Şimdi Ara

Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
40
Favori
135.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lg 47 lm 760 s 42 var plexin son sürümü kurulu saatin yanında çalışıyor. üvenlik duvarı vs yok. ne yaptımsa lg tv smart share girdiğimde bilgisayardan plexi görmüyor. lg tv den plex görünmüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selo4140 -- 28 Haziran 2014; 13:02:07 >
  • Hocam dun plex i pc ye kurdum filmler klasorunu attim 50 film vardi 15-20 sini okudu neyse bi dizi atiyim dedim believe 12 bolum attim sadece 2 sini gordu digerlerinin ismini degistirdim gordu fakat altyazilar yok altyazi acma da secilmiyor
    Ve bir sey daha sorucam tel baglanmiyo wifi direct ile cihazi goruyo telde tv de cikan yazıya evet diyin filan geliyo fakat tv de bi onay cikmiyor ? Mobil bagli cihazlarda da gözükmüyor ? Help me help
    Ve son olarak 500 gb hdd ki filmlerin altyazilari okumuyor altyazinin sonuna .tr.srt yazin diyen var dogru mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem213 -- 3 Temmuz 2014; 12:59:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plex ile lglerdeki tam ekran sorunu otomatik olarak çözülüyor denmiş ama benim tv de plex ile oynattığım filmler yine letter box şeklinde alttan üstten siyah bant şeklinde oynuyor çözümü bile var mı acaba
  • aragorn_35 A kullanıcısına yanıt
    Otomatik değiştirmez. Ayarlara iyice baktınız mı?
  • baktım ama o konu ile ilgili bir ayar bulamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn_35 -- 12 Eylül 2014; 1:49:06 >
  • aragorn_35 A kullanıcısına yanıt
    Hmm,benim eski media player'ımda yüklüydü plex uygulaması, tv'deki uygulama ile pek farkı olmaması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam video formatı da değiştiriliyordu. Uygulama 2. bir tv'ye daha yüklenebiliyorsa eğer, hesap adresinizi verirseniz uygulamayı yükleyip bakabilirim isterseniz önemli bir özellikse sizin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: destroyer333

    Hmm,benim eski media player'ımda yüklüydü plex uygulaması, tv'deki uygulama ile pek farkı olmaması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam video formatı da değiştiriliyordu. Uygulama 2. bir tv'ye daha yüklenebiliyorsa eğer, hesap adresinizi verirseniz uygulamayı yükleyip bakabilirim isterseniz önemli bir özellikse sizin için.

    şu 5 dolarlık plex for lg home teather uygulamsından mı bahsediyorsun. çünkü ben tv ye her hangi bir uygulama yüklemedim.plex i sadece macbook a yükleyip ordan dlna ile tv de oynattım.
  • aragorn_35 A kullanıcısına yanıt
    TV uygulamasından bahsediyorum ben. Pc'ye indirilien ücretsiz uygulamada yok o özellik zaten.
  • dostum plex olarak sadece bahsettiğim 5 dolarlık bir uygulama var başka bir plex app si yok seninde bahsettiğin o mu yoksa ücretsiz bir uygulamamıydı
  • aragorn_35 A kullanıcısına yanıt
    Evet ondan 5 dolarlık uygulamdan bahsediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 12 Eylül 2014; 2:46:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: destroyer333

    Evet ondan 5 dolarlık uygulamdan bahsediyorum.

    ok sanırım o uygulamayı almam gerekiyor teşekkürler
  • webos tv lerde harici altyazıyı kullanabilen var mı acaba?
  • bilgisayarda her şeyi ayarladıktan sonra filmleri tvde altyazılı olarak mı izleyebileceğiz? alt yazıyı program mı bulup ekliyor yoksa biz mi ayarlıyoruz?
  • Heisen berg kullanıcısına yanıt
    alt yazıyı senin bulup koyman lazım aynı klasöre. dikkat etmen gereken konu filmin adı ile altyazının adının aynı olması.
  • turkkeyp kullanıcısına yanıt
    hocam ben lg pc suite ile izliyorum altyazılı filmleri
  • Merhaba, Plex te yeniyim, LG 47lw5500 (son firmware yüklü) kullanıyorum ethernet kablosu ile bağlanıyorum ağ trafiğini hızlandıracak windows ayarlarını yaptım kısa kaliteli ethernet kablolarla 300 lük modeme bağlantıyı yaptım yinede 20gb lik 1080p dts li 3d filmde meşhur bekleme sorununu yaşıyorum.
    pc de 2 adet 1000 lik ethernet var. diyorum ki; cross kablo ile tv yi direk pc nin ikinci ethernetine taksam bir işe yararmı. yarar ise bu konuda yapılabilecek ayarlar konusunda fikri olan varmı?

    ayrıca pc ye bağlı analog 5+1 hoparlörümdenses almak mümkünmüdür?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimiscen -- 28 Eylül 2014; 15:25:40 >
  • en son gelen webOS güncellemesi ile alt yazı sorunu çözüldü. Serviio sorunsuz
  • Konuya bende yardımcı olayım..
    plex denen programla bende ugraştım fakat plex veya lgden bir güncelleme gelince her şey alt üst oluyor. ugraşıp yaptıklarının bozulmasına mı yanarsın yoksa lg nin her güncelleme de tv nin özelliklerini kıpmasınamı?

    Buna bir son vermeye karar verdim plex sildim.. lg güncellemelerini kapattım..(ama video özelliklerinden çift dili film seçeneği kaldırıldıktan sonra buna uyanmış olmam biraz canımı sıktı) Lg neden böyle bir saçmalığa imza attı anlayamadım..ne eski versiyona dönebiliyorsun nede müşteri hizmetlerine durumu izah edebiliyorsun..
    Neyse konumuza dönelim..
    yaklaşık 3 yıldır nsa 310 kullanıyorum.. televizyonum LG LM760 47 inç.. nsa310 aldığım ilk 6 ay neden aldım bu aleti dedirtti.. kullandıkça ve sonra çıkan güncellemelerle istediğim performansa kavuştum.. ayrıca bir çok yeni özellikte eklendi..(forum için den veya internetten zyxel nsa310 özelliklerine bakabilirsiniz) burada bizi ilgilendiren özelliği ise
    ağ üzerinden full hd, mkv, dts ve 3d filmleri rahatlıkla kesinti olmadan hatta tv kumandası ile ileri geri ala bilinecek akıcılıkta seyredebiliyoruz olmamız. bunu nasıl yapıyor kısaca anlatıyım.. nsa310 ev tipi bir sunucu dur. dlna özelliği olan bütün cihazlarda ağ üzerinden film ve müzik hizmeti sunabilir.
    herkesin ortak sıkıntısı mevcut filmlerin bir yerde depolanıp zahmetsizce oynatılması bunu nsa da yapabilirsiniz.. hata torrentten ve payload uygulaması ile lisanslı (turbobit rapid upload üyelikleri ile) otomatik indirdiğiniz içerikleri tv nin kumandası ile televizyondan görüntüleyip seçip izleyebilirsiniz. nsa 310 1 gbitlik ağ desteğine sahip bir ethernet kartına sahiptir. Tp linkten 8 li 1 gbitlik hub satın aldım.. nsa310nu bu huba bağlayarak cat6 ile modem, Lg, bilgisayar, yan oda daki hisense 32inc tv mide içine alacak 1 gbitlik bir ağ kurdum..(unutmadan 10mbt akışa sahip full hd filimlerinizi kablosuz ağ üzerinden seyretmenin çok sağlıklı olmayacağını baştan söyleyeyim kesintisiz seyir keyfi için bunu kablo üzerinden yapmanızda fayda var) ama ille kablosuz izlemek isterim derseniz kablosuz modem üzerinden de nsa310 erişmek mümkün..
    gelelim tv kısmına
    nsa 310lu bir ağ kuruduğunuzda tvnizi, kablolu veya kablosuz ağa dahil ettiğinizde lg tv nizin source seçeneklerinde (hdmi 1, hdmi2, nsa310) görecekseniz nsayı seçtiğinde windows a benzer bir klasör seçeneklerinde dosyalarınızı filmlerinizi müziklerinizi göreceksiniz..tıklayın ve izleyin
    tv nizde dts desteği varsa dts li filmleri sorunsuzca izleyebilirsiniz..
    tv nizin optik veya hdmi çıkısıyla ev sinema sisteminizle 5.1 veya 7.1 ses almanızda mümkün
    nsa310 ağ üzerinden akışı son günceleme ile öyle hızlandı ki 15 GB LIK BİR FİLMİ AYNI ANDA hem lg den hem bilgisayardan hem yan oda daki televizyondan hem laptoptan desteği varsa telefonunuzdan (htc one) bile izleyebilirsiniz..ister film izle salonda, çocuklar odasına müzik dinlesin, hanım varsa yan odada dizisini izlesin bana mısın demez..
    yani kısaca nsa310 ev halkının ihtiyacı olan bir multi medya hizmeti sunmakta,
    gelelim simülasyona;
    internete girdiniz beğendiğiniz filmi torrent veya lisanlı indirme hizmeti sunan bir firmadan linkleri aldınız, nsa310 browser üzerinden bağlanıp linkleriniz giriyorsunuz kendi otomatik indirmeye başlıyor. indirilen filmin %90 alt yazısı veya tr ses yoktur. bilgisayarınızın ağ klasörlerinden nsa310 bağlanarak filmi bilgisayarınıza kopyalıyorsunuz (Ortalama 15 gb lık film kablo ile 4-5 dak wifi üzerinden 12-15 dak ) filmin alt yazısını veya türkçe sesini interneten bulun ve indirin.
    bundan sonraki olay (MKV MERGE programın işi detaylı bilgiyi forumda bulabilirsiniz)
    mkv merge ile 15 gb filme ses ekleme 7-8 dak sürer altyazı ekleme (Gömme) 4-5 dak.
    daha sonra işlemi biten filmi nsa310 geri kopyalıyorsunuz. Bir filmin bütün işlemleri ortalama en fazla 20 dakka sürer
    Neden uzun uzun yazdım?
    Nsa 310, dlna üzerinden altyazı desteklemiyor.. (nas tipi bir çok sunucunun böyle bir desteği yok)
    lg nin 2 sene önceki versiyonunda nsa310 klasörü üzerinden alt yazı seçebiliyordunuz hatta dual sesli filmlerde 2. ses seçeneği bile mevcuttu ama nasıl bir mantıksa onuda güncelleme ile ortadan kaldırdılar.Bu ve benzeri nedenlerden artık filmler kısa bir işlemden sonra ağ üzerinden izlenebilir hale geliyor..

    Hatta geçenlerde komşumla interneti paylaştık ağ seçeneğinde nsa310 görünce sordu bu nedir diye (farklı kullanıcı ayarı oluşturabilir istediğiniz dosyayı paylaşabilir istemediğinize eriştirmezsiniz) film klasörünü paylaşınca dibi düştü :)

    Unutmadan nsa310 dyndns desteği mevcut yani uzaktan da klasörlerinize erişebiliryosunuz bazen cepten nsa üzerinden şarkı dinlediğim oluyor.. hd flimler olmasada cep için yapılmış filmleride kendi nsa'mdan izleyebiliyorum..

    Benzer bir sistemi kurmak isteyenlere daha detaylı olarak yine burdan yazabilirim.
    LG 47 LM760S + YAMAHA 375 HOME TEATHER AMFİ + PURE AKUSTİK 5.1 HOPARLÖR SİSTEMİ NSA310 NAS SERVER + internet = EV KONFORUNDA SINIRSIZ SİNEMA KEYFİ




  • Merhaba arkadaşlar , LB730V televizyonum ilk geldiğinde evdeki serverıma Plex kurarak Tv den erişebilmiştim.Sonradan ne oldu bilmiyorum şu anda aygıt yöneticisinden plex media serverı görmüyo.İpad üzerinden erişebilirken , TV üzerinden erişemiyorum.Bu konuda yapabileceğim birşey varmı sizce?
  • Arkadaşlar filmizlemek istediğimde full screen yapamıyorum , son güncellemeyide yapmıştım tv 65ub950v ne yapmam gerekiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.