Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (439. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
106.998
Cevap
259
Favori
3.910.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam siz başka bir içerikten bahsediyorsunuz sanırım, zira sizin bahsettiğiniz Game Pass ile gerçekteki Game Pass kütüphanesinin bir alakası olamaz.


    NHL 21

    FIFA 21

    Doom Eternal

    A Plague Tale Innonance

    Control

    Code Vein

    Crusader Kings 3 (PC için Game Pass'de mevcut, harika bir strateji oyunu)

    Desperados 3

    Dirt 5

    Football Manager 2021 (hem PC hem de konsol için mevcut)

    Forza Horizon 4

    Forza Motorsport 7

    Gears 5

    Ori and the Will of the Wisps

    The Dark Pictures Anthology: Man Of Medan

    The Medium

    Outer Worlds

    Star Wars Jedi Fallen Order

    Wasteland 3


    Bunlar çöp oyun mu şimdi. 15 yıllık oyun mu? Ki bu saydıklarımı özellikle son 2 yılda çıkmış oyunlardan seçtim, hani 15 yıllık oyunlar vardı ya içinde o açıdan bir aydınlatma olsun diye. Buna ek olarak tüm EA Play kütüphanesi, tüm Bethesda kütüphanesine ve tüm Xbox stüdyolarına oyunlarına ait kütüphaneye erişebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra Resident Evil 7 gibi bir sürü kaliteli oyun da mevcut. Ve bunların hepsi tek başınıza alırsanız aylık 20 TL bandına, kardeşlik ile iki kişi alırsanız da 10 TL'ye geliyor. Tüm bu oyunlara PC'niz varsa oradan da herhangi bir ek ücret ödemeden erişebiliyorsunuz. Bu çöp ise sizin çöp kavramınız çok garip geldi bana.


    Plus Collection'un içeriği de, son aylarda PS Plus ile verilen oyunlar da çok kaliteli oyunlar. Ancak bir içeriğin kaliteli olduğunu kanıtlamak için, rakibi olan kaliteli içeriği kalitesizmiş gibi göstermek bence anlamsız.

  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Mesajımın neresinde "çöp" kelimesi geçmiş? Mesajlarımı nasıl bir okuyorsunuz anlamıyorum.


    Şu saydığınız oyunların çoğu piyasa oyunlar, aldıkları meta puanlar ortada.


    Doom Eternal

    Control

    Crusader Kings 3 (PC için Game Pass'de mevcut, harika bir strateji oyunu)

    Desperados 3

    Forza Horizon 4

    Forza Motorsport 7

    Gears 5

    Ori and the Will of the Wisps

    Outer Worlds

    Star Wars Jedi Fallen Order

    Wasteland 3


    Oynadığım, oynayabileceğim oyunlar bunlar, bunları alttan toplayın, üsten çıkartın hiç bir şekilde alayı dediğim gibi bir God of War edemiyor, bakın diğer 19 oyuna girmiyorum bile...

  • kataaay kullanıcısına yanıt
    Oyunlar güzel ama xbox kullanmayan biri olarak şu listede dirt 5 dışında oynamadığım oynamak istediğim bir tane oyun yok. Hardcore oyuncular için cezbedici bir yanı yok, oyunlara uzak yeni başlayanlar için iyi olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mortal Kombat X, Battlefield 1, RE7, Fallout vb. oyunlar gamepass'de olunca çöp eski oynanmayacak oyunlar, aynı oyunlar Ps Plus Collection'da olunca kaliteli ve seçme oyunlar oluyor. Gerçekten çok komiksiniz.

  • Çöp kelimesini burada sizin dışınızda birçok arkadaş kullandığı için kullandım hocam, o açıdan sizi zan altında bıraktığım için kusura bakmayın.


    God of War çok kaliteli hatta alternatifi ve benzeri olmayan bir oyun ancak bu listede de alternatifi olmayan oyunlar mevcut. Mesela Doom Eternal arcade FPS oyun seven birisi için belki de türün en iyi oyunu (alternatifleri de diğer Bethesda oyunları olan Wolfenstein oyunları). Bunun yanı sıra Gears 5, kendi tarzında alternatifi olmayan bir TPS oyunu.


    Şimdi siz God of War'ı sevebilirsiniz (ben de çok seviyorum) ancak bir başkası da arcade shooter oyunları çok seviyorsa bu oyunlar onlar için daha kıymetli olabilir. İş biraz zevkler ve renklere dönüyor. Maliyet açısından da çok ucuz olduğundan Game Pass bana göre çok kaliteli oyunlar mevcut. Dediğiniz de haklısınız PS Plus Collection'daki oyunlar çok kaliteli oyunlar ancak onun da bir eksisi var, liste Game Pass listesindeki gibi güncellenmiyor. Yani iki sistemin de kendisine göre artıları mevcut, bu kadar gömmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum Game Pass'i [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] .


    @dark dragon Hocam bu tamamen zevkler ve renkler ile alakalı bir durum. Size göre içinde oynamaya değecek çok fazla oyun olmasa da bir başkası için çok kaliteli oyunlar olabilir o listedeki oyunlar. Bu açıdan saygı duymak ve gömmemek gerek Game Pass'i.

  • Anlamadıkları gibi verecek cevapları da yok. Yazdıklarıma mantıklı bir cevap veremiyorlar, engelliyorlar[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themahzen -- 11 Mayıs 2021; 16:7:48 >
  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Hocam GoW örneğini kalite açısından verdim, sonuçta çıktığı yıl RDR2 gibi bir oyunun önünde GOTY almış bir oyun, karşısındaki oyunlardan her hangi biri bu ödüle aday dahi oldu mu bilmiyorum. Ayrıca Plus Coll.'da bir dünya kaliteli oyun daha var, yazmayayım şimdi buraya ki, dediğiniz oyunlara bir şekilde alternatif olacak bir oyun muhakkak var o listede.


    Ayrıca bu saydığınız oyunların içinde ben sevdiklerimi, sevebileceklerimi seçtim ve liste olarak mesajımda yazdım. Bir kısmını zaten PC'de veya PS'da oynadık ama bir de 10 yıllık oyunlarla nispet yaparcasına bu konuya mesaj atan fake üyeler ve yancılarını gördük. Hala devam da ediyorlar aynı şekilde yazmaya. Ben Fallout 3 oynayalı neredeyse 15 sene olmuş, oyunun suyunu çıkartmışım, PS5'te Miles Morales oynuyorum, adam bana geympes'te Fallout var diyor, ne denir şimdi bu üyeye?


    Plus Coll. zaten geympesin alternatifi bir sistem değil, dediğim şu; PS5 aldığınız zaman adamlar gayet güzel oyunlar veriyor ve geympesteki oyunlardan çok çok daha iyi oyunlar bunlar, PS4 kullanmamış birisi için zaten o liste bildiğin cennet...

  • Nasıl oluyorda bir ürünü böylesine savunup bir başka ürünü böylesine kötüleyebiliyosunuz arkadaşlar? bunun altında yatan motivasyon nedir gerçekten merak ediyorum.

    Elinizdeki paranızla iki ürün arasında düşünüp bir tanesini seçtiğiniz için bunu yapıyor olamazsınız çünkü.


    Diyelim ki; birisi çıktı ve size pc, xbox, ps, switch vs. ne varsa verdi diyelim. O zaman bütün bu çeşitlilik arasında bile durup"abi xbox çok kötü ya", "ps berbat", "pc oynayan maldır" mı diyeceksiniz? Niye birbirine alternatif olan bu ürünlerin hepsini alıp evimize koyabilecek bütçeye sahip değiliz diye kafa yoracağınıza bomboş bir tartışma içine giriyorsunuz?


    Oyun sevmek, oyunculuk kültürü bu yaptığınız değil.

    Siz fanatiklik yapıyosunuz ve her şeyde olduğu gibi fanatiklik bu konuda da zararlıdır. Zihni köreltir, bakış açısını darlaştırır.

  • Hocam PS4 kullanmamış birisi için dediğiniz gibi acayip büyük bir hizmet Plus Collection. Hiç oynamamışsa içindeki oyunları, rahat bir şekilde 1 yıl götürür.


    Ben dediğinize katılıyorum garip yazılar yazan Xbox kullanıcısı arkadaşlar da var ancak ben burada sadece bazı toksik arkadaşların Game Pass'e direk ÇöpPass falan yazmasına karşı çıkıyorum (sözüm size yönelik değil). Siz de 15 yıllık oyun yazınca içerisinde kaliteli bulduğum ve güncel oyunların listesini paylaştım sizinle. Mesela ben şu an PC için kullanıyorum, yani aylık 10 TL civarına bedava gibi bir şey bu sistem, 3 yıl daha kullanacağım üstelik. Gelip böyle çöp dediler mi insan gıcık kapıyor. Bu toksik arkadaşları gören Xbox kullanıcılarından da büyük ihtimalle gaza gelen bazı arkadaşlar aynı şekilde toksik davranmaya başlayınca iş çığrından çıkıyor. Sizin de böyle yazmanızın nedeni sanırım size gelip abuk subuk sataşan Xbox tarafındaki toksik kullanıcılar olsa gerek.

  • kataaay kullanıcısına yanıt
    Evet bu kalitesiz xbox fanatikleri şahsında diğer xbox kullanıcılarına bir şey demiyorum, demekte haddimize değil.

    Adam gibi konuşacak, fikrini ifade edecek herkesle efendi efendi her ortamda muhabbet ederim, ben de kendi fikrimi söylerim. Bu forum olur, sosyal medya olur, hatta psn üzerinden olur, Discord üzerinden olur sesli olarak dahi muhabbet ederim.

    Muhatap olmayacağım tipler belli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 11 Mayıs 2021; 19:15:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıllarca ps3 kullandım,arkasından xbox one s aldım. Şu anda Ps 5 e geçtim. Hiçbir konsolumu satmadım , kullanmaya devam ediyorum. Günde maksimum 1-2 saat oyun oynayabiliyorum bazen hiç oynamaya zamanım olmuyor.


    xbox ı aldığımda game pass müthiş bir olay gibi geldi .Gta V arkasından Red Dead Re. 2 arkasından Witcher 3 filan dedim ne oluyoruz müthiş bir olay bu. Yanlız ben oyunları bitiremeden oyunları kütüphaneden kaldırdılar.


    Hepsine para verip almak zorunda kaldım çünkü oyunlar yarıda kaldı.Kısaca günde çok oyun oynayan oyuncu için evet sağlam bir platform ama günde 1-2 saat oynayınca bu verilen zaman oyunları bitirmeye yetmiyor.

    2.olarak bir çok exclusive oyun yok ben mi bulamadım bilmiyorum ama heavy rain,Beyond tarzı oyunları bile bulamadım. Last of us, god of war vb Exc zaten yok bana kütüphane sınırlı geldi.


    3.olarak arayüz , Xbox ın arayüzü korkunç ,ancak yeni x serisi nasıl bilemiyorum. Kısaca oyun kumandasını bazen fırlatasım geliyor.

    Tam pandemi başladığında aldım Ps 4 pro 5bin TL ,Ps 4 3500 dü fiyatı uygun diye 2300 e aldım ama deneyim olarak memnun kalmadım.


    xbox series x müthiş bir alet olabilir, 8 K 120 fps filan uçabilir ama belirttiğim nedenlerden ben PlayStationdan vazgeçmem.

  • quote:


    Orijinalden alıntı: OldReview


    Şu an Plus Collection oyunlarının kalitesi ile geympesteki oyunların tümünü kalite açısıdan teraziye koysanız bu bir fil ile bir karıncayı tartıya çıkartmak gibi olur.







    Allah razı olsun; insaflı davranıp çöp dememişsiniz :)

  • criminal73 C kullanıcısına yanıt
    Benim açımdan böyle, rahatsız mı oldun?

    Varsa God of War kalitesinde bir oyun veya yakınından geçen alalım veya Uncharted veya Persona 5 vs vs vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 13 Mayıs 2021; 3:9:18 >
  • Nathann Drake kullanıcısına yanıt

    Collection oyunlarını biraz daha boşluklu yazarsan PS5 satışları ikiye katlanacakmış. Mail geldi Playstation'dan arkadaşa ilet diyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Benim açımdan böyle, rahatsız mı oldun?

    Varsa God of War kalitesinde bir oyun veya yakınından geçen alalım veya Uncharted veya Persona 5 vs vs vs...

    Kalitenin bir nesnel bir ölçütü olmadığı gibi bir şeye bu kaliteli damgası vurulunca kime göre neye göre oluyor.



    God of war konusunda sonuna kadar haklısınız, son 10 senenin en iyi oyunları listesi yapılsa god of war kesin olarak o listede kendine yer bulur ancak, her platformun kendine özgü eşsiz oyunları var mesela Nintendo sahibi birisi diğer konsollarda Zelda BOTW gibi bir oyun var mı diye sorsa ya da Xbox sahibi Gears, Halo gibi bir oyun var mı diye sorsa alacakları cevap ortak; YOK.

    Yani her konsol platformunun eşsiz oyunları var kimisinde bu oyun sayısı fazla kimisinde az ama var,

  • Nathann Drake kullanıcısına yanıt

    Gamepass listesi yazıp Forza ve en önemlisi Horizon'ı yazmamayı anlamıyorum... Arkadaş listesinde sürekli oynanan oyunlardan biri, xbox'ın var deyince kim olursa olsun horizon'u soruyor. Neden yazmadığınızı da tahmin edebiliyorum; 5 yıl ps4 kullandım sony cephesinin en büyük eksikliği arcade-open world yarış oyunu eksikliği. Bakın eşleniği yok demiyorum, rakibi yok. PS4 sahibi iken de defalarca yazdım. Microsoft, ps4'e çıkarsa milyonlarca Horizon satardı; hala diyorum keşke çıkarsa... MLB 21 çıktı da ne oldu, dünya mı yıkıldı?


    Böyle bir oyunu ne hikmetse sony seven arkadaşlar hep görmezden geliyor. Burada 60-70 metacritic'li oyun görselleri atarlar, ama 92 lik Forza hep yok hükmendedir. Hatırlatınca da herkese hitap etmiyor derler... Ama sony oyunları her zaman herkese hitap eder.


    Bakın gamepass sistemi öncelikle herkese hitap etmez. MS oyunları haricinde birinci gün oyunu alırım oynarım diyen adama hitap etmez. Ama ekonomik olsun; vakit bulunca açar iki oyun oynarım diyene, çocuğa konsol alalım takılsın diyene harika hizmet. Ülkemiz gibi oyun fiyatlarının yüksek olup gamepass'in ucuz olduğu ülkelerde oyuncular için güzel bir çözüm. İçinde şimdi ea playde var hoş bir kütüphaneyi ucuza sunuyor. Evet sony tarafında kaliteli oyunlar var ve mahrum kalıyorsun ama bu bir tercih, senin için sony kütüphanesi ağırdır başkası için değildir.


    Son olarak collection ile gamepass arasındaki en büyük fark, 1. parti oyunların ilk gün sisteme eklenmesi. Kütüphaneleri ne kadar tartıya koyarsan koy gün sonunda gelinen nokta burası. 2021'de veya 2022'de forza 7 ve gran turismo çıktığında, gamepass sahipleri ilk gün oynayacak PS5 sahipleri satın alacak. Sony o zamana kadar buna bir çözüm getirir mi? Bence getirecek. Getirdiğinde duruma bakarız ama şu anda 1. parti oyunlar gamepass'e ilk günden gelecek. En ciddi fark bu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 12 Mayıs 2021; 10:10:49 >
  • Adamlar açık ve net konuşmuş, sony bedavaya aldı inspmniac'ı adamlar 5 stüdyo gücünde.
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ratchet & Clank: Rift Apart - Yeni ve Muhteşem Gameplay [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Grafikler, atmosfer harika gözüküyor. İşte bu yüzden PS5 ve PS Studios. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    Sözde yeni nesil konsolda halen çıkış oyunu olmayıp, eski püskü oyunları 720p 120fps oynayıp sevinenlerin Asla Göremeyeceği Kalite Grafik, Atmosfer ve Teknoloji bunlar.


    Naughty Dog, Santa Monica, Insomniac Games, Guerilla Games, Sucker Punch gibi PS Studios'ların daha neler yapacağını hayal etmesi bile güzel...


    Dudak uçuklatıcı Grafikleri ve GERÇEK YENİ NESİL ve YENİ NESLİN ÖTESİNDE KALİTEDE oyunları her zaman olduğu gibi PS Studios stüdyoları yapacaktır. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 



    @Raising Kratos @dark dragon @Press a Key




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 12 Mayıs 2021; 17:28:40 >
  • Grafiği dışında içi boş bir oyun gibi duruyor. Gameplay çok yavan. Eski oyunu bitirmiştim ama sevmemiştim. Anlaşılan eski oyunun üzerine pek bir şey koyamamışlar. Gamepass’e gelse belki çok oyunsuz dönemde indirirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 437438439440441
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.