Şimdi Ara

Porgramlama Temelleri Dil Sıralaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Orta seviyeli diller, Yüksek seviyeli diller, Görsel diller, Düşük seviyeli diller.

Bunları düşük seviyeden yüksek seviyeye sıralayıp yanlarına birer örnek yazarsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

1. Python
    2. C++
    3. C
    4. C#
    5. Java

Orijinalden alıntı: CoDeR006

Örnek olarak birşey yazamam fakat bana kalırsa sıralama şöyle:

1. Python
    2. C++
    3. C
    4. C#
    5. Java

Cevabın için teşekkür ederim ancak bunlardan hangisi düşük hangisi yüksek seviyeli yanına yazarmısın

Orijinalden alıntı: _ANIL

quote:

1. Python
    2. C++
    3. C
    4. C#
    5. Java

Cevabın için teşekkür ederim ancak bunlardan hangisi düşük hangisi yüksek seviyeli yanına yazarmısın

Sıralamayı düşük seviyeden yüksek seviyeye yaptım fakat python düşük seviyeli
    bu arada 2. c 3.c++ olacak yanlış yazmışım
    c düşük seviye
    c++ düşük seviye
    c# ve java görseldir ve yüksek seviye denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoDeR006 -- 5 Eylül 2012; 15:38:49 >

• quote:

1. Python
    2. C++
    3. C
    4. C#
    5. Java

Python'da görsel olarak kullanılan bir dildir ve düşük seviye değildir. Düşük seviyeli dil dersen Makine dili olan Assembly söylenebilir. Bunun yanında konuyu açan arkadaş için söylüyorum, dilleri bu şekilde sıralamak yanlış. Örneğin C++ normalde görsel kullanılmaz, Java görsel kullanılır. Fakat birçok robotik-Mikroçip-Televizyon vs. programlamarı C++ ile yapılır. Neden dersen en hızlı dildir. Ama Java görsel ve etkili bir dildi ne oldu ?

Bu şekilde konu açılmaktan vazgeçilmeli. Yok delphi şunu döver, yok Java şöyleymiş bunlar yanlış şeyler.
    Hangi dil dönemde popülerse, gündeme göre en güçlü-en etkili dil odur. Diller gündemin gereksimine göre sürekli değişkenlik gösteriyor. Her alanda farklı diller kullanılabiliyor. Örneğin Mobil programlama için Java, mikroçip programlama için C/C++ tercih ediliyor. Bunlar diğer diller ilede yapılabilir. Ama dediğim gibi gereksinimlerden doğan tercih meseleleri.

• makina dili
    assemlby
    c/cpp
    java/vb.net/c#
    phyton

böyle düşündüm düşükten yukarı doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tokatci3453616931 -- 5 Eylül 2012; 16:22:10 >

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

1. Python
    2. C++
    3. C
    4. C#
    5. Java

Python'da görsel olarak kullanılan bir dildir ve düşük seviye değildir. Düşük seviyeli dil dersen Makine dili olan Assembly söylenebilir. Bunun yanında konuyu açan arkadaş için söylüyorum, dilleri bu şekilde sıralamak yanlış. Örneğin C++ normalde görsel kullanılmaz, Java görsel kullanılır. Fakat birçok robotik-Mikroçip-Televizyon vs. programlamarı C++ ile yapılır. Neden dersen en hızlı dildir. Ama Java görsel ve etkili bir dildi ne oldu ?

Bu şekilde konu açılmaktan vazgeçilmeli. Yok delphi şunu döver, yok Java şöyleymiş bunlar yanlış şeyler.
    Hangi dil dönemde popülerse, gündeme göre en güçlü-en etkili dil odur. Diller gündemin gereksimine göre sürekli değişkenlik gösteriyor. Her alanda farklı diller kullanılabiliyor. Örneğin Mobil programlama için Java, mikroçip programlama için C/C++ tercih ediliyor. Bunlar diğer diller ilede yapılabilir. Ama dediğim gibi gereksinimlerden doğan tercih meseleleri.

Programlama dilleri ile fazla alakam yok genellikle web tasarım teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dil Öğrenme Sistemi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

1. Python
    2. C++
    3. C
    4. C#
    5. Java

Programlama dilleri ile fazla alakam yok genellikle web tasarım teşekkürler

Ö.d Bende web programlamaya girmek istiyorum artık. İmzanızdaki site güzelmiş Oradan başlıyacağım heralde

• Ya arkadaş yapmayın böyle, görsel dil diye birşey mi var? Dil denen şey somut değil ki görseli konsolu olsun. İsterseniz assembly ile de görsel program yazılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Ya arkadaş yapmayın böyle, görsel dil diye birşey mi var? Dil denen şey somut değil ki görseli konsolu olsun. İsterseniz assembly ile de görsel program yazılır.

Kaldıki zaten temelinde hepsi oraya dönüşüyo
    Intel i7-6700 | MSI H170A GAMING PRO | Cooler Master Hyper 212 EVO | HyperX FURY 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 | EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | EVGA SuperNOVA 650 G2 | 2 x WD Caviar Blue 1TB |
    Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III | Zalman Z11 NEO | 5 x Noctua NF-S12A PWM | DELL U2414H | Logitech G533 | Logitech G710+ | Logitech G900 | Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Extended | Xbox One Wireless Controller
  • kolay = yavaş ,zor == hızlı dillerde genelde böyle bir ters orantı vardır kafana göre takıl ne üzerine gitmek istiyorsan onu kullanacaksın
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.