Şimdi Ara

Plaka nasıl değişilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arabayı alırken plakayı değiştirmedim fakat şu an pişman oldum. plakayı değişmek için devir şart mı? onun haricinde nasıl değişiriz? özel plaka istemiyorum şehrimin plakasını istiyorum. şu an 53 plaka, 61 yaptıracağım.

• Başka şehirde ikamet eden bir yakınınıza satıp geri alacaksınız.

• Konudan bağımsız olarak bir tanıdığım Kars'tan araç alıp İstanbul'a gelmişti. Plakasını değiştirmediği için 36 olarak kalmıştı. Bir sabah kalktığında aracının üzerinde plakaların olmadığını gördü. 112'yi arayıp konuyu bildirdi. Tutanak tutuldu, karakola gidip ifade verdi. İkameti İstanbul olduğu için plakaları 34 olarak değiştirdi. Ruhsat yenilendi. Sigorta ve kasko poliçelerinde zeyil yaptırdı.

Sizin işleminizde aracı şehir dışında ikamet eden birine satış gösterip sonradan üzerinize geri almak olacaktır.

• Mythology kullanıcısına yanıt

elimizde ucuza takılan app plakalardan olursa ,

arabayı aldığımda bunu verdiler ama bu orjinal plaka değil diye ,

sadece trafik emniyete giderek çözülüyor kolayca . polis karakol tutanak çalınma ile uğraşılmıyor

trafik emniyete app demir plakalar + noter ruhsat basımı + plakacı . bu kadar

• başkasına satış yapıp geri almak da tehlikeli hocam. bu devirde kımseye guvenmemek gerek. arabayı aldıktan sonra hadi yallah diyebilir. bide 2 kere noter masrafı ödeyeceksiniz o da var. bence kalsın derim ben.

• Ka7 kullanıcısına yanıt

Bu işlemde plaka değişmiyor yalnız. Eski plakayı basıp veriyorlar.

• Aracı aldıktan sonra 1 ay süreniz var. Bulunduğunuz il içerisinde adres değişikliği yapıyorsunuz. Notere başvurup plaka değişikliği yapmak istediğinizi söylüyorsunuz. Noter + plaka basım ücreti haricinde başka masrafınız yok. Adresi e devletten de değiştirebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mythology kullanıcısına yanıt

2 plaka birden sahte olan app plakaysa veya 2 plaka birden çalınırsa yeni plaka verilir

tek plaka kaybı için , aynı plaka devam eder  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka7 -- 13 Mayıs 2025; 19:21:55 >
  • Başımdan 3 farklı araç için geçen olaylardan bahsedeyim.

1. arabayı il değiştirmeden almıştım, emniyetten özel plaka da ayırtmıştım. Ancak aynı ile ait olduğu için değişim hakkım yokmuş. Plaka kayboldu dersen sıradan veriliyormuş, başka ilden birisine satıp tekrar üzerine al dediler, uğraşamam dedim öyle kalmıştı, araba fd6 ve plakanın sonu 911 'di, çok üstüne düşmedim.   
    2. arabayı il dışından aldık. Ben sonradan keyfime göre değiştirebiliyorum zannettim ve o an değiştirmedim, ancak öğrendim ki satın alma esnasında değiştirilebiliyormuş. Sonradan özel plaka ayarladık ve arabayı anneme kağıt üzerinde sattım ve özel plakamı aldım.
    3. motosikletimin plakası, aldığım ilk hafta somunların gevşemesi sonucu yolda giderken düşmüş, 3 kere aynı yoldan giderek kontrol ettim ama plakayı bulamadım. Emniyete gidip düştüğünü bildirdim, noterde ruhsat yenilendi ve yeni plaka çıktı, yeni plakayı da şoförler odasında bastırdım ve ortalama 1000 lirama ve zamanıma mal oldu. Bu esnada plaka seçme hakkımın olmadığı söylendi.

Eğer basit şekilde işinizi çözmek isterseniz, sıradan bir plaka işinizi görecekse ve 1000-1500 liraya işi bitirmek istiyorsanız. Emniyette x bir polisi kenara çekip adam gibi durumu anlatın, plakaların düştüğünü bildirmek istiyorum yardımcı olur musunuz diye sorun. Yok öyle iş olmaz falan diye uzatırsa, kıllık yaparsa tamam kalsın böyle deyip başka bir ilçedeki emniyete gidin tekrar deneyin, bence yardımcı olacaklardır çünkü zaten biliyorlar absürt bir olay yok, bir arabanın 2 plakası aynı anda düşmez yahu, biri düşse anlarım yani. Baktınız olmuyor, olacak gibi değil, aracı ailenizden birine kağıt üstünde satın ve bence böyle yapmışken eğer araba güzel bir araba ve uzun süre sizde kalacaksa özel plaka ayarlayın. İkametgah değiştirmek beraberinde başka sıkıntılar da getirebilir ve çok saçma bir uygulama bence, bu işe bulaşmayın derim. Plaka bir süre sonra göze batıyor cidden, ben motoru alırken 1 hafta oldu, AFJ yazıyor abi nedir bu AFJ ya. Neden adam gibi plaka almak bu ülkede her şey gibi zor. Özel plaka için de zorla bir derneğe bağış yaptırıyorlar, dernek adı altında polis rüşvet alıyor işte, var mı itirazı olan? Ben motora kısa bir süre binmeyi düşündüğüm için çok önemsemedim, muhtemelen en geç 1 yıla kadar satacağım onu, sevmiyorum zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.