Şimdi Ara

Playstation Classic satışları beklentilerin altında kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Sony'nin bu ayın başlarında piyasaya sürdüğü retro oyun konsolu PlayStation Classic, satışlarıyla bekleneni veremedi. Media Create tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan rapora göre konsol, Japonya'daki ilk haftasında sadece 120 bin adet satabildi.



    120 binlik satış rakamının elbette çok büyük bir hayal kırıklığı olduğu söylenemez. Ancak konsolun bu alandaki rakiplerine baktığımızda çok daha etkileyici satışların olduğunu görüyoruz. Örneğin Nintendo'nun SNES Classic konsolu Japonya'da sadece ilk dört gün içerisinde tam 369 bin adet satmıştı.


    PlayStation Classic'in global satış rakamları için şu an elimizde herhangi bir bilgi yok. Bildiğiniz gibi NES Classic ve SNES Classic yerel satışları dışında küresel anlamda da Nintendo'nun yüzünü güldürmüştü. 2017'nin Nisan ayında NES Classic, PS4'ü geride bırakarak ABD'de en çok satan konsol olmayı başarmıştı. Bu anlamda PlayStation Classic'in özellikle de ABD'deki satış rakamları merak ediliyor.



    3 Aralık'ta piyasaya sürülen PlayStation Classic, oyun seçimleri ve emülasyon problemleri gibi birçok nedenden dolayı oyuncular tarafından pek de olumlu yorumlar alamamıştı. İlk haftalık satış rakamları da bir anlamda bu olumsuz yorumların piyasaya yansıması oldu. Yine de geçtiğimiz hafta çıkan kırılma haberleriyle konsolun satış rakamlarının artabileceği ve Sony'nin uzun vadede başarıya ulaşabileceği konuşuluyor.



    PlayStation Classic, Türkiye'de 800 TL'lik fiyat etiketine sahip.

      







  • plastik kutunun icine (ki uc boyutlu yazicilarla artik alasi yapilabiliyor) ucuz donanimi ve internetten kolayca herkesin indirebilecegi acik kaynak kodlu bir emulatoru koyup satmaya kalkarsan millet yemez tabi... ayrica inceleme videolarinda orjinal PS1 ile baya farki vardi oyunlarin, ses olsun, grafik olsun emulator kaynakli bazi hatalari vardi... piyasaya bu sekil bir cihaz cikartip nasil bir satis rakami bekliyordu ki acaba...
  • bit pazarından 1 liraya ps1 slim bulunabiliyor ne enayilik edeceğiz

  • Ne bekliyorlardı acaba?

  • plastik kutunun icine (ki uc boyutlu yazicilarla artik alasi yapilabiliyor) ucuz donanimi ve internetten kolayca herkesin indirebilecegi acik kaynak kodlu bir emulatoru koyup satmaya kalkarsan millet yemez tabi... ayrica inceleme videolarinda orjinal PS1 ile baya farki vardi oyunlarin, ses olsun, grafik olsun emulator kaynakli bazi hatalari vardi... piyasaya bu sekil bir cihaz cikartip nasil bir satis rakami bekliyordu ki acaba...
  • Rasberry Pi ve 128GB image dosyası desek yeterli bir cevap olur sanırım. (:


  • Emülatör değil orjinal PS1 çıkarsaydı peynir ekmek gibi satılırdı. Oynamak isteyende olurdu, alıp koleksiyonuna koyanda. 1994 yılında çıkmış bu cihazın aynısını 2018 yılında tekrar üretmek bu kadar zor olmamalı.

  • Ps 1 e oyun desteği olsa süper olurdu. Evdeki ps1 i kullanmaya devam edebilirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünün hiçbir albenisi yok, üstelik fiyatıda pahalı. İkinci el PS4 parası neredeyse. Sony nostalji ayağına piyasayı düdüklemeye çalıştı ama ellerinde patladı. Oh olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PS1'i kompakt boyutta ve 50 tane oyunla, ayrıca Vita'daki gibi Sony kart veya SD kart destekleyecek şekilde yapabilirlerdi. İsteyen firma o zamanki oyunlarını tekrar bu cihaza uygun bir fiyatla çıkarabilirdi. Bence çok yanlış bir hamle yaptılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 18 Aralık 2018; 8:46:20 >
  • SONY 40milyon filan satmayımı düşünüyodu acaba

  • Fashionality kullanıcısına yanıt
    Kendi cihazını niye emulatörle üretti bu hıyarlar?

  • Sony de olsa hıyarlık edebiliyor demek ki insan. Sonuçta Sony'yi de insanlar yönetiyor. Orjinal Sony işletim sistemi ile üretselerdi ve o dönemin tüm oyunlarını indirebilecekleri online bir market de yapsalardı o zaman nostaljik olurdu. Belki bu oyunları üreten firmalar oyunların arayüzünü kaplamalarını biraz elden geçirip yeniden satışa sunarlardı. Çok hoş olurdu. Hiç eskimeyen oyunlar vardır. Bunların yenilenmiş grafiklerini modlarla bile resmi olmayan geliştiriciler zaten yapıp ücretsiz sunuyorlar. Çok emek verilmiş olanları parayla satılıyor bile.

  • bunu yapıp, satış bekleyen yöneticiyi kapının önüne koymak lazım.

    ps classic diye oyun diski çıkartırsın anlarım da, ilave bir salak konsola neden ihtiyaç duyuluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.