Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
180.823
Cevap
1.520
Favori
9.823.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
349 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim merak ettigim sey ise ps5 icin pro modeli gelecek mi. Yoksa 7. Jenarasyon gibi 6 sene bir konsolu kullanacak miyiz.

    Benim on gorum ne yazikki cok sinirli PC kullanicilarini benim gibi hic pc den donanimdan anlamayan kisilere biraz bilgilendirebilirse cok iyi olur. Konsol kullanicisi hep oldugum icin cok uzak kaldim. Sizce bu donanim 5-6 sene goturur mu?
    Ps4 ciktiginda mesut cevik " cok gucsuz " diyordu 3 sene sonra pro sunu cikardilar.

    Bu nesil gibi ps4 alip sonradan pisman olup pro almak istemem acikcasi. Tonla zarar edip durduk. Ki ps4 pro gercekten cok daha iyi. 1080p ekranda super sampling i cok iyi gosteriyor 1080p video kayit alabiliyor. Bence bu tur seyler ozellikle bazi oyunlarda cok faydali.

    Ben simdi ps5 alip 2 sene sonra da ps5 pro cikarsa yine ayni terhane olmasini istemem acikcasi.

    Ps4 ciktiginda konsolda youtube yoktu. Hdd baglama ozelligi yoktu. Analoglar yirtiliyordu. Cihaz cok ses yapiyordu(eh zaten ps4 promda 7216b de coil whine sorunum var yine ucusa geciyor ) oyunlarda cokme , disk atma sorunu , ana menu de yavaslama sorunu(suan pro kullanmama ragmen hala var ) konsol cikmis 3 tane oyun vardi fifa14 bf4 ve knack

    Iste bunlar hep deneyim ettiklerim, bunlarin aynisi ps5 te de olacak mi. Fat cihaza karsi biriyim ps5 pro cikmasa bile en kotu ps5 slim ini beklerim.




  • Aynı sorunlar ps5 te de olacak ama pro su ps5; çıktıktan 4 sene sonra çıkar. Hemen çıkarmazlar. PC tarafı 8k muhabbetine gider o zaman pro 8k için çıkacak derler
  • Hocam ps4 özellikle grafik olmak üzere gerçekten çok zayıf bir cihazdı. Ps4 Pro ise eh işte, one x bu jenerasyondaki teknik yönden en iyi konsoldu.

    Şu an ps5'in nasıl bir konsol olacağı yüzde 90 grafik gücüne bağlı bir durum. Siz şuna bakmalısınız. Xbox One X 6 tflop grafik gücüne sahip ve 4kyı ucu ucuna ancak yakalıyor. Ps5'in teknik yönden bir hayalkırıklığı olmaması için en az minimum 12 tflop grafik gücüne ihtiyacı var.

    Bana göre 12 ve üstü tflop grafik gücü ile gelirse gözünüz kapalı alabilirsiniz. Ps Pro'da dahi 4.2 tflop güç var 12 oluyrsa 3x yapar ki gerçekten çok güzel bir konsol olur.

    Ps4 1.8, Xbox One 1.6 ki bu çıktıkları dönemde dahi gerçekten güçsüz grafik birimleriydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 17 Nisan 2019; 18:39:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

    Hocam ps4 özellikle grafik olmak üzere gerçekten çok zayıf bir cihazdı. Ps4 Pro ise eh işte, one x bu jenerasyondaki teknik yönden en iyi konsoldu.

    Şu an ps5'in nasıl bir konsol olacağı yüzde 90 grafik gücüne bağlı bir durum. Siz şuna bakmalısınız. Xbox One X 6 tflop grafik gücüne sahip ve 4kyı ucu ucuna ancak yakalıyor. Ps5'in teknik yönden bir hayalkırıklığı olmaması için en az minimum 12 tflop grafik gücüne ihtiyacı var.

    Bana göre 12 ve üstü tflop grafik gücü ile gelirse gözünüz kapalı alabilirsiniz. Ps Pro'da dahi 4.2 tflop güç var 12 oluyrsa 3x yapar ki gerçekten çok güzel bir konsol olur.

    Ps4 1.8, Xbox One 1.6 ki bu çıktıkları dönemde dahi gerçekten güçsüz grafik birimleriydi.
    One X çıkalı daha 1.5 sene olmuş, bu neslin teknik yönden en iyisi demenin bir anlamı yok neredeyse neslin sonunda çıktı.




  • 3 ile 4 arasındaki fark olursa değerlendirilir
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Yalnız neslin en iyisi demedim, neslin teknik yönden en iyisi dedim. Hem Prodan ciddi oranda daha guclu , buna karşın daha küçük , Prodan çok daha sessiz ve isinmiyor. Tasarım olarakda daha iyi.

    Öte yandan bu nesli PlayStation kazandı o taraf tartışma götürmez . Ama PS4 Pro malesef bekleneni veremedi .
  • Yeni konsol neslinin hardware soylentilerinin konusuldugu gunleri ozlemisiz :)

    Zen 2 CPU ve Navi GPU guzel kombinasyon olmus. En azindan doneminin high-end donanimlari ile geliyor. Framerate/cozunurluk olayinda yine secenek sunarlar buyuk ihtimalle. Ray Tracing ve 4K ile 30 FPS, Ray Tracing kapali ve 4K ile 60 FPS vs gibi. Yeni nesil TV'lerin bir kismi 120 Hz ve FreeSync destekliyor. 2018 ve 2019 serisi Samsung TV'lerde Xbox One X ile FreeSync aktif oluyor mesela. Bu tarz seyler artik standart olmali.
  • 2070 den bır tık daha hızlı olabileceği söyleniyor grafik işlemcisi için . 4K 60 FPS bana hala hayal geliyor.
    https://www.techquila.co.in/sony-playstation-5-ray-tracing/
  • Fatz kullanıcısına yanıt
    Hocam bende Samsung 4K TV var yeni aldım çok olmadı ve oldukça memnunum iyi ki almışım diyorum. FreeSync özelliğinin Samsung modellerinde olduğunu bilmiyordum şuan sizden duyuyorum. PS4 PRO kullanıcısıyım bu özellik PRO'da var mı? sadece Xbox One X mi özel yoksa?

    PRO 4K cihaz olmadığı halde 4K upscale yapıyor ona rağmen çok güzel görüntü veriyor. Ben düşenemiyorum PS5 de nasıl görüntü olucak.
  • Hocam hayirli olsun hangi modeli aldiniz? 2018 serisi NU7000'ler haric tum modeller (NU8000, NU8500 ve tum QLED serisi) ve 2019 serisi RU8000 ve uzeri tum modeller 120 Hz ve FreeSync destekli olmasi lazim. Xbox One X ve PC ile aktif oluyor ancak PS4 Pro ile olmuyor sanirim, henuz denemedim. Ayrica input lag degerleri konusunda gaming icin en iyi TV'lerden.

    Native refresh rate: 120 Hz, Variable refresh rate: FreeSync, Motion rate: 240 Hz diye geciyor. PC ve ileriye donuk konsollar icin guzel bir ozellik.

    quote:

    FreeSync was supported from our Xbox One S and our Radeon RX 580 GPU, in 1080p, 1440p and 4k resolutions. FreeSync is activated by enabling the TV's Game mode and FreeSync settings; PC mode is not required. We tested in Ultimate mode because it has the widest range, and we only recommend Basic mode when you experience problems with Ultimate.


    TV'de Game Mode Settings ve Xbox uzerinden acilabiliyor:

    Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |

    Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 17 Nisan 2019; 22:1:43 >




  • Fatz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. O zaman benim aldığım modelde bu özellik yok. Bilseydim 8000 serisi alırdım bütçeyi arttırıp sağlık olsun.

    43NU7400 model benim ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 17 Nisan 2019; 22:5:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gkn89

    2070 den bır tık daha hızlı olabileceği söyleniyor grafik işlemcisi için . 4K 60 FPS bana hala hayal geliyor.
    https://www.techquila.co.in/sony-playstation-5-ray-tracing/
    pek doğru değil burda yazanlar , navi'nin vega gibi gpu mimarisi olduğundan haberi yok gibi geldi yazdıklarından.
  • Ciddi bi fark ümit ediyorum.
  • Güzel günler geldi çatti kapimiza, boyle soylentilerin cikmasi eski guzel gunleri hatirlatiyor cidden. Acaba ne olcak islemcisi, gpu su şöylemi olacak böylemi derken, birsürü denklem kurulcak :)


    Simdi 8k falan bunlari bi’ gecsinler once, çok gereksiz suan için. Adam akilli 4k sabit 60 fps oncelik olmali.

    Birde pc parcalari ile karşılaştırmayalim konsol parçalarini. Konsollarda sabit parça denklemi olacak, e buda oyun yapimcilarina buyuk bi’ avantaj sağlıyor. Ugrasmicaklar oyunu yaparken bir suru farkli farkli bileşen denklemiyle. Buda oyuju yaparken daha stabil bir oyun performansinin onunu acacak.

    Yeni nesil de yine o görsel şöleni, 1. Parti firmalarin da gorucez. Sony’nin kendi oyun firmalari, bunu gostericektir bize.

    Bakalim bekleyip görücez, yaklaşık 20 ay sonra çıkmış olur.
  • Fatz kullanıcısına yanıt
    4K'da 120HZ veriyor mu?
  • Sony, PlayStation 5 konsolu için "cazip" bir fiyat vaat ediyor

    Sony, PlayStation 5 konsolu için oldukça"cazip" bir fiyat vaat ediyor. Wired editörü Sony'nin PlayStation 5 planları ile ilgili yeni bilgileri paylaştı. Geçtiğimiz gün haftanın gündemini oluşturan bilgilere Wired'a konuşan Playstation 5'in teknik mimarı Mark Cerny'den gelmişti. Mark Cerny, PlayStation 5'in donanımı ile ilgili oyun dünyasına adeta bomba gibi düşen daha önce resmi ağızlardan paylaşılmayan bilgiler paylaşmıştı.



    Playstation 5'te kullanılacak donanımın performansı arttırmak adına biraz daha pahalıya mal olacağını belirten Cerny, ancak elde ettiğiniz şey buna değecek dedi. Konu ile ilgili daha fazla yorum yapmaktan kaçınan Cerny'nin açıklamaları kafalarda soru işaretleri bıraktı. Playstation 5'in fiyatı kullanıcılar için "cazip" olacaktır açıklaması yapıldı. Verilecek paranın karşılığının alınacağı ifade ediliyor. Sony'nin PlayStation 5'te 500 dolar fiyat bandını aşmaması bekleniyor. Playstation 3, 599 dolar fiyat etiketi ile çıkmış ve büyük tepki çekmişti. 2020 yılının sonlarında çıkması beklenen PlayStation 5'in çıkış tarihi ile birlikte fiyatı da en çok merak edilen konuların başında geliyor.

    MK.




  • Dolar olmuş 5.83 şaka gibi.
  • Şöyle GTA6 GT7 gibi oyunlarla çıkış yapsada bomba gibi düşse piyasaya :)

    Görüntü açısından yine çok bi fark olucağını sanmıyorum, herkes grafik motorundan işlemcisinden vs. bahsediyor ama iş grafiğe gelince oynanış önemli grafik değile geliyor muhabbet Led tv'den olede geçiş yapınca verilen his kadar olsa yeterli benim için :)
  • DriveMaN kullanıcısına yanıt
    Ps5 çıktığında PC tarafında yine daha güçlü işlemci ve ekran kartları çıkacak yine çıktığında PC ile kıyas yapılacak rtx 3080ti vs ps5 videoları ile kıyas yapılacak ps5 PC ye göre daha güçsüz denilecek yine aynı muhabbetler dönecek. Şimdi söylenen konfigürasyonlar iyi olsa da 2021 için normal güçte olacaktır. Bu grafik olayı hiç bitmez.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    2020 Mart ayı gibi tahmin ediyorum çıkışını.

    O zamana değin dolar 5 liraya gerilerse 3000 lira gibi bir fiyattan alınabilir diye umuyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 18 Nisan 2019; 15:46:20 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.