Şimdi Ara

Polo İlk Çalıştırmada 2-3 Dakika Gelen Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım polo benzinli 181.000de bir kaç gündür dikkatimi çekmeye başlayan şöyle bir ses duyuyorum, soğuk ilk çalıştırmada 2-3 dakika boyunca dikiş makinası sesi gibi bir ses oluşuyor enjektör sesine benzetmeye çalışıyorum ama pek benzemiyor, ses devam ederken gaza çok hafif bas çek yaptığımda anlık olarak kayboluyor, ısındıktan yani 3-5 dakikadan sonra her şey normal ses falan gelmiyor yağ pompası görevini yapmıyor olabilir mi ama dün uzun yol yaptım motor sarardı diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: suatcagdas

zincirli trigerin sesi mi yoksa?
    Triger kayış zincir değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın yağı tam mı?Daha önce yağsız çalıştı mı?Kaç model yazarsanız daha yardımcı oluruz.Ayrıca son yağ bakımında hangi viskozite yağ konuldu?

Orijinalden alıntı: carreraman59

Aracın yağı tam mı?Daha önce yağsız çalıştı mı?Kaç model yazarsanız daha yardımcı oluruz.Ayrıca son yağ bakımında hangi viskozite yağ konuldu?
    Yağ tam yağsız bırakmadım hiç 2000 model benzinli lpg yok 181.000 de yağı 3000 km önce değişti 5w40 motul var

• otomatik jikle den kaynaklı o, bir problem değil yani, youtube yazın karsınıza çıkar. Ayrıca devir de yüksek çalışır 1-2dk içinde normale döner, devir saatine dikkat edin farkedeceksiniz ve gün içinde bir daha olmaz sadece ilk çalıştırmada olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinant1 -- 6 Eylül 2020; 1:11:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: determinant1

otomatik jikle den kaynaklı o, bir problem değil yani, youtube yazın karsınıza çıkar. Ayrıca devir de yüksek çalışır 1-2dk içinde normale döner, devir saatine dikkat edin farkedeceksiniz ve gün içinde bir daha olmaz sadece ilk çalıştırmada olur.
    Aynen öyle gün içinde bir defa oluyor onun sebebi neden peki?

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    hocam motor soğuk olduğundan kendini korumaya almak için jikle devreye girerek hava benzin karışımında mevcut benzin miktarını arttırır ve devri yükseltir bu yüzden motor devir yüksek oldugundan sesli çalısır, sonra 1-2 dk içinde yazın daha kısa sürer motor ısınır ve jikle devreden cıkar, devir normale döner, gün içinde motor ısınmış oldugundan diger çalıştırmalarda devreye girmez. Aracı yürütmeden devrin normale dönmesini beklemek sağlıklı olandır, iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: determinant1

hocam motor soğuk olduğundan kendini korumaya almak için jikle devreye girerek hava benzin karışımında mevcut benzin miktarını arttırır ve devri yükseltir bu yüzden motor devir yüksek oldugundan sesli çalısır, sonra 1-2 dk içinde yazın daha kısa sürer motor ısınır ve jikle devreden cıkar, devir normale döner, gün içinde motor ısınmış oldugundan diger çalıştırmalarda devreye girmez. Aracı yürütmeden devrin normale dönmesini beklemek sağlıklı olandır, iyi forumlar.
    Bence yağ pompası arızalı yağı tam basmıyor

Orijinalden alıntı: Matheas

Bence yağ pompası arızalı yağı tam basmıyor

Alıntıları Göster
    Pompa arızalı olsa yatak sarmaz mı

Orijinalden alıntı: one man one engine

arabanın motoru ve modeli nedir acaba
    1.4 atmosferik motor benzinli lpg yok 2000 model

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Supap iticileri olabilir yağ dolunca sesi keser veya isinca sesi keser ayrica araçta yağ eksiltme yoksa 5w30 kullan derim...woswos ince yağ sever 5w40 kalin gelebilir.
    10.000 kilometrede 1 litre eksiltmiş oluyor 181.000 de şuan

Orijinalden alıntı: Literaryy

1.4 atmosferik motor benzinli lpg yok 2000 model

Alıntıları Göster
    Motor soğuk ilk çalıştırmada gelen sesler genelde yağ kaynaklı sesler oluyor.Bir tahmin olarak biraz fazla kalın bir yağ konmuş ve yağ ilk ısınma süresi bitene kadar yeterli akışkanlıkta olmuyor ve bu sebeple yağlama tam yapamıyor motor.Motor ısındıktan sonra yağ akışkanlığını kazandığı için gün içinde böyle bir sesle karşılaşmazsınız.Benzinli motor lpg olmadığı için de sübap uzaması eğilmesi genleşmesi olmaz eğer bakımları düzgünse.Sanırım biraz kalın yağ koymuşlar bakımda.5-30 yağ sorunu çözer diye düşünüyorum.
    EĞer ses ötme civvvv şekilndeyse v kayışı rulmanlarından gelebilir soğuk motorda.Onların değişmesi gerekir.

• Allah'ım ÖTV sifirlansa da şu konu sahibi kardeşimize 10 yıl sorun yaşamadan bineceği sorunsuz sıfır km bir araç alalım.Hep beraber altogether aminnnn

Orijinalden alıntı: defiant82

Allah'ım ÖTV sifirlansa da şu konu sahibi kardeşimize 10 yıl sorun yaşamadan bineceği sorunsuz sıfır km bir araç alalım.Hep beraber altogether aminnnn
    Sıfır araba alacak kadar enayi değilim kardeşim 😊

Hocam sen yine iyisn lpg mi motor mu bilemedim ama bnmde eksiltme söz konusu 10 bin km görmeden yağ eksiltme yrm veya 1lt duman atmada yok cnm cok sıkkın hyundai era kullanicisiyim bu arada servis tarafindan yapmayi düşünüyorum güvenicek kimse yok

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.