Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (4990. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ike , Ike , alpererez Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
180.820
Cevap
1.520
Favori
9.823.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
349 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 49884989499049914992
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Press a Key

    Sinan Akkol yine yapmış yapacağını.

    https://www.youtube.com/watch?v=mn8oa600DrQ&feature=youtu.be

    Ama millet Sinan Abi'yi değil, özürlü jahrein'i, mete'yi takip eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah ah bu yollardan biz de geçtik. Her gün stok sorardık. 4-5 ay stres yaşadık alana kadar. Çok şükür ki alabilmişiz. Hala arıyor olsam şuan yüzümden düşen bin parça olurdu. Eski nesilden oynamadığım için içimde kalan exc.'lerin tamamını oynadım yanlış değilsem. Şimdi de o oadar da umrumda olmayan exc.'ler kaldığı için son 10 gündür toplam 1 saat oyun oynamadım sanırım.


    Biraz mecburen biraz istediğimden dolayı biraz da ltou2'yi hemen tekrar etmekten daha mantıklı olacağı için tlou 1'e başladım. İlk girişini geçip bıraktım. Kısmet olursa dlc'sini de oynayacağım bu kez. Yalnız şunu söylemek isterim ki her ne kadar çağımıza göre eski kalsa da tlou 1 muazzam görünüyor. Yıllanmış şarap gibi. Eski olsa da oynayınca "bu zamanının ötesinde bir kaliteymiş" dedirtti bana.


    PS3'te oynamıştım. Pek zevk alamamış o zaman. Dlc'yi de o yüzden oynamamıştım zaten. İngilizceyle alakalı olabilir. Tlou 2'ye tüm önyargılarıma rağmen hayran oğlu hayran kaldığım için tlou 1'den beklentim az değil şuanda.


    Tabi ben daha ilk günden itibaren kabul etmiştim Tlou 1'in çok güzel bir oyun olduğunu. Sadece beni sıkmıştı. Dediğim gibi muhtemelen İngilizce bilmediğim içindi. Oyunu bi açtım ki Türkçe Altyazı görünce yüzümde güller açtı bu kez. 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Şuna tamam ; "Bu remake için harcanan kaynak başka bir IP için kullanılsın."

    Ama buna yokum ; "Yapılmasın ruhunu bozar."


    LOUII yapılırken benzer eleştiriler vardı; ortada şahane bir eser var, böyle çok iyi, kurcalama, ben böyle seviyorum dedi bazı arkadaşlar. Katılmasam da yadırgamam bu eleştiriyi.

    Ama "ruhu bozulur" nedir? Ne demektir? Neyin ruhu bozulur, neden bozulur, kim bozar? Aynı b*kun laciverdini yapacaklar da, niye bozulsun?

  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Zaman ve yatırım başka oyunlar için ayrılsın diyorum zaten.

    İnsanlar Last of Us deyince ilk oyunu akla getiriyor, geçtiğimiz yollar, etkileyici sahneler, bunlarda hep değişiklik olacak ve Remastered edilmiş 2013 çıkışlı bir oyun için bunlar olacak.

    Yani mevzu, "Yav oyun aşırı kötü, 2000'lerden kalma, tekrardan yapsalarda güzelce oynasak" değil.

    Karakterlerde yapılan en ufak değişiklik ve farklı tercih seçimi, ilk oyundaki tüm anıların ağzına eder.

    Buna katılıp katılmaman bir şeyi eksiltmiyor, böyle bir şey kabul edilemez ve yanlıştır. Para içindir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 10 Nisan 2021; 14:0:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    "Buna katılıp katılmaman bir şeyi eksiltmiyor, böyle bir şey kabul edilemez ve yanlıştır. Para içindir."


    Para içindir dışında gerisi safsata. Evet, para içindir ama ilk LOU da para için yapıldı. ND indie bir stüdyo değilki, Sony eşşek gibi para verdi ve bir blockbuster yaptırdı adamlara, ilk LOU oyununu hayrına veyahut bir kaç tutkulu gencin çabaları ile yapılmadı yani. Mevzu benim katılıp katılmamam değil de kabul edilemez ne demektir, onu anlamadım ben. Kimin için kabul edilemez? Bir LOU vakfı var da onlar mı veriyor bu tür kararları? Bu bir mit, kamusal bir öykü de bizim mi haberimiz yok. Bu fikri mülk sapına kadar Sony'nin, hem oyunun hakları onun hem de yapan stüdyo, isterse mobil oyun çıkartır. Ne sen ne ben buna karşımayız. Senin benim yapabileceğim tek şey satın almamak olur o kadar. Ayrıca çok merak ediyorum, şu HBO'da yayınlanacak dizi bozmaz mı hassas "ruhu"? Onu kabul edebiliyor musunuz?

    Çünkü o dizi hemen hemen her şeyi değiştirecek.


    Anlıyorum, bizde zamanında kendimizi kraliçemiz Arwen ile tahtımızdan OrtaDünya krallığımızı yönetirken hayal ettik, gidip başımız sıkıştığında Gandalf'a danıştık, LoR evrenine laf söyleyince sopa ile daldık eyvallah ama çok sürmedi Allah'tan, biraz yaşımız geçince vazgeçtik. O yüzden bu türden bağlılığa ve aşırı romantizme anlam veremiyorum kusura bakmayın ama şunu diyebilirim; boş verin.. Boş verin arkadaşım, takmayın bu kadar.. Ruhu bozulursa oynamazsın olur biter, ayrıca üzülmeyin remake çıkınca siz isterseniz yine eski oyunu oynayabileceksiniz, yasaklamayacaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 10 Nisan 2021; 14:19:41 >




  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Anlıyorsun ama anlamamaktan geliyorsun herhalde.

    Sony veya bir başkası hayır kurumu değil, tabi ki amaçları para.

    Fakat Sony bundan önce sanata önem veriyordu, sanata önem verirse zaten paranında arkasından geleceğini biliyorlardı.

    Hermen Hulst ile Jim Ryan geldiğinden beri kendi oluşturdukları markaları b*k etme yolunda emin adımlarla gidiyorlar.

    Bunun eleştirisini yapmak, sevdiği oyun için, "Ruhu bozulmasın" demek senin eskiden kurduğun hayallere benzemiyor.

    Sen veya ben buna mani olacak, karışacak değiliz zaten, fakat günün sonunda bu oyunlarla duygusal bir bağ kurmuş insanlara da saygı gösterilmeli.

    İlk baştan beri amaçları bu değil mi? Kendi hikayelerini anlatmak.

    Bu hikayeye saygı gösterilmiyorsa artık, sıkıntı var demektir.

    İnsanlar ister istemez Remake çıktığında sürekli orjinal oyunla kıyaslama yapıp duracaklar, ve bu kıyaslama 1997'de çıkmış Final Fantasy 7 ile 2020'de çıkmış Final Fantasy 7 Remake karşılaştırması gibi olmayacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bence Remake çıkmasında sakıncası yok. Bence TLOU2 de ki oynanışı TLOU1 e getirecekler. Onun dışında ufak tefek eklemeler ve grafik tabiki. Eğer ki çok büyük değişiklikler yapacaklarsa bence de yapmasınlar bi zahmet.Özüne ellemesinler oyunun.

  • Arthur7 kullanıcısına yanıt
    Ellemeyi bırak içinden geçecekler, Remake projesi de bu yüzden zaten :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TLOU 1'in bence Remake yapılmasını biraz düşünüyorum. Bu TLOU 2'de Ellie ile Dina kendi aralarında konuşurlarken, Joel ve Tomy'nin eskiden çok tehlikeli ve karanlık işler bile çevirdiklerinden bahsetmişti. Bu kısımları geçmişe yönelik bir şekilde dönüştürülmüş bir şekilde oyuna eklerler ve Joel ile Tomy'i daha fazla oynatırlarsa aslında daha geniş ve kapsamlı bir Remake oluşturabilirler. Tabiki bunu yaparken de 1. oyundan hikayesel anlamda çok çok kopuk ve alakasız bir oyun olmaması da lazım. Hikaye yine aynı doğrultuda giderken, böyle geçmişe yönelik arada bazı farklı farklı kişilerle oynatabilir oyun mesela Tomy olabilir bu, başka yan karakterlerin bakış açısından oyuna çeşitlilik kazandırabilirler bilemiyorum ama dediğim gibi çokta kötü bir şey demeden önce ortaya çıkacak olan ürünü bir görmek lazım. Belki gerçekten de 1. oyundan kat be kat iyi bir oyun da ortaya çıkabilir. Dediğim gibi ürünü bekleyip görmek lazım öncelikle, her şeye rağmen.


    Ekleme: Mesela Tess ile başlıyor Joel 1. oyunda. Onunla nasıl karşılaştıkları ve nasıl arkadaş olduklarını anlatan bir kısmı da oynayabiliriz. Ellie bu Ateşböceklerinin eline düşmeden, nerelerden geldi de yolları bir şekilde Ellie ve Joel ile kesişti? Oraya gelene kadarki kısmı da Ellie ile oynayabiliriz belki. Gibi gibi. Yani dediğim gibi ürünü bekleyip görmek lazım. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty Dog -- 10 Nisan 2021; 14:56:13 >




  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Valla hocam gidipte Joel'i çok kötü bir karakter göstermek için yapıyorlarsa oyunu hiç uğraşmasınlar

  • Kusura bakmayın ama gerek yerli gerek yabancı ortamlarda dünden beri saçma sapan muhabbet dönüyor. Days Gone’ı zaten çoğunuz bedavaya verilene kadar oynamamıştınız, oyunu gidip satın almadınız çoğunuz.


    Last Of Us Remake çıkıyor diye ortalığı yangın yerine çevirenler bir garip. Sanki sizin kafanıza silah dayıyorlar remake’i satın alın diye. Sırf konuşmak, eleştirmek için eleştiri yapınca böyle oluyor. Sony Last Of Us’a remake yapıyor diye bu nesilde kötü bir yere gideceğine inananlar satsınlar şimdi cihazlarını siz olayları bugüne kadar çok yanlış anlamışsınız demek ki.


    Days Gone çöpünden ziyade Last Of Us Remake’i oynamayı tercih ederim. Sony’nin Days Gone gibi klişe bir oyuna ve zayıf oynayışa sahip bir oyunun devamına ihtiyacı yok.Zaten Playstation markasının oyunlarıyla yanyana geldiğinde de yakışmıyor Sony’e.Her oyunun satış rakamlarını açıklayan Sony Days Gone hakkında bir şey söylemiyor.Days Gone başarısız bir projedir. Sony böyle klişe bir zombi oyununu bir defa daha çıkarsaydı zaten bir tarafımla gülerdim. Yahu Days Gone nedir ? Sony başka bir seriye yönlendirmiş Bend Stüdyoyu. Bir tarafı çürük Bend Studio daha iyi mi biliyor Sony’den ? Neyi başarmış ? Güldürmeyin insanı.


    Sony’nin çeşitliliği yok edeceğini söylüyor millet en çok buna bitiyorum.Çeşitlilik derken bir de üstüne çok zayıf bir IP olan Days Gone'dan Last Of Us gibi bir post apokaliptik bir evren daha istemiyor musunuz gerçekten komik. Bir de internetteki insanlar gerçekten balık hafızalı. Sony’nin hiç kimsenin bir taraflarının yemeyeceği desteği Kojimaya verdiğini, geçen nesil Sucker Punch’ı başka bir projeden çekip Ghost Of Tsushima’ya yöneltmesini, Horizon gibi yeni bir IP çıkardığını, God Of War’u tekrardan doğurup hikayesine çok güzel ve enteresan bir şekilde yön vermesini, herkesin sevdiği Spiderman serisine yeni bir soluk getirmesini, yeni nesilde 2021’de Returnal, Ghostwire Tokyo, Deathloop, tamamen çok farklı bir game design ile Ratchet and Clank çıkartmasını, Jade Raymond’a PS5 için yapılacak bir oyuna verdiği desteği, Horizon’ın devam oyunu, daha iki gün önce indie bir stüdyonun yapacağı hayatta kalma oyunu Abandoned’a destek vermesini hemen bir remake ile silmişsiniz.


    Hayır Sony size gelip biz remake çıkartacağız sadece dese, bu sene tek alacağınız oyun bu dese size hak vereceğim ama tonla oyun arasından 2 tane remake’i cımbızla çekip alıyorsunuz. Hoşuna gitmiyor mu ? Alma dostum o zaman. Çıkan yeni oyunları alırsın o zaman kimse seni Last Of Us Remake almaya mecbur bırakmıyor.


    Çeşitlilik çeşitlilik deyip duruyorsunuz ama Sony size State of Play’de indie desteğini gösterdiğinde ve farklı oyunlar tanıttığında hepiniz surat ekşitiyorsunuz. Farklılık deyip Gravity Rush, Last Guardian, Concrete Genie, Dreams, Bloodborne, bile ( plus ile verildikten sonra oyuncu sayısı çoğaldı) vb almıyorsunuz ondan sonra bu destek neden kesildi diye şikayet ediyorsunuz. E satmıyor ki bu oyunlar ? Almadığınız oyunların devamı gelmiyor diye mi şikayet ediyorsunuz ? Komedi.





  • Arthur7 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum ama hikayeye yön verecek radikal değişiklikler muhakkak olacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım hocam teşekkür ederim. Zaten Valhalla’yı aşırı sevdiğim için hiç üzülmedim, aksine 60 fps de tekrardan oynayacağım için sevindim bile desem yeridir. Oyun yağ gibi akıyor ve yeni nesil kol ile oynamak çok zevkli. Muhtemelen ilk platin yapacağım oyun bile olabilir kendisi. Oyun müzikleri ve görsellikleri beni çok bağladı kendisine.
  • Oyuna sadece lou 2 animasyonlarını ekleyip birde ps5 grafiğinde 70$/80€ istemeyi para kazanmak olarak görmüyorum bu oyuncuları markayı seven kitleyi enayi yerine koymak bu oyunun bu fiyatları hak etmesi için oyunun hikayesine eklemeler veya çıkarmalar olması gerek aradaki 20 senelik zaman dilimini de yeni bir biçimde koyarlar ise grafik ve animasyonun yanına o zaman bu mantıklı bir olaya dönüşür bunun adı remake olmaz ama remake edilecek kadar eskide değil zaten bu başka bir tartışma konusu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKA_33

    Sony bu nesil agresif bir şekilde ilerleyen ve geçmiş nesilde hatalarından ders çıkaran rakibi Microsoft karşısında bana göre yanlış bir strateji izliyor. Days Gone 2 yi benim gibi bekleyen bir çok oyuncu varken hali hazırda remake i yapılan bir oyunun tekrardan yeni nesil için remake i yapılması ve Bend stüyosundaki çalışanların bir bölümünü Last of Us a 'destek personel' olarak görevlendirmeleri çok saçma. Rakibi stüdyo sayısını arttıırken Japan stüdyosunu kapatmaları da ayrı bir saçmalık. Drive Club gibi bana göre efsane bir oyun yapan Evolution stüdyosunu da saçma bir şekilde kapatmışlardı. Sadece 3-5 tane büyük yapıma odaklanmak bu nesilde Sony nin yapacağı en büyük yanlış olacaktır.

    Japan Studio kapanmadı. Çalışanların bir kısmıyla kontrat yenilemedi Sony. Demek ki başka bir plan var orası için. Sony satmayan serilere destek vermiyor artık. Driveclub da onlardan biriydi. Üzgünüm dostum ama kimse de çıkıp almıyor bu oyunları. Playstation exclerini koyduğun zaman şöyle insanların odak noktası daha başka. Mesela insanlar GT Sport'u bir simülasyon oyunu olarak daha çok sevdi ve 10 milyon küsür sattı. Ben de aldım daha çok severim simülasyonu arcade oyunlarına nazaran. Demek ki insanlar bunu daha çok istiyor ve Sony PS5'e Gran Turismo 7 çıkartıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDF6E77A0 -- 10 Nisan 2021; 14:21:11 >




  • Remake yerine şu online gelsin artık konsol aldık oynayacak yeni nesil multiplayer oyun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    "Buna katılıp katılmaman bir şeyi eksiltmiyor, böyle bir şey kabul edilemez ve yanlıştır. Para içindir."


    Para içindir dışında gerisi safsata. Evet, para içindir ama ilk LOU da para için yapıldı. ND indie bir stüdyo değilki, Sony eşşek gibi para verdi ve bir blockbuster yaptırdı adamlara, ilk LOU oyununu hayrına veyahut bir kaç tutkulu gencin çabaları ile yapılmadı yani. Mevzu benim katılıp katılmamam değil de kabul edilemez ne demektir, onu anlamadım ben. Kimin için kabul edilemez? Bir LOU vakfı var da onlar mı veriyor bu tür kararları? Bu bir mit, kamusal bir öykü de bizim mi haberimiz yok. Bu fikri mülk sapına kadar Sony'nin, hem oyunun hakları onun hem de yapan stüdyo, isterse mobil oyun çıkartır. Ne sen ne ben buna karşımayız. Senin benim yapabileceğim tek şey satın almamak olur o kadar. Ayrıca çok merak ediyorum, şu HBO'da yayınlanacak dizi bozmaz mı hassas "ruhu"? Onu kabul edebiliyor musunuz?

    Çünkü o dizi hemen hemen her şeyi değiştirecek.


    Anlıyorum, bizde zamanında kendimizi kraliçemiz Arwen ile tahtımızdan OrtaDünya krallığımızı yönetirken hayal ettik, gidip başımız sıkıştığında Gandalf'a danıştık, LoR evrenine laf söyleyince sopa ile daldık eyvallah ama çok sürmedi Allah'tan, biraz yaşımız geçince vazgeçtik. O yüzden bu türden bağlılığa ve aşırı romantizme anlam veremiyorum kusura bakmayın ama şunu diyebilirim; boş verin.. Boş verin arkadaşım, takmayın bu kadar.. Ruhu bozulursa oynamazsın olur biter, ayrıca üzülmeyin remake çıkınca siz isterseniz yine eski oyunu oynayabileceksiniz, yasaklamayacaklar.

    Oyun her zaman ticari kaygılarla çıkartılır. Indie stüdyo da ticari kaygılarla oyun çıkartır. Yıllar süren ve ciddi bir emek isteyen bir iş hayrına yapılmaz ki ? Elbette kar odaklı olunacak. Oyun geliştiriciliği bir iştir. Sen bir mal satıyorsun.


    Bu arada HBO konusundan bahsetmişsiniz ben remake oyunun HBO'da senaryosuyla paralel gideceğini düşünüyorum. İnsanların yeniden bağ kurması için yapılıyor olabilir ilk remake oyunu.





  • Hocam iyi diyorsun hoş diyorsun da bu dediklerin geçen nesil eski yönetim varken yapılan adımlar. Şu an ki yönetim farklı, abuk subuk açıklamalar yapıp, oyuncuları gerecek uygulamalara girişiyorlar.


    Örneğin yeni IP'ler riskli diyip eski seriler üzerinden yürüyeceklerinin sinyalini veren bir Jim Ryan var ancak baktığımızda bu nesilde çıkan Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn, Insomniac'ın Spiderman'i gibi çok başarılı (hem ticari hem eleştirel yönden) üç yeni IP, Days Gone gibi giriş oyunu seviyesinde hiç de fena olmayan bir yeni IP mevcut. Zamanındaki Sony yöneticileri de bu Jim abimizin zihniyeti ile hareket etseydi biz bu serileri hiç oynayamazdık.


    Bu yeni yönetimim oyun fiyatları ile ilgili saçma açıklamaları olsun, stüdyoları çok baskılayıp yaratıcılığa engel olduğu söylentileri olsun bunlar hoş şeyler değil. Daha sayılabilecek onlarca şeyler var. Ortada yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu görünüyor ve bu da kullanıcıları rahatsız ediyor. Buradaki insanların kullanıcı olarak eleştiri yapmak en doğal hakları, kimse babamızın oğlu değil sonuçta yolunda gitmediğine inandığımız olaylar varsa bunları belirtmemek saflık olur. Bu eleştiri dalgası buraya mahsus değil, Reddit gibi sitelerde de olaydan rahatsız çok kişi var.


    @Ocelot-





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kataaay

    Hocam iyi diyorsun hoş diyorsun da bu dediklerin geçen nesil eski yönetim varken yapılan adımlar. Şu an ki yönetim farklı, abuk subuk açıklamalar yapıp, oyuncuları gerecek uygulamalara girişiyorlar.


    Örneğin yeni IP'ler riskli diyip eski seriler üzerinden yürüyeceklerinin sinyalini veren bir Jim Ryan var ancak baktığımızda bu nesilde çıkan Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn, Insomniac'ın Spiderman'i gibi çok başarılı (hem ticari hem eleştirel yönden) üç yeni IP, Days Gone gibi giriş oyunu seviyesinde hiç de fena olmayan bir yeni IP mevcut. Zamanındaki Sony yöneticileri de bu Jim abimizin zihniyeti ile hareket etseydi biz bu serileri hiç oynayamazdık.


    Bu yeni yönetimim oyun fiyatları ile ilgili saçma açıklamaları olsun, stüdyoları çok baskılayıp yaratıcılığa engel olduğu söylentileri olsun bunlar hoş şeyler değil. Daha sayılabilecek onlarca şeyler var. Ortada yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu görünüyor ve bu da kullanıcıları rahatsız ediyor. Buradaki insanların kullanıcı olarak eleştiri yapmak en doğal hakları, kimse babamızın oğlu değil sonuçta yolunda gitmediğine inandığımız olaylar varsa bunları belirtmemek saflık olur. Bu eleştiri dalgası buraya mahsus değil, Reddit gibi sitelerde de olaydan rahatsız çok kişi var.


    @Ocelot-

    Eski başarılı serilerin üzerinden elbette yürüyecekler hocam. PS4 neslinde yürümediler mi ? Şimdi de yürüyecekler.


    Ayrıca yeni IP'ler de geliyor. Returnal bunun örneği. İnsanlar pek bilmiyor ama Housemarque hep Playstation'a özel oyun çıkartıyordu zaten sadece Sony satın almadı. Jade Raymond ayrılıp Haven Studio'yu kurdu yeni IP üzerinde çalışıyor. Naughty Dog yine yeni bir IP üzerinde çalışıyor ve farkl bir multiplayer oyunu geliştiriyor. Bunların hepsi de yeni yönetim varken oldu ve bunlar sadece şuanlık bildiklerimiz. Daha neslin başındayız.


    Sony'nin stüdyolara özgür alan vermesi Bend Studio'nun bütçeyi alıp istediği gibi boruyu öttüreceği anlamına gelmiyor.İlk oyun Sony'yi tatmin etmedi bu açık ve net. Sony pazarlama ve oyun geliştirme konusunda Bend Studio'dan ve bünyesinde barındırdığı başarılı stüdyolarla çok daha yetenekli ve tecrübeli.O yüzden bir gelecek görmeyip iptal etmişler ve başka projeye yönlendirilmişler.


    Ben endişelenecek bir şey görmüyorum. Sony her zaman olduğu gibi yeni IP çıkartır, başarıları serilerin devam oyununu da yapar.



    Edit: Yerli ve yabancı yazmışım zaten. Yabancı platformlarda ben de tartışıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDF6E77A0 -- 10 Nisan 2021; 15:5:18 >




  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Konuyu başka noktaya çekmişsin ama rahatsız değilim, çünkü mevcut aşırı romantik durum çok sıkıcı. Senin özelinde söylemiyorum, bu ruh hali LOUII için yapılan eleştirilerde de çokça ortaya çıkan ve gerçekten garip bir bağlılık, benimseme durumu. Hadi çok bağlandın, Joel ve Elliesenin dokunulmazların diyelim, "remake" bir oyunun "ruhu" bozması mümkün değil hocam. Sen oyunda hikaye, akış, oynanış ve modelleme gibi atmosfere etkisi olan değişiklikler yapıyorsan o remake olmaz "soft reboot" olur. Kimse LOU gibi bir efsanenin dokusunu bozacak kadar salak değil, Sony bile. Bu mantıklı da değil zaten. O yüzden müsterih olmak da fayda var. Sony halen sanata önem veriyor, bakınız Ghost of Tshushima ve tabii ki Horizon. Guerilla bize Horizon'da eminim ki muhteşem görsel şölenler hazırlamıştır. Sony'nin sanattan vazgeçtiğine dair sizi endişeye sevk eden durum tam olarak nedir? Paylaşırsanız sevinirim.


    Gelelim şu Hulst meselesine. Göreve geleli henüz 6 ay olmamış bir insanı hiç görmediğimiz bir oyundan yola çıkarak eleştirmek haksızlık olmuyor mu? Genel strateji için konuşalım derseniz, neyi konuşalım derim. Geçmiş nesilde tutan bir strateji var ve yeni neslin başında da alınmış çok farklı bir karar yok. Olsa bile bu adamın dahli olamaz çünkü bugün uygulanan kararlar emin olun minimum iki yıl önce alınmıştır. Evet çıkacak oyunlar nicelik ve nitelik bakımından zayıflar belki ama bu an itibarı ile Hulst'ın suçu değil, ayrıca durum da ortada.. Mevcut şartlarda Sony PS5'e özel oyunu saçsa ne olur? Saçmalık olur! Neden? Öncelikle satacağın sayı seni kurtarmaz çünkü satılan konsol sayısı çok az. Üretim de sınırlı malum, Sony piyasayı bile doyuramıyor ki daha fazla konsol satmak için hamle yapması boşa sıkılan kurşundan başka bir şey olmaz. Bu durumları bilsen ve yönetici sen olsan ne yapardın?


    Hadi hepsini geçtim, bu adam büyücü mü yahu? 6 ayda ne yapmış da Sony stüdyolarının anlayış bir anda tam tersine dönmüş? Gerçekten mantıklı gelir mu size? Misal Hulst gidip Cory Barlog ve/veya Druckmann'a; "yahu olmaz karşim, sizin yaptığınız kökten yanlış, değiştirin hemen!" dese ne olur? Ne der bu iki uygulayıcı yönetmen? "Tabii efenim" demezler herhalde.. Uzatmayayım, Sony stüdyoları koskocaman bir yük gemisidir, öyle dümene geçip hadi geri dönüyoruz diyemezsin, dersen de karaya oturursun. Bakınız Ever Given. Bu düpedüz intihardır, bunu kimse yapmaz, Sony bile. Çok erken, dayanaksız ve acımasız bir eleştiri Hulst'a yapılan. Bekleyip görelim, daha pandemi denen illetten kurtulamadık. Her şey normale dönünce ak koyun kara koyu çıkar ortaya.


    Son olarak, okuduğu/izlediği bir karaktere annesi/babası veya oğlu/kızı gibi bağlanan, ölümüne sahip çıkıp saçma sapan savunan kişilere ve onların duygularına saygı duymuyorum. Kusura bakmayın.





  • 
Sayfa: önceki 49884989499049914992
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.