Şimdi Ara

Polo vs Fabia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Fiesta, Polo ve Fabia'yı bayide inceleme fırsatı buldum.Belirli sebeplerden dolayı Fiestayı eledim.Tercihimi Polo ya da Fabia'dan yana kullanacağım.Poloda motor 1.2 Tsi 90 hp manuel euro5 lounge donanım 2015 model, Fabia ise 1.2 tsi 110 bg dsg euro6 Style donanım 2016 model.

Aracı çoğunlukla köprü trafiğinde kullanacağım o yüzden açıkçası Dsg büyük nimet, 110 bg olması da cabası Fabia yönünde.Araç uzun yolda vs pek kullanılmayacak zaten evde 2 araç daha olduğu için.Polo ise genel anlamda genel kalite, tasarım ve donanım yününde daha üstün.Fabia'nın bir diğer iyi yanı ise kasası yeni iken Polo'da bu kasa son dönemlerini yaşıyor.

Fabia daha boş olmasına rağmen mirrorlink özelliği ve 2016 yeni kasa olması cezbediyor.İlk başlarda ikinci el düşünüyordum fakat sıfır ile fiyat farkı çok az olduğundan günümüz şartlarındaki fiyatlandırmadan her ne kadar hoşnut olmasam da mecburum sıfır almaya.C sınıfı düşünmüyorum dediğim gibi küçük olması daha avantajlı.Otomatiğin bir diğer iyi yanı da annemin aracını aldığımda onun da bunu kullanabilecek olması.

Fiyat olarak Polo için 53 küsür fiyat aldım.Fabia'da ise nakliye sırasında kaput bir çizgi boyunca ezilince düzeltilip boyatılmış bir yarış mavisi fabia var 53 bin Tl fiyat aldık 52.500 gibi kapatırız tahminen.Hatasızı ise opak 55.500, metalik 56.400 fiyat aldım.

Çok kararsız kaldım bu yüzden siz forumdaşlara danışmak istedim.Yorum yaparken bu iki araç dışına çıkmazsak sevinirim.Başka araç düşünmüyorum, bunlardan biri olmazsa tekrardan ikinci ele yöneleceğim tahminen 45 bandına.Orada da aklımda 208 1.6 thp 3 kapı 156 hp allure var 2013 40-50 bin km bandında ama yakıtı korkutuyor.

Şimdiden teşekkürler.Başka bayilerden fiyat alanlar da paylaşabilirse minnettar olurum.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fhistle-X -- 20 Mart 2016; 19:40:23 >

• Her gün köprü trafiğine girilecekse DSG'den korkun derim. İkisi arasından aynı donanım olacaksa polo, donanım farkı büyük olacaksa Fabia öneririm. Aralarında bariz bir fark olmaz ikisinden birini alırsanız diğeri aklınızda kalmaz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Efective

Her gün köprü trafiğine girilecekse DSG'den korkun derim. İkisi arasından aynı donanım olacaksa polo, donanım farkı büyük olacaksa Fabia öneririm. Aralarında bariz bir fark olmaz ikisinden birini alırsanız diğeri aklınızda kalmaz bence.

Donanımlar polo lehine az bir farkla önde fakat hasarlı olan fabia'ya daha yakın gibiyim.Birkaç gün daha düşüneceğim artık o satılırsa yaza kadar bekleyip birkaç modeli daha listeye ekleyip ikinci eller arasında bir tercih yaparım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fhistle-X -- 20 Mart 2016; 21:41:08 >

• Hocam ben fabia baktım ilk, fabia malzeme kalitesi bir kaç tık daha düşük gelmişti bana fakat alan arkadaşlarım oldu memnunlar, şuan Ibiza fr bakıyorum, Ankara doğuş otodan almıştım ben teklifi, volkswagen polo ile fabiayı donanım olarak değerlendir, bence devir donanım devri ve ayrıca mercek far felan güzel duruyor fabia da

Civic vs Octavia
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı tereddütte ben de kaldım.
    ancak araçlar amblemleri hariç herşeyiyle aynı olduklarından daha geniş iç hacim ve bagaj sunan fabiayı tercih ettim.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Genişlik benim için olsa da olur olmasa da.2 araç ile de dün test sürüşüne çıkamadım.Hafta içi gelmem söylendi.Korkum teste çıkınca yalıtım, konfor, sürüş ve yol tutuş yönlerinde Polo lehine aralarındaki farkın açılması.

Bazı testlerde Fabia için yalıtımı ve konforu iyi değil deniyor.Ayrıca yol tutuşu iyi değil diyen kullanıcı yorumları da okudum.

Eğer aralarındaki fark yüksekse Polo'nun düşük güç, manuel, eskiyen kasa ve 2015 olması gibi dezavantajlarına rağmen ona kayacağım gibi.

Ya da ikisine de bu fiyatlara bulaşmayıp manuel olduktan sonra gidip ikinci el 40-45 bandına 2013 30-40 bin km'li Ford Fiesta Titanium X + Güvenlik Paketi + Sony Ses Sistemi alacağım.Her ne kadar 0 olmasa da 10 bin Tl'de az bir fark değil ve 53 gibi fiyatlar bile bana hala yüksek geliyor B sınıfı bir araç için.

Fiesta'daki eksiler ise ilkel yol bilgisayarı ve müzik sistemi ekranı, kampana arka diskler, Polo gibi eskimiş olması.Ayrıca hangisi daha çok değer kaybeder onu da bilemiyorum açıkçası.

İşin içinden çıkamıyorum valla.

• Fhistle-X kullanıcısına yanıt
    ibizaya neden bakmadınız?
  • Yeni yaris x style

https://forum.donanimhaber.com/m_120313202/links_1/tm.htm
  • Hatalı araba alıp 2bin az vermek pek mantıklı değil, aynı donanımda polo ezer geçer ama dsg büyük avantaj. Ben olsam fabia alırsın.

Orijinalden alıntı: selmand

Hatalı araba alıp 2bin az vermek pek mantıklı değil, aynı donanımda polo ezer geçer ama dsg büyük avantaj. Ben olsam fabia alırsın.

Değmeyeceği için onu almaktan vazgeçtim zaten.Kaput direk değişecek dedi ki hatasız beyaz ile 1500 fark var sadece.Tahminen fabia'dan da vazgeçeceğim.İkinci el'de Golf 1.2 tsi comfortline + sürüş konfor paketi + ışık görüş paketi kovalayacağım acelem yok zaten.C sınıfı düşünmüyordum ama en azından aynı paraya Golf'e binerim.

Onu da bulamazsam 2010 civarı düşük kmde Audi A3 1.4 Tfsi Ambition + Bixenon + belki sunroof tek kapıya yöneleceğim.Orada da garantisiz Dsg korkutuyor.Daha sürem var zaten 1-2 ay kadar.
  • Fabia Style nasıl donanım olarak düşük kalıyor Lounge a göre onu anlamış değilim. Polo da ekstra hız sabitleyici ve yağmur sensoru var. Fabia da ise anahtarsiz çalıştırma, mirror link ve xds var ekstra olarak. Fabia daha donanımlı gibi duruyor. Malzeme kalitesi olarak Polo daha iyi. Fabia nin şasisi daha rijit. Araç virajlarda Polo dan daha az yatıyor. Bence Fabia tercih edilebilir gibi geliyor.

İslam ÇUPİ
  • İkiside.alman polo biraz daha konforlu Fabia ile polonun ortası golf onu al daha geniş ikisindende.

2012-volkswagen polo-passat-golf
    _____THE ALEMDAR_____
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.