Şimdi Ara

Porselen Diş Kaplama Fiyatları - 2022 ile 2023 Güncel (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
20
Favori
689.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dişlerimin olması gerekenden epey küçük olduklarını düşünüyorum, bir nevi süt dişlerinin biraz daha büyük hali gibi. Çocuksu bir ifade yaratıyorlar. Porselen ile çözümlemem ne kadar doğru olur? Veya küçük dişlere farklı bir tedavi uygulanabiliyor mu (diş etlerine müdahale gibi)?
  • coltrane kullanıcısına yanıt
    Sağlıklıysa kesinlikle dokunmayın. Dişetlerini yukarı çekebilirler ama estetik açıdan güzel görünmeyebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrankarti

    Sağlıklıysa kesinlikle dokunmayın. Dişetlerini yukarı çekebilirler ama estetik açıdan güzel görünmeyebilir.

    Merhaba

    Daha önce yazmıştım ama aradan baya zaman geçti ve tekrar bir diş konusuna kendimi zorunlu hissetmeye başladım. Benim sağ üst 4 sağ 3 alt sol 3 üst ve sol 3 alt dişlerimi kaplama yaptırdım. Ve hepsi metal kaplama. Tabi yaptırırken böyle oldugunu hiç düşünmedim. Metalin kötü olacağına dair.Çünkü ağızdan çok belli olmazsada benım arkada tarafta kalıyorlar. Mat ve kötü duruyor. Yaptıralı 1 sene oldu. Fİyat oalrak tanıdık birisini buldugumuz iiçn uyguna yaptırdı. Şimdi öğrenmek istediğim bir kaç husus var. Ön dişlerimin sağ tarafa yakın ikisi arasında(tam çizgi hızası) çürüme oldu ve diş hekimi orayı oyup dolgu yaptı. Lakin yemek yediğimde orasında birikme yapıyor ve hoş durmuyor. Sola yakınındada hafif bu durum var onada aynı işlemi yaptı. Ben yaptırıyım demiştim lakin boş yere sağlam dişlerine işlem yapmıyalım diyerek beni geri çevirdi. Bunlara nasıl bir çare bulabilirim. Ayrıca ben metalsız doğal gözüken porselen yaptırma düşüncem var. Çok hoş duruyor gerçekten. Sizin tavisyeniz nedir. Yani yaptırmak istesem ortalama 15 dişime yaptıracağım önlerde dahil, bana maliyeti ne olur. Ayrıca sanırım estatik oalrak dişçiden dişçiye fark var. Seçerken nelere dikkat etmeliyim. Birde kron,zirkoyum,porselen bunlar arasıdna fark nedir. Ayrıca koku durumu var. Bunun nedenı metallaerden oldugunu, onlardan geldiğine inanıyorum. Metalsiz olanlarda böyle bir durum söz konusumudur. Bu konularda bana yardımcı olursanız mutlu olurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 20 Kasım 2014; 0:28:39 >




  • Opinion kullanıcısına yanıt
    Kron zirkonyum veya porselen hemen hemen aynı anlamdadır. 15 tane zirkonyum destekli kaplama 5250 lira civarında tutar ama eğer önceki yaptırdığınız dişler koku yapıyorsa mutlaka hava alıyordur. Öncelikle onu kontrol ettirin aslında doktorunuz arka dişleri metal destekli yapmakla iyi düşünmüş. Ha illaki zirkonyum yaptıracağım diyorsan zirkonzahn markalı olandan yaptır. Piyasada oldukça fazla çin malı var dikkat etmen lazım.
  • Merhaba,

    Bende üst ön çeneye 2 tane implant yaptırdım şimdi üst yapıları için arayışa geçtim toplamda 4 adet diş yapılacak bunun için porselen mi zirkonmu olacağı tabiki benim için maliyetine bağlı 2 ümlant üstü 4 porselen ve zirkonyum olursa ne kadara yapılıyor birde hangisini yaptırmalıyım bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde fiyatı firmaya göre verirseniz sevinirim en azından direk ilgili firmaya gider konuşurum eğer burada yazmak uygun düşmez ise özeldende yazabilirsiniz. şimdiden değerli paylaşımlarınız için teşekkürler.
  • cet77 C kullanıcısına yanıt
    Aslında porselen ve zirkonyum hepsi aynıdır. Yani metal destekli porselen kaplama olanlara porselen diş, altyapısı zirkonyum destekli porselen kaplamalara ise zirkonyum diş denilmektedir. Fakat zirkonyum kaplama dişler çok estetik oldukları için daha çok tercih edilirler. Sana 3 tane klinik ismi mesaj attım umarım yardımcı olmuşumdur.
  • ekrankarti E kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler sanırım bu konularda uzmansınız bir sorum daha olacak geçici sabit protez implant üstüne yapılıyormu ve yapılıyor ise erken yükleme denilen olay bumudur? yoksa normal porselen dişleri hemen monte etme işleminemi erken yükleme deniyor.
  • cet77 C kullanıcısına yanıt
    geçici sabit protez diye bişey yoktur. ya geçici protez yada sabit protrz vardır. implant yapıldıktan sonra geçici olarak protez diş kaplaması yapılır. ortalama 3 ay sonrasında implant kemiğe kaynaktıktan sonra ise üst yapısı yani sabit protezi takılır. erken yükleme işine girişme derim, pek sağlıklı sonuçlar çıkartmıyor.
  • Ön dişlerde dolgularda siyahlanmalar ve kahverengi renkler oluşmaya başladı. Dişlerin normal ancak renk konusu can sıkıyor.

    Komple kaplama yerine Laminate vener diye bir yöntem varmış bu nasıldır?
    Diş doktorum bu renk değişiklikleri kalıcı dedi ve zirkonyum kaplama tavsiye etti . 8 üst diş için 5bin tl fiyat vermişti
  • Bu dişlerin beyaz görünmesi için ne yapmamızı önerirsiniz,kaplama fln yaptırmak gerekirmi ?
  • Merhabalar,

    Benim lamine ya da normal tam porselen kaplama yaptırmam gerek. Duruma göre bir tane kanal tedavisi gereken dişim var. Doktor ya da belli bir muayenehane/hastane öneriniz olabilir mi?

    Şehir: Kilis ya da Gaziantep
  • Arkadaşlar lamine kaplamayı doktorlar önerebilir belki para kazanmak için ama sakın paranızı çöpe atmayın. Lamine diş kaplamalarını genellikle sanatçılar yaptırırlar ve en geç 3 ay içinde değiştirirler. çünkü çok hassas bir yapıya sahip olup çabuk kırılırlar.
  • arkadaslar on iki dişim kırılmıs yaptırdım yalnız birisi tam oturmamıs soğuk su içtiğimde ağrı oluyor (metal destekli) . bugun kayseri hospitadent bir doktorla konustum iki dişi 750 yaparız dedı zirkoryum olacak burarada yalnız fiyat bna biraz ucuz geldı sızın tavsıyenız nedir fiyat ve hastane acısından
  • Tamamda neden tekrar para vereceksin ki. Eğer yeni yaptırdıysan (1 sene içinde) doktoruna git düzeltmesini yaptırdın.

    şayet fiyat ve hastane diyorsan 750 lira çok iyi bir rakam ve hospitadentte iyi bir diş hastanesi ama dediğim gibi eğer 1 sene içinde yaptırdıysan doktoruna gidip düzeltme yapmasını isteyebilirsin.
  • arkadaşlar yeri değildir ama fikir almak istedim. 5 yaşındaki çocuğumun azı disi çürümüş ve ağrısından duramıyor. ağrı sızı geldimi basıyor feryat figani. doktora götürdüm. doktor arka dişleri çıkmadığı için çekemeyiz. çekersek dişleri eğri gelebilir, dolguyu da yapamayız. kısaca buradaki doktor biz bunu yapamayız dedi . başka bir şehirdeki üniversite hastahanesine götür dedi. onlarla görüştüm ilk muayene de sadece bakar gerekirse randevu verir sonra gelirsiniz dedi.şimdi oraya gotursem çocuk doktorun karşısında durur mu onu da bilmiyorum. antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyoruz. Bana bir akıl verin. ilacın bitmesini bekleyeyim mi. yoksa bir an önce götüreyim mi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • h_k_yavuz H kullanıcısına yanıt
    Sayın yavuz bey ben protez diş konusunda bilgilere sahibim ama şunuda diyebilirim, arka dişleri çıkmadığından dolayı dişi çekerse arkadaki dişlerin eğri geleceği konusunda çok doğruyu söylemiş doktorunuz. ama en azından iltihap yoksa ağrı kesici yapıp dolgu yapabilirdi. dişhekimleri genel olarak çocuklara bakmadıkları için yapmamış olabilir. Siz genede üni hastanesine götürün. mecbur bakmak zorundalar. İnşallah en kısa zamanda tedavisini yaptırırsınız.
  • ekrankarti E kullanıcısına yanıt
    eyw mesajın için aradan iki sene geçti istanbulda yaptırmıstım suanda kayserideyım . mumkun gözukmuor
    on iki dıs sonucda ondan karar veremedın pek nerde yaptırmam konusunda
  • arkadaşlar izmitte önerebileceğiniz bir diş hastanesi veya bir doktor var mı? dişlerimde epey bir sorun var ve yaptırmak istiyorum
  • az önce dişimi çektirdim. fakat yanlış dişimi çektiler. 20 lik diş için gittim, köpek dişin yanında deforme bir diş bulmuş doktor sağolsun onu çekmiş. şimdi ben buraya sanırım köprü yaptırmak durumundayım. ne yapmalıyım sizce nereye danışmalıyım. sgk anlaşmalı bir kurum olsun istiyorum en azından... fiyatlar konusunda ya da tedavi süreci hakkında bilgisi olan varmıdır?
  • balmmumu B kullanıcısına yanıt
    Porselen diş yaptıracaksanız sgk anlaşmalı olmasına gerek yok zaten fiyatlar hemen hemen aynı seviyeye gelmiştir. Porselen kaplama tedavisi ortalama olarak 1 hafta sürmektedir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.