Şimdi Ara

Plazmalara Neden Ön Yargı İle Bakılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle 6-7 aydır TV konusuna eskisinden çok daha fazla merak sardım ve elimden geldiğince takip ediyorum.Led LCD plazma derken birşey dikkatimi çekti.İnsanlar plazmaya özellikle 2 nedenden dolayı ön yargılı davranıyorlar sanki.Yani bu plazmaların eksisi burnin olayı ve fazla elektrik sarfiyatımıdır ? Nedir bu plazma olayı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 23 Mayıs 2011; 23:50:34 >



  • Aslında plazmanın geri plana itilmesinin sebebi tamamen üretici firmaların lcd-led tv lere daha fazla yatırım yapmasından kaynaklanıyo,burn-in ve elektrik sarfiyatı sorunları zaten büyük ölçüde çözüldü.Tabi insanların algısı da çok önemli,evet plazma çok iyi ama,yeni teknolojilerin hepsini koyduğunuz bi plazma tv herkes artık eski teknoloji gözüyle baktığı için,satmayacaktır,performans ne olursa olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarovich -- 24 Mayıs 2011; 1:19:32 >
  • burn-in elektrik tüketimi ve sinemavari karanlık görüntüsü film izlemeyi güzelleştirseede tv izlemeyi pek eğlenceli kılmıyor. Birde panaller daha yakışıklı yapılsa albenisi yükselebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    burn-in elektrik tüketimi ve sinemavari karanlık görüntüsü film izlemeyi güzelleştirseede tv izlemeyi pek eğlenceli kılmıyor. Birde panaller daha yakışıklı yapılsa albenisi yükselebilir.


    Henüz bakıyorum, alma arefesindeyim plazma ama tv izleme konusunda Led LCD'lerin de bir yapmacıklık kattığını söyleyebilirim. Çoğunlukla yabancı dizi, film veya çizgi film izlenecek biz de. Avatar o denli yapmacıktı ki ilk önce bu hoşuma gitti ama dizi kanallarında falan da o yapmacıklıktan farklı yavan bir yapmacıklıkla karşılaştım LED'de. Avatar'ı izlerken adeta animasyonlar bağırıyordu ben animasyonum diye iç mekan sahneleri ise adeta bir kamera arkası programı izler gibi hissettiriyordu, adeta sette gibi. Oh ne kadar gerçekçi falan dedim ama bir süre sonra riplenmiş kalitesi düşük divx diziler hariç hiç birinden tat alamadım. TV izlemek için iyi demişsiniz evet haber kanalı, eğlence programı falan izleyecekseniz daha iyi olabilir. Alınca daha detaylı karşılaştırırım. Şu an için TV'yi çeşitli açılardan hiç bir yansıma olmadan izlemek daha önemli benim için. Yansıma derken renklerin açılı izlerken yansıma nedeni ile görüntünün ekranın bazı yerlerinde görüntüsünün bozulmasını kastediyorum. Yoksa plazma evin içindeki ışığın yansımasını gösterecektir. Senelerce tüplü tv kullandık onlarda da var bu olay ama dikkat etmezseniz rahatsız etmiyor. Bu insan gözünün yapısı ile ilgili, yansıma olan ön cama odaklanırsanız yansıma net ortaya çıkar ama o zaman da tv izlemiyorsunuz demektir. TV izlerken göz ekrana daha derin odaklanır, ön camda kalmaz.

    Yalnız benim merak ettiğim farklı bir nokta var. Bu panel işine tüplü tv'den çok sıkıldığımdan kalkışmadım ilk anda. Çocuklar çok tv izliyor, gözleri tüplü tv'den zarar görecektir diye düşünerek hareket ettim. Plazma teknolojisinin acaba LCD'ye oranla gözlere zararı nedir? Daha güzel görüntü alacağız derken çocukları erken yaşta miyop etmeyelim. Led LCD veya lcd ile karşılaştırmalı olarak Ciddi zararı varsa plazmadan da vazgeçmek işten değil. O zaman öncelik 82 veya 94 belki 102 50hz D530 Samsung D-530 gibi bir şeye kayabilir. 102 ekranın altında hertz olayının sorun yapmadığını okumuştum. Neyse biraz da bunu araştıralım google amcadan...




  • Plazma ürünler aslında Avrupada söyledikleriniz geçerli,oysaki Amerikada halen tartışmasız 1 numaradır !

    Plazma ürünlerde Burn İn olayı var deniliyor oysaki aynı sorunun lcd yada led tvlerde olmaz diye hiç bir garantisi yoktur !

    Plasma tvler her yönden Lcd-Led tvlere göre daha kaliteli resim sunar elbetteki işlemci olarak Lcd ve Led ürünlerden çok daha hızlıdır,lcd-led ürünler gelen sinyali 2defa tarar resmi panele yansıtır,Plazmalarda ise 1 defa bu işlem yapılır bu sebeblede Plazmalar her zaman SD yayınlarda-televizyon izlemede Lcd-led ürünlere göre çok daha başarılıdır !

    Lcd-Led ürünlere aslında farklı bakmak lazım,üreticiler için lcd ve led ürünler daha karlı satış grafiklerine sahipler,hem maliyet olarak ucuz hemde her Ülkede montajlanabilmesi avantaj !

    Kalite olarak bakarsak,Plasmalar elbetteki bir adım daha önde !

    Enerji sarfiyatı ise yeni seri ürünlerde artık son buldu,hatta 2010 serisi lcdler şuanki plazmalardan çok daha fazla enerji tüketiyorlar !

    Yanlışımız ise,sanıyoruzki lcd ürünler daha az enerji yakar bu kesinlikle yanlıştır !

    Lcdler her zaman daha yüksek ışık ve kontrasta sahiptir,enerji ölçümüde aslında bu şekilde ölçülür yani plasma açtığınız andan itibarebaren daha yüksek enerji tüketir düşüncesi hatadır !

    Plazmalardaki fosfor gelen ışığa göre kendini kapama özelliğine sahiptir oysaki lcdler bunu yapamaz yani gerçek değer üzerinden resmi işler !

    Bu sebeblede plazmalardaki kaliteli görüntününde sebebi budur yani karanlık sahnelerde yada siyahlarda pixseller kendilerini kapatır buda nerdeyse tüm renklerin daha gerçekci görünmesine sebeb olur !

    Özetlersem,LCD-LED üreticiler için en karlı ürünlerdir,bu sebeble plazmalar her zaman bilinçli olarak fazla ön plana çıkarılmaz !

    İşin gerçeği ise,Plasmalar daha iyidir,özellikle oyun meraklıları için performansları kesinlikle LCD ve LED ürünlerden çok daha başarılıdır !




  • plazmaların görüntü kaliteleri her ne kadar iii olsada artık üreticiler yüzünden kimsenin fazla ilgisini çekmiyor. artık her evde LCD tv var. şimdide onların yerinide 3D tvler alıcak
  • çünkü artık 3D LED tv ler piyasaya sürülüyor. üretici firmalar bu üretim zincirini devam ettirebilmek için reklam vs tarzında şeylerle insanları rahatlıkla etkileyebiliyor. bu da insanların "eski" teknolojiye önyargıyla yaklaşmalarına neden olabiliyor.
  • Pioneer , plazma tv piyasasından çeklince plazma tv biraz popülerliliğini yitirdi ve öksüz kalıd . Ayrıca eski nesil plazmlar çok fazla elektrik harcadıklarından dolayı , buna bağlı olarak ısıyı atmak için kullanılan fan sesi , ekranda sabit resim - kanal logosu yanığı (burn-in) sorunu ve panelin vınlaması gibi itici özelliklerinden dolayı ile kötü ün yaptı.

    Özellikle Amerikada plazma hala popülerliğini sürdürüyor. Pionerdan sonra piyasa Panasonic , Samsung ve LG ye kaldı. Bunlar içinde en ciddiye alınacak firma tabiki Panasonic 'tir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1
    .............
    Plasma tvler her yönden Lcd-Led tvlere göre daha kaliteli resim sunar elbetteki işlemci olarak Lcd ve Led ürünlerden çok daha hızlıdır,lcd-led ürünler gelen sinyali 2defa tarar resmi panele yansıtır,Plazmalarda ise 1 defa bu işlem yapılır bu sebeblede Plazmalar her zaman SD yayınlarda-televizyon izlemede Lcd-led ürünlere göre çok daha başarılıdır !
    ..............


    Samsung aynı işlemci ve yazılımı plazma tvde ve lcd (normal ve led aydınlatmalı) modelde kullanır. Yazdığın gibi arasında işlemci hız farkı yoktur.




  • teknolojinin bir bakıma sürekli ilerlemesi tabi güzel ama insan sonrasında hep çok daha iyisini istiyor. ben mesela tv alıcam samsung dedim baktım lg daha iyisini yapmış hemen lg ye geri dönüş yaptım. insanın kafası karışmıyor değil :)
  • Konu hakkında tekrar belirtmek isterim,galiba bazı şeyler net anlaşılamıyor !

    LCD-LED ürünler pixsel yapıları gereği Plasma ürünlere göre farklıdır,yani Lcd-LED Plasma aynı değer üzerinden yada Samsung aynı değer üzerinden ürün yapar demek insanı yanlış bilgilendirmektir !

    Lcd-LED,Plazma ayrıdır bunu net bilelim !

    Plasmalarda Pollice özelliği mevcuttur yani resmi daha iyi işyeyen plasma tvlere ait ait pixsel ölçümlemesidir,bu işlemcide plasma tvlerde daha net görüntü alınmasına sebeb olur

    LED-LCD yeni özellikleri yüksek kontrast değerleri v.s devamlı yeniliklerle piyasaya sürülüyorlar,sebebi ise halen bazı LCD-LED ürünlerin Plasmalara karşı daha düşük kontrast değerlerine sahip olmalarıdır !

    Parlaklık değerleri LCD-LED ürünlerde 500cd/m2 Plasmalarda bu değer tartışmasız daha yüksektir,500-2000cd/m2 arasında değişebiliyor !

    Kısaca,Plasma tvler halen LCD-LED ürünlere göre daha kaliteli resim verirler !

    Aslında benim için,o marka yada bu marka toz kadar umrumda değil,ben ürünün resim kalitesine bakarım fiyatına bakarım,ürün alacak almayı düşünen insanlarında boş yere fazladan para vermelerini istemem !

    Markaları savunmam,marka fanatiği olmadım,marka fanatikliği yapanlarında dürüstlüklerinden şüphe duyarım !

    Özetle,doğru bilgi doğru alışveriş demektir,gerisi teferruattır !




  • Ben hiç olmadığı kadar plazma tv'yi daha yakından inceleme fırsatı buldum.
    Birkaç şey dikkatimi çekti aslında.Plazmada pikseller sanki lcd'ye göre daha büyük.Böyle oluncada yakından bakınca hani oyunlarda olan AA dediğimiz olay oluyor ve sanki nokta aralığı daha fazla ki bu bi dezavantaj.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Since1903 -- 24 Mayıs 2011; 18:39:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1
    .............
    Plasma tvler her yönden Lcd-Led tvlere göre daha kaliteli resim sunar elbetteki işlemci olarak Lcd ve Led ürünlerden çok daha hızlıdır,lcd-led ürünler gelen sinyali 2defa tarar resmi panele yansıtır,Plazmalarda ise 1 defa bu işlem yapılır bu sebeblede Plazmalar her zaman SD yayınlarda-televizyon izlemede Lcd-led ürünlere göre çok daha başarılıdır !
    ..............


    Samsung aynı işlemci ve yazılımı plazma tvde ve lcd (normal ve led aydınlatmalı) modelde kullanır. Yazdığın gibi arasında işlemci hız farkı yoktur.


    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1
    Konu hakkında tekrar belirtmek isterim,galiba bazı şeyler net anlaşılamıyor !

    LCD-LED ürünler pixsel yapıları gereği Plasma ürünlere göre farklıdır,yani Lcd-LED Plasma aynı değer üzerinden yada Samsung aynı değer üzerinden ürün yapar demek insanı yanlış bilgilendirmektir !



    Andy1 okudun mu ne yazıyor? Ya gerçekten okumuyorsun ya okuduğunu anlamıyorsun ya da kasten yapıyorsun .

    Aynı işlemciyi kullanıyor , aynı anakart ve aynı yazılım var. Aynı ayarlarda çalıştığını söyleyen yok.

    Yani Samsung C650 normal lcd tv de , C6500 led aydınlatmalı lcd tv de C 6000 ve C7000 serisi plazma da aynı ARM 11 Valencia işlemcisini kullanıyor ,doğal olarak aynı işlemci hızına sahipler ve aynı T-VALDEUC yazılımı ile çalışıyorlar.

    Samsung , linux işletim sistemi üzerinde aynı bilgisayar gibi çalışıyor. Lcd veya plazmayı monitör niyetine kullanıyor. Servis menüsündeki iç ayarları değiştirip çalıştırıyor . Hatta servis menüsünden film oynatma özelliğini açmak için yanlışlıkla tv modelini plazma modeline değiştirince lcd tvde görüntü tepe taklak oluyor ama yine de çalışıyor. Resim bizim forumdan

    http://resim.donanimhaber.com/m_33719145/mpage_2/f_/key_//tm.htm#37786396

    Kısacası kimse ezebere konuşmuyor.


     Plazmalara Neden Ön Yargı İle Bakılır ?


    Lg konusunda bilgim yok, bilen arkadaşlar yazsın onlar da aynı anakart ile işleri hallediyor olabilir. Maliyeti düşürmek açısından tek bir anakart üretip her farklı tip ve model tvde kullanmak , sadece servis menüsünde ince ayarları değiştirmek işlerine geliyor.

    Lcd tv nedir plazma nedir sen merak etme herkes aynı şey olmadığını biliyor. Yeter ki sen karıştırma.

    Dünyada 3 tane büyük plazma üretici kaldı dersek senin yazdığın şey yüzde 33 yanlış bilgi içeriyor. Hala başkalarını bilmemekle suçlama veya insanları yanlış yönlendiriyor diye iftira atmaktan vazgeç. Sen yeterki yanlış bilgi verme , önce sen ne yazıldığını anla bu herkesin daha faydasına olacaktır.

    HDMI kablo konusunda o kadar kıyamet kopardın sonra okudunu yanlış anladığın sonucu çıktı. Kaynak dediğin site senin dediğinin tam tersini yazıyordu. Sana karşı çıkan ve yanlış bildiğini iddia eden arkadaşlarımıza etmediğin hakaret kalmadı ama sonunda sen yanlış çıktın. O kadar hakaret ettiğin arkadaşlarımızdan özür diledin mi? Senin haksız olduğun ortaya çıkınca sana hiçbirisi tek bir laf bile demediler.

    İnsanlar da sana gıcıklık olsun diye itiraz etmiyor. Sen , 2 kere 2 , 5 eder diyorsun. Birileri de sana 4 diyor. İddia ettiğin şeyi ispatlamak yerine diğerlerine hakaret etmek daha kolay olabilir ama doğru bir yol değildir.

    Konu ile ilgili başka doğruları söylemek veya biliyor olmak da seni haklı çıkarmaz. Yani 2 kere 2 , 5 eder dedikten sonra matematik üzerinden doğrulamak yerine karpuzun dışı yeşil içi kırmızıdır , bulut gökyüzündedir gibi alakasız başka doğruları sıralıyorsun. Bunlarla 2x2=5 ederi ispatlayamazsın.

    Özellikle arkadaşlarımızın daha az anlayacağı ingilizce terimler kullanmak da iddialarını doğrulamaz. Önemli olan doğru şeyi bilmek ve bunu savunmak ve sorulunca ispat edebilecek kadar konuya hakim olabilmektir.

    Sürekli olarak da insanları " cahil olmakla", " bilmemekle" , " anlamakla" suçlayıp hakaret ediyorsun, " yanlış bilgi veriyor" , " marka fanatiği " veya "firma çalışanı" diye iftira ediyorsun. Kul hakkı diye birşey duydun mu hiç?

    Ve sonunda nedense hep sen haksız veya yanlış çıkıyorsun. Sence biryerlerde yanlışlık yok mu? Tüm dünya yanlış biliyor , sadece sen herşeyi doğru biliyorsan sence burada bir gariplik yok mu?

    Eğer ki yok diyorsan , her zaman ve her koşulda ben haklıyım , kimse bilmez tek ben bilirim, benden gayrısı yanlış bilen cahillerdir diyorsan , ben bundan sonra sen ne yanlış yazarsan yaz tek 1 satır bile cevap yazmacağım.

    Eğer yazdığımda sorun varsa pm atarsan silerim , yeterki yine hakaret etme , konu ile ilgisi olmayan başka konuları tekrarlamaya başlama, hem kendini hem de başka insanları üzme




  • bende pnasonic tx-42g20 plazma var.resim kalitesi çok güzel.
    elektrik tüketimini ölçme fırsatım oldu detaylı olarak.on günlük ölçüm yaptım.bu sürede 76 saat tv seyrettim.
    10 günde 12 kwh enerji tüketmiş.yani günde 1.2 kw elektrik sarfiyatı var.aylık 36 kwatt eder.
    buda yaklaşık olarak 7 tl gibi fiyat eder.
    bu ölçme işini prize takılan enerji tüketim ölçme cihazı ile aldım.
    plazma tv 10 kontrans ile çalıştırdı.en düşük 76 w en yüksek 230 w ölçtüm.ortalama 157 w tüketmiş.
    fakat kontrans değerini 34 de aldığım vakit en yükse 310 w en düşük 86 w gördüm.yüksek kontranslı ortalama 220 watt oldu.
    aylık 7 tl gibi bir fiyat da çok olmasa gerek.heralde bir lcd bundan düşük tüketemez.çünkü marketlerde gördüğüm samsung lcd 210 watt güç yazıyordu etiketinde.




  • Bu arada az önceki postuma ilaveten şunu sorcam :
    Plazmada oyun modu ne işe yarar.Hani LCD'de anladık tepki süresi baya düşüyor fakat madem plazmada tepki süresi 0.001 ms , neden oyun modu var ?
  • LCD ve Plazma yıllardır tartışılır ama neden tartışılır hiç anlamıyorum.

    Plazma alacaksanız:
    - Panasonic tartışmasız bu konuda liderdir şu anda G veya V serisi panasonic alacaksınız.
    - İmage retention ve burn-in gibi sorunları olduğunu ve bunları bi takım kullanım kurallarıyla aşılabildiğini bileceksiniz.
    - Sinema ve Spor görüntüleri keyfini en doğal verebilen teknolojinin plazma olduğunu bilierek alıyorsunuz.

    LCD alacaksanız:
    - Hareketli nesnelerde çeşitli bulanmaları kabul edeceksiniz.
    - Spor görüntülerinde ve gerçek doğal rengi yakalamada sıkıntıları önemsemeyeceksiniz.
    - Clouding, Light Bleed gibi şeylerden rahatsız olmayacaksınız.
    - Bakış açısıyla ilgili problemler olabileceğini kabul edeceksiniz.
    - En iyi LCD'nin şu anda FULL LED arka aydınlatmalı ve LOCAL DIMMING yapabilenler olduğunu bunlarında ancak en üst modellerde olduğunu bileceksiniz.

    Bunun dışında kalan şeyler seçimlerinizi etkilemez/etkilememeli.

    LCD İşlemcisi şöle Plazma nın şöle, Birinin tarama hızı şöle yok ötekinin tepkimesi böle gibi kulaktan dolma bilgilerle seçim yapılmaz.

    İki teknolojinin tamamen farklı amaçları olduğunu tamamen farklı çalıştığını bilin ona göre alın.

    Yani kısacası Film ve Spor ağırlıklı alıyorsanız zaten Plazma alırsınız sorunlarına takmazsınız. (Amerikalılar gibi) Çok amaçlı her haltı yapsın vs derseniz LCD alır sorunlarına göz yumarsınız aynen (Bizim gibi)

    Sorunsuz teknoloji yok ne için o teknolojiyi kullandığınız önemli.




  • 1 yıldır panasonic full hd plasma p42g15e kullanmaktayım. ( dahili hd uydu alıcılı bir model)

    açıkçası şu an gene tv alacak olsam ne led ne lcd; gene koşa koşa gider plasma alırım;

    bana mı öyle denk geldi nedendir bilmem lcd seyrederken gözüm rahatsız oluyor; plasmadaki akıcılık lcd veya ledde yok.

    nasıl desem bir de lcd ve led daha yapmacık renklere sahip sanırım buna vivid deniyor. plasmalar ise gerçeğedaha uygun renkler vermekte.

    full hd film ve kanallar harika; sd kanallar ise neredeyse tüplü tv kadar güzel, oyun konsolu ile de çok yi sonuç veriyor.

    bence hala en iyi görüntüyü plasmalar veriyor. tabi bütçeniz 2000 lira sınırında ise.

    fiyatı uçuk kaçık tvlerden bahsetmiyorum.

    ama bütçem 2000 den fazlada olsa büyük ekran bir plasmayı gene lcd veya led e tercih ederdim.

    şimdi hayıflanıyorum keşke 50 plasma alsaymışım imkanım olsaymış diye.

    hayırlı günler.




  • quote:


    engunaydin'dan alinti:

    Henüz bakıyorum, alma arefesindeyim plazma ama tv izleme konusunda Led LCD'lerin de bir yapmacıklık kattığını söyleyebilirim. Çoğunlukla yabancı dizi, film veya çizgi film izlenecek biz de. Avatar o denli yapmacıktı ki ilk önce bu hoşuma gitti ama dizi kanallarında falan da o yapmacıklıktan farklı yavan bir yapmacıklıkla karşılaştım LED'de. Avatar'ı izlerken adeta animasyonlar bağırıyordu ben animasyonum diye iç mekan sahneleri ise adeta bir kamera arkası programı izler gibi hissettiriyordu, adeta sette gibi. Oh ne kadar gerçekçi falan dedim ama bir süre sonra riplenmiş kalitesi düşük divx diziler hariç hiç birinden tat alamadım. TV izlemek için iyi demişsiniz evet haber kanalı, eğlence programı falan izleyecekseniz daha iyi olabilir. Alınca daha detaylı karşılaştırırım. Şu an için TV'yi çeşitli açılardan hiç bir yansıma olmadan izlemek daha önemli benim için. Yansıma derken renklerin açılı izlerken yansıma nedeni ile görüntünün ekranın bazı yerlerinde görüntüsünün bozulmasını kastediyorum. Yoksa plazma evin içindeki ışığın yansımasını gösterecektir. Senelerce tüplü tv kullandık onlarda da var bu olay ama dikkat etmezseniz rahatsız etmiyor. Bu insan gözünün yapısı ile ilgili, yansıma olan ön cama odaklanırsanız yansıma net ortaya çıkar ama o zaman da tv izlemiyorsunuz demektir. TV izlerken göz ekrana daha derin odaklanır, ön camda kalmaz.

    Yalnız benim merak ettiğim farklı bir nokta var. Bu panel işine tüplü tv'den çok sıkıldığımdan kalkışmadım ilk anda. Çocuklar çok tv izliyor, gözleri tüplü tv'den zarar görecektir diye düşünerek hareket ettim. Plazma teknolojisinin acaba LCD'ye oranla gözlere zararı nedir? Daha güzel görüntü alacağız derken çocukları erken yaşta miyop etmeyelim. Led LCD veya lcd ile karşılaştırmalı olarak Ciddi zararı varsa plazmadan da vazgeçmek işten değil. O zaman öncelik 82 veya 94 belki 102 50hz D530 Samsung D-530 gibi bir şeye kayabilir. 102 ekranın altında hertz olayının sorun yapmadığını okumuştum. Neyse biraz da bunu araştıralım google amcadan...


    Bunu basindan beri ben de hep merak ettim; gercekten de tüplü televizyonlari uzun süre hele de yakindan izlemek gözleri bozarken LCD ve Plazma paneller icin de ayni durum söz konusu degil midir? Hatta hep derler ya, "izleme mesafeniz atiyorum mesela 3 metreyse en az 42 inc bir panel alirsaniz gercek seyir zevkine ulasirsiniz". Peki bunu söyleyenler göz sagligini da düsünürler mi, yoksa olay "daha fazla tüketim daha fazla tüketim" olayi mi?

    quote:


    since1903'den alinti:

    Ben hiç olmadığı kadar plazma tv'yi daha yakından inceleme fırsatı buldum.
    Birkaç şey dikkatimi çekti aslında. Plazmada pikseller sanki lcd'ye göre daha büyük. Böyle oluncada yakından bakınca hani oyunlarda olan AA dediğimiz olay oluyor ve sanki nokta aralığı daha fazla ki bu bi dezavantaj.


    Bana da Plasmalarin piksellerinin arasinda LCD (ister düz floresan aydinlatmali, ister kenardan veya tam LED lamba aydinlatmali LCD, fark etmez) panellere göre daha fazla bosluk varmis gibi geliyor :)

    quote:


    aresmar'dan alinti:

    Plazma alacaksanız:
    - Panasonic tartışmasız bu konuda liderdir şu anda G veya V serisi panasonic alacaksınız.
    - İmage retention ve burn-in gibi sorunları olduğunu ve bunları bi takım kullanım kurallarıyla aşılabildiğini bileceksiniz.
    - Sinema ve Spor görüntüleri keyfini en doğal verebilen teknolojinin plazma olduğunu bilierek alıyorsunuz.

    LCD alacaksanız:
    - Hareketli nesnelerde çeşitli bulanmaları kabul edeceksiniz.
    - Spor görüntülerinde ve gerçek doğal rengi yakalamada sıkıntıları önemsemeyeceksiniz.
    - Clouding, Light Bleed gibi şeylerden rahatsız olmayacaksınız.
    - Bakış açısıyla ilgili problemler olabileceğini kabul edeceksiniz.
    - En iyi LCD'nin şu anda FULL LED arka aydınlatmalı ve LOCAL DIMMING yapabilenler olduğunu bunlarında ancak en üst modellerde olduğunu bileceksiniz.

    Bunun dışında kalan şeyler seçimlerinizi etkilemez/etkilememeli.

    LCD İşlemcisi şöle Plazma nın şöle, Birinin tarama hızı şöle yok ötekinin tepkimesi böle gibi kulaktan dolma bilgilerle seçim yapılmaz.

    İki teknolojinin tamamen farklı amaçları olduğunu tamamen farklı çalıştığını bilin ona göre alın.

    Yani kısacası Film ve Spor ağırlıklı alıyorsanız zaten Plazma alırsınız sorunlarına takmazsınız. (Amerikalılar gibi) Çok amaçlı her haltı yapsın vs derseniz LCD alır sorunlarına göz yumarsınız aynen (Bizim gibi)

    Sorunsuz teknoloji yok ne için o teknolojiyi kullandığınız önemli.


    quote:


    ender123'den alinti

    Pioneer , plazma tv piyasasından çeklince plazma tv biraz popülerliliğini yitirdi ve öksüz kald . Ayrıca eski nesil plazmlar çok fazla elektrik harcadıklarından dolayı , buna bağlı olarak ısıyı atmak için kullanılan fan sesi , ekranda sabit resim - kanal logosu yanığı (burn-in) sorunu ve panelin vınlaması gibi itici özelliklerinden dolayı ile kötü ün yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kibritucu -- 27 Mayıs 2011; 23:59:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kibritucu
    Bunu basindan beri ben de hep merak ettim; gercekten de tüplü televizyonlari uzun süre hele de yakindan izlemek gözleri bozarken LCD ve Plazma paneller icin de ayni durum söz konusu degil midir? Hatta hep derler ya, "izleme mesafeniz atiyorum mesela 3 metreyse en az 42 inc bir panel alirsaniz gercek seyir zevkine ulasirsiniz". Peki bunu söyleyenler göz sagligini da düsünürler mi, yoksa olay "daha fazla tüketim daha fazla tüketim" olayi mi?




    Biraz araştırdım tüplü tv dahil göz bozması yapmadığını söylüyor uzmanlar. Sabit bir görüntüyü izlemek gözü bozar diyorlar örneğin çocuğun sürekli kanal logosunu izlemesi gibi. Bu seferde radyasyon ber değeri mi ne ortaya çıktı onu yeterince araştıramadım ama cep telefonları kadar olacağinı sanmam. Plazmada göze batan tek eksi radyasyon olayı sağlık açısından. Tabi bu forumdaki yorum yapan arkadaşların söyledikleri, şahsen araştırmadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Since1903

    Ben hiç olmadığı kadar plazma tv'yi daha yakından inceleme fırsatı buldum.
    Birkaç şey dikkatimi çekti aslında.Plazmada pikseller sanki lcd'ye göre daha büyük.Böyle oluncada yakından bakınca hani oyunlarda olan AA dediğimiz olay oluyor ve sanki nokta aralığı daha fazla ki bu bi dezavantaj.


    aynen katılıyorum. ben de plazma alacakken aynı filmi yanyan gösteren bir plazma bir de lcd vardı. lcd de siyahlarda, karanlık sahnelerde biraz flulaşma oluyordu, plazma daha netti. ama plazmadaki o pixelleşme, yuvarlak hatların tırtıklı görünmesi beni soğutan şey oldu. muhtemelen japonlar da bu yüzden plazma almıyor yoksa plazma görüntüleme olarak lcd den daha üstün. ama pixel pixel görüntü bana göre değil. karanlık sahneli film izlememeye çalışıyorum :))
    (not: baktığım her 2 tv de 1920x1080 çözünürlükte idi.)




  • valla benim kafam karıştı, biri led diyor biri plasma, ama benim de araştırmama göre bnm öncelikli verdiğim konu evde bir şey izlerklen açı değiştirsen de görüntü kalitesi değişmeyecek, yan illa tv karşısına oturma derdim olmayacak. Bunun da çözümü plasma tv galiba. Bir de bnm bir kameram var 1080p çekiyor, bunu da izleyebilmem lazım. heralde 1920x1080 full hd plasma almam lazım değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.