Şimdi Ara

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ. (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.727
Cevap
76
Favori
172.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu yine satıcılar basmış...evet ips panelde oled siyahı görecek arkadaşlar var 1000 kontrastla...bu arkadaşlar tv ışıkları kapatınca siyah gördüklerini sanıyorlar :) size bundan sonrası zaman kaybı aynen nano916 çok iyi tv kesinlikle alın :)


    ekranın büyük bölümünde resim olduğunda görebileceğiniz maksimum siyah bu oled siyahıymış :))



    PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 11 Şubat 2022; 14:54:11 >




  • fearless_king kullanıcısına yanıt

    buyrun fald aydınlatma ips panel bu tv de sızma olsa ne olur olmasa ne olur kontrast yok ki ışıkları kapatmadan nasıl siyah gösterecek? bu panelin doğasına aykırı siyah :)


    bakın karartma ayarı açık ve kapalı hali kapalı halinde siz sanıyorsunuzki siyah görüyorum ama oyun oynarken yada film izlerken senaryo bu şekilde olmuyor ekranda parça parça resimler olduğu için tv çoğu bölgeyi ve etrafını aydınlatmak durumunda kalıyor bu sefer nesnelerin yanında grilikler görüyorsunuz ve ekranda berbat bir resim oluyor bu sizin için sıkıntı değilmi?




    PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.
    PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.
    PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.




  • Tvnizde sharpness(netlik veya keskinlik) ayarını kaçta kullanıyorsunuz. Samsung tv var 4k hdr görüntü kalitesi harika ancak sharpness ayarı 50de yani default halinde olduğunda oyunlarda ağaçlık bölgelerde ağaçların veya bitki örtüsünün çevresinde garip bir pikselleşme oluyor kamerayı çevirdiğim zaman. Bu ayarı düşürdüğümde görüntü normale dönüyor da normalde sizler tv'nizde hiç kurcaladınız mı bu ayarı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu LG bayi forumuna dönmüş kimse de sony tv tavsiye etmiyor biraz saçma geldi.. Tv alacaklara benden tavsiye sadece firma satıcısının verdiği bilgiler ile ürün almayın farklı kaynaklardan da araştırın lütfen.

  • Merhaba arkadaşlar. Amazon'a baktım da yurtdışından getirmek daha uyguna geliyor sanırım. Daha önce deneyen oldu mu? Kargo ücretsiz yazıyor çoğunda da. Tercihim Sony olacak bu arada. Satıcı arkadaşlar uzak durursa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksungur_ -- 14 Şubat 2022; 1:7:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşım bende senin gibiydim lg ye asla ve asla sıcak bakmıyordum ya son (çok pahalı) yada samsung alıcaktım (bu arada eski tv'im plazma panasonic ti ) biraz araştırma yaptım yurt dışı siteler ve forum.donanım dan kendini bilen abu subuk fan olmayan kişiler lg diyordu (araştırma siteleri zaten oled de lg baş sıradaydı) belki inanmazsın bu konuda nevrim dödü gece gündüz araştırdım en sonunda lg almaya karar verdim aldığım model lg c1 48 inç çıktığında piyasada yoktu hiç 1 yerde ne lg ne piyasa ne büyük mağazalar yine forumdan araştırdım @Burak_Keskin06 diye bi arkadaş gördüm ankaradaymış kendisi aradım konuştum bu modeli istiyorum nasıl yaparız dedim ilk biz getirceğiz ve ordan piyasaya dağılcak dedi vatan vb. yerlere ben inandım(tekrardan kendisine tşk ederim allah razı olsun diyorum ) tv yi alıyorum dedim kaporasını gönderdim 10 gün bekledim en sonunda tv geldi hakikatende tv geldiğinde bile daha piyasada yoktu

    velhasım .... inanılmaz 1 tv eğer bütcesi olan arkadaşlar varsa hiç düşünmeden alsınlar

    film ps5 oyun için bana göre üstüne yok !!!





  • fener1980 kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
  • fener1980 kullanıcısına yanıt

    lg de oled harici alınacak tv yok hocam bir kaç modelin 50inch boyutu haricindekilerin hepsi ads ips panel kontrast ve parlaklık özürlü tv ler ne aydınlıkta izlenir ne karanlıkta ne oyun oynanır ne film izlenir...

  • Ben de yaklaşık 2 yıl önce bütçeme uygun olduğu için LG NANOCELL 49 inç almıştım. Ps5 ve Xbox Series S ile birlikte kullanıyorum. Kendi açımdan oyun performansından çok memnunum. Ancak genel yorumlarda belirtildiği gibi filmlerdeki karanlık sahnelerde sorun yaşanabiliyor. Ortam çok aydınlık değilse loş ışıkta izleyince sorun olmuyor. Genel olarak beni tatmin ediyor memnunum TV den. Ancak Oled başka bir seviye açıkçası.

  • RNNN kullanıcısına yanıt

    oled konusunda çok haklısın PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.  bende zaten onun için belirttim

  • RNNN kullanıcısına yanıt

    işte bu bahsettiniz sorun ips panelden değil kenar led aydınlatmalı ips panel olmasından kaynaklı. full led aydınlatmalı bir ips panalde bu sorunu yaşayamassınız çünkü tv sadece aydınlatması gereken noktada ledleri yakar .o yüzden kontrast farkı çok daha net ortaya çıkar. Ama edge led bir panel de ledler yanlarda olduğu için o bölgeyi enine ve boyuna komple aydınlatır.Tv alırken panel türünden önce buna dikkat etmek gerekiyor.Ama lg panellerde kontrast konusunda genel olarak başarılı değil buna bir " kullanıcı " olarak katılıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_king -- 17 Şubat 2022; 14:12:11 >
  • fearless_king kullanıcısına yanıt

    hocam yukardaki mesajımı görmediniz sanırım nano916 fald zaten edge led değil sonuç ortada ips panel faldda olsa siyah gösteremez kontrast fakiri olduğu için en fazla ışıkları kapatır bu tv lerde aydınlatma bölge sayıları düşük olduğundan ekranda resim varken karanlık sahnelerde siyah göremezsiniz o grilik heryere dağılır resim ekranın tamamına yakınsa tüm ekran yukardaki gibi gri görünür daha küçükse etrafı komple gri görünür yukardaki fotolara bakıp hala aynı şeyi düşünüyorsanız ne diyeyim :)

  • sony ps5 için sony tv en iyisi değil midir? Ben öyle olacağını düşünüyorum ya da bilmiyorum bu markaya bir sempatim var. Sony tercih ederim ama hangi modeli işte orada bilgim yetersiz kalıyor

  • Merhaba arkadaşlar giriş seviye 4k Tv için güncel tavsiyeleriniz var mıdır? Ps5 için hangi özellikleri öncelikle dikkate almamız gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak1276 kullanıcısına yanıt
    LG OLED 48C1
  • Merhaba, 10-14bin tl aralığında bir tv bakıyorum. güncel önerisi olan var mıdır ? biraz araştırdım Samsung 55Q70A 139 Ekran ve LG OLED48C114LB 122 Ekran arasında kaldım. Panel olaylarından pek anlamam bu iki cihazdan hangisi daha iyidir. OLED lerdeki yanma sorunu gibi samsunglarda kronik bir sorun var mıdır ?

  • Merhabalar, uzun süre mesajları okudum, eğer yakın bir yanıt var da kaçırdı isem kusura bakmayın.


    Ben de PS5 ve PC için biraz da büyük bir TV almayı planlıyorum, Ps5’te (destekleyen oyunlarda) 4K ile Hdmi 2.1 ile 120fps, bilgisayarımdan ise 4k ile 60-120fps arası bir performans bekliyorum oyunlardan, pc tarafında iş çok zor değil gibi, Pc’nin anlık framedrop diye geçen kare hızı düşüşleriyle baş edebilen VRR (Değişken Kare Hızı) destekleyen bir tv bunu çözer diye düşünüyorum, HDR’ye de gücü yetiyor Pc’nin dolayısıyla 4K ile 120 fps de Hdrli bir oyunu Nvidia G-Sync ve Tv’deki VRR ile çözerim diye düşünüyorum.

    Buraya kadar yanlışsam lütfen düzeltin beni. Ancak asıl sorum şurada;


    Bilindiği üzere Amerika ve varsa başka ülkelerde şebeke elektriği 60hz, Avrupa, Türkiye ve varsa başka ülkelerde şebeke elektriği 50hz. Dolayısıyla bir cihazınız eğer DC yani doğru akımla beslenmiyorsa, yani prize bağlı her cihazınız şebeke elektriği olan saniyede 50 kez olan kutup değişikliğine yani 50hz’e uyumlu olmak zorunda, dolayısıyla da Türkiye’ye gönderilen her marka model tv 50hz uyumlu olması gerektiğinden bu yüksek hızlı tvler örneğin Amerika’da 120fps oynatabilirken, Türkiye’de 100fps oynayabilir. (Şebeke elektriğiyle uyumlu olması gerektiğinden sayının Tam katı olmak zorunda olduğunu hesaplarsak).


    O halde Sony PS5 araştırdığım kadarıyla sadece 60-120 hz destekliyorsa bu demektir ki Türkiye’de alınan ve doğal olarak 100hz olan bir tv ile Amerika’dan alınan ve sadece 60-120hz destekleyen bir PS5, Screen Tearing denen ve bu 100-120 uyumsuzluğundan oluşan yırtılma etkisi gösterecek, Türkiye’ye tv gönderen tv markalarının şebeke elektriğini elbette hesaba katarak sadece 100hz tvlerin satışını yapacağı gerçeğini ortaya koyarsak, o halde Sony’nin de Avrupa ve Türkiye gibi 50hz şebeke elektriği kullanan ülkeler için yani kısaca Türkiye’de satıan PS5’lerin de buraya uyumlu olarak 50/100hz destekliyor olması gerek, 120değil.


    Ancak ben Türkiye’de gördüğüm PS5’lerde hep 120hz yazısını okuyorum ve çoğu online alışveriş sitesinde hep tvler 120hz olarak lanse ediliyor. Ancak şebeke elektriği burada 50hz, yani 100hz, 150, 200, diye gider ama 120 olamaz.


    Yani şu an ne Tv ne de PS5 konusunda olduğum yerden hareket edemiyorum. Benim bilmediğim ya da yanlış bildiğim bir şeyler olmalı. Bazı elektronik cihazların arkasında yazan 50/60hz durumu mu var, anlayamadım, Teknik bilgisi olan arkadaşlardan destek talep ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85C97787F -- 30 Temmuz 2022; 1:13:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oturma odasına TV, film izlemek için almıştım aşağıdaki ürünü (43-inç, 4K), acaba PS5 alsam iş görür mü ?



    PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.
    PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ.epey
    Philips 43PUS7805 (43PUS7805/62) Televizyon
    https://www.epey.com/televizyon/philips-43pus7805.html
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ps5 için düşünuyorsanız eğer size tavsiyem 120 hz panel dışında bir şey almayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.