediğinde port sıkıntısı meydana gelmiyor. Sorumun cevabını aldım. Tbtnet, millenicom ve netspeed arasında kaldım. Bilmiyorum bu üçü arasında seçim yapcağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Sadece saha dolabında değil, santral tarafında da yeterli port bulunması önem arz ediyor. Aynı zamanda saha dolabının kapasitesi de bu konuda önemli bir kıstas hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.