Şimdi Ara

pnomatik ve elektropnomatik yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pnomatik ve elektropnomatik nedir nerelerde kullanılır konusunda yardım bekliyorum.

sen bunu nereden duydun, konu tam olarak nedir biraz daha açıklarsan daha da yardımcı olunabilir.

elektrik kesintisi alarmı; kaloriferciler, kat kaloriferi sahpileri ve elektrik kesintisini haber almayı gerektiren diğer durumlar için
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-is-guvenligi-elektrik-kesintisi-alarm-cihazi-50726852/detay/
  • örneğin, ayçiçek tohumu ekim makineleri, matbaa baskı makineleri ve buna benzer mekanik sistemlerde işlem görecek olan nesnelerin sistem içerisinde yer değiştirilmesi, tutulup bırakılması için pnömatik denen sistemler kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 8 Nisan 2006; 15:09:47 >

elektrik kesintisi alarmı; kaloriferciler, kat kaloriferi sahpileri ve elektrik kesintisini haber almayı gerektiren diğer durumlar için
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-is-guvenligi-elektrik-kesintisi-alarm-cihazi-50726852/detay/
  • pnömatik basınçlı hava ile çalışan demek---örn.benzin yerine basınçlı hava ile--,,,pnömatik cihazlar pnomatik manuelvalfler ile çalıştırılıp durdururulurlar.Elektropnömatik ise basınçlıhava ile çalışan bir pnömatikelemanın örn.silindir(piston), bobinli bir selenoid tarafından elektrikle çalıştırılmasıdır.
  • pnömatikte hava basıncı hareket enerjisine dönüştürlür.Yani kaynak olarak hava basıncı vardır.Bu kaynagı elde etmek için komresörler kullanılır.Yanlız hava basıncını gerektiği kullanıp kontrol etmek için valfler kullanılır.Valfler elektrikle kontrol edilir.Plc,mikrodenetleyici vb kontrolürlerle valfler kontrol edilir.Hava basıncını hareket enerjisine dönüştüren mekanik donanım silindirlerdir.Yani iş gören kısındır.Silindirlerin kendi aralarında çeşitleri vardır.Hidrolikte aynıdır ancak hava yerine yağ kullanılır.Pnömatik yüksek hız düşük güç istenilen yerlerde kullanılır.Hidrolik ise düşük hız yüksek güç istenilen yerlerde kullanılır.
    irdal
  • arkadaşım sen daha bu kelimelerin anlamını bilmiyorsun.. ne işin var pnömatikle fln? biz yıllarca emek verdik bu işe FESTO da.. boşver zor şeyler bunlar fazla yorma kafanı..
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar Valf adası diye bişi varmış (Pinomatik ten elektrik sinyali alan bir cihaz) PLC de kullanılacak bunu nerden nasıl temin edebilirim okulda kullanılacak deney setinde şimdiden saygılar lütfen PM atın
  • Pnömatik valfadası denen nesne; tekbir hava girişiyle çalışan üzerinde birden fazla ventil barındıran,dolayısı ile birden fazla pnömatik elemanı kontroleden ventillergrubudur.Hava girişi tek olduğundan hortum karmaşası enaza indirgenmiştir.Çeşitli tipi vardır.Örn:ASİ-profinet-profibus üzerinden PLC tarafından bus üzerinden kontrol edilebildiği gibi ada üzerindeki ventiller müstakilende PLC tarafından kontrol edilebilir.FESTO'dan VS.satın alınabilir.

http://rapid_share.de/files/17942078/pnoematik.rar.html

(aradaki "_" karakterini silin)

içerik: 1- Pnömatik devre elemanları
    2- Pnömatikte yön kontrol valfleri

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 14 Nisan 2006; 1:33:07 >
  • arkadaşlar çok da fazla bir bilgiye sahip değilim ancak.. ben akdeniz tıp fak. hast. çalışıyorum, pnomatik sistemi hastane içinde diğer binalardan numune alışverişini sağlıyor burda. daha hızlı ve daha fazla personel transport ihtiyacını bu şekilde karşılıyoruz. manyak bişi ahtopot gibi en uzun kolu 200mt. buluyor. size resimleni bulursam ekleyeyim buraya.
    http://www.aerocom.de/en/site.php/81
    burda bizim kullandığımızın aynısı var.. saygılar
    buda türkiye distribütörü:
    http://www.artel.com.tr/index_pno.html

• arkadaş mesajı yeni okudum eğer yanlış anladıysam şimdiden özür dilerim ancak doğru anladıysam bu kelimelerin anlamını bilmiyosan falan gibi dalga geçenlere söylüyorum unutmayın sizde bir şey bilmiyodunuz şimdi birşeyler biliyosanız yazın hep beraber paylaşalım yoksa laf olsun diye yazmayın.boş kalabalık oluyor
  • pnomatik havayla çalışan pistonlara denir genellikle makina ekipmanlarında kullanılır valf ise ufak dikdörtgen şeklinde olur genellikle içinde hava akımını açıp kapatmaya yarayan subablar vardır bir düğmeyle komut verdiğin bu sübablar açılır hava akımını salar ve piston hareket eder bunların tamiriyle bayağı uğraşmıştım çok çabuk bozulurlar[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigbog -- 26 Nisan 2006; 19:07:16 >

• arkadaslar bi yardm döküman v.s. bi bilgi warsa cok makbule gecer link war 1 tane ama oda ölü
  • elektropnomatik nedir nerelerde kullanılır.. ?? Açil Yardım İStiyorum.. yardım ederseniz sevinirim.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.