Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kayakuk
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
107.000
Cevap
259
Favori
3.910.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saygı duyuyorum ama kesinlikle de katılmıyorum hocam yazdıklarına.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade_Nefti -- 29 Kasım 2020; 1:6:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan0101

    ps5 sahibi olupta bu tip artifact yaşayan varmı , gpu sorunları bunlar ve çok sayıda şikayet var 1,2 tane xbox ta gördüm





    Çıktığı günden beri kullanıyorum, 10-12 tane oyun oynamışımdır. Bir kere crash bile yaşamadım. Kulağımı konsola yakınlaştırdığımda duyduğum ufak coil whine dışında hiçbir sorun yok cihazda.

  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Peki, ben de sana katılmıyorum ama her zaman saygım sonsuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cathedral

    3080 - 5080 ne fark eder oyunu oynatmadıktan sonra, mesele konsol alacak para meselesi değilki, kimse alamazsın da demedi, 10 tane de alırsın 20 tane de

    Mesele burda kendi söylediğin gibi pc ci olman..
    Konsol alacak paran var ve konsol alıyorsan zaten konsolcuda oluyorsun direk.

    Oyuncu dediğin sadece bir platformu savunmaz,
    Hepsi ile oynayıp keyif alır, benimki seninkini döver deyip geçmez..

    Hiçbir zaman pc, ps ten üstün olamaz, aynı şekilde ps te pc den üstün olamaz. Bunun tartışması zaten yılardır var..

    Benim şucu bucu olmadığımı beni tanıyanlar bilir forumda. Yaptığınız muhabbet çok gereksiz. Bu nesilde PC tercihim oldu sadece. 30 küsür bin para harcadım pişmanda değilim, sistemim imzamda mevcut. Size PS5'inizle mutluluklar. Ben PS5'i değersiz göstermiyorum ama siz insanların tercihini değersiz göstermekte ısrarcısınız malesef. Ayda yılda çıkan exc. için artık PS benim tercihim değil, sizin olabilir bi şey diyemem ama muhabbeti daha fazla uzatmanın gereği yok. Ben buraya PS5'i ve ya Series X'i eleştirmeye gelmedim. Hiç bi zaman PC PS'den üstün değil cümlenizde aşırı komik, buna sadece gülüp geçerler. Tıpkı okurken benim güldüğüm gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 29 Kasım 2020; 1:7:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasaz

    Elder Scrolls konsol aldıracak oyun değil mi? adamların sırf logo gösterdiği fragman 13 milyon izlenmiş öyleki sony yeni çıkacak starfield oyununu süreli konsola özel yapmaya çalışmış hatta ghost wire ve deathloop oyunlarını 1 yıl süre ile kendi konsoluna özel yapmış. fanboyluk yapın yapmayın demiyorum ama fazlası zarar.

    IP'ye vur veya bot hesaplara kaç milyon olduğu gerçeği çıkar ortaya. Starfield de RUMOR dan öteye gitmedi. Malını satacak ya bak SONY de istedi biz vermedik. yaw he he. Sırf Fanboy nedir diye ders versem formudan 5 sayfa bana ayrılması lazım. Fanboy diye ağzınıza sakız yaptığınız yakıştırma aslında marka sadakati ile ilgili ve bununda bilimsel karşılığı var. O kadar az bilgi ve argümanla geliyorsunuz ki yoruluyorum yazarken.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Ben sadece konsol oyuncusu değilim, Sony excleri için Sony, multi platform için one x, dota için pc ciyim :))
  • Twitterda , redditte fazlaca şikayet var umarın seneye kadar revizyona girer seneye ps5 digital düşünüyorum , bu arada ortalıkta ps5 lite söylentileri dolaşıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi en güzeli yaa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan0101

    Twitterda , redditte fazlaca şikayet var umarın seneye kadar revizyona girer seneye ps5 digital düşünüyorum , bu arada ortalıkta ps5 lite söylentileri dolaşıyor

    Lite falan katmaz Sony araya.


    3 sene sonra 1,5 / 2TB'lık PS5 Slim kasa gelir o kadar. O da direkt Digital Edition olur.

  • Şuanki digital onlar için karlı değil , 5 tf dolaylarında digital bir lite modeli gelir , fiyat bandı 100 daha düşerse seri s rakip olur , yeni nesil deneyimleyip fazla para vermek istemeyen insanlarada seçenek sunar , gamepass vari bir sistemle iyi satılır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onların yerine 3 sene sonra direk pro yu koyup geçeceğine o kadar eminim ki. Pc teknolojisi acayip hızlı be hocam. Rtx3090 dediğim kart 8k 70-80fps oyun oyantıyor. Yarın bir gün yapımcılara bu konsollar çok güçsüz gelmeye başlayacak ve çareyi de ps4 de olduğu gibi pro çıkarmakta bulacaklar

  • Playstation5 P kullanıcısına yanıt

    hadi starfield söylenti ghostwire ve deathloop ne onlarda mı söylenti? bot hesap filan demeniz komik olmuş hele son elder scrolls oyununun ne kadar sattığı ortadayken.

  • Microsoft , playstation 5 hakkında neler söylemiş hep birlikte okuyalım

    Microsoft, PlayStation 5'te daha iyi çalıştığı tespit edilen bazı Xbox Series X ve S oyunlarında performans sorunlarını kabul etti.


    - Microsoft'un Xbox Series X'in dünyanın en güçlü konsolu olduğuna dair pazarlama mesajının aksine, Digital Foundry'nin Devil May Cry 5, Assassin's Creed: Valhalla ve Dirt 5 gibi oyun analizleri, PS5'e kıyasla yeni nesil Xbox konsollarında eksiklikleri gösteriyor

    - Xbox Patronu, PS5'in DualSense'i Övdü, ve Şirketlerin Birbirinden Öğrenmesi gerektiğini Söyledi.

    Microsoft yöneticisi Phil Spencer, Sony'yi PlayStation 5 için denetleyicisini yenilediği için "alkışladığını" ve oyun endüstrisinin mümkün olduğunca yeniliği zorlaması gerektiğini söyledi.

    Şimdi gelelim bir konu hakkında söylemek istediğime.

    Microsoft , zamanında yani ps4 pro çıkmadan önce Sony'ye götürdüğü tekliften sonra Microsoft , one x çıkarma kararına karşılık Sony'nin pro çıkarma kararına.

    Demek istediğim bu firmalar birbirinden bir şeyler öğrenmek yerine daima birbirleri ile didişmek gibi bir sorunları var .

    ileri zamanlarda yeni konsol gelir gibime geliyor özellikle playstation 5 PC karşısında grafiksel olarak düşük kalma olasılığı var yani pc'nin ekran kartlarındaki performansları ve verdiği grafikleri görünce böyle bir düşünce oluşması normal. Olur ya da olmaz orasını bilemem ama playstation 4'de resmen oyuncuları yolmak için pro'yu çıkarmasını halen gereksiz olduğunu savuurum.

    PlayStation 5'in güzel yanı Exclusive oyunlarının ve yenilikçi bir kontrol cihazına sahip olması . Şimdi oyunlar hızlı çalışsa ne çalışmasa ne . Bir önceki nesilde herkesin görmek istediği 4k 60 fps stabil oyun oynamak. Bunu verir mi vermez mi bilemem ama veremez ise ki çoğu kişi veremeyeceği kanısında özellikle PC özellikleri göz önünde bulundurulursa ama umarım sorunsuz bir şekilde verir .

    Zaten bugüne kadar ilk çıkan Konsollar her zaman sorunları ile beraber gelir yazılımsal olarak düzelecektir.

    Gelelim Xbox'a , makine güzel kötü değil ve sadece bu nesile değil önceki nesillerde olduğu gibi Exclusive oyunlarının az olması . Bu bir sorun mu tabiki değil . Bir makinenin birden fazla özelliği olması gerekiyor haki hazırda. Xbox'ın gamepass olayı alınmasını cazip kılan bir özellik. Yeni çıkan oyunları alamasan bile gamepass alarak çok güzel oyunları oynayabiliyorsun.

    Xbox'ın tek sevmediğim yanı aynı oyunların pc'ye de çıkması. Tamam konsol yapmışsın da bari PC ile ayrı tut ki konsolun albenisi olsun. Her ikisine de çıkınca insan ister istemez PC toplarım düşüncesine kapınıyor.

    Diğer bir güzel yanı ise geri uyumluluk ve online altyapısının Sony'ye göre daha iyi olamsı ne de olsa yılların mikisinin konsolu.

    Oyun olarak devam edersek bu nesilde Xbox'ın bana göre yaptığı en büyük hata Exclusive oyunla birlikte makineyi çıkartmaması belki de satış rakamlarında o yüzden az satmış olabilir.

    Mesela playstation Demon's Souls ile makine satarken Xbox hiç değilse tanıttığı Hellblade 2 ile çıkış yapabilirdi. Neyse Xbox'ın belki de bir düşüncesi vardır bilemeyiz.

    Ayrıca Xbox çok güzel firmaları satın aldı bu firmalar bakalım nasıl ve ne şekilde oyun çıkaracaklar göreceğiz. Bethesda time ex mi çıkaracak yoksa sadece ex mi çıkaracak göreceğiz.

    Velhasıl bütün bunların sonunda playstation 5 almak için erken diyenlerdenim sadece demon's souls oynamak için alınmaz ya da gamepass oynamak için de Xbox alınmaz.

    Bütün oyunlar mevcut Konsollarda zaten var grafik takıntınız yoksa zaten yıllardır 30 - 60 fps arası değişkenlikde oyunlar oynandı.

    Cyberpunk için de bir şey söylemek istiyorum ps4 ve Xbox da oynayacaklar için. Acaba yavaş mı çalışacak yoksa kötü mü olacak gibi düşünceniz olmasın çünkü mükemmel olacakmış.

    "Oyunun son nesil platformlarda ne kadar iyi performans gösterdiği sorulduğunda, başkan ve ortak CEO Adam Kicinski, “Elbette profesyonellerden biraz daha düşük , ancak böylesine büyük bir dünya için şaşırtıcı derecede iyi diyebilirim. Yani, biraz daha alçak, ama çok iyi. Cevap bu. "

    Forumda uzun yazılar okunmuyor gerçi ama aklımda olanları yazdım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 29 Kasım 2020; 1:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox oyunları PC'ye çıkmasaydı bu nesil PS yerine önce Xbox alırdım. Sevdiğim çoğu RPG stüdyosu Xbox'da. inXile'ın CEO'su eski Interplay Entertainment kurucusu Brian Fargo. Obsidian (Eski Black Isle) Fallout, Planescape: Torment, Icewind Dale gibi efsane RPG oyunlarının yapımcısı. Arcanum ve Vampire: The Masquerade – Bloodlines'ın yapımcıları da Obsidian ve inXile'a katıldı.


    Bethesda'dan Elder Scrolls'u çok severim. RPG olarak Obsidian, Larian, BioWare kadar başarılı olmasalar da açık dünya konusunda çok başarılıdır. Obsidian'ın yaptığı Fallout'un daha çok beğenilmesinin sebebi de Obsidian'ın daha iyi RPG oyunu yapmasıdır.


    MS, Xbox ve Xbox 360 dönemindeki exclusive oyun yaptırdığı BioWare, DICE, Epic Games, Remedy gibi stüdyoları alsaydı bence Xbox One çok başarılı olurdu. Bana göre Xbox 360'ın başarılı olma sebebi Bungie'dir. Yine de şuan ki stüdyoları bence iyi. Xbox, AAA singleplayer oyunlara önem verirse daha başarılı olur. Zaten bir çok stüdyosu AAA oyun yapmaya başladı.


    PS özel oyunlarını çok severim. Bu konsol neslinde oynadığım en iyi oyunlar genelde PS özel oyunları oldu. Bloodborne, GoW, Spider-Man, Uncharted gibi harika oyunlar oynadım. Santa Monica Studio, Insomniac Games gibi çok sevdiğim stüdyolar var.


    ND mesela animasyon konusunda Rockstar ile birlikte en iyi stüdyodur. GoW ise hikaye, grafik ve combat mekanikleri konusunda harikadır. Insomniac ise Rocksteady ile beraber en iyi süper kahraman oyununu yapan stüdyo.


    GoW çıktığında PS5'i almayı düşünüyorum fakat Avowed, Fable gibi RPGler geldiğinde Xbox alabilirim çünkü konsolda oyun oynamayı daha çok seviyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piyade_Nefti

    Onların yerine 3 sene sonra direk pro yu koyup geçeceğine o kadar eminim ki. Pc teknolojisi acayip hızlı be hocam. Rtx3090 dediğim kart 8k 70-80fps oyun oyantıyor. Yarın bir gün yapımcılara bu konsollar çok güçsüz gelmeye başlayacak ve çareyi de ps4 de olduğu gibi pro çıkarmakta bulacaklar

    80 - 90 FPS dediğin oyunlar next gen değil. GTA 6, RDR 3, Witcher 4 çıktığı zaman göreceğim ben o kartları :D 1080 - 30 FPS anca çalıştırır 3070.


    Konsollar 4K - 30 FPS, bir tık düşük kalite ile kafa rahat oynatacak ama.


    2 senede bir yeni seri kart geliyor. 3000 serisi de çöp olur kısa sürede, merak etmeyin.


    Yıllarca PC gaming tarafındaydım, ben "artık yeter" dedim ve ilk kez bir nesili başından sonuna konsol ile bitirmeye karar verdim. Beklediğim oyun PC'ye de gelecek mi, gelirse kasacak mı, cart curt. Yok abi. Elimdeki PC iyi seviyede zaten, şimdiye kadar piyasadaki rekabetçi oyunları da arada girer oynar, büyük babalara konsoldan devam ederim.

  • Ps 5 = sıvı metal + vapor chamber+ God of War, sony özel oyunlar, wifi 6 bluetooth 5.1 + Dualshock 5 gerçekten bence sıvı metal ve vc’den sonra en büyük nimeti sony tarafının.
    Xbox one x = Gamepass + 3.6 ghz 8/16 cpu 12 tflops gpu + Kodi vlc torrent falan filan konsola ek tam bir multimedia ve oyun canavarı.

    Birbirinde olmayan özellikleri yazdım şunun buyu eksik demeyin zaten cihazlar donanım olarak hemen hemen aynı xbox daha güçlü tabi ki ama sony’de özellikle sıvı metal vapor chamber wifi 6 falan çok iyi özellikler. Kaldı ki bunu milyonlarca konsola yapmak sıvı metal olayını gerçekten çoooooook büyük başarı bence. Ama Tr şartlarında eğer konsol alacak kadar durumunuz var ve süper zengin değilseniz yani gemileriniz falan yoksa xbox Tr için ideal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasaz

    hadi starfield söylenti ghostwire ve deathloop ne onlarda mı söylenti? bot hesap filan demeniz komik olmuş hele son elder scrolls oyununun ne kadar sattığı ortadayken.

    Baştan anlaşalım. Demediğim şeyleri yazmadım cümleleri demişim gibi yapmayalım.

    Deathloop veya ghostwire için bir cümlem var mı? Yok.

    Ben ne dedim mesajımda? Elder için "Konsol Sattıracak" oyun tipi değil. Zaten PC de AAA seviye de kaliteli oyun yok gibi. Şöyle örnek verim oyunsuzluktan Death Stranding ödül alıyor. Hala lafımın arkasındayım.Şayet kafanıza da takılırsa microsoft neden aldı Bethestayı sorusu. Cevabı gayet basit. Başka çaresi yoktu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E sen kendi ağzınla söylüyorsun 2 senede bir yeni kart geliyor diye ve kaldı ki senin o küçümsediğin rtx3090 14.000 tl olup 36tflps güce sahip (ps5 ve seriesx i üst üste koysan bu kadar etmiyor). Kaldı ki millet bu kartı gücünden dolayı yüksek güç isteyen workstation lar da vs kullanıyor yanı öyle 2 sene falan hikaye hocam haberin olsun

  • Bazı arkadaşlar bilgisayar tarafındaki ekran kartları teknolojisinin çok hızlı geliştiğini arada çok fark olacağını yeni konsol çok yakın zamanda gelecek şeklinde belirtiyorlar.Ancak olay şu an yeni kart çıkartmaktan çok yeni nesil teknoloji getirmek.Bunu Nvidia DLSS ile başardı.Laptobumda rtx2060 ile DeathStranding'i DLSS Quality ile 4K 30-40 fps arası oynayabiliyorum.DLSS teknolojisinin farklı bir versiyonunu yakında AMD de çıkartacak resmi olarak.Ve bunu isterse konsollarda entegre edebilecek.Bu teknolojilerle konsolların ömrü önceki nesillerle hemen hemen aynı süre gitmesi veya daha uzun süre gitmesi hiç de imkansız değil gibi duruyor.O yüzden teknoloji gidişatını değerlendirirken bu açıdan da bakmakta fayda var
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.