Şimdi Ara

PolitiFact'i hackleyen bilgisayar korsanları siteye kripto para madencisi yerleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PolitiFact'i hackleyen bilgisayar korsanları siteye kripto para madencisi yerleştirdi

    Pulitzer ödüllü web sitesi PolitiFact'i hackleyen bilgisayar korsanları, sitenin kodlarına ziyaretçilerin internet tarayıcıları üzerinden kripto para madenciliği yapılmasını sağlayan bir script ekledi.

     

    Geçtiğimiz Cuma günü siteyi ziyaret eden kullanıcılar, sistem kaynaklarının sömürüldüğünü fark ettiler. Bağımsız güvenlik araştırmacısı Troy Mursch, web sitesinin kodunda kripto para madencisinin izlerine rastladığını belirterek konuyla ilgili tweet attı.

     

    Ayrıca Bkz.Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov: ''Kripto paralar hayatın bir gerçeği''
    Ziyaretçilerin CPU kaynaklarını onlardan habersiz şekilde sömürerek Monero isimli kripto para birimini çıkaran madenci, siteye Javascript kodu olarak gömülmüş. Bu süreçte web sitesini ziyaret edenlerin CPU kullanımının yüzde 90'ın üzerine çıktığı bildiriliyor.

     

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan PolitiFact, sorunun kaynağını tespit edip madenciyi kaldırdıklarını ayrıca bu tür kötü amaçlı kodların siteye ne şekilde enjekte edildiğini incelediklerini söyledi. Site yetkilileri gelecekte bu tür saldırılara maruz kalmamak için gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını da söylüyor







  • şunu google kendi yapsa, kripto piyasasını elinde tutar :D

  • Ben Youtube'dan veya forumdan reklamsız mining versiyonu bekliyorum, iş oraya doğru gidiyor. Çok fazla işlemciye yük bindirmediği taktirde reklam olmasındansa mining olsun. Forumun reklamları kanser ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    Ben Youtube'dan veya forumdan reklamsız mining versiyonu bekliyorum, iş oraya doğru gidiyor. Çok fazla işlemciye yük bindirmediği taktirde reklam olmasındansa mining olsun. Forumun reklamları kanser ediyor.

    Firefox'un o yönde bir projesi vardı inş gerçekleşir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlarda da hiç kafa çalışmıyor yap işlemci kullanımı max %5 kimse anlamadan yıllarca giderdi
  • Gecen bir turk alisveris sitesine gitmistim (pasif site) icerisine mademci kodlari yerlestirmisler. Ancak yandex browser madenci kodlari oldugunu ve islemciye yuklenilecegini uyaran bir pencere acilmisti. Bence tum tarayicilarda bu uyari standart hale gelmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.