Şimdi Ara

Play Store'u daha iyi bir yer yapmak için.......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.androidpolice.com/2014/01/12/narcissistic-jerks-are-giving-play-store-apps-1-star-reviews-for-higher-visibility/

    İş yerinde olduğum için çevirisini yapamıyorum, gönüllü var mı? Bulabildiğim en dobra, en içten yorumdu. Dobra olanı paylaşmamım sebebi "dünyaya haber olmuşuk ağbi" modunda değil, "don't be a Jerk!!" diye bağırma isteği içinde olmamdandır.

    Google'ın düşük yıldızlı puanları yukarı çıkarmasının sebebi cihaza özel, dile özel veya sürüme özel sorunların uzun süre görülebilir olarak kalması ve geliştiricinin de bu hataları görüp kolayca uygulamasında güncelleme yapabilmesidir. Böylece olumlu yorum veren bir sürü insanın arasında fikirler/sorunlar/şikayetler kaybolmaz. Ancak yorumunu, uygulamadan daha değerli bulan "ulaa telefizyona çıhtuh, hadi el sallayak" kafasındaki tiplemeler yüzünden uygulama geliştiricileri genellikle bir dile ait yorumların tamamını görmezden gelmek zorunda kalabiliyor..

    Sonuç?

    Dünyaya rezil olmak
    Daha kötü çevrilmiş veya çevrilmemiş uygulamalarla karşılaşmak
    Daha çok uygulamada "bu uygulama sizin bölgenizde mevcut değildir" mesajı ile karşılaşmak
    Dikkate alınmamak...







  • Yuh bildiğin haber yapmışlar adamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle salakların yorumunu gördükçe telefona yumruk atasım geliyor. böyle salaklarla aynı millet içinde yaşadığımı hatırlayınca utanıyorum
  • google un acil önlem alması lazım bu konuda ne yazık ki bende bu yorumları gördükçe sinir oluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImaginePerest -- 15 Ocak 2014; 16:46:16 >
  • Hahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Play store'a her girdiğimde bu mallar ile aynı havayı soluduğum için utanç duyuyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar çok geri zekalıyı bir araya toplarsın evet sadece Türkiye'de. Son zamanlarda bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da artık sınırları aşan bir üne sahip olduk.
  • gerçekten ben de utanıyorum öyle insanlarla aynı ülkede olmaktan. adam şaka gibi yorum gözüksün diye bi yıldız verdim diyo
  • Yani yorumun gözükse ne olacak gözükmese ne olacak.Bu tarz yorumarı gördükçe spam olarak işaretliyorum her seferinde ısrarla.Play'den soğutuyor insanı.
  • Bu insanların Türk olmasından utandığımı belirtmek istiyorum öncelikle.

    Çözümü ise basit telefonları kullanıcılardan akıllı yapmayacaksın
  • yemin ediyorum ben utandım
  • Androidden en cok soguma nedenlerimden biri bu play store yorumlari. Artik kufur gormekten bikmistim yeni moda da bu olmus. Play store da her uygulama altinda kufurler aptalca yorumlar gorurken ios app store da o kadar gezmeme ragmen uc bes kufre rastladim. Yorumlar da gayet aydinlatici ve guzel. Ee fark ne. Onlarda Turk bunlar da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkmenli kullanıcısına yanıt
    Apple, Google'ın kullandığı algoritmayı kullanmıyor. Google'ın algoritması önce uygulamanın ortalama puanını algılıyor. Daha sonra bu puana en uzak olan noktayı seçiyor (1 tarafı ya da 5 tarafı) ve o yorumları öne çıkarıyor. Çünkü ortalamaya yakın olan yorumların çoğunluğunun birbirine benzeyeceği kabul ediliyor. Örneğin puanı 4.5 olan bir uygulamada çoğunluğun 4 ve 5 puan verdiğini ve herkesin aşağı yukarı aynı görüşü paylaştığını kabul edip, 1 olan puanları ön plana çıkarıyor. Çünkü 1 verenlerin farklı bir sebebi olduğunu ve bunun duyulması gerektiğini, bir sürü 4 ve 5'in arasında kaybolmaması gerektiğini düşünüyor.

    Bir de Apple her ülkenin puanlarını ayrı ayrı tutuyor. Çünkü psikolojik ve sıralama anlamında her ülkenin ve kültürün farklı bir puan anlayışı var. Kimi ülkelerde 1 büyükken diğerlerinde 5 büyük olabiliyor. Kimi ülkelerde 3'ten aşağı puan olmuyor çünkü kültürü gereği sayısal desteklemeler önemli oluyor, bir diğer kültürde de daha matematiksel bir anlamla "orta" kalite ürün yapanlar 3 alıyorlar.

    Apple bu özelliği ile eğer Google'ın algoritmasını kullanıyor olsaydı bile ülkeleri birbirinden ayırdığı için Türkiye'de 1 verme modası çıktığında yine çoğunluk 1 vereceği için "yorumun üstte kalması" söz konusu olmayacaktı..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.