Şimdi Ara

Pokémon Oyunları Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
3
Favori
10.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crash95

    Hocam bildiğiniz resmi yada fanlar arası turnuva organizasyonları var mı? (Pokemon için)
    çok seviyorum böyle santraç,pokemon,worms gibi zeka ve strateji gerektiren kapışmaları :)

    Hocam serebii.net üzerinden resmi eventlere bakabilirsin. Fanlar arası organizasyonlar da muhtemelen reddit üzerinden yapılıyordur ama pek bilgim yok açıkçası yalan olmasın
  • Ve ilk shiny pokemonumu da Ultra Sun'da yakalamış bulunuyorum

    Pokémon Oyunları Ana KonuPokémon Oyunları Ana Konu

    (yerinde bir duramadığı için fotoğraflar da böyle çıktı)


    Daha ultra solucan deliklerinde gezinmeye başlayalı yarım saat olmamıştı ki bir anda karşıma çıktı. Shiny Charm da yoktu hani. Normalde şanslı birisi de değilimdir, cidden bu deliklerde yüzdeleri artırmışlar mı diye şüphelenmeye başladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokg -- 29 Kasım 2017; 0:13:18 >




  • gokg kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrik ederim de nasıl ilk shiny? Lake of Rage'de Shiny Gyarados'u yakalayamadınız mı?

    Ultra Sun ve Ultra Moon'da özellikle Ultra Wormhole'larda shiny çıkma olasılığı daha yüksek deniliyor. İnternette biraz gezindim çok çabuk çıktığını söylüyorlar. Bazılarında ikinci yumurtayı çatlatınca çıkmış bazılarında wormhole aracılığı ile. Şahsen kötü olmuş olasılığı düştüyse. Herkeste shiny Pokémon var. O yüzden shiny Pokémon'ların bir özelliği kalmadı bence.

    Hocam bu arada sanki Sun&Moon'u çok fazla sevemedim dediğinizi hatırlıyorum sanki. USUM nasıl peki?(spoiler vermeyelim lütfen daha oyunları alamadım )

    Ayrıca oyunu herkes bitirmiş. Ne ara oynadınız siz bunu? Daha çıkalı 10 gün olmadı mı? Yavaş yavaş tadını çıkararak oynayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muccos -- 29 Kasım 2017; 1:18:02 >




  • muccos kullanıcısına yanıt
    Yok, Gyarados var tabi, demek istediğim kendi yakaladığım ilk shiny olmasıydı. Yoksa White 2'den de Dratini ve Haxorus, eventlerden de Tapu Koko ve Silvally var

    Ultra deliklerdeki oran o kadar da yüksek değil ya sanmıyorum. Pokemon oynayan milyonlarca insan var unutmamak lazım, internette görülenler muhtemelen çok şanslı olanlar. Ben de Swanna'dan sonra o kadar vakit harcadım başka bir taneye denk gelmedim. Zaten topu topu 20 pokemon mu ne var deliklerde yakalanabilen. Efsaneviler ve UBler SR gerektiyor yine zaten. Kısacası korkulacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Öte yandan hemen yanıbaşımda aylardır Groudon SRladığım SoulSilver var. Oranın azıcık artırılmış olmasını dert etmem şahsen

    Oyunu da ben ön sipariş etmiştim zaten, çıktığı gün kargoya verildi, 3-4 gün sonra da geldi. Bir haftadır oynuyorum işte, şu an post-gamedeyim. Öyle acele de etmedim ama ağırdan alıncak bir oyun da değil zira belirli bi noktaya gelene kadar senaryo SM ile hemen hemen aynı (hatta şöyle diyim, SM'deki
    3. adadan sonra Gladion ile Aether Paradise'a sızmamıza ve Alter of the Sunne'
    a kadar hemen hemen herşey aynı). Sadece ufak tefek değişiklikler yapılmış o kadar. Bu yüzden zaten oyun hızlı akıyor biraz, aynı oyunu tekrar oynamış hissi veriyor.

    Henüz oyunu tam olarak bitirmediğimden detaylı konuşmak için erken ama şunları söyleyebilirim; Arayüz çok daha güzelleşmiş. Ultra wormhole mini oyunu da çok isabetli olmuş. İnsan böyle çok dikkatini vermeden oyalanacak aktiviteler arıyor pokemon oyunlarında. Bence wormhole oyunu hem aksiyon bazlı olduğundan hem de acaba shiny çıkar mı merakı verdiğinden çok güzel bir doldurucu özellik olmuş. Oyun bittiğinde muhtemelen yine SM'deki gibi tatmin olmamış olacağım ama bakalım, belki ağzımda farklı bir tat bırakır.
    Post-game de bir-iki dövüşten ibaret değilmiş. Ya da ben her gruntla dövüşmeden rahat edemediğimden bu kadar uzadı Ama güzel küçük nostaljiler yaşattı. Bakalım devamı nasıl gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokg -- 29 Kasım 2017; 4:14:34 >




  • Dün akşam kapanışı yaparken peşpeşe 2 shiny daha çıktı (Grumpig ve Heliolisk, sitede sıkıntı var sanırım fotoğrafları yükleyemiyorum). Bugün de yine efsanevi peşine takılırken bir de shiny Yanmega buldum. Tabi yarım saatten bir saatten fazla sürdü bu sefer ama oranlarda kesinlikle bir gariplik var. 2 senedir farklı Pokemon oyunlarını aktif olarak oynuyorum, bir kere dahi shiny pokemona rastgelmedim. Ultra deliklerde gezineli bir hafta olmadı, 4 shiny yakaladım.

    (bu arada shiny pokemonun Türkçe'si parlak pokemon mu olur? )
  • gokg kullanıcısına yanıt
    Shiny bulma olasılığı daha yüksek dedim ben ama inanmadınız.Tamam o kadar da yüksek değil ama diğer oyunlara göre daha yüksek.

    Shiny adı Pokémon'ların toptan çıkınca olan parıldama efektinden geliyor diye biliyorum. Bu yüzden "Parlak Pokémon" yerine "Parıldayan Pokémon" diye çevirirsek daha doğru olur diyorum.
  • muccos kullanıcısına yanıt
    Parıldayan 4 heceli çok uzun olmuş tutmaz Dillerle ilgilenen biri olarak bildiğim birşey varsa o da insanoğlu tembeldir, çok konuşmaktansa her zaman az konuşmayı tercih eder. Parıldayan iki heceli shiny kelimesinin yerini alamaz bu bakımdan ama bence parlak'ın bir şansı var. Zaten düşününce parlak da aynı anlama geliyor gibi. TDK bile "Parlayan, ışıldayan" demiş Ben yazılarımda kullanmaya çalışıyım bakıyım kulağa hoş gelecek mi.

    Ve 5. Audino Anladığım kadarıyla belirli bir mesafeyi uçtuktan sonra (4500-5000'den sonrası) parlak çıkma ihtimali epey bir yükseliyor.




  • Uzay deliklerinde özellikle belirli bir mesafeyi geçtikten sonra (ben diyim 4000 ışık yılı siz diyin 5000) parlak pokemon çıkma olasılığı ciddi bir biçimde yükseliyor. Efsanevi avını bitirip uzay deliklerinde işim kalmadığı noktada sırf yanlışlıkla girdiğim deliklerden bile toplamda 10 parlak topladım (3'ü aynı pokemonun 2.si). Gerçi 4000'den aşağı olan deliklerde pokemonları kontrol etmemiştim ama yine de fazla bir sayı. Üzülerek söylüyordum ki uzay deliklerinde çıkan 20 pokemonun parlaklarının herhangi bir değeri kalmamıştır. İnşallah GameFreak bu huyu sonraki nesillere aktarmaz, 7. neslin facialarından biri olarak tarihteki yerini alır.

    Neyse efendim ben de size alın terimle yakaladığım SOS savaşında Salamance ararken çıkan parlak Bagon'ı tanıştırıyım

    Pokémon Oyunları Ana KonuPokémon Oyunları Ana Konu

    Yalnız bu SOS'ten çıkan ek pokemonlar bu kadar nadir miydi ya? Shelgon'da da canım çıkmıştı bi tane gelene kadar. Lucario'da vazgeçmiştim artık bir Riolu'yu evriltmiştim. Ama Bagon'larda böyle bi seçenek yok tabi 10. seviyede geliyor zaten, onu 50'ye kasmakla uğraşılmaz.




  • 21. filmin ilk fragmanı yayınlandı. Böylece film ve anime evrenleri tamamen ayrıldı diyebiliriz ki böyle daha iyi oldu bana göre


    http://youtu.be/RdMWIgZIPD8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okberke1907 -- 11 Aralık 2017; 10:37:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okberke1907

    21. filmin ilk fragmanı yayınlandı. Böylece film ve anime evrenleri tamamen ayrıldı diyebiliriz ki böyle daha iyi oldu bana göre


    http://youtu.be/RdMWIgZIPD8

    Filmleri için önceki yıllara göre çizimler, animasyon ve efektler inanılmaz gelişmiş. Çok güzel görünüyor. Animesi de aynı şekilde...
  • venomstr kullanıcısına yanıt
    Umarım bu filmdeki tasarım 8.nesilin animesinede aktarılır. Şimdikine göre maliyeti çok fazla artabilir ama 21 yıllık Pokemon franchise si için kar marjı ikinci planda olması lazım.
  • okberke1907 kullanıcısına yanıt
    Sondaki müzik Lugia (filmi) müziği diye okumuştum. Kamera denizde yüzüp uçmaya başlıyor, bir önceki filmde de (izlemedim ama) Ho-Oh var, bu filmde Lugia'nın yer alması büyük ihtimal.

    Öte yandan geçen Youtube'un otomatik oynatması beni izlemediğim güzel videolarla tanıştırdı. Sanırım her oyun çıkmadan önce promosyon amaçlı kısa animasyonlar yayınlamışlar.

    Black 2 / White 2:https://www.youtube.com/watch?v=UKmY7tN--mY
    X / Y: Malum Pokemon Origins
    Omega Ruby / Alpha Sapphire:https://www.youtube.com/watch?v=Eju1zieC5rM
    Sun / Moon : Malum Pokemon Generations

    Benzer şeyler bulursanız paylaşın zira böyle Pokemon animeleri izlemek ayrı bir keyif veriyor. Keşke şu anki Ash serisi yerine de ana karakterlerin oynadığı azıcık daha ağır bir anime çıkarsalar (mesela manga adaptasyonu). Yanında da çıkarabilirler gerçi ama iki senaryo da business modellerine uymuyordur muhtemelen :( Kabul edelim ki Pokemon'un ana hedef kitlesi çocuklar ve Ash bu işi gayet iyi götürüyor.

    edit: Şunu da eklemek isterim, B2W2 videosunda kız ilk salona nasıl Serperior ile gidebiliyor anlamış değilim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokg -- 13 Aralık 2017; 15:5:34 >




  • gokg kullanıcısına yanıt
    Snivy'i Serperior'a kadar evolve etmek biraz uğraştırır ama yapılmaz değil. Ha o Serperior seni dinler mi o ayrı bir konu. Bazı saldırıları yapsa bile seni çok dinlemez. Oyunda gerçi Cheren'in Stoutland'i de yoktu. Şu an gerçi düşündüm de ilk gym savaşı olduğuna dair bir belirti yok. Yani Cheren ile ilk savaşın ardından biraz zaman geçmiştir. Bu sefer zevkine bir daha savaşıyor olabilirler. Neyse sonuçta bir tanıtım videosu. Çok da düşünmemek lazım.
  • gokg kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Lugia's Song sonda çalan. Büyük ihtimalle bu filmdede Lugia & Zeraora üzerine olacak.

    Origins ve Generations benimde çok hoşuma gitti. SM ve USUM nin Generations bölümünüde çıkarsalar keşke

    SM animesi çocuklara hitap ediyor ama aynı şeyi I Choose You movie için pek söyleyemiyeceğim. TPC, nostalji olarak yetişkinleri hedef aldı bence o filmle ve baktı işe yarıyor şimdide 2.filmi tekrardan yapıyorlar..

    Not: XY serisine ek olarak çıkardıkları Mega Evolution Special bölümlerinide izlemenizi tavsiye ederim. Alain ve Lysandre üzerinde duruyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okberke1907 -- 13 Aralık 2017; 17:5:23 >
  • okberke1907 kullanıcısına yanıt
    XY'yi henüz oynamadım ama aklımda olsun.
  • gokg kullanıcısına yanıt
    XY animesinin hocam oyununun değil. XY serisine hiç başlamadıysanız izlemenizi tavsiye ederim
  • Pokémon Crystal Virtual Console için duyuruldu. 26 Ocak'ta satışa çıkacak.



    Şöyle ilginç bir nokta var videoda :"Encounter the Mythical Pokémon Celebi." Celebi GS Ball etkinliği ile alınabiliyordu bir tek. Ya etkinliği tekrar açacaklar ya da etkinliğe vs. gerek kalmadan oyun içinde erişebileceğiz. Peki bu ne anlama geliyor: Shiny Celebi'yi edinebilme ihtimalimiz var. Çok Shiny Pokémon hastası değilim ama Celebi'nin shiny formuna bayılıyorum.




  • İşte ben buna art style derim..

    Pokémon Oyunları Ana Konu
  • gokg kullanıcısına yanıt
    3-6 arası her nesilden pokemon ana seri oyununu oynadım (teknik olarak 1-2 de dahil) çıkan shiny pokemonlar ve akıbetleri

    Gameboy advance sp

    Pokemon FireRed

    1-Geodude shiny ne bilmediğimden savaştan kaçtım(geodude shiny renk olarak çok belli olmadığından dikkatimi de çok çekmemişti)
    2-Mewtwo Doğru nature için deneme yaparken çıkmış kardeşlerime.Kesin çok güçlü diye master ball atmışlar.Hala shiny ne bilmiyoruz
    3-Onix sadece 2 ultra ball varken çıktı.Canını indiriyim derken öldü

    Dsi xl

    Pokemon White

    Solrock Explosion yaptı :(( ((Karşıma çıkan 3800 küsürüncü pokemon)(Trainer kartında yazıyo))
    Stunfisk Hp Ev kasarken çıktı ve sonuda aldım :) (8300 küsürüncü pokemon)


    3ds

    Pokemon X

    Dragagle
    Wonder tradeden çıktı nasıl bi şanssa
  • XY'nin methini çok duydum ama oyununu oynamadan önce izlemek istemedim açıkcası. Hem çok da vaktim yok. SunMoon'un animesi de güzelleşti diyolar bi yandan onu da yakalama niyetim var aslında.

    @muccos garanti Transporter'da shinyliği iptal olacak

    @Oozed Wonder Trade'e çok güvenmemek lazım hocam muhtemelen faketir o
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.