Şimdi Ara

Bu yıl tanıtılabilir: Playstation 5 Hakkında Tüm Bildiklerimiz [Güncellendi 2019]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
18.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk mesaj, üsttekiler en yeni olacak şekilde güncelleniyor. En son güncelleme ile eklenen metin koyu punto ile yazılıyor.

    11 Nisan 2019 Perşembe

    Sony, PlayStation 4’ün güçsüz kalmasının ardından geçtiğimiz yıllarda karşımıza PlayStation 4 Pro ile çıkmıştı. PS4 Pro’nun duyurulmasının ardından PS5 için daha 3-4 yılın olacağı düşünülüyordu. Ancak bugün Amerika’nın en büyük oyun perakende firması olan GameStop, PS5’in 2019 yılı içerisinde duyurulacağını iddia etti.
    E3 2019 etkinliğine katılmayacağını açıklayan Sony’nin, PS5’i 2020 yılı içerisinde düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacağı ve 2020 yılının sonlarına doğru satışa sunması bekleniyordu. Ancak GameStop cephesinden gelen bu iddia tüm tahminleri alt üst etti.
    GameStop Finans Müdürü Rob Lloyd’a göre; müşterileri artık konsol almaya pek yanaşmıyormuş. Lloyd, müşterilerin yeni nesili beklediklerini ve bu yüzden alışveriş yapmadıklarını da belirtiyor.
    Eğer Lloyd haklıysa ve PS 4 satışları çok düştüyse Sony para kaybetmeden yeni PS 5'i çıkarmak isteyecektir.


    15 Ocak 2019 ----->

    Oyun dünyasında tüm dengeleri bozmayı planlayan Sony, her ne kadar PS5 için oyuncuları 1.5 yıl kadar bekletecek olsada, teknoloji devi beklediğimize değecek bir oyun konsolu üzerinde bir hayli sıkı çalışıyor.

    PlayStation 4′ün lansmanından yaklaşık olarak yedi yıl geçmesinin ardından Sony, 2020 yılının Mart veya Kasım ayında teknik özellikleriyle ön plana çıkan yeni konsolunu piyasaya sürecek.

    Teknik özellikleriyle PC oyuncularını kıskandıracak olan Sony, yeni nesil oyun konsolunda bildiğiniz üzere AMD Ryzen 8 Core işlemciyle birlikte karşımıza çıkacak.

    Fiyat bakımdan ise yapılan sızıntılar doğrultusunda 500 dolar seviyesinde bir fiyat etiketine sahip olacağı vurgulanan PS5, her yönüyle oyuncuların dikkatini çekmeyi hedefliyor.

    Daha önceden Sony’nin oyun konsolları hakkında yapmış olduğu isabetli sızıntılarla tanına RuthenicCookie tarafınca aktarılan bilgilere göre, PS5‘in TFLOPS değeriyle de ön plana çıkacağı ön görülüyor.

    Sony’e yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler ışığında söz konusu oyun konsolunun, 10 TFLOPS‘tan daha yüksek bir değere sahip olacağı belirtiliyor. Xbox Scorpio‘nun 6 TFLOPS, PS4 Pro‘nun 4.2 TFLOPS olduğu düşünülünce gerçekten de çok ciddi bir fark bizleri bekliyor.

    23 Ağustos 2018 ---->

    Ace Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nden Hideki Yasuda'nın yeni bir raporuna bakılırsa, önümüzdeki yılın sonuna kadar PlayStation 5 ile karşılaşmamış mümkün. Bu tahmin, bu yılın Mayıs ayında PlayStation CEO'su John Kodera tarafından yapılan bir duyuruda PS4'ün artık yaşam döngüsünün son dönemlerine girdiğini duyurması ile beraber dönmeye başlayan daha önceki raporları da destekler nitelikte.

    Ayrıca bu raporda, donanım erişiminin Sony'nin konsolları hemen üretme yeteneğini sınırlayabileceği de belirtiliyor. Raporda, Murata Manufacturing ve TDK'nın monolitik seramik kapasitörler (MLCC) için var olan talep karşısında duydukları endişeye de yer veriliyor. MLCC'ler şu anda 5G akıllı telefonlar ve arabalar için kilit parçalar oldukları için yoğun bir talebe sahipler.


    Sony'nin önümüzdeki yıl boyunca, yeterli PlayStation 5 cihazı üretmek için yeteri kadar MLCC anlaşmasını yapmasını umuyoruz. Firma eğer bu anlaşmaları yapar ve satış tarihini 2019 yılı içerisinde tutabilirse, yeni donanımın önümüzdeki yıl E3 etkinliğinde tanıtıldığını görebiliriz.

    PlayStation 5'in daha önceki PS'ler gibi başarılı olacağından şüphe duyulmuyor. Sony, bu ayın başlarında yaptığı bir duyuruda, markanın tanıtılmasından beri son 24 yılda Dünya genelinde 500 milyon PlayStation sistemi sattığını bildirmişti.

    24 Mart Cmt 2018. ---->

    Öncelikle, çıkış tarihinden bahsetmekte fayda var. Söylentilere göre, PS5 için bulunan geliştirici kitleri, zaten birtakım geliştirici ekiplere dağıtılmıştı. Bunu aklımızda bir yere kazıyalım öncelikle. Sonuçta, ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. PlayStation 4’ün geliştirilme aşaması da, çıkışından 5 yıl önce başlamıştı. Çıkışını gerçekleştirdiğinde yıl 2013’tü ve geliştirilmeye başlandığında ise yıl 2008’di. Bunları da aklımıza bir yerlere not alalım.

    Oyun endüstrisi analizleri konusunda isim yapmış olan Michael Pachter, konsolun 2019 yılında çıkacağını belirtmiş, fakat sonradan bu tarihi 2020 olarak değiştirmişti. PlayStation 2 ile PlayStation 3 arasında 6, PlayStation 3 ve PlayStation 4 arasında ise 7 yıl çıkış tarihi farkı vardı. Yani, PlayStation 5 için çıkış tarihi konusunda kafamızı yorduğumuzda, konsolun en az 2019 yılı içerisinde çıkacağını söylemek mümkün. Tabii, Ar-Ge aşamasını da düşününce, bu tarih 2020, hatta 2021 gibi görünüyor. Bu da, 2019 yılı içerisinde gerçekleşecek olan E3 etkinliklerinde, bir PS5 tanıtımı görebilme ihtimalimizin olduğunu gösteriyor. Eğer aklınızda, E3 2018’de duyurulma ihtimali varsa, bunu unutun kesinlikle. Çünkü Sony, PlayStation 4 üzerine bayağı abanmış durumda.

    PS5 ne gibi fiyatlara çıkar ve hangi oyunlara sahip olur?

    Sony, PlayStation 3’ü 499 dolar gibi bir fiyata çıkarmıştı. Xbox 360 konsolu karşısında ise, biraz satış problemleri yaşamıştı. PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro’nun 399 dolar civarındaki fiyat etiketleriyle oyuncularla buluştuğunu ve Sony’nin satış sorunları yaşadığı hatayı tekrarlamak istemeyeceğini göz önünde bulundurduğumuzda, çıkış fiyatının 400-500 dolar arası bir yerlerde olacağını söylemek mümkün. Türkiye fiyatlarını ise, tahmin etmek biraz daha zor. İşin içine KDV ve benzeri vergiler girince, tahmin konusu sıkıntılı olabiliyor.

    PlayStation 5’in oyun konusunda sıkıntı çekeceğini sanmıyoruz, açıkçasını sorarsanız. Henüz, resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, The Last Guardian, The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi, bir sonraki nesil için çıkışını gerçekleştirecek oyunlar konusunda tahminlerde bulunmak mümkün. Her ne kadar Hideo Kojima, Death Stranding’in bu nesil çıkacağını söylemiş olsa da, bu oyunun, aynı zamanda gelecek nesil için de çıkacağını söylemek mümkün. Bunun dışında tahmin listemiz, Ghost of Tsushima, The Last of Us: Part II, Call of Duty, FIFA, Pro Evolution Soccer, Battlefield ve Final Fantasy 7 Remake gibi isimleri içeriyor.

    PlayStation 5’in sistem özellikleri ve geriye uyumluluk desteği konusunda düşündüklerimiz:

    PlayStation 4 konsolu, çıkışını gerçekleştirdiğinde ne yazık ki yeterince güçlü değildi. Zaten, bu sebeple de PlayStation 4 Pro çıkardılar. Sony’nin, gelecek nesil konsolda böyle bir hataya düşmek istemeyeceğine inanıyoruz. Sony ekibi, bunu başarırken, bir yandan da Xbox One X’i güç konusunda geçmesi gerekecek. PS5, Microsoft cephesinde bulunan rakibine göre ne kadar fazla güçlü olur, tam kestirmek mümkün değil, fakat bizleri bir hayli güçlü yeni bir neslin beklediği kesin.

    Microsoft bünyesinde, Xbox One X için geriye uyumluluk konusunda önemli adımlar atıldı. Eski oyunları, yeni konsolda oynayabilme özelliğinin yanı sıra, aynı zamanda grafik konusunda da bayağı gelişmelerle karşılaşıyorduk. Bu durum da, topluluk tarafından bayağı beğenildi tabii. Asıl soru, Sony cephesinin bu manzaradan ders çıkarıp çıkarmadığı konusunda. Açıkçasını sorarsanız, Sony tarafının yine bildiği gibi davranmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Yani, bir geri uyumluluk desteği göremeyebiliriz.

    Kaynak: Leadergamer

    Mart 2017'deki ilk mesaj
    Öncelikle ADMİNLER konuyu yanlış yere açtıysam lütfen doğru yere taşıyın. Teşekkür ederim.

    Haber şöyle:

    PS5 özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sony'nin 9. nesil oyun konsolu olacak olan PlayStation 5 ile 4K oyun ve eğlence Teknolojilerine odaklanılması bekleniyor.

    Horizon: Zero Dawn, Nier ve Nioh ile birlikte 2017 yılına çok hızlı bir giriş yapan Sony, kazandığı bu ivmeyi düşürme niyetinde değil. Analist Sony'nin birinci parti oyunlardaki başarısının, PS5'in kaderini doğrudan etkileyeceğini söylüyor.

    Peki, neden? Elbette bir konsolu ilk başta sattıracak oyunlar, o konsola özel olacak yapımlar. Bunun en yakın örneğini Nintendo Switch ile görüyoruz. PS5 ise 4K odaklı bir oyun konsolu olacağı için ilk başta 3. parti yapımcılardan yeterli desteği alamayabilir. Bu yüzden özel oyunlara odaklanacaktır.

    PlayStation 5 ise PS4'ün ömrü 5 yıla dayandığı zaman, yani 2018 yılında bizlerle buluşacak. PS5 çıkış tarihi 2018 ikinci yarısı olacak. Aslında PS4 Pro sayesinde PlayStation 4'ün ömrünün 2020'ye dayanması bekleniyordu ama Xbox Scorpio ve Nintendo Switch şu an çok ciddi rakipler.

    Fakat bu sefer de ortaya şöyle bir sorun çıkıyor, The Last of Us Part II, God of War gibi birçok oyun, PlayStation 5 için geliştiriliyor olabilir ve bu durum da, PlayStation 4 cephesinin canını çok yakabilir. Sonuçta şu an şimdiki nesil konsollarda çok güncel özel oyunlar bulunmamakta.

    Sony ekibinin bu konuda neler yapacağını, sanıyoruz ki önümüzdeki senelerde hep beraber göreceğiz.

    Konsolun özellikleri arasında ise elbette en merak edilen kısım TFLOPS değeri. PS5 yine analistin çıkarımlarına göre 10 TFLOPS'tan daha yüksek bir değere sahip olacak. PS5 fiyatı ise bu bağlamda 500 dolar ve üzeri olabilir.

    Kaynak: ShiftDelete.Net
    Ve Leadergamer
    http://dhbr.co/bs0H

    Bu sitelerin kaynağı da Japon analist Damian Thong.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 11 Nisan 2019; 1:2:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Türkiye için oyunları 400-500 Tl olacaksa 5 çıkmış 6 çıkmış bir anlamı yok.
    Zaten yeni çıkacak cihaz en az 4000-5000tl belki da daha yüksek olacaktır ki ülke insanın yüzde 2si falan alabilir bu fiyatlara.
    bunun birde PS VR gözlüğü var o da nerden baksan 3000-4000tl olur.
    pleysteyşin hojdur ama BANANA!!!
  • Haydaa stok yok hiç bir yerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 yılında çıkıcak ise eğer neden ps4 proyu çıkardın ,insanları keriz yerine koymaktan başka bir şeye yaramaz bu hamle müşteriyi yolunacak kaz olarak görmek demektir.çünkü senin elinde canavar gibi pro var,exclusive oyunlar var .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viper_Sensation kullanıcısına yanıt
    Pro hamlesi saçmaydı ya hep dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberin ciddiyeti açısından; "Nintendo Switch şu an çok ciddi rakipler"

    switch donanımı ile rakip değil ki. oyunları ile rakip. ps5 için bir motivasyon oluşturamaz sony cephesine.

    bunu bile ayırt edemeyen çöp sitenin çöp haberi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberin kaynağı: ShiftDelete.Net
    Peki ShiftDelete.Net'in kaynağı?
    İşkembe?
  • Viper_Sensation kullanıcısına yanıt
    PS VR için zorunlu bir hamle idi.

    Bence iyi oldu. Yoksa HD 7850 benzeri bir GPU nasıl VR çalıştırsın ?

    Sony bunu zorunlu yapacaktı. Yaptı ve sevildi. Rakibi XBOX Scorpio ne zaman gelecek ? 2018'de. Sony neden pazar payını kaptırsın ? Elbette yapacak. Hepsi mantıklı.
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    Ben gördüğümü yazdım hocam bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS 5 'in 2019 yılından önce çıkacağını düşünmüyorum
    Adamlar daha PRO'yu yeni çıkardı sayılır onları satmaları gerekir
    Acele etmezler çünkü PS oyuncusunun gideceği başka bir yer yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Ben gördüğümü yazdım hocam bilemem

    Sana bir şey dediğim yok kardeşim zaten de adamlar haber yapmış neye göre yapmış belli değil. Varsayımsa varsayıma göre nası tarih verebiliyorlar anlamadım.

    http://shiftdelete.net/ps5-ozellikleri-ve-cikis-tarihi-ortaya-cikti-79973



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 7 Mart 2017; 12:8:32 >
  • bu haberin haber niteliği=ps4 kırıldı haberleri
  • "Cikis tarihi sizdi"

    He sizdi he,el altindan sizintiya dair bilgilere ulasildi..Hey Allah'im
  • Süper saçma bir haber. PS5, kasım 2019'dan önce çıkmaz. TR'ye gelmesi ve oyunlarının çoğalması ise 2020 tabi. Sony daha PS4 ailesinden çok ekmek yer. Microsoft ve Nintendo'nun hali ortada.
    Microsoft'un politikaları yüzünden Project Scorpio denen alet bir steam machine'den farksız. Nintendo'nun ise çıkış oyunları ortada Wii U'ya da çıkan Zelda'dan başka oyunu yok, üstelik PS4 ile
    aynı kulvarda yarışan bir cihazda değil. Rakipleri bu kafada devam ederse Sony yakında bu sektörde tekel olur...
  • Pronun çıkmasını çok istedim ve aldımda ama 2018 de ps5 istemiyorum. Cıhazı yeni aldık bi kullanalım yahu. Saçma bir haber. Yavaş yavaş ps4 uzaklaşıp proya özel oyunlar yapacaklar bence. 3 yılı daha var pronun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim düşüncem 2020 de oynuyor oluruz. Zaen Ps4 ün oyunlarını çalıştıracak şekilde gelirse kimse için sıkıntı olmayacaktır. Millet nasıl 4 ten Pro ya geçtiyse 5 e daha çabuk geçeceklerdir.

    Yeni konsolun tek sıkıntısı çıkışında pek oyun olmaması, ama geriye dönük oyunları oynatabilirse milleti bir süre bekletebilir. Zaten olup olacağıda grafik gelişmesi. Onuda varolan eski oyuna bile yama ile getirebiliyorlar.
  • Erken çıkarsa tek nedeni Scorpio olur

    Bu yıl tanıtılabilir: Playstation 5 Hakkında Tüm Bildiklerimiz [Güncellendi 2019]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 7 Mart 2017; 12:33:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Erken çıkarsa tek nedeni Scorpio olur

    Bu yıl tanıtılabilir: Playstation 5 Hakkında Tüm Bildiklerimiz [Güncellendi 2019]

    Flaması çok iğrençmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    Sdn nin telefonla ilgili sızıntı haberleri doğru çıkıyor genelde ama konsolu bilmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shiftdelete

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox hizmetleri falan daha güzel bence psn den ama oyun yok :|

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.