Şimdi Ara

Plakamı Değiştirebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen yıl aldığımda araba Manisa plakalıydı ve ben Antep'te yaşıyorum. Satın alırken değiştirme zorunluluğu olmadığı için plakayı değiştirmedim. Şimdi tekrar Antep Plakasına geçmek istesem gidip plakayı değiştirebilir miyim?



  • Benim aracım da Manisa plakalı ve aynı durumdayim

    Açıkcasi çok merak ediyorum ben de, yaptığım genel araştırmalar satış olmadan değişmeyeceği yönünde
  • siz de mi Antep'tesiniz yoksa 😀

    Açıkçası benim Manisa Plakası gayet güzel bir plaka biraz da o yüzden değiştirmedim. Ama şimdi adıma özel güzel bir plakanın boşa düşme ihtimali var. Eğer gidip direk o plakayı alabiliyorsam değiştireceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wintage

    siz de mi Antep'tesiniz yoksa 😀

    Açıkçası benim Manisa Plakası gayet güzel bir plaka biraz da o yüzden değiştirmedim. Ama şimdi adıma özel güzel bir plakanın boşa düşme ihtimali var. Eğer gidip direk o plakayı alabiliyorsam değiştireceğim
    Olayın başı benzer sadece İstanbul'dayım ve beklediğim plaka sırası gelmişti, kaçırdım gerçi ama
    Muhtemelen bir eşinize dostunuza satış yapıp emniyetten tabiki ufak bir ödeme ile plakayı ayırtıp alabilirsiniz diye düşünüyorum

    Ama satış işi olmadan ki o da baya bir para yok yere, olur mu emin değilim ben
  • Forum dışında araştırarak şöyle bir kaynak buldum. İsteyen okuyup bilgilenebilir.

    https://www.otoarizasi.com/satis-yapmadan-plaka-degistirme-nasil-yapilir/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wintage

    Forum dışında araştırarak şöyle bir kaynak buldum. İsteyen okuyup bilgilenebilir.

    https://www.otoarizasi.com/satis-yapmadan-plaka-degistirme-nasil-yapilir/
    Hocam bu link tarihi 2017.

    Somut durumu kendi tecrübemdem anlatayım daha iyi anlarsınız.

    Ben Kocaeli'de ikamet ediyorum.Geçtiğimiz ekim ayında İstanbuldan 34 plakalı bir araç aldım. Kocaeli trafikten bir muameleciye para gönderip istediğim plakayı ayırttım aracı alacağım kesinleştikten sonra. Zaten noterde satış yaparken de benim kimlik numarasını girince ayırttığım plaka düştü sisteme. Farklı şehrin plakası olduğu için plaka değişimi oldu.

    Bir diğer örnekte şöyle. Diğer aracımda ilandaydı ancak o da özel plakalı olduğu için Kocaeli'ye satmak istemedim ilk başta. Bu virüs olayları patlak vermeye başladı ben de istediğim fiyatı veren olunca alıcı Kocaeli'den olsa da verdim satışı ne olur ne olmaz diye. Alıcı şahsın ikameti de Kocaeli olduğu için plaka değişimi yapılamadı.

    He çare nedir? Ben aracı atıyorum Adapazarı veya İstanbul ikametli bir tanıdığa satardım noterde de plaka değişimi yapıp plakayı 54 veya 34 yapardım plakam boşa çıkardı ben de hemen ayırtırdım. Sonra da 54 veya 34 plakalı aracımı alıcıya satardım tekrar.

    Biraz komplike bir iş gibi duruyor ama alıştım artık Ekimden beri. Eskiden aynı ilçe içinde plaka değişimi olmuyordu artık il baz alınıyor.




  • En mantiklisi aileden birine devir vermek sonra tekrar geri almak olur oda yaklasik plaka değişimle 600 falan olur tahminim
  • Bu odemeler bazen pek de ufak olmuyor. Gecen bir konuda 4000 tl istediklerinden bahsediliyordu, hem de oyle ahim sahim bir ozel plaka da degildi.
  • Aslında ben geçen yıl araba alırken istediğim plakayı sorduğumda alınmıştı başka birisi tarafından. Geçen gün ilanlarda denk geldim araba satılıktaydı. Ben de önümüzdeki hafta arabayı satıp araba alacağım. Plaka bi jettadaydu ve tavanda boya vardı. yoksa plaka için alırdım arabayı o kadar bana uygun bir plakaydı. Şimdi araba satılmış ilanlardan kalkmış. Cuma günü polis arkadaşa sorgulattım güncelleme var gözükmüyor plaka dedi. Ben de il dışına satılmıştır ihtimali üstünde yoğunlaşıyorum. Yarın tekrar sorgulatacağım. Eğer plaka boşa düştüyse en sağlamı aracı ev ahalinin birisinin üstüne satış yaparım. Hatta eşime satarım, tekrar üstüme almak için de uğraşmam.

    Bir de şunu sormak istiyorum, plaka eğer boştaysa 15-20 gün kadar plakayı bekleyebilir miyim?
  • Değiştirebilirsiniz... ama öyle gidip ben plaka değiştirmek istiyorum diyerek olmuyor.

    Biz ankara'da ankara plakalı araçlarımızın plakalarını değiştirdik.

    Aracı ikameti bursa olan arkadaşa sattık. plaka değişecek dedi, yeni plakalar çıktı, eski sigorta iptal yeni plakaya sigorta yapıldı. Daha sonra tekrar satışını aldık, emniyetten şasi no'ya bağlanan yeni plakalar çıktı, tekrar sigorta yapıldı.

    Alım satım ve sigorta masrafı çıkar, sigortada iptal ettirdiğiniz zaman 15 günlük fazla ücret alıyorlar onun masrafı oluyor.

    2. yol plakam çalındı derseniz size 2 yeni plaka verilmek zorunda ama onun işlemi daha karmaşık ve araç üzerinde çalıntı vs. kaydı çıkabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Mayıs 2020; 9:29:9 >
  • uykr kullanıcısına yanıt
    Aralık ayında şirketin ismi olan atıyorum EMA plaka için 500'er lira bağışla 2 plaka almıştık. 2 hafta önce aynı herhangi bir anlam içermeyen BJK CEM CAN olmayan plakaya 5000TL istediler de yalvar yakar 2000TL'ye düşürttürdük

    Corona'dan dolayı millet gelmesin diye müdür öyle talimat verdi diyorlar da bu şekilde de millet geliyor. Alamadan gidiyor orası ayrı ama sonuç olarak geliyor. Amaç corona olsa online plaka rezervasyonunu açarsın biter gider...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Mayıs 2020; 9:32:27 >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Dogrudur. Ben nisanda adimin ilk iki harfini aldim, tanidik sagolsun, odeme yapmadim.
  • Aracı alan adam plakayı değiştirmemiş satışta. Malesef yine kaçırdık plakayı 😐
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.