Şimdi Ara

PlayStation 5'in hafızasını genişletecek ilk SSD tanıtıldı: Ne kadara mal olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
6.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 5'in hafızasını genişletecek ilk SSD tanıtıldı: Ne kadara mal olacak?



    PlayStation 5'in duyurulmasından hemen sonra, birçok oyuncunun bir sorusu vardı: Call of Duty: Warzone, Red Dead Redemption 2 ve diğerleri gibi büyük oyunları, yüzlerce gigabaytlık yer kaplıyorlarsa tek bir konsol diskinde nasıl saklayacaklar? Cevap sonunda bulundu.



    Ayrıca Bkz.Çinli kripto para madencileri, ekran kartlarını elden çıkarma yarışına girdi



    PS5, ek bir SSD takmanıza izin veriyor. Bunun için konsolda özel bir bölme bulunmakta. Ancak şirket, ek SSD yuvası bloke olduğu için uzun bir süre önerilen sürücü modelleriyle ilgili bir açıklama yapmamıştı. Ancak yuvanın kilidinin açılmasının hemen ardından, hangi SSD'nin oraya takılabileceğine dair ilk işaretler gelmeye başladı. PS5 için önerilmesi muhtemel ilk SSD, Sony Group'un bir parçası olan Nextorage şirketi tarafından üretildi: NEM-H.



    PlayStation 5'in hafızasını genişletecek ilk SSD tanıtıldı: Ne kadara mal olacak?



    Çıkış tarihi açıklanmadı



    Sürücü, sırasıyla 7000 ve 7100 MB/s okuma hızlarına ve 5500 ve 6850 MB/s yazma hızlarına  sahip 1TB veya 2TB versiyonlarında satışa sunulacak. SSD'nin M.2 2280 form faktöründe olduğunu ve PCIe 4.0 arayüzünü desteklediğini de belirtelim.



    1TB'nin fiyatının 230 dolar ve 2TB'nin fiyatının ise 440 dolar olacağı bildirildi. SSD'nin çıkış tarihi henüz bilinmiyor.




    Kaynak:https://pc.watch.impress.co.jp/docs/news/1336742.html
    Kaynak:https://gadgetcrutches.com/gaming/ps5-will-soon-receive-support-for-additional-ssds-a-company-from-sony-releases-a-new-drive/







  • Sony'nin kullanması muhtemel SSD fiyatına laf atıp, kendini akıllı sanan Xbox fanlarının herhalde 1 TB genişleme SSD'sinin 2300 liraya satıldığından bihaberler.

    https://www.amazon.com.tr/Seagate-Expansion-Card-NVMe-SSD/dp/B08K48F6QZ

    Dolar olarakta 219 dolar...

    https://www.bestbuy.com/site/seagate-storage-expansion-card-for-xbox-series-xs-1tb-solid-state-drive-nvme-expansion-ssd-for-xbox-series-xs-black/6425015.p?skuId=6425015&intl=nosplash

    Ayrıca Sony onaylı olmayanlar çalışmayacak diye bir şey yok, adamlar PS3 ve PS4 zamanı tüm HDD'leri destekledi, bunların içinde onaylı olanlar vardı, olmayanlar vardı. Yine gen4, benzer hızdaki her SSD çalışacaktır.

    Olmaz diyenler Xbox'ın önceki nesillerde ve bu nesilde genişleme yuvasından müşteriyi keklemek için attığı taklalara baksın, adamlar hiç bir markayı desteklemiyor, sadece benim sattığım ve fiyatı benzer depolama birimlerinin iki katı olan hdd alacaksınız diyordu, aynen bu nesilde olduğu gibi...
    Konuda ağır bi ikiyüzlülük var. Hem önceki nesil direk hdd değiştirmeye izin veren hemde bu nesil standart bir yuvayla gelen firmaya laf atılıyor ama diğer tarafta kendi arabirimini uydurmuş sadece kendi lisanslı ürünlerini kullanmanız gereken xbox var. Yani sony burdan bu kadar linç yiyorsa xboxın on katını yemesi lazım. Çünkü xboxın 1tb genişlemesi 220 euro ve sadece xboxla çalışan bir cihaz. Tek bir kullanım alanı var
  • $230 nede ucuzmuş... hemen 3 kilo alalım...

  • Ucuzmuş çok şükür

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok pahalı. Ps5'in kendisi 400$ zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eski konsollarda da aynı numarayı yapmıştı. Hafıza kartlarını fahiş fiyattan satmışlardı. Dün neyse bugün de aynı kafadalar.

  • 1333 mhz ramdan daha hızlı erişim sağlayan sürücüleri gördükçe

    RAM lerin ne zaman işlemci içine ekleneceğini merakla bekliyorum.

  • Ps vita içinde kendi kartlarını zorunlu yapmışlardı anlaşılan hala aynı kafadalar yazık.

  • Ramler zaten işlemci içinde var hocam, cache bellek maliyetlerini araştırmanızı tavsiye ederim.

  • RAM ihtiyacına dair artış olabileceğini ve hızın da artışını düşününce, bildiğimiz anlamdaki RAM'in eklenmesinin uygun olmayacağı gerçeği var. HBM2 tarzı bir yöntemle gömülü bellek sunulabilir ve ekstra yine ram kullanılabilir eğer uygun bir yapı sağlanırsa. Diğer yönden l3-l4 konusunda kapasiteler arttırılabilir ama harici ram ideal olacaktır. Zira Optane gerçekleşemedi. O durumda hem çok düşük gecikme hem yüksek okuma/yazma ve kapasite ile harici ram gereksinimi düşürülüp dediğin mantıkla 8-16GB kapasite ile entegrasyon daha rahat olurdu. Gün sonunda maliyeti de ayrı bir durum (HBM2'ye göre düşündüğümüzde)

    Giriş seviyesine 8GB koyup da limitin budur denilirse de hoş olmaz. Telefonlardaki arttırılabilir kapasitenin önemi de benzer noktada. Dahili kapasite artışı için (hariciye imkan verilmezse) çok yüksek miktarlar düşünebilir üreticiler. Üzücü olur.





  • Apsny A kullanıcısına yanıt
    öyle bir durum yok seninin masalın o... avrupada öyle ceza yerler...

  • 1TB'nin fiyatının 230 dolar ve 2TB'nin fiyatının ise 440 dolar olacağı bildirildi. Arkadaş makina zaten 399 dolar... geçmişte sony, vita içinde böyle yapmıştı... sonra vita'nın hali ne oldu gördük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Luffy -- 11 Temmuz 2021; 16:14:32 >
  • Şuan fazladan ssd'ye gerek yok lakin 2-3 sene sonra gerekebilir (yeni oyunlar için) ps4 oyunları için normal taşınabilir yetiyor ps4 'te ne kadar bekliyorsunuz bilmiyorum ben hızla ilgili bir sorun hiç yaşamadım sadece gta5' te merak ediyorum(oyun bende yok) onun dışında bekletmiyor tabi parası olan alırda 1 tb mantıklı değil 2 almalı ki işe yarasın oda makine ile aynı fiyata gelir bize çıktı geldi diyene kadar lakin dijittal sürüm fiyatı 399 dolar olan makineye 440 dolar sdd takılır mı? deli işi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 11 Temmuz 2021; 16:17:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • türkiye için degil biz fakirler ps5 in yüzüdün dahi göremeden yabancılar 2 tb ssd sini alıp 10 yıl aynen devam edecekler


    bu cihaz 10 yıl gidiyor bu fiyarları 10 a bölün

  • Hocam keşke direkt 230 tl diye çevrilse.

  • Çinliler bunun bir yolunu bulamaz mi? Yok mu şöyle 2 TB 100-150 Dolara satacak babayiğit bir Çinli şirket ??????

  • Aldımı 2 TB almak lazım ama o paraya konsol alınması gerekirken sadece ssd almak!...

  • Yav ya google bakmıyorsunuz yada piyasadan bi habersiniz. Samsung 2tb bundan daha yavaşı 300-340 dolar arasında. Neyin kafası var sizde anlamıyorum.

    2t 7ghzlik m2 ssd alın bakalım kaça alıcaksınız şu anki piyasada.

  • PS4 2013'te 500 GB'lık hafıza ile geliyordu. 8 senede 2 kat artış, oyunların kapasite artış hızının gerisinde kalıyor. Bunun çözümü yazılımsal bazı oyunlar ya da cloud gaming olacak gibi. Ayrıca insanlar konsolu donanımla uğraşmayıp çalıştır ve oyna yapmak için konsolu tercih ediyor. Bu tür ekstra SSD vs. konsolun ruhuna tersmiş gibi geliyor bana.

  • fanboylara çok bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Yav ya google bakmıyorsunuz yada piyasadan bi habersiniz. Samsung 2tb bundan daha yavaşı 300-340 dolar arasında. Neyin kafası var sizde anlamıyorum.

    2t 7ghzlik m2 ssd alın bakalım kaça alıcaksınız şu anki piyasada.

    En doğrusunu sen söylemişsin arkadaşım. 1TB normal SSD bile 1000 lira civarında. 230$ normal bence bu hızda bir sürücü için.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.