Şimdi Ara

Playstation 6 çıkış tarihi netleşiyor: Erkene alınmış olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Playstation 6 çıkış tarihi netleşiyor: Erkene alınmış olabilir
    Son dönemde, RAM ve SSD gibi kritik bileşenlerdeki sert fiyat artışları, yeni nesil konsolların lansman takviminin erteleneceği yönünde iddiaları artırdı. Öyle ki , PlayStation 6'nın çıkış tarihinin de aksayacağı tahminleri paylaşılmıştı.

Ancak sektörden gelen son veriler, gecikme olasılığının oldukça düşük olduğunu gösteriyor. 

Playstation 6 beklenenden erken gelebilir

Sektörde güvenilir kaynaklardan biri olarak gösterilen Kepler_L2'ye göre AMD'nin halihazırda PlayStation 6 için doğrulama (validation) sürecine kaynak ayırması, ciddi bir gecikme ihtimalini düşük seviyeye indiriyor. Zira bu tür süreçler yüksek maliyetli ve zaman açısından kritik adımlar içeriyor. Bu nedenle, bir şirketin ertelenmesi planlanan bir ürün için bu ölçekte kaynak ayrılması mantıklı değil.

Bu gelişme, daha önce ortaya çıkan üretim planlarıyla da örtüşüyor. Sony'nin yarı iletken üretim kapasitesini önceden ayırmış olması ve geliştirme sürecine uzun süredir yatırım yapması, takvimin korunmasını zorunlu hale getiriyor. Yeni bilgilerle birlikte PlayStation 6'nın 2027 sonu veya 2028 başı aralığında tanıtılacağı beklentisi hakim.

Ayrıca Bkz.Bir dönemin sonu: Playstation'ın sitesinden PC ifadeleri kaldırıldı

Öte yandan konsolun fiyatlandırması hâlâ belirsizliğini koruyor. Sızıntılara göre Sony’nin maliyeti mümkün olduğunca düşük tutmaya çalıştığı belirtilse de, mevcut koşullar altında 699 dolar seviyesinde bir fiyat ihtimali konuşuluyor. Bu noktada şirketin donanımı sübvanse edip etmeyeceği, cihazın pazardaki konumunu doğrudan etkileyecek unsurlardan biri olacak.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-validation-playstation-6-delay/

• Day1 bu şekilde bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sony yatsın kalksın Nintendo'ya dua etsin eski Sega Nintendo yok.

• Last of Us reremaster, Spider-man reremaster oynamak için sabırsızlanıyorum. Umarım reremaster

• gta6 nın pc ye çıkışıyla çıkar next gen diye. gta6 nın ekmeğini önce ps5 ile yemeden ps6 cıkarmazlar

• Bu RAM krizinde Apple bile RAM almakta zorlanıyor ve PS6 çıkacak öyle mi hem de erkenden LOL

Çıksa da alınabilecek bir fiyatta olamayacağı için PS6 Pro ya kadar ben beklerim. Herkes de öyle yapacaktır zaten. +1000 dolara konsol almam kimse kusura bakmasın :)

• Kumbaralara şimdiden günlük 100-200tl siğara parası atın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fendur kullanıcısına yanıt
    Zaten konsollar ilk çıktığında temizinden bir 3 sene doğru dürüst oyunu da olmuyor. Sonrada slim kasa çıkarıyorlar zaten. PS6'dan ziyade el konsolunu merak ediyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 6 Nisan 2026; 22:16:23 >
  • ps5 gibi yıllarca oyun yapmazlarsa hiç acelesi yok ps6 nin slimı çıkana kadar beklerim. bu arada ps5 son döneminde PS4 son dönemi gibi oyun bolluğu yaşayabilir. ciddi cihaz satıldı o potansiyeli dibine kadar sömürmek ister sony

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radical -- 7 Nisan 2026; 0:17:5 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rimastırt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: fendur

Bu RAM krizinde Apple bile RAM almakta zorlanıyor ve PS6 çıkacak öyle mi hem de erkenden LOL

Çıksa da alınabilecek bir fiyatta olamayacağı için PS6 Pro ya kadar ben beklerim. Herkes de öyle yapacaktır zaten. +1000 dolara konsol almam kimse kusura bakmasın :)

Kaynağı belirsiz olması ile birlikte iddialara göre Apple bilerek zararına pahalı olarak RAM stokluyor.

Apple Is Reportedly Buying Up “All Available” Mobile DRAM At Very High Prices To Starve Out Its Competitors yazıp bakabilirsiniz.

Aynı durumu Sony'nin yaptığını düşünüyorum. Yoksa piyasada 3 büyük RAM üreticisinden biri Micron çekilmiş piyasa Sk Hynix ile Samsung'a kalmış onlar da talebe yetişemediklerini söylüyor zaten. Sony kesin depolamıştır. Ama yeni PS 2028'in başına kadar gelmez en azından.

Niye acele ediyorlar sorusuna gelecek olursak PSP tarzı bir cihazı da PS6 ile benzer zaman aralığında çıkarmak istedikleri için olabilir. Piyasanın en overrated konsolu olacağı için yorum yapamıyorum. Durduk yere PS5ler 100USD zam aldı. Gören de oyun arşivi çeşit çeşit sanacak.

• geleneksel olan "ps6 topic" de bu hafta yayınlandı. mis.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Daha detayllı yapraklarla TLOU Part 2 Remaster Remake Ultra Remake Pro Max oynamak için sabırsızlanıyorum.

• Karar veremediler, geç mi kalacak, erken mi gelecek? Playstation 6 çıkış tarihi netleşiyor: Erkene alınmış olabilir 

• tabiki ps6 heyacan yaratiyor ama inanin hic bir ise yaramiyacak cünkü daha ps5 veya ps5pro nun gücünü kac oyun kullaniyor yani sony oyun yapmiyor yada cok az yapiyor haaa GTA 6 icin iyi olur ama ps5 sahibide gta6 yi sorunsuz oynar...diyelim ki 2027 sonbaharda ps6 cikti 2030 da ps6 pro garanti cikar yani hardware olarak satis var ama oyun yapmiyorlar makinaya koskoca 6 sene oldu ps5 e kac oyun var ?haaa ben ps6 alir 7/24 gta6 oynarim diyen cok

• Turp salata7 kullanıcısına yanıt
    valla dostum pc im suan yok 4 5 aydir ps5 ile idare ediyorum acickasi ps deneyimi adaptof trigger ile cok hoş uzanip oyun oynamakta hoş bazi fps oyinlari overwatch klavye mouse destegi var ama valorantta yok mesela bide pc de tarayiciya girer bi kac isini halledersin o yok tek eksigi bu benim icin birde her oyunu kalite modunda 30 fps oynamak çok can sıkıcı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PlayStation 5 çıktığında cihaz karaborsaya düşmüştü; adam gibi arayan bulamıyordu. Bu karaborsacılar yüzünden bir yıl sonra ancak alabilmiştik. Şimdi PlayStation 6 çıkmak üzere; bakalım Türkiye fiyatı ne olacak? Yine aynı karaborsacılar piyasayı ele geçirecek mi? Bilkom, herkese yeterince PlayStation 6 temin edebilecek mi? En önemlisi, Türkiye fiyatı ne olacak?

#Playstation
  • Ya arkadaş bu japonların bir geleneği var zaten. Her 6 senede bir yeni Playstation çıkıyor. Ne bekliyordunuz, 2030 da falan mı çıkmasını? Zaten tıkandı kaldı konsol, oyun bile çıkmıyor. 2027 Kasım ayında Playstation 6 çıkmış olur en geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 7 Nisan 2026; 10:56:46 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.