Merhaba geçenlerde PlayStation 5 çin bölge kilitli cihaz geldi tr psn hesabını ekleyemiyorum hesabınız konsolun fabrika çıkışına uygun değildir hatası alıyorum çözümü bilen var mı ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PlayStation 5 Bölge Kilidi
Giriş PlayStation 5 (PS5), oyunseverler arasında büyük bir ilgi gören yeni nesil bir oyun konsoludur. Ancak bazı oyuncular, konsollarının bölgesel kısıtlamalara tabi olup olmadığını merak etmektedir. Bu makale, PS5'in bölge kilidi durumu ve Çin'deki PS5 sürümleri hakkında bilgi sağlayacaktır.
PS5 Bölge Kodları Her PS5 konsoluna, hangi bölgede satıldığına bağlı olarak bir bölge kodu atanmıştır. Bu bölge kodları, aşağıdaki gibidir:
- R1: Amerika
- R2: Japonya, Asya ve Orta Doğu
- R3: Güneydoğu Asya, Tayvan ve Hong Kong
- R4: Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda
PS5 Region Lock Var Mı? Evet, PS5 bölge kilidine sahiptir. Bu, belirli bir bölge için üretilen oyunların, yalnızca o bölgede bulunan PS5 konsollarında oynanabileceği anlamına gelir.
Çin PlayStation 5 Çin, R3 bölgesine dahildir. Yani Çin'de satılan PS5 konsolları R3 bölge koduna sahiptir. Bu, Çin'de satılan PS5 oyunlarının yalnızca R3 bölgesindeki PS5 konsollarında oynanabileceği anlamına gelir.
PS5 Çin Versiyonu Çin'de satılan PS5 konsolları, diğer bölgelerde satılan konsollardan bazı farklılıklara sahiptir. Bu farklılıklar şunlardır:
- Önceden yüklenmiş farklı bir işletim sistemi
- Belirli Çinli yayın hizmetlerine erişim
- Çince karakter desteği
Ancak, Çin'de satılan PS5 konsollarının donanımı, diğer bölgelerde satılan konsollarla aynıdır.
PS5 Bölge Kilidi Kodu PS5'inin bölge kodu konsolunun arkasında veya alt tarafında bulunabilir. Bölge kodu, konsolun seri numarasının yanında yer alan "Rg" harfleriyle başlayan 2 haneli bir koddur.
Sonuç PlayStation 5 bölge kilidine sahiptir. Bu, belirli bir bölge için üretilen oyunların, yalnızca o bölgede bulunan PS5 konsollarında oynanabileceği anlamına gelir. Çin'de satılan PS5 konsolları R3 bölgesine aittir ve yalnızca R3 bölgesindeki oyunlarla uyumludur.