Şimdi Ara

Plaka Değiştirme(2.el alırken)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
5
Favori
136.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    İkinci el 2001 model clio almak üzereyim. Araç ve ben istanbuldayız. Fakat aracın plakası istanbul dışı bir plaka. Aracı ciddi olarak almayı düşünüyorum. Fakat plaka değiştirmek için (34 plaka almak) ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

    1-Ne yapmam gerekli?
    2-Ne kadar masraf yapmam gerekir?
    3-Aracı üzerime alırken değiştirebilirmiyim? Evetse nasıl? Yoksa üzerime aldıktan sonra mı değiştirmeliyim?

    Yardımınızı bekliyorum...



  • hiç kendin uğraşma git bir muameleciye onlar halleder bütün işleri.
    masrafı tam emin değilim ama 150-200 tutar.
    aracı üzerine alırken yap. daha sonra yaptırırsan daha masraflı olur.
  • İkinci el aracı alırkenki işlemler ve plaka değişimi için muameleciye vermem gerekiyor di mi? Peki onlar güzenilir mi oluyor? Nelere dikkat etmem gerekir? İlk defa araba alacağımdan hiç bir fikrim yok.
  • ARACI KENDİ ÜZERİNİZE ALIRKEN DEĞİŞİYOR.SEBEBİ CUNKU İKAMET DEĞİŞİYOR ADRES YANİ
  • eğer hiç tecrübeniz yoksa muameleciye vermek en mantıklısı..ama işlemleri kendiniz de yapabilirsiniz..kısaca anlatayım..
    aracın noter satış işlemlerini yapabilmeniz için öncelikle aracın bağlı bulunduğu ilin vergi dairesinden temiz kağıdı dediğimiz borcunun olmadığına ve devir edilebileceğine ait bir belge almanız gerekiyor..bu belge ile notere gitmeniz lazım..noterde vereceğiniz ikamet adresine göre zaten plaka işlemlerini yaparsınız..eğer istanbul ikamet adresi verirseniz noter satışından sonra noter satış belgesi ve aracın ruhsatıyla baraber istanbulda trafik şubeye gidiyorsunuz..ruhsatı ve noter satış kağıdını oraya veriyorsunuz trafik şubeden size bir form veriyorlar..o formda size tahsil edilecek plaka numarası yazıyor(özel bir plaka istiyorsanız biraz ücret karşılığı alabilirsiniz)..size aynı zamanda boş ruhsat kağıdı veriyorlar...bu belgelerle o bölgedeki soförler odasına gidiyorsunuz..orada ruhsat belgenizi dolduruyorlar..eski plakayı teslim alıp yeni plakalarınızı basıyorlar..size teslim ediyorlar..belge ve plakalarla tekrar trafik şubeye dönüyorsunuz..ilgili komiser ruhsatı imzaladıktan sonra ruhsat kartonları naylonla kaplanıp size teslim ediliyor..bu arada her gittiğiniz yerde para veriyorsunuz..
    işlemler kısaca böyle
  • Teşekkürler çok güzel açıklamışsınız. Peki muameleciye verirsem ne kadar ödeme yapmam gerekiyor? Aracı ona göre alacağım çünkü. Bir de muameleciye verirkenki işlemler nasıl oluyor? Yani aracı+ruhsatı vermem mi gerekiyor? sonuçta aracı ve ruhsatı vermek riskli değil mi? Teşekkürler...
  • zaten plaka değişecekse devir masrafı 350-400 ytl tutar..muameleci de 50 ytl civarı alır..yani bu işlemler için 500 ytl lik bir bütçe ayırın..güvenilir muameleci işlemleri en kısa zamanda bitiren muamelecidir..bu yüzden bilindik bir yere gitmekte fayda var..araştırmanız gerek..

    aracı teslim etmiyorsunuz..ruhsatı ve noter satış kağıdını muameleciye veriyorsunuz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 1 Şubat 2008; 22:40:47 >
  • + alımsatım vergisi de olacak mı? Yoksa herpsi dahil 500YTL yeterli olacak mı?
  • yeni plaka+muameleci ücreti+trafik sigortası===>hepsine 345 ytl verdim. Zaten satışı noterden yapacaksın,noter masrafı da arabanın kasko değerine bağlı.Clio için herhalde 150-250 arası tutar.
    Benimde tavsiyem noterden satışı yap,evrakları muameleciye ver. arkadaşların dediğine ilave eski plakaları da vereceksin.Yeni plakalar gelene kadar da kesinlikle aracı trafiğe çıkarmayacaksın,hem para hem de bağlama cezası var DİKKAT
  • Anladığım kadarıyla 345+250=595ytl kadar toplam masrafı olacak. Yeni plakanın gelmesi ne kadar zaman alır? Siz de aynı işlemleri yaptırdıysanız msn'den daha detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • senin ilk yapman gereken aracı almaya gittiğinde noter satışını yapmandır ondan sonra 1(yada 3 ay tam hatırlamıyorum) ay içinde trafik şubeden plaka değişimi ruhsat değişimini yapabilirsin. yani ilk etapta sen masraf olarak ilk ödeyecen para aracın bedeli+ noter masrafı kolay gelsin...
  • aracı aldığımda alım satım vergisini vermeceğim o zaman ölemi? Plaka için ekstra ne kadar ödeyeceğim peki. aracı plaka yüzünden 500 ytl az ödeyeceğim. Acaba değer mi? O yüzden plaka masrafını merak ediyorum. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar işimi halletmemde çok yardımcı oldunuz Teşekkürler :)
  • Önceden kendi aracımızı alırken araştırıp bulmuştum. Eski fiyatlar vardı tekrardan bakıp buraya ekliyorum arkadaşım.

    http://www.arabalar.gen.tr/viewpage.php?page_id=13 Şu siteye bi göz at istersen.
  • Hocam daha önce tecrübeniz yoksa muameleciye verin, 1-2 günde işinizi hallederler...

    İsterseniz PM'den bu işi yapan bir firmanın telefonunu vereyim, onlardan bilgi alabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 3 Şubat 2008; 21:17:05 >
  • Arkadaşım işinizi hallettiniz mi bilmiyorum ama, plaka değiştirmeden yapacağınız alım satım masrafından 50-60 ytl daha fazla ödüyorsunuz o da maksimum. Araç tescil dosyası hazırlanıyor bir de 16 ytl plaka bastırıyorsunuz. Tescil dosyasını bir muameleci de hazırlattım 101 ytl verdim. 101+16=117 ytl işte budur. Herlade plaka değişmeyecekse 50-60 ytl verecektiniz.
  • Arkadaşlar çok sağolun. çok yardımcı oldunuz...
  • yarın bizim çocuklar gidecek 2. el araç alacaklar
    ben onlara vekalet vereceğim onlar aracın bulunduğu şehre gidecek
    yol masrafarı hariç ne kadar masraf gider acaba ?

    bir vekalet 36 ytl
    2 noter satışı ? bu rakam aracın kasko değeri ile ilgili bir rakam sanırsam
    3. yeni ruhsat çıkartılması
    plaka değişmeyecek ?

    sizce ne kadar tutar tahmini
    aracın ederi 60 ytl civarı ?
  • Ben de bir şey soracağım, bir yerde duymuştum ama emin olamadım.Trafik şubeyi değiştirerek plaka değiştirme imkanı gibi bir durum söz konusu mu ?
  • aslında basit işler ancak daireler arasında ki karışıklık ve düzensizlik insanı sıkıyor. muameleciye yaptır uğraşma
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.