Şimdi Ara

Plantronics Backbeat Go 600 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ürünü alalı birkaç hafta oldu. Biraz da olsa deneyimledim artık. Kulağım da kulaklığın sesine alıştığı için inceleme yazmak adına yeterli bir süre olmuştur diye düşünüyorum.

    Fiyat ve özellik olarak kısa bir şekilde anlatayım. Devamında da uzun uzun kendi deneyimlerimi anlatayım. Fiyatı 360-380 TL arasında değişiyor. Bugün Hepsiburada'da kampanya yapmışlar 350 TL. Ben N11'den aldım ve satıcıyı da Plantronics'in kendi sitesinden kontrol ettiğimde onaylı olarak görünüyor. (Aslında hiç kontrol etmem ama kulaklıktaki konuşan ses o kadar kalitesiz geliyor ki dedim acaba kulaklık mı çakma)

    Özellikleri:

    Bluetooth ve kablolu bağlantı
    40 mm sürücüler
    92 dBPL (gayet düşük bir ses seviyesi)
    50 Hz - 20 kHz frekans aralığı
    Bass boost ve dengeli olmak üzere iki equalizer ayarı
    18 saat batarya süresi

    Tüm özellikler için ürünün resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Link

    Plantronics Backbeat Go 600 İncelemesi

    Resimde de görüldüğü üzere kulaklık over-ear yani kulağın etrafını saran bir kulaklık. Bu fiyata bu kulaklığı almamdaki en büyük iki etkenden bir tanesi. Çünkü bir de Urbanears Plattan 2 kablolu kulaklığım var. Kulak-üstü (on-ear) bir model ve kulaklığı bir saatten fazla takamıyorum, çünkü aşırı derecede kulaklarımı acıtıyor. Üç arkadaşımda daha var ve hepimiz de bu sebepten yakınıyoruz. O yüzden yeni bir kulaklık alacaksam eğer kesinlikle kulak-üstü değil kulak-etrafı olmalı diye düşündüm. Ve sonuç olarak gerçekten rahat bir kulaklık. Saatlerce kulağımda takılı. 3 günde civarında şarjını bitirdiğimi düşünürsem günde 6 saat civarında kullanıyor olmam lazım. E tabi hiç rahatsız etmiyor da değil. Uzun kullanımda artık kendini hissettiriyor ama yine de bir acı yok. En fazla bir yerini oynatmam yetiyor, kulaklarıma da iki hava girmiş oluyor hem. (Diğerinde gerçekten işkence, acıdan takamıyorsunuz). Komfor anlamındaki tek sıkıntı pedlerin büyük olmasından kaynaklı kulaklığı boyuna asamamak. Gerçi mecbur kalınca asıyorum ama pedler yanaklarıma varıyor. Ben genelde elimde taşıyorum kullanmadığımda, çantaya falan da koymuyorum.

    Plantronics Backbeat Go 600 İncelemesi

    Kutu içerisinden kulaklık ile beraber resimdeki aksesuarlar çıkıyor. Taşıma kılıfı, şarj kablosu ve 3.5 mm ses kablosu. Bu kulaklığı almamdaki en önemli ikinci neden de kablo ile de kullanım imkanı sağlaması. Çünkü Play Station oynarken de kullanmak istiyorum ve kendi kulaklığı dışında bluetooth kulaklık kullanımına imkan vermiyor. (Aparat ile oluyor ama uğraşmak istemiyorum. Uyumlu bluetooth kulaklıklar ise zaten kendi kulaklığından pahalı). Bu şekilde kulaklığı her türlü ortamda kullanabiliyorum; PC, telefon, PS4. Gerçi kablo ile kullanınca BT özelliğini kapattığı için mikrofon ve bass boost özelliği kullanılamıyor ama mikrofon için de Çin'den Urbanears'taki gibi bir mikrofonlu bir ses kablosu iş görür. Kablo ile kullanımda ses seviyesi ve kalitesi de sanki (tam emin değilim, kulağıma çok güvenmem) biraz düşüyor gibi. Ben genel kullanımı telefonda BT ile sağladığım için düşüyor olsa bile benim için sorun değil.

    Plantronics Backbeat Go 600 İncelemesi

    Resimdeki gibi sol kulaklık üzerinde ileri-geri ve play-pause butonları var. Yine sol kulaklıkta alt kısmında ses butonları yer alıyor. Sağ tarafta da güç anahtarı ile equalizer butonu yer alıyor. Butonların kullanımı gayet rahat, çok çabuk alıştım.

    Telefon görüşmelerinde kullanım hiç elverişli değil. Ortam sakin sessiz iken hiçbir sıkıntı yok, karşı taraf kulaklık olduğunu fark etmiyor. Rüzgar var ise konuşmak imkansız, hiçbir şekilde karşıdaki sizi anlamıyor. Ortamda gürültü falan varsa da konuşuluyor ama karşıdaki yine yakınıyor. Zaten telefon görüşmesi ağırlıklı olarak kulaklık kullanacaksanız kesinlikle kulak üstü etrafı bir kulaklık önermem. Bundan önce Samsung Level U kullanıyordum. Telefon görüşmeleri için BT kulaklık türlerinde o tipi (kolye gibi olanlar, marka olarak demiyorum ki Samsung tasarım işini tam başaramamış o kulaklıkta) tek geçerim. Arka tarafındaki ikinci mikrofon ile gürültü azaltma (noise reduction) özelliği ile bu tip kulaklıklar telefon görüşmesini gayet rahat hale getiriyor. Neyse uzatmayayım Plantronics'teki amacım müzik dinlemek olduğu için bu konuyu dert edinmiyorum.

    Ve en önemlisi olarak ses kalitesine gelirsem; kulaklığı ilk taktığımda ses sanki çok boğuk gibi geldi. Bu arada sürekli kullandığım iki kulaklığım var; biri BT olan Level U, diğeri kablolu olan Plattan 2. Plantronics'te herhalde basslar biraz yoğunlaştırıldığı için ilk başta sesi boğuk bir şekilde algıladım. Ama şu aşamada artık diğer kulaklıklarda tizler çok fazlaymış gibi geliyor. Çünkü Plantronics'te de tiz ve mid olan sesler de kaliteli bana göre. Daha gerçekçi olan ses hangisi bilemiyorum ama. Film izlerken de aksiyon filmi ise (misal John Wick) sürekli silah seslerinden çok basslı bir film izlemiş oluyorum. Normalde ev sinema sistemim de var. Oradaki gibi bassları hissetmiyorsunuz filmlerde, biraz yapay geliyor silah ve darbe sesleri. Basslar müziğe göre tune edilmiş belli. (Gerçi ses sistemi ile kulaklık karşılaştırmak biraz abes oluyor. Biri basslı sahnelerde oturduğunuz koltuktan ciğerinize kadar titretirken diğeri sadece kulak zarınızı titretiyor tabi).

    Ses ile alakalı bir de şu konu var tabi: ses seviyesi. Alırken yorumlarda çok okudum sesi çok az diye. Bunu bilerek aldım tabi ve gerçekten de az. (Bu arada tüm inceleme videolarını izlemiştim. Hardware Plus'tan bir elemanın incelemesi var. Bir tek o övüyordu, sakın aldanmayın. O baya bir abartmış çünkü). Bu durumu bildiğim için pişman olmadım ama bu kadar da az olmasını yadırgadım açıkçası. Ama zamanla şöyle bir durum da oluştu. Zaten müziği bangır bangır dinleyen birisi olmadığım için ilk aldığım zamandaki hevesim geçince artık son seviyede dinlerken biraz rahatsız olmaya başladım, gereksiz geliyor bana çünkü o kadar yüksek sesli müzik dinlemek).

    Ses yalıtımı da ayrı bir konu. Kulaklığı kulağıma takınca tepkim direkt şu oldu: Ee hiçbir şey değişmedi! Normalde Plattan 2 gibi bir şey olmasını beklerdim, hatta kulağı tamamen sardığı için daha da iyi olmasını. Ama yalıtım cidden kötü. Müzik çalmıyorken kulaklık dış ortamın sesini kesmiyor da tonunu değiştiriyor sanki. Ama müzik dinlerken tabi birisi bir şey söyleyince duymuyorsunuz. (Bence tüm kulaklıklar zaten yüksek ses dinlendiğinde dış ortamın sesini kesiyor). Yalıtımın bir de diğer yönü var tabi dışarıdakilerin sizin kulaklıktaki sesi duyması. Ne yazık ki kulaklık onu da kesemiyor. Metroda falan son ses dinlemeye çekiniyorum, insanlar napıyor bu hıyar diye bakmasınlar diye). Ama denedim 15 ses seviyesi var kulaklığın, maksimum seviyedeyken 4 seviye azaltınca o zaman dışarıya ses vermiyor. Bu haliyle de dışarıyı çok az da olsa duyuyorsunuz. Aslında şöyle bir durum da var. Günde 8 saatten fazla 85 dB üzerinde sese maruz kalmak işitme kaybına yol açıyor. Bu bilimsel bir gerçek. Kulaklığın hassasiyeti de 92 dBPL. Bence firma biraz kullanıcıyı koruma yönüne gitmiş.

    Kağıt üstündeki özelliklerine bakınca bir de şu durum var negatif gibi görünen. Normalde neredeyse tüm kulaklıklar 20-20k frekans arasındaki sesleri iletebiliyorken bu kulaklık 50-20k Hz arasında çalışıyor. Ama bass açısından hiçbir eksiklik görmüyorum açıkçası. Hatta bass boost modunu bile kullanmıyorum çoğunlukla. Ama bazı şarkılarda da müziğin asıl hissiyatını basslar veriyor tabi, anca o durumlarda açıyorum. Bu arada boost derken çok kayda değer birşey de beklemeyin. Ben birkaç kez basıyorum o tuşa hangi durumda iken boost modunda olduğunu anlamak için, o derece yani. O da şundan dolayı bence bassları artırınca tiz ve midlerde hiçbir bozulma olmuyor. O sesler aynı kalıyor, sadece basslar daha bir belirgin oluyor. Ki öyle olunca da güzel oluyor ortama biraz daha bass katmış oluyorum. Bass konusunda dediğim gibi bence gayet yeterli. Hatta Audio Technica (modeli bilmiyorum ama kulaklığın 1400 TL olduğunu biliyorum) kulaklığı olan bir arkadaşıma dinlettim, bassları çok beğendi. Ki daha bass boost modunda bile değildi. Bence 50 Hz olayına da takılmayın, çünkü o frekansta zaten insan sesleri artık ayırt edememeye başlıyor. Ortalama insan kulağı 20 Hz altını zaten işitemiyor ki specturum da 20 ila 20bin arasında iken sizin gidip de 30 Hz'lik bir farkı ayırt etmeniz olası değil. Bu sadece kağıt üzerinde negatif görünen bir durum.

    Konuyu sonuca bağlarsam da bu kulaklığı sırf iki sebepten dolayı aldım. 1- Kulak etrafı olması, 2- Kablolu kullanıma da izin vermesi. Bu doğrultuda hem konfor hem de her türlü platformda kullanabilirlik açısından tercihimi çok doğru buldum. Ama kimseye de bu kulaklığı önerip daha sonra da sövülmek istemem. Çünkü ses seviyesi ve yalıtım biraz sıkıntılı. Ha isterdim ki elimdeki Plattan 2 gibi bir deneyim sunacak ve çok rahat olacak. Evet çok rahat ama ses kalitesi açısından Plattan 2 daha iyi sanki, çünkü arada çok ufak bir ses farkı var. Plantronics'teki biraz bassların ağırlığından dolayı boğuk geliyor ve Plattan 2'de son seste dinleyemiyorum ki onun yalıtımı da bayağı iyi (vaz geçtim Plantronics'inki çok kötü). Ama sonuç olarak Plattan 2'yi kullandığım yerde bile Plantronics'i kullanmaya başladım artık (ses kalitesinde bir fark yok aslında, sadece ton farkı var). Bu arada seste de bir bozulma olmuyor onu da söyleyeyim dedim aklıma gelmişken.

    Sormak istediğiniz daha başka konular olursa (hatta bayağı uzun yazmışım, okumayıp bahsettiğim konulardan sormanız da çok olası) seve seve cevaplarım. Kimseye de belli bir özellik dahilinde almayacaksanız eğer bu kulaklığı tavsiye etmiyorum ama benim kullandığım kulaklıklarım arasında favorim, severek kullanıyorum. Bu fiyata da kulak etrafı ve kablolu olması isteğim olmasaydı daha ucuz olan (ama sesi gayet başarılı, T450 denemiştim) JBL T500 BT alırdım, o kulaklığı da denemeyi isterdim açıkçası.







  • Hocam elinize sağlık. Kulaklığı görsel olarak çok beğendiğim için araştırıyordum. İhtiyacım yok. Plantronics'in kulakiçi Backbeat fit 300 modelini kullanıyorum. Sırf hevesten alacaktım, detaylı incelemenden sonra şimdilik erteledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.