Şimdi Ara

Plakam Başka Araçta Çıktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın. Bugün başıma gelen ilginç olay hakkında fikrinizi almak istiyorum. Olay şu ; bugün aracımın yanlış parktan çekildiği hakkında polis abilerimiz aradı fakat arabam önümde duruyordu. Bende bunu söyledim kendilerine ve benim aracım sıfır seat leon, çekilen araç 2004 skoda octavia imiş. Neyse arada geçen muhabbetler ve belirli bir süre sonra tekrar aradım polis abimizi. Demelerine göre diğer aracın plakası yanlış basılmış bir harf farklıymış. İlgili kişi bunun bana sorun olmayacağını, arada böyle şeylerle karşılaştıklarını söyledi. Cezai işlem vs dedim? Biz plakaya ceza yazmadan önce aracı sordurur marka model bakarız uyuşmadığını görünce zaten yazmadık dedi. Tabi içime kurt düştü, nerden bileyim adam benim plakamla ne yaptı diyerek. Tam olarak yapmam gereken birşey var mıdır? Fikriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ceza yazilacagi zaman Plaka dan araç sorgulanir malum çalıntı araç olabilir chanc araç olabilir diye. Yanlız Skoda sürücüsü art niyetli olabilir insan aracının plakası bilmezmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaka nasıl yanlış basılır ki?

    Hadi basıldı diyelim, araç sahibi hiç mi farkında değil??


    Adam bildiğin sahte plaka ile geziyor, polis beyfendi de çocuk kandırır gibi laf konuşuyor!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana tatmin edici bir cevap gelmedi, plakanın yanlış basılması garip değil mi? Oyuncak mı bu üzerinde devlet mühürü olan tabela, diğer araç sahibini de garipsedim aracını yeni mi almış bilmiyorum ama insan mtv öderken bile bunun farkına varır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız şeklinde bende garipsedim durumu. Yarın bir trafiğe gideceğim anlaşılan.

    Edit : İnternette benzer haberlerde görüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmatadori -- 2 Kasım 2016; 20:21:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahte plaka kardeşim trafige git sonra başka yerden ceza yer sana patlar mazallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eniştem trafik polisi. Cezai işlem araç plaka uyumsuzluğu dolayısı ile olmaz merak etme dert etcek birşey yok dedi. Trafiğe gittiğimde ne diyeceğim ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hgs de buna dahil mi? Malum etiket olmayınca plakadan düşüyorlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir suç işlense bile araç plakası tek başına sizin aleyhinizde karşınıza çıkmaz. 20 liraya plaka basıyorlar zaten size ne ruhsat soran var ne bişey. Araç marka model renk vs uyumu da olacak ki potansiyel suçlu duruma düşesiniz. Yine de ben olsam araç sahibine ulaşır plakasını düzelttirmesini isterim, gitsin yeniden bastırsın atla deve değil.

    Son çıkan kanun ile sahte plaka kullanımına çok ciddi cezalar gündemde, şahsa bunu hatırlatırsanız zaten koşa koşa gider yeni plaka bastırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 2 Kasım 2016; 21:11:9 >
  • Yalan var isin icinde. En kisa surede savciliga basvurun. Yoksa birda baktiniz hgs radar ne varsa geldi altindan cikamazsiniz ugrastirir. Kim arabasinin plakasini kim bilmez yahu . ruhsatta ayri arabada ayri plakami olur . muhtemelen bilerek 1 numarasini yanlis yaptirdi ve yanlislik arkasina saklanacak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Mevcut plakanın söküldüğünü, asıl plakanın takılmadan aracın rehinden çıkartılmayacağını söylen bana yarın ben bir gideyim şubeye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik denetleme, trafik tescildeki polisleri ve benle irtibat kuran polisi resmen aşındırdım. Skodada ki plakanın yanlış basım olduğu, plakanın alındığını ve ruhsatta yazan plaka skodaya montaj edilince otoparktan göndereceklerini söylediler. Tutanak,dilekçe vs dememe rağmen bir işlem yapılmadı. Defalarca söylememe rağmen sizlik bişe yok, zaten biz kayıt altına aldık herhangi bir ceza yada illegal işlem olmadığını böyle şeylerle karşılaştıklarını sakin ve dingin bir şekilde ayrılmamı söylediler. Şans o kadar araç içinde neden benimki, daha 1 aylık araç valla soğudum resmen. İçimdeki endişe gitmedi ama aracım zaten ya şirket garajında ya evin garajında kameralı sistemde duruyor. Sorun olursa açar gösteririz ne diyeyim. Polis tanıdıklarımda bir sıkıntı olmayacağını söyleyince daha fazla yormadım kendimi. Uykusuz geçen 1 gece ile kurtarmışımdır durumu inşallah.
  • 2010 yilinda falan babami polis gelip almisti sok olmustuk birine carpip kacti diye. Adamin biri sahte plakayla carpip kacmis kameralara yakalanmis. Adamin araba neyseki beyazmis babaminki siyahti bide marka tutuyodu ama model farkliligi vardi. O sekilde atlattik ama ugrasmistik baya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yengec1907 kullanıcısına yanıt
    Çok şükür şimdilik bizde öle durum yok. Ama bu herkesin başına gelebilecek bir şey sonuçta ortada olan bir elemandan bahsediyoruz.Geçmiş olsun tekrardan.
  • Arac kaza yapip kacsa ve o anda plakayi dusurse veya gorgu tanigi sadece plakayi hatirlasa basiniz cok agrir. Durumu bir sekilde sikayet edip kayit altina almaya bakin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elmatadori kullanıcısına yanıt
    Ben daha aracı bile almadan başıma gelen olaylar:

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=121552955

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elmatadori

    Trafik denetleme, trafik tescildeki polisleri ve benle irtibat kuran polisi resmen aşındırdım. Skodada ki plakanın yanlış basım olduğu, plakanın alındığını ve ruhsatta yazan plaka skodaya montaj edilince otoparktan göndereceklerini söylediler. Tutanak,dilekçe vs dememe rağmen bir işlem yapılmadı. Defalarca söylememe rağmen sizlik bişe yok, zaten biz kayıt altına aldık herhangi bir ceza yada illegal işlem olmadığını böyle şeylerle karşılaştıklarını sakin ve dingin bir şekilde ayrılmamı söylediler. Şans o kadar araç içinde neden benimki, daha 1 aylık araç valla soğudum resmen. İçimdeki endişe gitmedi ama aracım zaten ya şirket garajında ya evin garajında kameralı sistemde duruyor. Sorun olursa açar gösteririz ne diyeyim. Polis tanıdıklarımda bir sıkıntı olmayacağını söyleyince daha fazla yormadım kendimi. Uykusuz geçen 1 gece ile kurtarmışımdır durumu inşallah.

    Şu saatten sonra canınızı hiç sıkmayın. Siz bu durumu resmi kayıtlar altına aldırmışınız şuan herhangi bir durumda sizi suçlarlar ise çok rahat aklanabilecek delilleriniz var. Aracınızdan soğumanızdan için hiç bir sebep yok, gönlünüzü ferah tutun. En büyük tehlike Skoda araç bir suça karışır ve görgü tanığı sadece plakayı alabildim arabalardan anlamam tarzı bir ifade verirse oluşacaktı fakat şuan siz bu karışıklığı da belgelediniz ve araca yeni plaka basılıp takılıncaya kadar parktan çıkmayacak. Plaka bastırmak günümüzde zaten malesef merdiven altı dahi yapılabilen bir iş ondan dolayı korkunuz olmasın emniyet bir plaka sizinle uyuştu diye içeri atmaz fakat başınız ağrır ama sizin durumda dediğim gibi karışıklık kayıt altına da alınmış bir sıkıntı çıkmaz. Rahat bir uyku çekin...:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.