Şimdi Ara

Porselen Diş Kaplama Fiyatları - 2022 ile 2023 Güncel (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
20
Favori
690.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ekrankarti

Ben senelerdir bu işin içindeyim. Sana en baştan nasıl yapıldığını an an yazabilirim :) Sen benim yazdığımı yanlış anlamışsın dediğim gibi. Hiç ölçüyü teknisyen alırmı iyi oku yazdıklarımı. Ayrıca porselen diş kaplamaların provalarını diş teknisyeninin yanında yapsaydın sürekli git gel durumu olmayacaktı. Dişlerin kesimini yapan ve ölçüyü alan ayrıca son işlem olan yapıştırma işinide diş hekimleri yapar ama kaplama dişleri diş teknisyenleri, hekimin aldığı ölçüye göre çıkarır. Bu yüzden provalarda diş teknisyenlerinin olması çok iyi olur.

doktor niye gitmeme izin versin. provasını da doktor yapar, gitmesine izin veren doktor da hastasını yeterince sahiplenmiyodur. öyle doktorla işim olmaz. işe yaramaz kendine güvenmeyen doktorun tekidir. montaj sanayisi mi bu yalnızca montaja girsin. ya da o dişi diğer dişlerin etkilediği bi durumdan dolayı farklı bi şekilde yapacak. teknisyen bunu o provada nerden bilsin.

• ZEUS__ kullanıcısına yanıt
    Ben sana provaları diş hekiminin kliniğinde diş hekimiyle beraber diş teknisyeni ile birlikte yapsaydın kliniğe git gel durumun olmazdı, sadece tek prova ile tüm hatalar bitirilirdi diyorum sen bana ne diyorsun. Ben sana doktor seni diş teknisyeninin yanına götürsün diye bişey diyormuyum. Öyle bir saçmalıkmı olur? Zaten anlayanlar anlamıştır. Protez porselen diş kaplamalarını diş teknisyenleri yapar, hataları düzeltir. Eğer diş teknisyenleri doktorun yanında olsaydı provaları tek seferde bitirebilirdin. Ayrıca diş hekimleri kaplamaları oturup yapmazlar. Bilmem anlatabildimmi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 24 Temmuz 2014; 16:58:32 >
  • ekrankarti E kullanıcısına yanıt
    iyi teknisyenin işi gücü yok sen geldiğinde o da gelecek provaya dahil olacak. sanki tek çalıştığı diş hekimi seninki hasta da sensin, senin ne özelliğin var ya da diş hekiminin ne özelliği var teknisyen taşıyacak yanında. ben de bunu diyorum.
  • ekrankarti nikli arkadaş doğruyu söylüyor. eğer diş teknisyeni diş hekimi kontrolunda yapılan porselen diş kaplamaların hatalarını görürse daha çabuk ve güzel olacak şekilde düzenleyebilir. mesela bir arkadaşım porselen diş yaptırdı ama ilk diş provasında birkaç hatası çıkınca yeniden kalıp ölçüyü almak yerine diş teknisyenini çağırıp hataları göstermişti. sonraki provada dişler problemsiz olarak yerine oturdu.

bu diş yaptırma işinde sadece doktorlar çalışmıyor. hatta doktorların yanında diş teknisyenlerininde yaptığı işler çok önemlidir. aşağıda diş teknisyenlerinin yaptıkları yazıyor.

Diş hekiminin kendisine verdiği ölçülere göre hastanın eksik olan diş ve ağız dokularını tamamlayan ve düzenleyen, protez ve diş köprülerini yapan kişidir.

Diş teknisyeninin görevleri;
    - Diş hekimince alınan ağız kalıbı üzerine alçı ile suyu karıştırarak yaptığı hamuru dökerek, alçı model elde eder,
    - Alınan model üzerinde gerekli çalışmaları yapar.
    - Alçı kalıptan akrilik denilen maddeyi çıkarır,
    - Diş hekimince yapılan provadan gelen dişleri mumlayarak diş eti şeklini verir,
    - Dişleri mum kalıbın yerine plastik kalıba yerleştirir (mufta safhası),
    - Kalıptan çıkardıktan sonra, tesviye (fazlalıkların alınması) işlemini yapar,
    - Protez cilası yapar,
    - Kırılan protezleri tamir eder,
    - Kron köprü yapar,
    - Çarpık dişlerin düzeltilmesi için gereken malzemeleri hazırlar (bağlama kanalları),
    - Kullandığı aletlerin bakımını yapar.
    - Yapılan protez kaplamanın tüm hatalarını gidermek zorundadır.

ekrankarti nikli arkadaş gerçekten çok haklıdır.

• onu bunu bırakınca laminate veneer ve empress kaplamalarının fiyatları hakkında bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: medcezir82

Genel olarak porselen diş fiyatı kliniklere göre değişmektedir.

Gördüğünüz gibi oldukça farklı olan porselen kaplama fiyatları olmaktadır. Nedeni bilmiyorum ama aynı maddeden yapılan bir şeyin fiyatı neden bu kadar değişiyor anlamıyorum. Lütfen yardımcı olmak adına diğer kliniklerdeki porselen fiyatları kaç lira olduğunu yazarsanız herkese yardımcı olursunuz. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: yenihaber

Porselen diş yaptıracaklar kesinlikle burası pahalı diye burası iyidir diye bir düşünceye kapılmasınlar. Neticede tüm kaplamaları diş teknikerleri yani laboratuarlar yapmaktadır.

Demek istediğim burası 200 lira diğeri 150 lira ise siz pahalı olana gitmeyin. Aynı malzeme kullanılıyor.

Herkesin Bilgisine Sunulur.

Aynı maddeden yapıldığına emin misiniz? İkincisi ise aynı kişi yapmıyor, yani Hacettepe mezunu bir doktorla diğerlerini aynı kefeye koyamazsınız. Üçüncüsü ise aynı üniversiteden mezun olsa bile biri diğerinden bu konuda daha iyi olabilir. Ayrıca bulunduğu yere göre de değişir. Örneğin ben bulunduğum yerde 1 bardak çayı bir kafeye gidince 75 kuruştan içiyorum, ama Nişantaşı ve Etilere gittiğimde aynı çay, hatta üstelik daha da kötüsü resmen sallama çayı 12 liraya satan yerler mevcut.

Serbest piyasa ekonomisi uygulanır. Diş Hekimleri birliği en iyi malzemeyele yapılırsa doktorun emeğinin karşılığını almak için bir fiyat belirlemiş ve bu fiyata görehttp://www.tdb.org.tr/tdb/v2/solmenu_goster.php?yer_id=4&id=511 Porselen dişi fiyatı 4‐23 Veneer Kuron * (Seramik) 265,40 olup KDV Dahil 286,63 liraya gelmektedir. Yani "bu fiyatında altında yapıyorsa şüphe edin ama üstündeki fiyatlar normaldir" diyen bilimsel bir kuruluş var ortada.

Benim tanıdığım doktorlar da 300 liradan yapıyor ama isteyene 200 liraya çok daha kaliteli iş çıkaran doktorlar da bulabilirim. Ama fatura kesilmek zorunda kalınırsa bizzat altına Sağlık Bakanlığı'nın imza attığı devlet "286,63 TL'den aşağı fatura kesemezsin" diyor.

Ayrıca hep klinik fiyatları veriyorsunuz. Bakın bir doktor bu 286,63 TL'lik fiyatı 200 liraya düşürebilir, sıkıntı yok. Ama bir klinikte bir doktor %50 ile çalışır. Bu demek oluyor ki bu fiyatın yarısını doktora verecek. kalan yarısından da masraflar çıkınca kar elde etmeye çalışacak doğal olarak bir diş hekimi kendi muayenehanesinde 200 liraya düşebilirken, bir klinik 300 liranın altında yapıyorsa aynı malzemeyi kullandığını söyleyemem.

Aynı şey Zİrkonyum için de geçerli bir diş hekimi kendi muayenehanesinde devletin belirlediği "minumum 556,63 TL" olan fiyatı 500 liraya düşürebilir belki ama bir klinikte bu rakam ancak 600 lira olmak zorundadır. Yani 350 liraya yapan yer benim kafamda soru işareti oluşturur, bir de bunun %50'sini doktora veriyorsa kesin soru işareti oluşturur. Nedenine gelince ben labaratuarmda porseleni diş hekimi muayenehanelerine KDV dahil 140 liradan, zirkonyumu KDV dahil 275 lirada hazırlıyorum, doktorların başka masrafları da oluyor tabi bunun dışında ve en önemlisi emek sarf ediyor, bazı kiniklerde kalabalık olduğu için işler pek özenerek yapılmıyor ve ben yaptığım her işe 5 yıl garanti verdiğim için kliniklere daha yüksek fiyatlarla çalışıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: birzamanlar

bu porselen dişler estetik oluyormu acil cevap lütfen. pazartesi dişlerimi yaptıracağım ucuz olmasını istiyorum ama estetik olanların hiçbiri ucuz değil porselen yaptıracağım eğer estetik ve ucuz olursa herkese saygılar.

Evet iyi yapılırsa Zirkonyum'dan bile daha estetik olur.

quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

kopek dislerinden bir tanesini altin yapmak ne kadar fiyati ?

Diş Başı ortalama 3 gram altın kullanılıyoruz labaratuarda ve diş altının gramı 70 euro, buna ek olarak benim döküm için alacağım paralarla beraber doktor senden harcanan altın hariç 300 lira da kendi alır. Dediğim gibi bu rakamı 200 liraya indiren bir yer bulabilirim. Ama dediğim gibi ortalama her bir diş için 3 gram altın ve her gram için 70 euro malzeme parasıdır. Dikkat et, ucuza yaptırayım derken mesing dökmesinler :)

quote:

Orijinalden alıntı: h_k_yavuz

Benim sağ tarafimda altlı üstlü 2 dişim yok. Şimdiye kadar idare ettim ama sol tarafımda alarm veriyor. Bir sene önce sol azıya kaplama yaptırmıştım. Artık ondan da fayda yok. Şimdi sormak istediğim arkadaşlar. Bu sağ tarafimdaki dişleri yaptırırken 2 diş diye mi hesaplarlar. Yoksa bağlantılı dişler içinde mi ücret alırlar. Sanirim özelde yaptiramam. Karsilayamam sanırım. Fiyat ne tutar ki.

2 diş olarak hesap edilmez, bağlantı dişler de ayrı ayrı hesaplanır. Kaç diş yapılacağını bilmek için mutlaka önce bir diş hekimine başvurunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: yigitavsar2

Sgk lı olsanızda devlet hastanelerinde bile porselen diş tane fiyatı 80 lira civarı, bence özel kliniklerde yaptırmak daha mantıklıdır.

Büyük yerlere de iş yapıyoruz ve buralara porselenin tanesini 40 liradan yapıyoruz labaratuarımızda, ee tabi ona göre malzeme kullanılıyor ve ona göre zaman harcanıyor. 140 liralık labaratuar fiyatıyla 40 liralık labaratuar fiyatı bir olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: h_k_yavuz

SGK li olsak bile devlet Hastanesinde yaptirdigimizda da para ödüyor muyuz?

sigortanız yoksa 300 lira civarı ödeniyor, sigortanız varsa sadece 100 lira ödersiniz. Temmuzda yine zam geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 29 Ağustos 2014; 10:43:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

onu bunu bırakınca laminate veneer ve empress kaplamalarının fiyatları hakkında bilginiz var mı?

3 farklı malzemeden yapılır, genelde ucuz olsunde 200 liraya kompozit, 300 liraya akrilik ve bahsettiğiniz empress gibi olan seramik tipleri de tanesi 600 liradan yapılır.
  • bu dedikleriniz tane fiyatı mı ?
    tanesi 200 lira mı yani
  • Herkese selamlar,

Dün akşam uyurken 4 lü yaptırdığım porselen diş kaplamaların 1 tanesinin üst kısmı kırıldı. Galiba rüyamda kabus gördüm yada dişlerimi istem dışı olarak gıcırdattım. Bunun neticesinde kırılan kaplamamı nasıl yaptırabilirim ve kali liraya yaparlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Diş kaplamanız kırıldıysa öncelikle kaplamalar sökülür sonrasında kaplamaların söküldüğü yer ile baskı yapan dişlerin kalıbı alınır. Alınan kalıp ve porselen kaplamalar laborutuara gönderilip gerekli işlemler yapılır bu işlemler size ortalama olarak 350 liraya malolur fakat porselen diş kaplamalarınız eskidiyse yenisini yaptırmanız tavsiyemizdir. 4 tane yaptıracağınız porselen köprü dişler ortalama 500 liraya yapılır. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Discim zirkonyum fiyatini 600 demisti siz 300 diyorsunuz farklilik nedir?
    Birde 24 tane diste sorun oldugu icin zirkonyum yaptiramadim maddi imkan yuzunden onun yerine porselen kaplama yaptiriyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Feynman kullanıcısına yanıt
    300 lira değilde 350 liraya şu an yaptıranilirsiniz. 600 lira olandan hiçbir farkının olmadını söyleyebilirim. Şu an genel olarak 350 lira ile 500 lira arasında değişmektedir. porselen kaplamalar ise 100 liradan başlayıp 250 liraya kadar çıkmaktadır. Fiyat farklarının neden bu kadar değişken olduğunu ise, doktordan doktora değişmekte oldugunu söyleyebilirim.
  • Bugün devlete bağlı bir diş hastanesiyle görüştüm fark ödeyip porselen yaptıramazsınız dediler?? 35 lira odeyip plastik kaplama yapılıyormuş.. Özel kliniklerde ise sadece %10 karşılıyormuş ssk.... Konu hakkında bilgilendirmenizi rica ederim...
  • SimgeCoskun S kullanıcısına yanıt
    Zaten şu an devlet adsm ile özel adsm arasında pek fiyat farkı kalmamış. Devlet 80 liraya yapıyor, özel sektör ise 125 lira ile 250 lirasında fiyatları değişkenlik gösteriyor. 35 lira ödeyip plastik kaplama yapılıyormuş yazmışsınız. Bu dediğinizden bişey anlamadım ama plastik kaplama geçici olarak yapılan yani diş kesiminden sonra porselen kaplamalar bitene kadar kesilmiş olan dişleri korumaya yarayan geçici dişlerdir. Bu plastik dişler için ekstra bir ücret ödenmez.
  • Ön 6 dişimde carpiklik var, ortodonti tedavisi yerine porselen diş velya lamine kaplama yaptirmam mümkünmüdür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisikletli kullanıcısına yanıt
    Hayır, dişlerin sağlıklıysa neden porselen kaplama yaptıracaksin ki? Ortodotonti yaptırman daha akıllıca olacaktır.
  • quote:

Hayır, dişlerin sağlıklıysa neden porselen kaplama yaptıracaksin ki? Ortodotonti yaptırman daha akıllıca olacaktır.

Ön dişimin bir tanesinin ucunda ufak bir kırık var, ön dişlerimin hemen sağında ve solundakin de sağlamlık yok oynuyor, köpek dişlerim de ise şekil bozukluğu var
  • Bisikletli kullanıcısına yanıt
    Şayet illaki porselen diş yaptıracağım diyorsanız, yardımcı olmak açısından özel mesajdan bana resim yollarsanız daha iyi olur. Ama yinede bunlarıda yazayım, sallanan dişleriniz var ise nedenini öğrenmek için diş hekimine mutlaka göstermeniz gereklidir. Ben sadece kırık dişlerinize ne yapılabilir diye resim istiyorum. Umarım istediğiniz gibi olur. Hayırlı günler diliyorum.
  • quote:

Şayet illaki porselen diş yaptıracağım diyorsanız, yardımcı olmak açısından özel mesajdan bana resim yollarsanız daha iyi olur. Ama yinede bunlarıda yazayım, sallanan dişleriniz var ise nedenini öğrenmek için diş hekimine mutlaka göstermeniz gereklidir. Ben sadece kırık dişlerinize ne yapılabilir diye resim istiyorum. Umarım istediğiniz gibi olur. Hayırlı günler diliyorum.

merhaba
    ben ön üst dişlerimi porselen kaplama yaptırdım
    diğer dişlerin aralarında hafif boşluklar var
    ben ortodonti tedavisi mi olmalıyom yada full porselen kaplama mı yaptırmalıyım
    diş teli taktırırsam porselen dişlere zararı olurmu?
    teşekkürler.
  • Forever DH kullanıcısına yanıt
    Selam, dişleriniz sağlam ise kesinlikle porselen kaplama yaptırmanızı önermiyorum. Ortodonti tedavisi ile aralıklı olan dişlerinizi düzgün hale getirtebilirsiniz. Porselen diş tedavisi dişlerin görevini yerine getiremeyecek kadar kötü olan durumlarda yapılır. Hayırlı günler diliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.