Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (2153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
180.834
Cevap
1.521
Favori
9.824.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
349 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
76. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 21512152215321542155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aftermath666 kullanıcısına yanıt
    Alır veya almaz siz neden gerildiniz ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni ne ilgilendirir yahu ne yaparsa yapsın arkadaşımız. Ben eğleniyorum yorumları okuyunca 😂 herkesin kendi parası kendi kararı🤷🏻‍♂️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aftermath666 kullanıcısına yanıt
    Hocam boş verin avrupalı bile bu fiyatlara isyan ederken bizdekiler alkış tutuyor.

    Neyse bir oyuna 80 euro verme devri bitiyor yakında.Stream servisler geliyor ve google amazon da bu işe ortak olacak.İşte o zaman çağı yakalayamayan nintendo sony veya microsoft hangisi olursa olsun batıp gider.

    Her oyuna 80 euro ver sürdürülebilir bir şey değil.

    Bir de aynı arkadaşlara milyon dolarlar harcanan filmler nasıl 20 liraya bilet olarak satılıyormuş onu da sormak lazım.Kafalarında nasıl açıklıyorlar acaba bunu.

    Avengers Endgame toplam hasılat $2,797,800,564
    Gta 5 ise 6 milyar dolar hasılat yaptı


    Zaten film çekeminde kimse çalışmıyor.Efekt kullanılmıyor o kadar ünlü oyunculara para ödenmiyor.Sinema salonu karı dağıtımcı karı da olmasına rağmen mesela Türkiyede bir bilet 20-30 lira.Oyunlar 20 30 lira olsun demiyoruz da 80 euro olacak hak ettiği bu demek de el insaf be kardeşim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 1 Ekim 2020; 22:52:9 >
  • aftermath666 kullanıcısına yanıt
    Doğruya doğru demek avukatlık olmuş :)

    Günümüzde büyük çaplı oyunlarda 100'lerce kişi yıllarca çalışıyor, kimi fazla mesailere kalıyor, 7 - 8 saat çalışacağına 12 saat çalışıyor, bu insanların kimi çocuklarıyla, eşleriyle, arkadaşlarıyla, anne-babaları ve kardeşleriyle vakit bile geçiremiyor, yetmiyor hafta sonları dahi çalışabiliyorlar.

    Sen de tüm emekleri zayi edip "Eğlence sektörü" dersin.

    Sürümden ne kadar kazandıklarına değil, bu emeğe ne kadar ödediğine bak. Kaliteli yapılan iş her zaman kazandırır zaten, ama bu demek değil ki oyunlar pahalı.

    Kim keriz ayıklıyor onu karşı tarafa geçince öğrenirsin.

    Laf sokma derdine girme bir de, benimle tartışmak istiyorsan adam gibi yaz çiz, küçümser bir ifadeyle polemiğe gireceksen hiç konuşmayalım, işin rengi değişmesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x_abner X kullanıcısına yanıt
    Şuanki nesillerin büyümesiyle bu algı yavaş yavaş kırılır umarım. Bu konuyu yakın çevremle arada sırada tartışırım, tam anlatmak istediğimi özetlemişsiniz.

    Eski kuşağı da anlamıyorum, oyunlara hastalık derler ama kendileri her gün en az 3-4 saat dizi-program falan izlerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 1 Ekim 2020; 23:5:46 >
  • Yahu değişse ne olur değişmese ne olur :) Sektörle uzaktan yakından alakanız yoktur burada biliyor gibi konuşuyorsunuz. O emek harcayan insanlara verilen ücret mi sizce bu fiyatların yükselmesine sebep :) O emekçilere gitse paramız verilsin gitsin. Neyse kolay gelsin gerek yok bu kadar konuşmaya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 saatlik eğlence aracından en fazla ne kadar ücret isteyebilirsin ki? Günümüzde bir oyun 10 saat sürünce kısa diyoruz artık. multiplayerlar yüzlerce-binlerce saat sürebiliyor. 2 saatlik bir oyunun 60 dolar istediği kaç kere görüldü? Belki hiç görülmemiştir. Yine de oyun fiyatları daha ucuz olabilir, dediğin gibi 80 euro biraz fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 2 Ekim 2020; 0:53:50 >
  • aftermath666 kullanıcısına yanıt
    Seninle tartışmak istemiyorum, hâla zorluyorsun, işine bak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Targaryen96

    Bence yanlış düşünüyorsunuz hocam. Mesela film-dizi izlemek, kitap-çizgi roman okumak, spor maçlarını izlemek vs bunlar oyunlardan daha basit hobiler. Düşününce daha çok bulacağıma eminim.

    Hobi ise kendini geliştirmek değil diye biliyorum. Sözlükte 'kişinin işi, meslek çalışması, asıl uğraşı dışında, dinlendirici bir iş olarak yaptığı, oyalayıcı şey.' olarak geçiyor.

    Oyunlar fiyat olarak gereğinden pahalı satılıyor olabilir ama benim asıl demek istediğim en ucuz olması gerektiği düşüncesinin yanlış olması. Mesela bahsettiğin kitap yazmaktan çok daha fazla emek veriliyor, bir zahmet ucuz olmasın. Yoksa firmaların yaptığı zamı savunmuyorum ben de.

    Ve kendi açımdan oyunlara boş vakit öldürmek olarak bakmıyorum. Benim için faydalı olduğunu düşünüyorum. Tabi bu oldukça farklı bir bakış açısı.
    Hocam film izlmeke maç izlemek bunlar hobi değil ki? Bunlar bizim gibi 3. Sınıf, her şeyin pahalı olduğu yerlerde insanların hobi sandığı aktiviteler. avrupalı insanların hobilerine bir bakın derim. Çoğu bir yetenek isteyen ya da zamanla kendini geliştiren hobiler buluyor. Film izlemenin nesi hobi olabilir o zaman bizim insanımızın hepsi bi hobi sahibi. Hobi bile desek oldukça kalitesiz bir hobi.
    Bu arada kitap yazmak öyle kolay bir şey değil hocam. Bir olayı dallandırıp budaklandıeıp 500-600 sayfa yazı yazmak hiç kolay değil. 10 kişiyi çevirip 1 sayfa bir konuda yazı yazın deseniz 2 cümle kuramaz 9 u.

    Keza film sektörü de öyle. Büyük filmlerin çekimleri 1.5-2 yıl sürüyor. Adamlar günde saatlerce farklı ülkelere gidip çekip yapıyor, eğitimler alıyor örneğin dövüş filmi ise aktör-aktrist belki 1 yıla yakın eğitim alıyor, daha sonra film için beslenmesini ve hayatını düzene sokup film için 20-30 kg alıyor veriyor. Öte yandan oyun geliştiren adam pc başında kod yazıyor. Ancak bilet başına adamlar 1 dolar bile kazanmıyor ülkemizde.

    Bakın e spor sektörü böyle gelişmiş olmasaydı oyunlara bakış açısı değişmeyecekti.2010 yılından öncesine bakarsanız oyun oynamak = asosyal insanlar tarafından saatlerce pc başında vakit geçirmekten başka bir şey değildi.
    Bakın bunları 500den fazla oyuna sahip birisi olarak söylüyorum. Oyun oynamak benim için bir yaşam standartı, kafamı boşaltmak istediğim zaman açıyorum oyun oynuyorum. Oyunu boş bir şey olarak görmüyorum. Zaten öyle görsem bu başlıkta işim olmaz.

    Ancak adamlar zaten oldukça fazla kar ediyor. Kalkıp bütün oyunları 80€dan satmak açgözlülüktür. Fazlası değil. Eğer bu rakam yüksek olmasaydı avrupada da bu kadar tartışma yaratmazdı. Ki adamlarda sadece 10 birim arttı. Bize yansıması 200 TL nereden baksan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aftermath666 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi üretime katkısı olan, geliştiren insanların elde ettiği pay, kârın 5'te 1'i kadar bile değil. Ne sürüm, ne platform uyarlama ve geliştirme, ne stüdyo giderleri, kiraları veya vergileri; hayali garajını doldurmak ve yeni bir mansiyon almak olan yüzlerce oyun ve eğlence şirketi ve dağıtıcı yöneticileri, CEO, CTO ve bölge sorumluları var. Bu çarkın içinde olan ve içeriden sürekli bilgi alan gazetecileri ve içerik üreticilerini takip etmek yerine r/PS5 veya r/xboxgaming takip edip, bir şey bildiğini sanan ukala insanlarla sözlü dalaşa girmeyin. Ülkenin ekonomisi ve siyaseti kadar plastik kutularla sidik yarıştıran hayran kitleleri de bu ülkede de, diğer ülkelerde de acınacak haldeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar yüzeysel olma bence. Şu sorulara cevap ver.

    Kaç tane oyun 6 yılda geliştiriliyor?
    Rdr2 Last of Us gibi oyunlar kaç tane yapılıyor?

    Oyunların çoğu 6 ayda geliştiriliyor birader. Haberin olsun.

    Hatta ben size diyeyim muhtemelen 6 ay bile sürmüyor çoğu. Hazırlayıp bekliyorlar ve zamanı gelince son rütüşları yapıp çıkarıyorlar.

    Sony exc. Oyunlar 80 euro olsa haklısın.
    Ama bundan istifade bütün oyunlar 80euro oldu.

    Ben gidip assassins creed e niye 80 euro vereyim? Her yıl bir öncesinin aynısı olan bir oyuna? Sırf uzun zaman vadediyor diye mi. Oyun sektörü böyle karlı bir iş olmasa bu kadar büyük bir pazar olmaz. Siz çok iyi niyetlisiniz gerçekten. Oyun sektörü 60-70 yılından beri devam eden bir sektör. Atari salonu dönemindr adamlar sırf makina modlayarak haftada milyon dolarlar kazanıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formw3 F kullanıcısına yanıt
    Güzel dostum ben oyunların genel içeriğinden ve sunduğu deneyimden bahsediyorum.

    Yoksa her yıl çıkan bir Fifa veya Assassin's Creed için 70$ vs. fazla, bunu da tüketici düşünecek o fiyata almayacak, ki esasen her yıl bir benzeri çıkan oyunlarda "AAA" diye adlandırılmamalı, 40 - 50 birim olmalı.

    Bu sadece bize değil, kaliteli iş yapan, sadece bir projeye yıllarını gömen stüdyolar için de haksızlık.

    Örnek veriyorum bugün bir RDR2 ile Need For Speed Heat bir tutulmamalı.

    Sen bunu söylüyorsan haklısın, ama büyük bütçeli minimum 5 yılda geliştirilen yapımlar için 70$ değerinde bir fiyat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi bf6 ps5de 80 euromu olacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patren kullanıcısına yanıt
    Ea’nın tutumuna bağlı. Sadece ps5 icin degil ortak fiyat belirleniyor. Her platformlarda aynı fiyattan çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formw3 F kullanıcısına yanıt
    Hocam bedava veya ucuz diye neden hobi sayılmasın ki? Veya neden kalitesiz olsun? Bence hobiye illa kendini geliştirme olarak bakmamak lazım ama o açıdan baksak bile film de kitap da insana oldukça fazla şey katabilir.

    Kitap veya film yapmak kolay demiyorum ama oyun yapmak daha zor bence. Pc başında kod yazmakla basit bir iş yapıyorlarsa neden yüzlerce bazen binlerce kişi bir oyunu 7 yılda bazen 5 yılda anca yapabiliyor? Hepsi bu kadar sürmüyor tabii ki ama geneli duyurulduktan 1.5-3 yıl sonra anca çıkıyor. Bunlara fifa cod gibi her sene aynı oyunu çıkaran firmaları dahil etmedim. Filmlerde bilet başına az para kazanmalarının nedeni ise yukarda dediğim gibi 2 saatlik ne kadar eğlence hizmeti için ne kadar ücret isteyebilirler ki?

    Neyse bu konu uzar gider, ps5 konusu da fazla meşgul ettik kısacası bence siz kendi standartınızı fazla küçümsüyorsunuz hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 1 Ekim 2020; 23:51:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İngiltere de xbox series s alan yok herhalde, 5 tane arkadaşıma aldırttım sadece ben bugün, hala stok var, baktım xbox konusunda da insanlar x yerine s almış çoğunluk olarak ve hepsi ingiltereden. Bizim ülkeden başka alan yok bu aleti herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam amazon luna ile google stadia ile bu xbox gamepass ile bunun ön ayagi oldular servis sisteminin.80 euro 5 tane oyun alsan avrupa daki dijital cihaz fiyatina esit oluyor yarin gamepass şuan 15 milyon kişiye dayaniyor 30 40 a ciktigi zaman ve fiyati aylik 15 euro olsa sony ne yapacak?
    Gowu cikartacakta satacakta ölme eşşeğim ölme senin rakibin her ay gow parasini cikariyor.
    Spidermande yaptigi işgüzarlik bile yeter for the payers ben mi başlattim? Gecmis nesilde xbox one da microsoftun internete bagli olacaksiniz 24 saatte 1, kinect olayi gibi sonyde tokati yiyecek bu nesilde 3 4 sene sonra psnowa destek verecek ama öyle ama böyle...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşla sipariş verdik bir arkadaş daha verecek Demek ki fazla stok girdiler Onun için bitmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony tercih edilebilir model olarak avantajlı başlayacak, burada Microsoft'tan daha mantıklı bir hamle yaptılar.

    Ps5 Digital Edition Series S'in işini bozdu bana kalırsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21512152215321542155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.