Şimdi Ara

Plazma'nın Elektrik Sarfiyat Testleri -Fotograflı-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
32.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, sırf forumda "plazma çok fazla elektrik tüketiyor...." iftiralarına dayanamadım ve üşenmeyip an be an elektrik sarfiyatının testlerini yapmaya karar verdim.
    Testte kullandıklarım:
    1 adet Panasonic 42V10e 42'' plazma
    1 adet güç-akım-volt ölçer (tchibo marka)

Güç ölçme için kullandığım aygıtı bilgisayar kasamda kullanıyorum ve doğru çalıştığını biliyorum. (üzerinde 1000 watt yazan bir mini fırına bağladığımda stabil olarak 1000 watt çektiğini göstermişti.) Bilgisayar kasasının anlık güç ihtiyaçlarını görmek maksadıyla almıştım.

Gelelim denemelere;
    Öncelikle plazma stand-by konumunda iken çekilen güç (güçölçerin ortasındaki rakam o anlık güç çekişini gösteriyor.):

Görüldüğü üzere 22 watt. Biraz fazla gibi. Ben 3-4 watt beklerdim.

Kendi üzerindeki dvb-s uydu alıcısı ile tv izlenirken çektiği güç:

151 watt değerinin en fazla 176 watt a çıktığını gözlemledim. Çok güzel bir değer.

Sansui SPV 7500 digital uydu alıcı ile görüntü verirken çekilen güç:

160 watt değerini de en yüksek 174 watt olarak gözlemledim. Gene çok güzel bir değer.

Gelelim hd olaylarına, Xbox 360 bağlı ve oyun oynarken çekilen güç:

225 watt değeri oyunda koşturup durmam rağmen en parlak ve detaylı kısımlarda dahi 240 wattı geçmedi.

HDMI'dan full hd mkv izlerken çekilen güç:

Bu da dvb-s ile hemen hemen aynı sonuçları verdi. TV'nin güç tüketimi 150-200 watt arasıdır desem fazla fazla toleranslı bir sarfiyat aralığı vermiş bile olabilirim.

Yorumlarınız nedir?

• Güzel bir çalışma olmuş. Abartıldığı gibi bir tüketim yok ortada. Sadece stand-by biraz yüksek.
    Teşekkürler.
  • Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler
  • aylık tüketiminiz, günde 8 saat kullanım ile 6-8 lira, gerçekten çok iyi bir rakam

daha önce bende 50v10 test tüketim değerlerinden yola çıkarak bu tv için 7 lira rakamını belirtmiştim aşağıdaki konuda, tahminim direk çıkmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_36958773/mpage_1/f_/key_//tm.htm

bu tüketim seviyesi 46'' yeni nesil lcd seviyesinde, 40'' güncel lcd'ler 5 lira civarında tüketime sahip

kısacası son nesil panasonic plazmalar hakkında elektrik tüketimi muhebbeti yapmanın gereksizliği ortaya bir kez daha çıkıyor

burdan çıkan başka bir sonuç plazmanın stand by'de bırakılmaması gerektiği, sizin yine iyi eski nesil plazmalar daha da kötüydü

sonuçta yeni nesil panasonicleri sadece stand by'da bırakmıycaz yatarken, bunun dışında hiç bir sorum yok...

tv tüketim değerleri hakkında aşağıdaki linkten ücretler hakkında karşılaştırma yapabilirsiniz

http://reviews.cnet.com/green-tech/tv-consumption-chart/?tag=mncol;txt

• eline sağlık güzel bir çalışma olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem_usta

aylık tüketiminiz, günde 8 saat kullanım ile 6-8 lira, gerçekten çok iyi bir rakam

daha önce bende 50v10 test tüketim değerlerinden yola çıkarak bu tv için 7 lira rakamını belirtmiştim aşağıdaki konuda, tahminim direk çıkmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_36958773/mpage_1/f_/key_//tm.htm

bu tüketim seviyesi 46'' yeni nesil lcd seviyesinde, 40'' güncel lcd'ler 5 lira civarında tüketime sahip

kısacası son nesil panasonic plazmalar hakkında elektrik tüketimi muhebbeti yapmanın gereksizliği ortaya bir kez daha çıkıyor

burdan çıkan başka bir sonuç plazmanın stand by'de bırakılmaması gerektiği, sizin yine iyi eski nesil plazmalar daha da kötüydü

sonuçta yeni nesil panasonicleri sadece stand by'da bırakmıycaz yatarken, bunun dışında hiç bir sorum yok...

tv tüketim değerleri hakkında aşağıdaki linkten ücretler hakkında karşılaştırma yapabilirsiniz

http://reviews.cnet.com/green-tech/tv-consumption-chart/?tag=mncol;txt

doğru bi tespit.. zaten hiç bi elektrik cihazını fişte bırakmamak gerekir. ben lx5090'nı yatarken direk panel üzerinde power tuşundan kapatıyorum..evdeki herkezide buna alıştırdım. arasırada belkin çoklu pirizin anahtarından tüm cihazları kapatıyorum.

aynı watt ölçeri bende kullanıyorum(dl yaptığım pc değerini öğrenmek için almıştım). yakın zamanda lx5090 ile ilgili ölçüm bilgilerinide ben eklerim.....

• çok güzel bir inceleme olmuş eline sağlık...

o ölçüm cihazını nasıl çalıştırıyorsunuz ben de alayım çok mantıklı bir alet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuda biraz yeniyim kusura bakmayın; istanbul biliş. in sayfasında özelliklerde bu ürün için 350w güç tüketimi diyor. Acaba bu değerleri site sallıyor da mı yazıyor? yani sizin ölçümlerle arasında dağlar var. buradan yola çıkarak acaba diğer ürünlerin de mi tüketimleri sallama bir şekilde yazılmış siteye? yoksa ürünün kendi kılavuzunda fabrika çıkışı verileri yüksek mi tutuyorlar? biraz çelişki oldu kafamda. kendi sitesi de broşür gibi teknik detaylara ulaşamadım... aydınlatırsanız sevinirim saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

o ölçüm cihazını nasıl çalıştırıyorsunuz ben de alayım çok mantıklı bir alet

inceleme icin tesekurler
  • Merhaba.
    İnceleme için teşekkürler.
    Aynı ölçüm cihazından bende de var. Tv ise LG 42PQ6000. Benim yaptığım ölçümlerde gösteriyor ki Plazmaların tüketimleri yeni ürünlerle birlikte oldukça makul seviyelere gelmiş.Sizin değerler benimkilerden biraz daha iyi. Ben anlık olarak 70 Watt ile 320 Watt arasında değerler gördüm.Ortalama ise 180 Watt civarında. Yalnız senin stand-by normal değil bence.Bende 1 Watt gösteriyor. olması gerekende bu. O ölçüme receiverin tüketimi de dahil olmasın?
  • Bence de bu zamanda 22 standby olacak iş değil bende aynı ölçü cihazından var 42 LCD tv stby da 1 watt dan az (0-1 değişken gösteriyor)

Uydu alıcının çektiği güç dahil olmasın bendeki SPV 7000 uydu alıcı 18 watt stby 28Watt çalışırken çekiyor
  • Bende almıştım tchibodan bunun bir değişik modelini. Güzel bir cihaz evdeki cihazlar hakkında bilgi sahibi oluyorum. Buzdolabı 200 watt pc oyunda 280watt bosta 170 watt kombi yakarken 160-175 dolaşımda 70 boşta 6watt gibi değerlere ulaştım.

Ben de xbox ı görmüşken sorayım. Oyun esnasında plazma dan memnun musunuz? Resimler çok net değil.
  • watt ölçer'den göreceğiniz üzere üzerine sadece plazmanın kablosu takılı. Yani uydu receiveri bağlı değil. Stand by konumunda da aynı tv izlerken gibi değerler stabil durmuyordu. Bazen 6-5 watt değerlerine iniyor bazen 20 watt değerlerine çıkıyordu. O anlık fotograf karesinde değer 22 watt olarak gözükmekte. Bu durumda TV full stand-by da dursa aylık çekeceği toplam enerji 15.8 kwh olacak. Elektriğin kwh'i 19,572 YKr için aylık 3,09 TL yapmakta.

Yani TV tüm ay boyunca stand-by dursa gelecek fatura 3,10 TL olacak.

Plazmanın xbox 360 performası çok iyi, fotograflar karanlık bir ortamda 1/20 perde hızı ve f 5.0 diyafram ile çekildi. Haliyle net olmaması doğal. Ancak izleyen bir arkadaşım, ben oyuna bakarken "bu hangi film" diye sormuştu. Umarım anlatabildim

• PANSONİC PV4270 F NE KADAR YAKAR PEKİ ???
  • coppermine ilk izlenimlerin nasıl sd/hd oyun
  • hocam bundan önce 70 ekran tüplü tv kullanan bir adam olarak her yönü ile dört dörtlük derim. İçimde en ufak bir olumsuzluk oluşmuş değil. Her yönü ile fazlasıyla tatmin edici buldum. Başka model lcd-plazma deneyimim olmadığı için kıyaslama yapamam ama fazlasıyla memnun olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • Güzel çalışma olmuş eline sağlık

Yanılmıyorsam ünite tepehome'da satılıyor bende almayı düşünüyordum lakin ebat benim panele küçük geldi
  • Arkadaşlar bende bu plazmalar ile lcd ler arasında kalmış durumdayım... Özellikle Panasonic 42G15 plazma ile LG LH5000 LCD arasıında daha doğrusu...:))

Şimdi elektrik vs beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor aralarında çook aşırı bir fark olacağını sanmıyorum ve ayda 10-15 tl fazla olması bile (ki öyle olmadığı görülüyor) ilgilendirmiyor beni... Önemli olan kullanım rahatlığı ve öçzellikle PS3 ve MKV filmlerdeki performansı benim için önemli olan.. Zaten bırakın günde ayda bile toplam 10 saat tv izlemem..

Şimdi mkv ve ps3 için bu iki tv arasında hangisini tavsiye edersiniz..

• Çok aydınlatıcı bir çalışma olmuş

Tchibo ölçer ürünün seri kodunu öğrenebilir miyiz? Online edinebileceğimiz bir yer varsa yazarsanız sevinirim...
  • Süper bir çalışma
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.