Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (2151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil2 Android
5 sn
180.823
Cevap
1.520
Favori
9.823.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
349 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 21492150215121522153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence ilk iki sene filan ps4 standartlarında oyunlar gelecek sonra da 200 gb civarı oyunlara yavaş yavaş alışmaya başlayacağız. Gerek oyun fiyatlarının artması gerek ps plusa zammın yolda olması da bunun habercisi. Ama en büyük habercisi bu kadar pahalı olan ssd teknolojisine geçilmiş olması... Yoksa 70 gb oyunlar için loading ekranında 1-1.5 dk beklemek değil sıkıntı, 200 gb oyunlara hazırlık bu... Demedi demeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 hesabınının kütüphanedeki oyunlar direk Ps5'te çalışacak mıydı?
  • sagropa kullanıcısına yanıt
    Çok büyük kısmı çalışacak (%99 deniliyor) hatta bir kısmı Ps 5 için revize edilmiş olacak Legacy mode deniliyordu galiba... Bu oyunlarda ps5 için geliştirildi gibi bi ibare olacakmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek sony gerek Microsoft Arttırabilir Bellek yoluna gitti. (Usb ile harici harddiskten bahsetmiyorum, direkt makinenin içine yerleştirilen bir ssd) bu da olayı ps vita zamanlarına çevirdi. Hani hatırlayın güzelim konsol hafıza kartları pahalı diye piç olmuştu... Daha konsol çıkmadan 1 tb takılabilir ssd çıktı, ilerleyen zamanlarda 4 tb ye kadar yolu var onun. (Tabi fahiş fiyatlarla) Tabi ps5 için alternatif yollar denenebilir. Kesin ps 5 te iki üç yıla dualsense in de ssd nin de orijinal ürünle hemen hemen aynı performansta çakması çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formw3 F kullanıcısına yanıt
    Oyun bu deyip geçmemek lazim. Dünyanın en ucuz hobisi olmasını gerektiren bir durum yok. Kraloyun oynamıyoruz sonuçta. Günümüzdeki çoğu oyunun yapımı yılları ve milyon dolarları aşıyor. Büyük oyunların yapımı ise yüz milyonları aşabiliyor.
    Oyun endüstrisinin değeri film ve müzik endüstrilerinin değerlerinin toplamından daha fazla.

    Bu fiyatlara tepki göstermek lazım tabii ki ama almama kısmı zor. Ev, araba gibi temel ihtiyaçlar elektroniğe kıyasla çok daha fazla zamlandı ama yine de büyük bir tepki yok ülkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 1 Ekim 2020; 19:47:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yem atıyolar bence şu an,tepki ölçüyolar.

    Forumlarda normal üye gibi girip abartılı fiyatlar yazıp,youtuberlarla vs insanların kafasına sokmaya çalışıyorlardı zaten günlerdir bu fiyatları.

    xbox'ın 9300tl fiyatı hiçbir hesaba uymuyor,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaamoz -- 3 Ekim 2020; 9:21:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Targaryen96 kullanıcısına yanıt
    En ucuzu olmayabilir ama en basit,kolay hobisi olduğu net ve dünyanın en kolay hobisinin aşırı lüks olması oldukça saçma sapan bir olay.
  • Wes7 kullanıcısına yanıt
    Valla ben ms veya sony olsam bu vergilerle ulkeye zaten cok fazla cihaz gondermezdim satilmasi icin. O yuzden ellerinde de patlayacagini sanmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Targaryen96 kullanıcısına yanıt
    oyun ve film piyasası bütün dünyaya hitap eden bir piyasa, yani sunulduğu pazar geniş, büyük bir pazar. haliyle amaçları sürümden kazanmak.

    bir filmin çekimi de 1-2 yıl sürüyor. ancak sinemadan kişi başına kazanılan para oldukça düşük, bugün türkiyede verdiğiniz biletin 4-5 lirası filme gidiyor bu da 1 $ bile etmiyor.

    yani, söylediğinizin aksine eğer oyun piyasası film gibi bütün dünyaya hitap etmiyor olsaydı, böyle büyük bir pazar olmasaydı bu fiyatları normal karşılayabilirdik, çünkü büyük bir emek varken alıcısı az olsaydı çok kazanmak için haliyle yüksek fiyattan satacaklardı.

    ancak durum öyle değil. bütün dünyaya yayılan bir piyasada kimse yüksek fiyatları savunamaz, 80 € avrupa için bile pahalı, bizde zaten alınmasının mantığı yok :D 2021 ortasına doğru 1000 TL + bütün oyunlar.




  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    E kolay olsa bile maaliyeti fazla. Bir top veya yayla falan oynamıyorsun sonuçta, bir bilgisayar üzerinden masraflı bir eseri oynuyorsun. Bizim oynamamız kolay olsa bile yapımcı için yapımı zor. Biz sadece kareye basıyoruz, yapımcı ekip ise kareye basma sonucunda ne olacağını belki de binlerce kez kontrol ediyor.

    'Net' en basit ve kolay hobi olduğunu da düşünmüyorum. Düşününce akla daha basit hobiler geliyor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Targaryen96 kullanıcısına yanıt
    oyun yapımının zor olduğunu biliyorum hocam orası öyle ki çok da pahalı değil globalde zaten ben bizim için söylemiştim aşırı lüks olması çok saçma diye net en kolay olmasına gelirsek bence tv izlemek ile beraber net ve en kolay hobi oyun oynamak ev de tv nin karşına geçip birinde izliyorsun birinde oynuyorsun yani bundan kolay ne var ki bunun 700 tl olması çok saçma anlamsız onu diyorum.
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Hocam oynaması kolay olduğu için değil yapması zor olduğu için pahalı zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Targaryen96

    E kolay olsa bile maaliyeti fazla. Bir top veya yayla falan oynamıyorsun sonuçta, bir bilgisayar üzerinden masraflı bir eseri oynuyorsun. Bizim oynamamız kolay olsa bile yapımcı için yapımı zor. Biz sadece kareye basıyoruz, yapımcı ekip ise kareye basma sonucunda ne olacağını belki de binlerce kez kontrol ediyor.

    'Net' en basit ve kolay hobi olduğunu da düşünmüyorum. Düşününce akla daha basit hobiler geliyor bence.
    daha basit hobi yok biraderim, hobi dediğin şey kendini geliştirmeye vakit ayırmaktır.

    ancak oyunun amacı kendini geliştirmek değildir, ( e sporcu değilsen ) oyunun amacı boş vaktini öldürmektir.

    adamlar kitap yazıyor, ne emeklerle yazıyor, kazandığı para ( eğer çok ünlü bir yazar değilsen ) 5-10 lira kitap başına, bakmayın siz 40-50 tl e kitap satıldığına, paranın %80-90 ını yayınevi kazanıyor.

    yani bir şey yapılırken maliyet harcanıyor emek harcanıyor diye o şeyin pahalı olmasını gerektirmiyor.

    adam bir oyunu 5-10 kişiye pazarlamıyor ki. neyse, biraz cörmın forumlarda takılın zaten 80 € ya adamların bile isyan ettiğini görürsünüz.

    şuan dünyada neden hep açık dünya tarzında oyun yapılıyor sanıyorsunuz?

    elin gavuru parasının kıymetini biliyor, ben 60 € bir oyuna veriyorsam 10-15 saatte bitmesin diyor adam, 100-200 saat sürsün diyor ki parama değsin diyor, o yüzden hep açık dünya oyun yapıyorlar.

    bak adamların aldığı asgari ücret kaç €, oyuna ödediği ücret kaç €, ona rağmen parasının hesabını yapıyor indirim kovalıyor.


    isterse 100 yıl harcasınlar oyuna biraderim, bir 'oyun' değil 700-800 tl, 200 TL bile etmez normal şartlar altında.


    bu arada gelip burada oyun firmalarının fiyat arttırmasını savunmak komik, bakın bakalım adamlar yılda kaç milyon € kar ediyormuş? :D şuan tutan bedava mobil oyun bile deli gibi para kazandırıyor abicim neyin tartışması bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formw3 -- 1 Ekim 2020; 20:14:47 >




  • Kaamoz K kullanıcısına yanıt
    Kuru daha yüksekten ürünlerine yansıtmaları da olası. Resesyondan nasibini almış istikrarsız, durgun ekonomilere sahip ülkelerde bazı şirketler döviz kuru riskinden korunmaya yönelik kur riskinin yönetilmesi ile ilgili bir takım teknikler uygulayabiliyor bu nedenle de olabilir. Biz tüketicilerin aleyhine bir durum bu ama kar amacı güden oportünist şirketler her zaman her koşulda tüketiciyi düşünerek hareket etmiyor ne yazık ki hele ki Türkiye gibi bir pazarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer687 -- 1 Ekim 2020; 20:18:40 >
  • x_abner X kullanıcısına yanıt
    yazıda bizim için pahalı diye yazıyor zaten burada tartışılan mevzu oyun oynatan aletin 9 bin olup oyunun 700 olması alt tarafı 2-3 saat vakit öldürüyorsun tv karşısında dünya turuna çıkıp tüm dünyayı gezmiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 1 Ekim 2020; 20:16:32 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Aynn

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt
    Ona katılıyorum hocam, kimse asgari ücretin üçte birine bir oyun almak istemez. Bizim için oyunlar gerçekten pahalı. Benim değindiğim nokta "en basit hobi" diyerek bir uğraşı bayağılaştırmak. Siz böyle yapınca oyunlar da oyuncular da bu ülkede küçümseniyor. Yıllarca kahvehanede batak atan adam video oyunu oynayan adamı çocuk gibi görebiliyor. Kaldı ki oyunlar insanı geliştirir de. Analiz yeteneğini geliştirir, hayal gücünü geliştirir, bulmacalarla sentez kabiliyeti kazandırır, didaktik tarafı bile vardır. Eğer uğraşı kolay olan hobi ucuz zor olan pahalı olsaydı en pahalı uğraş zorbing veya bungee jumping olurdu herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps cafe'de 2 saat ps5 oynamanın bedeli 50 lira olur herhalde

    ülkenin geldiği hale bak. bugün anket gördüm bizi bu duruma düşüren zihniyet halen %39 falan oy alıyor enterasan, tez yazarsın üstüne
  • xbox fiyatlari baya yuksek geldi , serie s'in fiyatı 5400 olmus, amdnin ekran kartlari tanitilsin ama 6 bin lira civarına daha iyi gpuya sahip bir pc toplanabilcegini tahmin ediyorum, vergilerin yuksek olmasi isleri degistirdi. ms pc teknolojileri kullanıyor,ve tum oyunları pcye cikiyor, aynı fiyata daha iyi pc toplanacaksa xbox almanın manası yok, zaten ilk yil ozel oyun yok 2021'de cikacak ekran kartlarida fiyat avantaji sergileyip geride birakabilir xbox gpusunu.

    ayrıca xboxin ssd olayıda cok sıkıntı, muhtemelen 400-420 gb kullanıcya yer kalacak ve yukseltme olayı cok pahali. 512 gb ssd 600 lira+1900 liralik bir islemci+500 ram+500 anakart+500 kasa+2000-2500 liralik bir gpu.6000-6500 lira yapar ve gpu muhtemelen 6 tf-7 tfden asagi olmaz, 300 dolarlık makineye 700 dolar verilmez bana kalirsa,vergiler bile aciklamiyor bu fiyatlari.

    9300 lira 1200 dolar yapiyor, vergiler yuksek ama bu kadar vergi binmiyor bunlara, avrupada vergisiz fiyat 420 euro iki kati 7600 yapar.9300u daha yuksek bir kurdan mi hesapliyolar bilemiyorum euro 11-12 olur diye bir hesaplari varsa bu fiyatlar ancak o zaman anlamli olur.

    playstation aynısını yapmaz insallah.




  • 
Sayfa: önceki 21492150215121522153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.