Şimdi Ara

PORSCHE DIZEL MODELLERININ URETIMINI SONLANDIRDI! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Porsche gibi sportif markalarda dizel olmamalı zaten
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Reno -Psayı bilmem (özellikle psa mali açıdan rahatlamak için Çinlilere hissesini sattı ki Psa bu haldeyse fransızlarda psanın önünde olmayan renoda sağlam temellerde değildir)

    Ama Fiat Chrysler grup çok güçlü temelleri olan bir kuruluş.

    Otomobil enstitüsünde Fiat ve Ford dışında zengin ailelerce yönetilen,yönetilse bile maddi güçleri bu iki markayı yöneten ailelerle cirit atacak bir marka yok.

    Dizel er geç kalkacak olabilir ama bunun çalışmalarıda yapılıyordur.Misal Fiat’ın 1,3benzinli 160hp motoru yakında Avrupa’ya gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogisan


    Porche nin bu kararı kesinlikle yanlıştır. Bence dizelden vazgeçmelerinin asıl nedeni, dizel motorların yeni normlarını
    karşılamakta zorlanacakları veya bunu yaparlarsa kar edemeyeceklerini anladıkları içindir.

    Zaten Proche VW gruba geçtiğinde kendide özgü havasını kaybetti. Ayrıca sadece Porche değil bütün VW grubunun başı dizel motorla dertte zaten.

    Ayrıca bu vesile ile doğru bilinen bir kaç yanlışı da yazmak isterim.

    1. İçten yanmalı motorlar: Son yıllarda popüler olan elektirkli ve hybrid motorların gelişimini bende ilgi ile izliyor ve destekliyorum, ancak içten yanmalı motorlar ÇOOK uzun bir süre daha hayatımızda olacak. Yeryüzünde çıkarılmayı bekleyen ve bize yüzlerce yıl yetecek kadar daha petrol var merak etmeyin.


    2. Zenginlik: Zengin insanların parasının hesabını yapmadıklarını zannetmek: bilakis zenginler, fakir insanlara göre daha tutumludur. ve paralarını daha dikkatli harcar, o yüzden zengindir zaten arabaya 1 milyon verebilir. Neticede araçda bir emtia ve demirbaştır. Ancak ben 1 milyon vereyim nede olsa param çok bu araba ne kadar yakarsa yaksın umurumda değil demezler.

    3. Motorsporlarının şampiyonlar ligi WRC ve Formula 1 dir. Porche bu ikisinde de uzun yıllardır yer almıyor. Yani Porche nin elinde öyle inanılmaz mühendislik falan yoktur. Şimdi bu yarışlara girse uzun süre nal toplar.

    Kısacası Porche öyle abartılacak bi marka değil artık seksenli ve doksanlı yıllarda evet ama artık geriye gidiyorlar.



    Motor-sporları tarihinde en yakın rakibinin 3 katından fazla podyum gören markanın bence de ahım şahım bir mühendisliği yoktur. Bilgi birikimi falan hak getire... Sanırım Porsche'nin o ahım şahım mühendisliği sizlere kabul ettirmesi için WRC, F1 gibi tiyatral motor-sporlara girip başarı elde etmesi gerekir... Daha 3 ay önce dünyanın en hızlı yol otomobilini falan da ringe çıkarmadılar aslında... Bence fikrini kendine sakla klavyene fazla dokunma.





  • Firmaların öncelikli amacı para kazanmak ve pazar payını arttırmaktır bunun içinde her arabaya dizel de koyarlar benzinlide amaç pazardan olabildiğince pay kapmaktır, örneğin makam arabası arayan şirketler panamera yerine sırf dizel s serisine kayabilir gibi örnek verilebilir, şimdi gelip burada o arabaya binen yakıtı mı önemser vs. vs demeyin gayette önemsiyorlar tabi son yıllarda benzinli hybrid araçların yakıt tüketimi düştüğü için dizel almak mantıksız hale geldi kaldırılması doğru bir karar.

    Edit: bir arkadaş Porsche geriye gidiyor falan demiş o neyin kafasını yaşıyor anlamadım, her arabasında çıtayı yukarı taşıyan bir marka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 24 Şubat 2018; 0:41:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QralCess Q kullanıcısına yanıt
    Fiat fiat fiat basladi gene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberelectro kullanıcısına yanıt
    gocunacak yaran var herhalde ..Geçenlerdede dayılık taslıyordun tehdit ediyordun ya bizim rabbimiz dışında kimseden korkumuz olmaz ama senin birkaç adımın kaldı hiç merak etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QralCess -- 24 Şubat 2018; 9:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüh be. Honda daha yeni yapmıştı 1.6 dizeli.



    Türkiyede satılan marka ve modellerde dizellere bir kısıtlama geleceğini sanmıyorum. Oldu ki 0 km dizel satışı yasaklandı türkiyede diyelim. 2. Elde dizeller 0km benzinlilerden pahalı olur. Dizel yıkılmaz bir tabu bu memlekette. Ben bile dizel aldım. Hala şaşkınım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Porsche her zaman kararindan geri donebilir. Cunku sozunden cayip sinirli sayida diye reklam edilip sonradan seri uretilen 1-2 modelleri var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QralCess Q kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.