Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (393. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MortalRide , MortalRide , Scof1eld , bulkane Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
107.629
Cevap
259
Favori
3.943.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onvious kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bana da öyle geliyor, Bend Studio dönem dönem açıklama yapıp satışların ne kadar başarılı olduğu hakkında mutluluklarını dile getiriyorlardı, Jeff Ross ayrılmadan önce kendisine Days Gone 2'yi bekliyoruz falan gibisinden bir şey yazmıştım, pozitif bir yanıt vererek geri dönüş yapmıştı, onlarında devam oyunu hakkında planları vardı.

    Days Gone ilk çıktığında öyle bir yerin dibine sokuldu ki, Sony böyle vakalara alışkın olmadığı için kesip attı herhalde. Yazık oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Days Gone 2'nin gelip gelmemesi büyük bir konu değildir, en azından niye yapılmadığı anlaşılabilir - kabul edilebilir.

    Fakat Last of Us'a Remake yaparlarsa, benim için bu oyunun ruhu ölür.

    Xbox'cısı PlayStation'cısı bilir benim Last of Us serisini nasıl sevdiğimi.

    Bu oyunun ayarlarıyla sırf para için oynarlarsa, Sony'nin halt yemesi yüzünden bir saniye düşünmem Series X alırım, ve buna Microsoft'un yaptığı iyi işler sebep olmaz, Sony'nin değişmiş olması neden olur.

    Duruma bakıp, ona göre konsol tercihimi yapacağım.

    Burada kaç kez diğer hatalarını da konuştuk, Sony'nin hataları büyüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Days Gone'un devamının gelmemesi benim açımdan çok üzücü olmaz çünkü sıkıcı Ubisoft oyunlarına benziyordu. Sunumdan bahsetmiyorum tabi ki, sunum tarafında yine Sony kalitesini konuşturmuştu ama mekanikler, açık dünya dizaynı, yapay zeka hiçbiri Sony kalitesinin yakınından bile geçmiyordu. Hikayesini de ilginç bulmadım. Ama stüdyo oyunu toparlayarak yetenekli olduklarını gösterdiler. O yüzden Days Gone 2 yerine daha ilginç, yeni bir ip üzerinde çalışmalarını tercih ederim. Tabi Uncharted söylentileri doğruysa yeni ip beklemek anlamsız olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Press a Key

    Days Gone 2'nin gelip gelmemesi büyük bir konu değildir, en azından niye yapılmadığı anlaşılabilir - kabul edilebilir.

    Fakat Last of Us'a Remake yaparlarsa, benim için bu oyunun ruhu ölür.

    Xbox'cısı PlayStation'cısı bilir benim Last of Us serisini nasıl sevdiğimi.

    Bu oyunun ayarlarıyla sırf para için oynarlarsa, Sony'nin halt yemesi yüzünden bir saniye düşünmem Series X alırım, ve buna Microsoft'un yaptığı iyi işler sebep olmaz, Sony'nin değişmiş olması neden olur.

    Duruma bakıp, ona göre konsol tercihimi yapacağım.

    Burada kaç kez diğer hatalarını da konuştuk, Sony'nin hataları büyüyor.

    Kardeşim Uncharted 1 dünya rekorlarını kırmadı milyonlar satmadı.


    Oyun yapmak kolay iş değil , days gone ilk oyuna göre çok kaliteli bir yapımdı stüdyo bundan önce sadece psp-vita oyunları yapan ilk defa büyük konsol oyunu yapan bir stüdyodu.


    Uncharted 1'den sonra yeterince satmadı , incelemeler kötü diye emek verip 2'ye izin vermeseler ne olacaktı peki?


    Sony Playstation oyun dünyasından anlamayan para odaklı kapitalistler ele geçirmiş. Bu işin her zaman para tarafı tabiki var ama bu oyunların yaratılışının ne kadar zor olduğunu ve tutmasını/hayran kitlesi oluşturmanın ne kadar zor olduğunu bilen yöneticiler lazım.


    Aşağıdaki oyunlar hariç Sony'den bu nesil oyun beklemiyorum aynı şeyleri remake yapıp satarlar sürekli artık. Zaten oyun yapmak uzun sürüyor ve sony'nin oyunları normal oyunlara göre dahada büyük gereksiz bence. Risk almayan , herkesi tatmin eden sanatsal değeri 0 olan oyunlar yapacaklar artık.

    Herhangi bir yeni fikre kapalı , parasal olarak tatmin olamayacakları her şeye kapalı bir firma haline geldiler.


    • Spiderman
    • god of war
    • gran turismo
    • horizon
    • uncharted
    • last of us

    bunları ısıtıp ısıtıp yerler. Anlamadıkları şu ki bu oyunlar yapılırken büyük riskler alındı bir anda hiçbiri tutacağı kesin falan değildi. Böyle şeylere izin vermezsen başarılı olamazsın.


    Sony ,Microsoft'un 2010'da yaptığını yapıyor elindeki kaliteli oyunlara sadece yüklenelim 0 risk gidelim. Buyursunlar bu oyunların suyu çıkınca göreceğiz , sonsuza kadar aynı şeyleri ne oyun yapımcıları yapmak ister ne oyuncular biryerden sonra bunları sallar.


    Bir ara god of war ile yapıyorlardı God of war ascension çıktı misal ne kadar artık başarısız bir şeydi. ne yeni fikir ne ilginç bir konsept vardı. Uydurmadan bide para almak için multi eklemişlerdi.





  • Days gone 2' gibi bir yeni oyuna şans vermeyip kanser şekilde eski şeyleri ısıtıp para aldırmaya çalışan firmayı savunmanın mantığı yoktur.


    Uncharted 1 zamanında burda oynayanlar hatırlar hiç öyle ateşe vermedi dünyayı tam tersine gears of war 1 çok daha başarılıydı. Fakat adamlar bırakıp başka şey yapalım yada yapılmış şeyleri kopyayalım yerine üstüne eklediler ve Uncharted 2 tamamen rekorları kıran harika bir oyun oldu.


    Sen firmalarına güvenmiyorsan ordaki yetenekler mühendisler,sanat tasarımcıları başka firmalara gider. Eğer böyle şeyler olursa zaten o firma'nın isminden başka şey yok elinde


    https://www.pushsquare.com/news/2020/12/veteran_sony_bend_directors_depart_after_decades





  • Last of us 1 ps4(ps5)'te 1080p 60fps sorunsuz çalışan gayette güzel gözüken modern bir oyun. Daha 10 sene geçmeden üstüne remake yapmak tamamen TV dizisiyle para kıralım o sırada tekrar satarız remake 70$ alırlar enayiler kafasına girmektir.


    Activision'un yapacağı tarzda hamleler yapmaya başladı Sony.

    Firmaları istediği oyunlarda çalışmak yerine şunu yap , bunu yap diye zorlaması Sony'nin sonunu getirir.


    Burda kaç kişi alacak 70$ verip Last of us 1 remake'i çok merak ediyorum

  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Hemen kesin bir kanıya varmak doğru değil fakat Sony'nin gittiği yol, yol değil.

    Shawn Layden gittiğinden beri her kararları ofsayt.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada Last of Us zaten yeni bir oyun, daha eskimedi. Bu oyuna remake yapmak saçmalığın daniskası. Remake yapacaksan git Konami ile anlaş, eski MGS oyunlarına remake yap. Hepsi de taş gibi oyun olur. Umarım bu haber yalandır çünkü elindeki kaliteli iş gücünü daha eskimemiş bir oyuna remake yapmak için harcamak anlamsızdır. Sadece para için olduğu da aşikardır.

  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Bu bir değil ki . 2-3 senedir net görünen bir şey Jason Schier bunu kesinleştimiş oldu.


    Drive Club ve motorstorm yapan firma ( evolution ) studyo kapatılması

    japon stüdyonun kapatılması ( sayısız oyunları var )

    sony london studio kapatıldı/ getaway tarzı oyunları vardı çok kaliteli



    yetenekler birer birer kaçıyor. Microsoft'ta sonynin tersine hep doğru hamleleri atıyor. Bir günde sony'yi geçemezler ( nasıl sony bir günde microsoft'u geçemedi PS3/XB360 zamanı) ama 2-3 sene sonra meyveleri alınmaya başladığında büyük şok olacak

  • Days Gone'a 2. bir oyunun gelmemesi çok sıkıntı değil, fakat bu Remake haberi gerçekse çok ses getirir. Çünkü kurnazlık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Bu arada Last of Us zaten yeni bir oyun, daha eskimedi. Bu oyuna remake yapmak saçmalığın daniskası. Remake yapacaksan git Konami ile anlaş, eski MGS oyunlarına remake yap. Hepsi de taş gibi oyun olur. Umarım bu haber yalandır çünkü elindeki kaliteli iş gücünü daha eskimemiş bir oyuna remake yapmak için harcamak anlamsızdır. Sadece para için olduğu da aşikardır.

    Sony'nin başındaki kapitalist adamlara göre ee HBO TV dizisi geliyor , IP popülerken bir daha remake yapalım salak fanları + yeni insanları 70$ ödetiriz. İki cilalarız zaten kalitesi belli oyun alacak enayileri buluruz diyor. Bu IP'leri/oyun serilerini suyunu çıkarıp yaratacılığını ve güzelliğini alacaklar. Bu tam kapitalist kafası.


    Kısa süreli kar , uzun süreyi düşünmeden yapılan hareketler.

    Ne kadar çok para emeriz milletten kafası


    oyun dünyası kapitalist bir kafayla çok uzun süre varolanacak yer değil , Sony'nin eski yöneticileri bunu biliyordu bu yüzden firmalarına özgürlük verip yeni oyunlar denemelerini sagliyordu.

    10 oyun para odeseler 2'si tutsa iyiydi onlar için.

    Sürekli 5 tutan oyunun cılkını çıkarmıyorlardı


    bu 10 oyundan da hepsi farklı insanlara konsol aldırtırıyordu hepsinde 1 milyon satsa toplanınca gene iyi bir rakam oluyordu.





  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    2 oyun gelmemesi niye sıkıntı değil ? belki stüdoynun 2.oyun için çok ilginç fikirleri vardı.

    Uncharted 2 gelmese ne olacaktı ? yaşın tutuyor mu bilmiyorum ama uncharted 1 zamanında oynadıysan çok rezil oyundu piyasada diğerlerine göre ama insanlar belli kısımlarını sevdi , keşke cilalansa daha çok vakit üstüne olsa diyorlardı


    ee uncharted 2 ne oldu direk o dediklerim oldu ve büyük bir başarı kazandı. Sen firmalarına güvenmiyorsan zaten bırak bu işi.

  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Uncharted 1 gayet kaliteli bir oyundur, zamanında da rezil falan olmamıştır.

    Days Gone 2'nin gelmemesi benim için konsol belirleyici bir hareket olmaz, yanlıştır ama, "Olabilir" der geçebilirim.

    Aynısını Last of Us Remake için söyleyemem.

    Sony oyuncusuna değer veriyorsa vardır, değer vermiyorsa benden kendilerine bir kuruş para çıkmaz. Biz Sony'i bu yüzden sevdik, Microsoft ile aynı haltı yapıyorlar diye değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Valla oyuncusuna para veren firma

    4-5 senelik oyunları remake yapıp oyuncudan para koparmak için full paradan satmaz.


    Sony aynı yemekleri ısıtıp ısıtıp yeme moduna girmiştir.


    OSMANLI LALE DEVRİ MODU



  • last of us remake çıktığı /saçmalığı yetmiyor ama PC'ye de çıkıyor.


    Xbox oyunları PC'ye çıkıyor diye dalga geçenlerin suratları kızarmıştır umarım

  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Anlıyorsan bende diyorum ki, Sony, eski Sony değil, böyle devam ederlerse, söylentilerde doğru çıkarsa biterler benim için. Şimdilik resmi bir şey olmadığından çok yazıp çizmek istemiyorum bu konu hakkında, diyeceğimi dedim.

    Gerisini zaman gösterecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Bu haber gerçek çıkarsa PS4 Pro almış olduğum son Sony ürünü olur. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar ama haberler resmileşmeden bir şey demeyeceğim.

  • Burda zaten spekülasyonları konuşuyoruz , sadece resmi haberler tartışılacak diye bir şey yok ki.


    Bu adamlar zaten resmi olacak haberleri önceden alan/öğrenen oyun muhabirleri. İşleri bu zaten. Önceden haberleri sızdırmak ve arka planda olan şeyleri netleştirmek

  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    Adam pc'ye çıkarsa remake mantıklı olur demiş, sanki sony açıkladı da ölümüne linç ediyorsunuz sony bitti diye. Söylentilere göre yıllardır bloodborne da pc'ye çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dark dragon kullanıcısına yanıt

    Boşuna yazdığı yok demek ki böyle bir şeyler çalınmış kulağına.

  • 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.