Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MortalRide Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
107.003
Cevap
259
Favori
3.910.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pc'de oynamıştım o oyunu. Birde bilimkurgu deyince aklıma hep uzay falan gelir benim. Halo serisini de kitaplarına kadar okumuşumdur mesela sırf bu yüzden. :)


    Ve evet, aslında üç aşşağı beş yukarı son nesil konsollar aynı sayılır. Sadece insanların tercih meselesi önemli burada. Mesela ben bu nesilde, ülkemizde xBox'u daha kullanıcı dostu sayıyorum maddi olarak. Başkası farklı düşünür, değil Ps5 gider Atari alır, kendi tercihidir yargılamak bana düşmez. Yada gider God of War için Ps5 alır, aslında banane [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 



    Maksat muhabbet bana göre şuan :) İnsanlar tercihleriyle mutlu olsun yeter, gerisi boş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pirate19

    Bu saçmalıkları okuyacak vaktim yok. Paragraf paragraf yazmışsınız.
    Kendi durumumu özetleyeyim. Ekonomik şartlar altında hele ki oyun fiyatları fırlamışken tercihimi xboxtan one xten yana kullandım. Hem gamepass vardı hem de ea access 65 liraydı. Şimdi gamepasse de dahil oldu. Bir yıl içinde oynadığım oyunlar RDR2, GTA V, Mass Effect Andromeda Fallout serisi, PES, Outer Worlds, Forza ve Motosports. Şimdi Star Wars Fallen Ordera başladım.

    PS4 pro almış olsaydım baya para bayılmış olacaktım. Ev geçindiren biri olarak benim için önemliydi bu detay. Ayrıca gamepass pc sayesinde de pc tarafında hearts of iron crusader kings sahibi oldum. One X ile muhtemelen 1-2 sene daha idare edip Series e geçerim.

    İşte tam benim tercihim. Net. :)

  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Bu konularda iyi düşünüp iyi karar vermek gerekiyor, malum sigara parası değil, ani heyecanla hareket etmemek lazım :)
  • xbox'taki oyunlarin cogunu pc'de oynayabileceksem ve maddi durumum pc+ps5 sahibi olmaya imkan veriyorsa neden xbox almaliyim? acikcasi bana cok gereksiz bir cihaz gibi geliyor xbox, konsol degil de cok guclu olmayan bir pc gibi buna ek olarak klavye+fare bile takamiyorum, strateji oyunlari da yok.


    hile olmadigi icin online oyunlarda pc yerine konsol tercih edenler var ancak cross-platform oyunlarda eger ac'deki gibi ps5 daha iyi performans verecekse xbox'in hicbir mantikli yani kalmiyor.


    kisacasi;


    "Xbox gereksiz bir konsoldur. Ps5 ve pc doğru tercihtir." [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    @KrallŞaplakçı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyMonday -- 30 Kasım 2020; 1:16:34 >
  • Yani güzel oyundu da 500tl nedir yaaa. Mesela tlou2 ye verseydim asla pişman olmazdım. Onu da tersine çıktıktan 1 hafta sonra alabilmiştim (çok güzel oyundu bu arada onu belirteyim de) o yüzden dediğin gibi iyi düşünmek gerekiyor.
  • İki konsol sahibi biri olarak değerlendirmem;

    Bir tarafta;

    1-Oyunları rakibinden düşük performanslı
    2-Arayüz 1080p eski konsollardakiyle aynı karışık arayüz
    3-Koluna iki tırtık + rakibinin 2013 yılında koyduğu share butonu eklemiş
    4-Kendi konsoluna özel 1 tane oyunu yok. Çıkış oyunu zaten yok.
    5-Geçen nesil neredeyse Türkiye nüfusu kadar fark yemiş
    6-Geçimini 2-3 yıllık oyunları abonelik sistemine getirerek sağlayan bir konsol



    Diğer konsol;

    1-Daha iyi performanslı
    2-Açık ara daha iyi 4k arayüz
    3-Her sene yılın oyunlarına aday başyapıt exclusive oyunlar
    4-En kaliteli ,en iyi ve en devrimsel kontrolcü (DUALSENSE)
    5-Dünyanın tartışmasız en çok satan, en çok rağbet gören konsolu
    6-Aynı şekilde Ps Now ve Ps Plus Collection gibi abonelik sistemi olan bir konsol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox sahibi arkadaşlara soruyorum, gamepass harici bu cihazı alış sebebiniz nedir gerçekten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox botları ağlayarak digital foundry e sarmışlar şimdi de, durun siz kardeşsiniz demek isterdim ama yiyin birbirinizi ete para vermeyin.


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepimiz aynı masanın yolcusuyuz
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-675C938D1

    Bak sana Cortana'nın Halo 5'teki oyun içindeki haliyle aynen böyle bakıyoruz.


    Cortana'nın boynundaki simgeyi öğrende gel, konsoluna ön taraftan depolama alanı takamayan gardaş.


    Ps'nin tüm konsol nesli ömründe toplasan 20 tane etmeyen eskulisivlerin hepsine para baymaya devam et gardaş. (Evet eskulisiv :D )


    Gir şu siteye: RetroArch ve aşşağıya doğru gel, xBox yazısını gör ve PS1'den 4'e kadar, Gamecube'den Nintendonun bilmemne sürümüne kadar bütün oyunlar ve üzerine gamepass'taki oyunlarla beraber oyun desteği alda gel gardaş. (Toplamda yaklaşık 30000 oyun. Üstelik yasadışılık, konsol kırma diye birşey yok herşey yasal. Yani evet bu eklentiyle Ps oyunları da xBox'ta çalışıyor. :))) )


    Şuanda toplasan 100 oyunu anca olan bir konsolla xBox'u kıyaslama artık gardaş.


    MS'nin yada DigitalFoundry gibi kanalların da söylediği, herkesin bildiği xBox Series X'in performansını tam veremediği gerçeği konusunda çalışıldığını ve birçok stüdyonun patır patır 2/4K yamaları yayınladığını öğrende gel gardaş. (İnsan az biraz MS mağazada dolaşır ulen)


    Özetle: Geçmişe yönelik adam gibi desteğin olsun da bana öyle gel gardaş ve üzerinde çalışılan, çözülen sorunlar üzerinden prim kasmayı kes gardaş.



    O vakte kadar Halo 5 Cortana'sıyla beraber sana aha böyle bakacağız gardaş.





    Korku pskolojisi, güvenli alanına saldırı tehlikesi karşısında bu kadar gayretli ve istekli bir şekilde bahaneler üretmeyi kesin ulen. Çok belli oluyor. Burada xBox'çuların cidden "söyleyecekleri birşey" olmadığı için mi daha az yazdıklarını sanıyorsunuz? Yoo... Performans açısından hakikaten geride kalsa bile bir şikayeti yok. xBox alan ne aldığını biliyor zira. Ancak buna rağmen siz dereyi görmeden paçayı sıvayıp, ensenizdeki soluktan rahatsız olduğunuzdan ardı ardına entry döşüyorsunuz burada.


    Ps gitsinde gezegen keşfedeceğine, Türkiye standartlarında fiyatlandırma politikası yapsın herşeyden önce. Böylece insanlar "kardeşlik" adı altında zahmete girmekten kurtulsun. Türkiye'nin şu ekonomisinde hakikaten zenginler hariç Ps savunucusu bana cidden garip geliyor. Eskulisivler için 800 tl falan ödeyecek tayfaya zaten lafım yok, adamın parası vardır alır. Ancak xBox'un önceki nesli bile utanmasa f/p açısından yeni nesil Ps'yi neredeyse tokatlayacak....


    iPhone istesem gider telefon alırım konsol değil. Benim tercihim budur.

    Microsoft Xbox ile Türkiye'de yaptığı fiyat politikasıyla Game Pass ile birlikte Türkiye'de yaşayan tüketiciler için çok büyük bir yardım yapmış oldu kesinlikle.Xbox tarafı şu anki durumda düşük fiyata çok oyun mantığıyla bu konuda Playstation'dan daha iyi bir konumda.Hatta Game Pass Ultimate ile birden fazla kardeş olarak yaşayan evlerde hem PC hem de Xbox'ta tek üyelikle oyunlara erişilebildiği için çok daha cep dostu konumunda.Bu dediklerinizin hepisne katılıyorum.Aynı şekilde ben de Xbox One X'i bu yüzden ucuz bir fiyata araştırıp aldım.Umarım aynı politikayı Playstation tarafı da ülkemiz için en kısa zamanda yapar.Gerisi zaten zevkler ve renklere kalıyor.Bunun yanında Playstation'ın kendi özel oyunları için ne kadar uğraştığını, konsolu üzerinde çalışan kişilerin işini ne kadar iyi bilerek hayranlıkla yaptığını ( örnek verecek olursak Mark Cerny adamın sadece birkaç sene içerisinde Playstation için aldığı 20 patenti var) kimse inkar edemez.Mesela PS5 alacağım 2021 içerisinde Playstation'ın exclusive'lerini seviyorum ama sebebi sadece bu değil.Önceki cümlemde bahsetmiş olduğum ilginç mühendislik ve işinde zirveye çıkmış insanlara karşı saygı duyduğum ve bu oluşturdukları cihazı çok merak ettiğim için de PS5'i almak istiyorum.

    O yüzden kısaca verdiğim paraya göre çok oyun oynayabileyim daha hesaplı olsun diyenler için Xbox tarafı ve Game Pass.

    Playstation tarafını seven exclusive'leri üçüncü parti oyunlara göre daha çok merak eden ve bu serileri seven kişiler için PS5

    Not: Retroarch kırılmadan Xbox'ta çalışıyor sitesinde var demişsiniz bu doğru.Cihazın geliştirici modunda yüklenebiliyor.Ama bu emulator olayını yasal yapmıyor."Xbox'ta yasal,yasadışı bir şey yok"şekilde yazmanız doğru değil.Emulator olayı sadece elinizde o oyunun cd'si,diski varsa emulator ile o diski,cd'yi çalıştırarak oynamanız için yapılıyor.Ancak internetten rom indirerek bunu yapmak hukuken yine suç yasal değil.Ben yapmıyor muyum ben de yapıyorum.Ama bunu "Yasadışı bir şey yok" diyerek belirtmek doğru bir davranış değil.Onun yerine "Xbox'ta Retroarch kullanılabiliyor.Desteği var" demek daha doğru.

    Yazımın yukarısında Xbox'ı övdüğümü düşünenler için yazmış olayım PS1,PS2,PS4 kullandım kısacası Playstation ile büyüdüm.Şu an Xbox One X'im var Game Pass için ve RDR2'yi Native 4K 30 fps oynamak için aldım.2021'de de kısmet olursa PS5'i almak istiyorum.

    Bunları bu kadar yazmamın nedeni gereksiz yere saçma sapan eleştiriler yaparak sadece birbirinizin egosunu tatmin ediyorsunuz.Gereksiz eleştiri yapmak yerine yapıcı eleştiri yapsak en azından birbirimize faydamız olur.Kendi adıma söyleyeyim doğruya doğru yanlışa yanlış derim her zaman.Playstation firmasını sevsem de körü körüne savunacak birisi olmadım.Xbox'ı da fiyat politikası nedeniyle sevsem de onu da körü körüne savunmam.Hangi konsolun ne eksiği varsa onu belirtirim hangisinin doğru yaptığı şeyler varsa onu söyler yanlışlarının da altını çizerim.Forumda bu kadar yazmamın sebebi de gereksiz insanların yaptığı eleştirilere cevap vermekten çok düzgün ve gerçek yazıları okumaya çalışıp bilgi edinmeye çalışan kişilere yardımcı olabilmek.Umarım yazılarımı okuyan kişilere elimden geldiği kadar doğru bilgiyi verebiliyor ve yardımcı olabiliyorumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 30 Kasım 2020; 1:56:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persona_6

    İki konsol sahibi biri olarak değerlendirmem;

    Bir tarafta;

    1-Oyunları rakibinden düşük performanslı
    2-Arayüz 1080p eski konsollardakiyle aynı karışık arayüz
    3-Koluna iki tırtık + rakibinin 2013 yılında koyduğu share butonu eklemiş
    4-Kendi konsoluna özel 1 tane oyunu yok. Çıkış oyunu zaten yok.
    5-Geçen nesil neredeyse Türkiye nüfusu kadar fark yemiş
    6-Geçimini 2-3 yıllık oyunları abonelik sistemine getirerek sağlayan bir konsol



    Diğer konsol;

    1-Daha iyi performanslı
    2-Açık ara daha iyi 4k arayüz
    3-Her sene yılın oyunlarına aday başyapıt exclusive oyunlar
    4-En kaliteli ,en iyi ve en devrimsel kontrolcü (DUALSENSE)
    5-Dünyanın tartışmasız en çok satan, en çok rağbet gören konsolu
    6-Aynı şekilde Ps Now ve Ps Plus Collection gibi abonelik sistemi olan bir konsol

    Arayüz 1080P olsun kimseye batmaz sen sıkma canını 1080P olmasının değerini gelecekte göreceksiniz bunun yanında arayüz karmaşık demissiniz ama kullandığım en basit ve kullanıcı dostu arayüze sahip ps4'ten kat kat iyi ps5 arayüzünü kullanmadım ama sony yamuk yumuk garip birsey yapıyor


    Game pass olayını yine anlamayı başaramayıp 2 3 yıllık oyun diyorsunuz aynen kanka ondan diyorum size laftan anlamıyorsunuz çünkü


    Bakalım başka kol konusunda en devrimsel derseniz katılırım ama devrim değil devrimsel en iyi deme şansınız yok en ergonomik falan olduğunu savunmayın komedi olur



    Konsola özel oyun yok diyorsunuz hocam nasıl yok ps5 veya ps4'u açın mağazaya girin forza horizon yazın bakayım çıkıyor mu çıkmıyorsa özel oyun yok diyemezsiniz


    En çok satan en çok rağbet görsün o konuda sıkıntı yok xbox bir tık geride kalsın bol bol çalışsın benim işime gelir ama şunu aklınızda tutun XBOX360 ps3'ten az sattı ama nesilin kazananı daha fazla gelir getirdiği için 360 oldu her zaman konsol satmak önemli değil şirketler kar etmiyor konsol satışından hizmet ve oyun satabilmek önemli bu konuda kusra bakmayın ama xbox daha önde duruyor hizmet konusunda



    Bakıyorum yazdıklarınıza şimdi pekte dişe dokunur birsey yok öne geçirecek ps5'i


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin ps5 i alış sebebin nedir mesela ? Özel oyun diyeceksen mesela ben PlayStation da Forza nın yanına dahi yaklaşabilecek kapasite de bir tane bile oyun göremiyorum. PS4 sahibiyken driveclub oynamıştım ama xbox360 da ki o güzelim Forza dan sonra çok sığ bir oynanış ve vasatın altında mekanikleriyle asla bana hitap etmedi. Onun harici nasıl ki Exclusive olarak sen Tlou, uncharted, days gone vs gibi oyunları severek oynuyorsan inan bana gears of War, Halo, Forza, fable gibi serilerde aynı şekilde oynanıyor. Mesela Flight Simülatör oynamayı çok istemiştim ama o kapasite de bir PC sahibi değilim maalesef, fakat bu oyun çıktığı ilk gün gamepass de yani o yüzden sen yorma kafanı millet neden bunu tercih ediyor diye ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade_Nefti -- 30 Kasım 2020; 2:2:15 >
  • Revrain R kullanıcısına yanıt

    Ben şuan mağazaya gitsem Ps5 ya da Xbox alacak olsam oyunlara bakarım.


    Ps5'de Spiderman, Demons Souls Remake var. Xbox'a bakıyorum hiçbir şey yok.

    Kafa karışıklığı olmasın diye YouTube karşılaştırma videolarına baksam Ps5 hem fps hem grafik anlamında daha iyi olduğunu görürüm. O an ne gamepass ne başka bir soru işareti olmadan Ps5 alırım. Yanlışsa yanlış de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok irili ufaklı oyunda ps tarafıyla yan yana koyunca büyük fiyat farkları görüyoruz market fiyatlarına bakın f1 dark souls remasterd vb.


    mtcgame büyük ucuzluk sağlıyor kullanımı kolay uğraştırmıyor


    türkiye xbox topluluğu daha güvenilir kimseyi zan altında bırakmak istemem ama ps kardeşlik konusunda dolandırılan daha çok oluyor bizzat tanıdığım biriside dolandirilidi ps olayında


    ben konsolumu avrupaya çıkıp alıyorum stoklar çoğalsın danimarka yada bulgaristan üzerinden alacağım xbox global garanti sunuyor birde çok büyük arıza olursa garanti süresi bitse bile değişim imkanı sunuyorlar misal forumda yazan çok var ps4 kolum bozuldu değiştirmediler adam 6 7 ayda 1200 lira sadece kola para harcamış xbox kolunda ufacık sorun olsun yollayın yenisinin geleceğine emin oluyorsunuz adamlar veriyor direk 0 kapalı kutu benim güvenim bunlar aldıktan sonra uzulmeyecegimi biliyorum xbox'ı


    Böyle sebepler birde online oyunlarda daha düşük gecikme süresi ve daha iyi hizmet online için çünkü benim ana olayım online rekabetçi oyunlar cod bf apex forza br modu gibi oyunlarda xbox tarafı beni daha mutlu ediyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revrain -- 30 Kasım 2020; 2:4:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black cevap veremeyeceği şeyler yazdığımız için blok atmış

    Oy kıyamam, Xbox'un dandik olduğu gerçeğini yazmamız hoşuna gitmedi mi Biliyorum sen de pişman oldun Xbox aldığın için ama kabul etmesi zor geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha şunu da eklemeden bu gereksiz forumdan çıkmayayım. Sizin o benliğinizi verdiğiniz Japoncuk Sony çin malı kontrolcüsü DS4 ün asla ama asla arkasında durmuyor. Hemde piyasadaki lerden bilerek Eurasia Garantili olsun diye 200-300 TL fazla vererek aldığımız halde. Ama bu gün aynı mevzuyu Xbox tarafında yaşayan arkadaşlara bakıyorum, en yakın arkadaşım GARANTİSİ BİTMİŞ one s in gamepadini ücretsiz değiştirdi. Biz de yılda 3 gamepad değiştirdik suratimiza bakan olmadı.
  • Herkes sidik yarışı yaptırıyor konsolunu aloo kazanana ödül vermiyor konsolu satan firmalar
  • Black seni engellediyse kafası şiştiğinden yapmıştır tartışmanızı okumadım ama kimse aldığı konsoldan pişman değildir piyasaya bakıyoruz iki konsolda rahat rahat bulunamıyor aldığı fiyatın 100 lira altına koyar satılır konsol gider ps5 alır yani siz sıkmayın tatlı canınızı özel birsey yapmamıza gerek yok para veriyoruz aliyoruz konsolu sonuçta


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.