Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: KonsolMania , Thsx , 22MARTLI , Angry Toad Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (4 Mobil) - 13 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
107.795
Cevap
260
Favori
3.950.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde oyun sektörü sadece eğlenceden çok sinema sektörüne kaymış durumda.Çünkü sektör çok büyüdü ve oyun sektörü şu an eğlence sektörü denilince en çok parasal değere sahip kategori oldu.Bundan dolayı oyunlar içerisinde sosyal mesaj olması vesaire bunlar beni çok ilgilendirmiyor isteyen firma barındırır isteyen barındırmaz.Ama single player olarak oynanan oyunların en çok öne çıktığı konu ya hikayesi ya mekaniksel olarak oynanışı.Bunun dışında single player oyunların öne çıkabileceği çok bir şey yok.Örnek verecek olursak The Last of Us sadece sosyal mesaj verdiği için başarılı bir yapım olarak kabıl edilmiyor.Hem grafiksel olarak hem de mekaniksel oynanış olarak çıktığı dönemin baş yapıtlarından kabul ediliyor.Aynı şekilde Rockstar yaptığı tüm oyunlarda o neslin çıtasını kendisi belirliyor.Resmen her nesilde çıtayı arşa çıkartıyor.Oyunların hikayesinde propaganda barındırmak bir şey anlatmak istemek ap ayrı bir konudur.Bunu sevmeyen zaten oynamaz, bazı insanlar da ( benim gibi) bunu aldırış etmez oyunu beğenirse oynar , bazı insanların da bu yansıtılan konuların belirtilmesi hoşuna gider o yüzden oynar.Burada işin içine zevkler ve renkler giriyor.O yüzden oyuna oyun olduğu için bakarsınız.Ekstra olanlar o oyunu sizin gözünüzde ya daha iyi yapar ya da daha kötü yapar.Bunları da alıp almamaya karar vererek tavrınızı belirtirsiniz.Bana soracak olursanız her oyuna objektif bakmak o şekilde değerlendirmek en mantıklısı.




  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • brnbry kullanıcısına yanıt

    Hocam adam ps5 sahibi ama haberin olsun [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • Bu arada Death Stranding'e harika oyun demişsiniz.Sonra cilalı yapılan oyunlarla Hollywood kafasındaki insanları kandırırsınız ancak demişsiniz.Death Stranding çok kaliteli bir oyun ve çok farklı bir bakış açısı var kabul ediyorum.Ancak Death Stranding'te oynayan neredeyse tüm karakterler Hollywood aktörü.Ayrıca oyunun konusu tüm bölgeleri birbirine bağlayarak Amerika'yı tekrar oluşturmak.Kojima'nın oyunu yaparkenki amacının tüm oyuncuların ortak bir atmosferde farkında olmadan birbirine yardım ederek birbirinin oyununu kolaylaştırmak ve bununla beraber farklı bir sosyal ağ oluşturmak olduğunu kendisi söylüyor.Ve bu oyun ilk başta PS exclusive olarak çıktı.Sonra PC'ye de geldi.Yanlış hatırlamıyorsam Xbox'a hâlâ gelmedi o yüzden tam anlamıyla multiplatform ya da crossplatform da sayılmaz gibi.Çok zorlarsanız her oyunun altında bir şey bulabiliyorsunuz.Çünkü oyunların bir hikayesi olduğu sürece hep insanların yaşamlarının bir yansıması olarak yer alacak.Böylece birçok tarzda hikaye çıkacak.Sonunda bize kalan da bunlardan beğendiğimizi oynamak beğenmediğimizi es geçip oynamamak olacak.Tüketici biziz seçim bizde.Eğer oyun sevilmezse ve tercih edilip oynanmazsa firmalar da ona göre kendine çeki düzen verecek.Aynı Square Enix'in Marvels Avengers'ta yaptığı hata gibi.




  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Hiç bu yönden düşünmemiştim bakış açınız hoşuma gitti. Deneyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her Hollywood filmi kalitesiz olacak diye bir kaide yok. Böyle bir iddiam da olmadı. Death Stranding'in o kadar "dünyayı kurtaran amerikalı" yüzeysel dış kabuğuna rağmen insana dokunan bir yönü var. Metal Gear serisine de o zaman Rambo ya da Snake Plissken klişesi dememiz lazım ki o kadar da değil. Etkilenmeler her zaman kötü sonuçlar vermez. Oyunlarda verilmek istenen hadi mesajı geçtim, duygu bence çok daha önemli. Bi oyun bütünüyle kendine has bir esans bırakıyorsa bence o başarılıdır. Aynı tip dialoglardan mentorlardan questgiverlardan sıkılan insanlar ister istemez farklı şeyler arıyor. Doğru ekipmanları formüle edip bir oyuna dahil etmek bile yeterli değil. Outer Worlds buna bir örnek mesela. Death Stranding timed exclusive idi. Velev ki ps exc olsun bu bir şeyi değiştirmez. Microsoft ya da xbox cephesi umrumda değil sadece pscilerin "PS exclusiveleri dünyanın en kaliteli oyunlarıdır!" histerisi sinirlerimi bozuyor ve bu gerçeklerden çok uzak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediğiniz gibi işte "sizce".Bu konu zevkler ve renkler kavramına giriyor yine.Beğenen olur beğenmeyen olur bir şey diyemeyiz.Benim sadece dediğim objektif bakarak değerlendirmemiz en adaletli olanı.Bunun yanında ne konuda olursa olsun "en" diye bir kavram kullanmak pek doğru olmaz.Playstation Exclusive oyunları en kaliteli oyunlardır argümanı tam olarak doğru olmayabilir.Ama "Genel olarak Playstation Exclusive'lerinin çoğu diğer oyunlara göre daha başarılıdır" argümanında doğruluk payı vardır.Çünkü baktığınızda her yılın oyunu seçimlerinde (oyun medyasında olanlardan bahsetmiyorum halk oylamasından bahsediyorum) çoğunluk Playstation Exclusive'leri ile doluyor.Oyun dünyasında gerçekten hakkını vererek üstüne düşerek oyun yapan firmaları çok az.Ve bunların içinde birçok Playstation Exclusive oyunları çıkartan firmaların olduğu bir gerçek.Ama en kaliteli oyunlar PS exclusive'leridir diğer oyunlar kalitesizdir demek o oyunlarda emek veren yönetmenlere,yazılımcılara,oyun yapımcılarına haksızlık olur.




  • Thanos'a benzeyen figür neden sürekli paylaşılıyor?

    Not: Konuya epey Fransız kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikada yaşasam iki konsolu da alırdım. Gaming PC falan kullanmadığım için 6 7 yıl o konsolları kullanırdım. Xbox series x de xbox 360 ve orjinal xbox oyunlarını kutulu alır koleksiyon yapar, oynar. Ps5 de de exc oyunları oynardım. 1000 dolar para değil 7 yıllık bir kullanım senaryosu için açıkçası. AMA MAALESEF henüz Türkiyedeyim. İkisini de almayı düşünmüyorum açıkçası. PS4 de oynamadığım oyunlar vs var amerikaya gidene kadar onlarla idare ederim.

  • Playstation5 P kullanıcısına yanıt
    ulan gece gece gulme krizine soktun Allah canını almasın he mi
  • Turkiye sartlarinda xbox, genel itibariyle playstation.

    Eger cok paraniz yoksa ve oyuna cok para harcayamiyosaniz 2side degil. Bir oyun 500 tlden basliyor artik konsolun mantigi kalmadi trde cunki 8,9 milyara sistem dizilir legal yahut illegal olarak konsolun 5te1 i fiyatina oyun oynanir.

    Konsol turkiyede adam sogusleme aracidir. Istedigi kadar exclusive oyun cikarsin, ben oyle zamanlarda kiralayip oyle bitiriyorum yada bir arkadasimdan rica ediyorum 1 haftalik.

    Takim tutmayi birakmasi lazim insanlarin, parti tutar gibi takim tuttugunuz icin memleket nasi boyleyse her is icinde aynisi gecerli.
    Birseyde mantik aramak gerekli.

    Toplum tepki gostermeli, oyun icinde gecerli bu... her sene ayni fifalar her sene ayni codlar vs.

    Hic bir firmayla gonul bagim olmadi su zamana kadar. Kendini bozsun ertesi gun giydiririm. Sizede aynisini oneririm.
  • Böyle işte, ne güzel oldu, ağız tadıyla birbirimizi yiyelim... =)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultra sonic U kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de bu konuyla ilgili yorumları okuyorum, gamepass çok iyi bir sistem ama hazıra dağ dayanmaz derler, istediği kadar üyesi olsun, oyun maliyetleri de artmakta, şunu aklım alıyor 6 ay ya da 1 yıl sonra gamepass'e gelecek denilse oyunu alan alacak zaten, geri kalan ucuzlayınca alırım diyen kesimi dr kendindr tutar ama bu iş sürdürülebilir durmuyor bu fiyatlarla, Netflix deyip duruyorlar ama Netflix ne merhalelerden geçti, nasıl ortaya çıktı kimse araştırmamış, Netflix bile exclusive basmaya çalışıyorken exclusive hiçbir şey değil demek, zaten başlı başlına bir kısır döngü...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Sony maalesef beyin yakmayan, ortalama ve altı zekaya sahip kitleye göre oyun yapmaya başladı. Dediğiniz gibi Spiderman, Batman serisine göre çok basit kaçıyor. Gizlilik mekaniği 0-3 yaş seviyesinde. Artık bütün oyunları qte odaklı, en az 3 saat sinematik içeren tamamen script olan oyunlar. Ne bulmaca var ne de strateji gerektiren unsur. Daha yetmiyor oyunlarından zorluk trophy’lerini bile kaldırıyor ki çoluk çocuk herkes Platinum kassın, oyunları daha da çok satsın. Yabana atılmaması gereken kupa kasanlar bir hayli fazla. Kolay platinum ise 4 farklı bölgeden alıyor oyunu bunlar.

    Nabza göre şerbet ne de olsa yani Sony’yi suçlamıyorum. Bir tek 2015 Bloodborne var ondan sonra Sony kendi kitlesini gördü ve ona göre oyun yapmaya başladı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 konsoluda alacak olanlar icin hangisi daha iyi kombinasyon olur?

    PS4 - Xbox series X
    PS5 - Xbox one x
  • yaw oynayacak oyun mu var xbokta. daha cikis oyunu bile yok. xbok alacagina pc al belki bazi Ps oyunlarina da erisirsiniz. tabi bi kac yil sonra once biz [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • PC fanboyları olarak yerimizi alalım hemen[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • karakoyunn kullanıcısına yanıt
    Şu an halihazırda Xbox One X ve 2022 sonuna kadar Game Pass Ultimate sahibiyim.Öncesinde PS4,PS2 ve PS1'im oldu.2021 yılında yurtdışından PS5 almayı düşünüyorum.Ayrıca elimde işimden dolayı 9750h ve Rtx2060'lı bir laptobum var.Bu yüzden Nintendo hariç her üç platformu da deneyim edebiliyorum.
    Bence en iyi seçim:
    -Xbox One X + Game Pass Ultimate 1-2 yıllık en az ve PS5 ile PS Plus 1 yıllık en az.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.