zorunlu ekleme: konuda hiç marka vermemiştim ve "temkinli olma" ile ilgili idi ancak nedense chery sahipleri çok alındı. garip garip yorumlar geliyor. tartışmalar bu şekilde devam ederse konuyu kaldıracağım. saygılar. Selam. Piyasaya bir çok çin menşeili marka girdi. Şu anda diğer markalara nazaran çok uygun fiyatlara bol teknolojik oyuncaklı, bol donanımlı araçlar alabiliyoruz. bu araçların ilerleyen zamanda arıza, yazılımsal hatalar ve yedek parça konusunda ihtiyaçları olacaktır. Bu markaların şimdiden şikayet sitelerinde çözümsüz arızalar nedeniyle şikayetleri mevcut. Alırken sadece donanıma değil, satış sonrası servis hizmetlerine bakmanızı tavsiye ederim. Bir çoğu elektrikli olmakla birlikte, Sanayi bakanlığının 7 coğrafi bölgede servis kurma zorunluluğu getirmesi güzel bir tedbir olarak yorumlanmalı. Ancak henüz her şey yeni ve parasını yatıracak, alacak kişilerin daha temkinli olmaları sağlıklı olacaktır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 4 Ocak 2024; 11:25:34 > |
Piyasaya yeni girmiş bol donanımlı araçlar hk.

-
-
Çinli markalar birbiri ardına giriş yapıyor ve yeni modeller sunuyorlar ancak Çinliler istedikleri kâr marjına ulaşamazlarsa girdikleri pazarı anında terk ederler. Bunun örnekleri daha önce scooter ve triportör tarzı araçlarda yaşadık. Henüz piyasada tutunamamış Çinli firmalara güvenip araç almayı tavsiye etmiyorum. Yarın bir gün biz gidiyoruz bile demeden ülkeden çıktıklarını da görebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Milletin parası olsa gider zaten en iyisini alır. Dar gelirli veya sabit gelirli vatandaşlar hem sıfır araç alabiliyor, hem de verdikleri paranın misliyle donanıma sahip oluyor. Günümüzde artık araç parçalarının , teknolojik aletlerin çoğu çinden geliyorken hala bu araçlara 1 milyoncu algısı yaratmanın bir anlamı yok. Çekilecek olduktan sonra yakın zamanda Mazda da çekildi, geçmişte chevrolet de çekildi. Ne oldu , hala araçları piyasada. Kimse artık oklava el frenli, yüzlerce kilometre yapmış ikinci el araçlara değerinden fazla para akıtmak istemiyor.
-
Çinliler yıllarca ürünlerini sattırdıkları distribütörlerini zora sokup isyan ettirmişler , müşterilerinin gram yüzüne bakmazlar. Ayrıca Filistin e finansman sağlayan firmaları boykot etmek yerine Uygur Türklerinin katleden, zorbalık yapan Çinlileri boykot etmek gerek.
Acil Stop nikli üyeye katılıyorum. Vatandaş fakir araba alamıyor. TL değer kaybetmeye devam ediyor. Paranın değeri olmayınca dövizle ülkeye giren arabayı vatandaş alamıyor. Bundan sonra da alamayacak, bunu öngören Çinli firmalar Türkiye'ye gelmez.
-
Burada dikkatini çektiğimiz konu milletin parasının olması değil. Daha uyguna dünya çapında markaların araçları da var. daha az donanımlı ancak servis garantisi ve güvenilirliği kıyaslanmaz bile.
Vermiş olduğunuz marka örnekleri Chevrolet GM gruba ait ve aynı grubun zaten diğer markaları ( Opel ) piyasada, parçaları birbirine uyuyor, Mazda ise mevcut durumda bile parça tedariğinde sıkıntı çıkıyor. Her iki markanın da piyasası diğer araçlara göre düştü.
Chery daha önce çekti gitti ve milletin elinde patladı...
gely piyasaya girdi, şimdi çekti gitti. Bakın piyasadaki araçlarına...
chery daha çok güncel olarak 10 yıllık anlaşma yaptığı mermerler ile anlaşmasını bozdu.
siz bir kaç ilave oyuncağı var diye 1.5 milyon civarı paranızı korkmadan yatırmayı öneriyorsunuz. örnekler ortada. 1.5 milyona dünya kadar sıfır otomobil var...Hemen hepsinde de elektronik el freni mevcut :)
uyarması bizden...
ensonhaber
Chery Türkiye hesabından açıklama: Operasyonlar durdurulduhttps://www.ensonhaber.com/otomobil/chery-turkiye-hesabindan-aciklama-operasyonlar-durduruldu
-
Bu kadar insanın toplanıp Chery kötülemesinin altında art niyet ararım. 9 ayda 40 bin adet satmış araba ama hala almayın diyenlerin ardı arkası kesilmiyor. 1 milyona b segment boş araç almaktansa C suv satıyor adamlar donanımlı.. güvenlik testinden 5 yıldız almış araçlar.. siz neyi beğenmiyorsunuz?
Bir mal yada hizmet almadan önce her zaman şikayetvar gibi sitelere bakarım. Yada ürüne düşük puan vermiş yorunları okurum. En doğru bilgi buralardan alınır. Herşey yolunda giderken herkes memnundur ama bir sıkıntı arıza anında sorununuz nasıl çözülüyor asıl bu önemlidir. Çok satış yapması satış sonrası hizmetlerin iyi olduğunu göstermez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 3 Ocak 2024; 10:59:5 >
-
Allah aşkına bir pejo'nunkilere de baksana. Zira malum sözlükte her ay farklı bir rezalet başlığı açılıyor :)
CHERY kötülemiyoruz. Dİkkat ederseniz "piyasaya yeni girmiş bol donanımlı araç" dedik.
araca da kötü demedik, aracın teknik özelliklerinden bahsetmedik. yakıtı, donanımı hiç bir şey denmedi. yazılanları neden bu şekilde algılıyorsunuz ?
Henüz piyasaya girmiş ve çok satmış bir aracın ilk vukuatı distribütör ile 10 yıllık imzalanmış anlaşmayı bozmak oldu. Dünya kadar para veriliyor bu araçlara. Haliyle satış sonrası ile ilgili uyarıda bulunuyoruz. Araçlar arızalanmaya başladığında ( ki her araç arızalanır ancak ) geri dönüşleri hep birlikte göreceğiz...
-
Daha dur bakalım kaç aydır satışta bu araç. Hele bir kazalar olsun, bakımlar gelsin, parçalar istensin. Ondan sonra bir daha bakalım.
Pejonun şikayetleri gerçekten araç şikayetleri. Yani öyle bayi ek mtv ödemiyor, bayide bana çay söylemediler falan değil yani ama pejo diğer markaların kuyruğuna basamadığı için şikayetler de rahatsız etmiyor kimseyi anlaşılan.
Yukarıda Aslı astarı olmayan chery haberi paylaşmışsın. Bu düpedüz marka karalamaktır.
mermerler chery distribütörlüğünü bırakmadı mı diyorsun yani? aslı astarı olmayan dediğin haberi kaynak vererek paylaştım. buyur bir tane daha atıyorum. Doğrusu neyse haber kanallarına dava açsın değerli chery .
aslı astarı yokmuş...
https://www.webtekno.com/chery-turkiye-yeni-eski-distributoru-birbirine-girdi-h139704.html
-
WhatsApp gruplarında kaza yapıp pert olan veya hafif hasarlarla kazayı atlatan bir sürü araç sahibiyle beraberiz. Servis çalışanları da grupta, takla atan da içinden burnu kanamadan çıktı ona çok şaşırdık mesela. Kaput veya bagaj değişimini 10 gün gibi kısa bir sürede tedarik eden kullanıcılar da oldu. Çözülemeyen bir arızasına denk gelmedim henüz. Bu arada bu yıl 2 kere Chery araç almış biri olarak konuşuyorum.
hayatında ilk defa 0km araç alan biri heyecanıyla da yazmıyorum bunları.
Araç sahibi olup şu derdim çözülmedi Chery almayın diyen biri olmadığınız için burada yazılanlar marka kötülemekten öteye gitmeyecektir.
Sizin lafınıza da çok inanamadım şimdi cherry araç sahibi olarak. Bizim insanımızda kendi aracını bir türlü kötülememe gibi bir huy var ikinci eli falan düşmesin diye. Ben yine kendi araştırmamı yaparım. Teşekkürler.
bunları yazarken chery sahibi olduğunuzu tahmin etmiştim. bu tepki neden diye...
aslı astarı olmayan haber ile ilgili whatsapp grubunuza verdiğim linkleri atın. distribütörde bu olay yaşanmış mı yaşanmamış mı ?
yaşanmadı ise yetkili arkadaşlar bi zahmet dava açsın, karalama desinler. Karalayan ben değilim. Muhatap mermerler oto.
-
Mermerlerin yeni gelen modeller ile ilgisi yoktu ki sözleşme iptal edilsin. Mermerler bu araçları ben satsaydım sen kendin gelmeseydin diye mızmızlanıyor. Yoksa günceldeki araçların satışı ve servisi ile mermerlerin en başından beri ilgisi yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 3 Ocak 2024; 11:49:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sen yukarıdaki mesajında “chery çekti gitti” demişsin. Çekip giden chery değildi ki? Mermerler adlı Türk firması çekti gitti. Bunun chery ile ne alakası var? Sen şimdi İsviçreden Milka çikolata distribütörü ol. Daha sonra o ürünün ülkede satışını durdur. Milka mı çekip gidiyor yoksa sen mi çekip gidiyorsun?
bu defa Chery kendisi aracın satışını yapıyor hiçbir aracı olmadan. Mermerler pastadan pay alamadığı için kızmış. Tavşan dağa küsmüş hesabı.
- 2008’de Chery 1744 adet satıldı
- 2009’da Chery 2544 adet satıldı
- 2010’da Chery 2650 adet satıldı.
- 2011’den sonra Chery marka otomobil satışları sürekli olarak düştü.
- 2017’de Chery Türkiye pazarından çekildi.
yıl 2023 chery yeniden sahnede.
size chery ile mutluluklar hocam.
Çinli markalar birbiri ardına giriş yapıyor ve yeni modeller sunuyorlar ancak Çinliler istedikleri kâr marjına ulaşamazlarsa girdikleri pazarı anında terk ederler. Bunun örnekleri daha önce scooter ve triportör tarzı araçlarda yaşadık. Henüz piyasada tutunamamış Çinli firmalara güvenip araç almayı tavsiye etmiyorum. Yarın bir gün biz gidiyoruz bile demeden ülkeden çıktıklarını da görebilirsiniz.
|
Bu kadar insanın toplanıp Chery kötülemesinin altında art niyet ararım. 9 ayda 40 bin adet satmış araba ama hala almayın diyenlerin ardı arkası kesilmiyor. 1 milyona b segment boş araç almaktansa C suv satıyor adamlar donanımlı.. güvenlik testinden 5 yıldız almış araçlar.. siz neyi beğenmiyorsunuz?
|
Çinliler yıllarca ürünlerini sattırdıkları distribütörlerini zora sokup isyan ettirmişler , müşterilerinin gram yüzüne bakmazlar. Ayrıca Filistin e finansman sağlayan firmaları boykot etmek yerine Uygur Türklerinin katleden, zorbalık yapan Çinlileri boykot etmek gerek.
|
Milletin parası olsa gider zaten en iyisini alır. Dar gelirli veya sabit gelirli vatandaşlar hem sıfır araç alabiliyor, hem de verdikleri paranın misliyle donanıma sahip oluyor. Günümüzde artık araç parçalarının , teknolojik aletlerin çoğu çinden geliyorken hala bu araçlara 1 milyoncu algısı yaratmanın bir anlamı yok. Çekilecek olduktan sonra yakın zamanda Mazda da çekildi, geçmişte chevrolet de çekildi. Ne oldu , hala araçları piyasada. Kimse artık oklava el frenli, yüzlerce kilometre yapmış ikinci el araçlara değerinden fazla para akıtmak istemiyor. |
Mermerlerin yeni gelen modeller ile ilgisi yoktu ki sözleşme iptal edilsin. Mermerler bu araçları ben satsaydım sen kendin gelmeseydin diye mızmızlanıyor. Yoksa günceldeki araçların satışı ve servisi ile mermerlerin en başından beri ilgisi yoktu.
|
"3-5 yıl sonra batarya bozulsun da görecem ben seni" "hele bir kaza yapda gör anyayı konyayı yedek parçayı" "ne servisi var ne bayisi var yolda kalsan ne yapacan, kal da gör donanımlı arabanın halini" Bu ve bunun gibi nice yorumları yapanlarla boşuna uğraşıyorsunuz. Artık sosyal medya ve bir çok mecrada yorumlarda sürekli karşılaştığım kitle bunlar. Sırf ikinci eli iyi diye sağdan soldan milletin lafıyla aldığı piyasa(!) aracının ikinci eli düşecek diye her şeye kulp takan,tek kendini akıllı sanan, şark kurnazları bunlar. Ancak olay kurnazlığı ya da kendini akıllı zannetme olayını geçti hasetliğe vardı ki anadolu irfanının şanını biliyorsunuz bu konuda. Bizim millet kadar haset eden, hemşerisinin, öz kardeşinin, komşusunun kötülüğünü, gerilemesini isteyen başka bir millet yoktur herhalde. Elektrikli araçlar ve Çin malı bir çok araca yapılanları biz bu forumda 15 yıl önce Hyundai ve Kia için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bu iki yüzlü mahluklar ellerindeki bulgurdan olmamak için olmadık bahanelerle gece gündüz insanların iki kuruşu ile aldıkları mallarına çamur atmak, heves kırmak için var güçleri ile çalışıp, mal kendini kanıtladığında da gidip o aracı alıp, babasının malı gibi savunmayı bilirler. Bu kitleyi asıl kudurtan ne biliyor musunuz? İnsanların onların kafasındaki normlara aykırı hareket etmeye başlaması, kendi tercihlerine göre seçimler yapmaya başlaması. Çünkü bu tipler hiç kendi aklı ile yola çıkmamış hep başkalarının aklını kiraya vermişler. PSA grubu SUV'ler pandemi öncesi i-cocpit vb yeniliklerle çıktığında ağzı köpüren bu tayfa sonradan sırf değeri artıyor diye 2008, 3008 topladı piyasadan. Dacia'lar elini yüzünü düzeltmeden önce en çok dalga geçenler, milletin aracını aşağılayanlar şimdilerde benzerini yeni teknoloji araçlara yapıyorlar. İyisi mi sallayın. He Hee deyin geçin. |
5.20 ile M5 bir olamaz ki , biri 1597cc diğeri 4999cc Olsa olsa 5.20 M sport olur o |
Sanki mevcut firmalar müşteri hizmetlerinde çok iyi de çinlilerden korkalım. Aynı terane zamanında sırasıyla Japon daha sonra kore otomobillerinde de yapıldı. Avrupa üretimi olupta gerçekten mekanik ve elektronik olarak sağlam aklıma sadece Mercedes geliyor. Onun da fiyat baremi zaten standart kullanıcıları aşıyor. Peugeot, Citroen yıllarca elektronik arızaları konuşuldu. 1.2 prutech motorun triger kayışı olayını bilmeyen yok. Düzeltildi mi bilmiyorum. Renault desen son zamanlarda çok güzel araçlar üretmesine rağmen halen filo aracı kimliğinden kurtulabilmiş değil. VW zaten İlk nesilde yağ yakan, motor yiyen sonra hemen üretimden kalkan TSI motorlarımı dersin, Diesel Gate vakası mı dersin, İnsanları çift kavramadan soğutan dillere destan DSG mi dersin, BMW zaten sanayi müdavimi bir araç. Genel olarak Avrupa araçları, Japon ve kore araçlarından sorunsuzluk olarak çok gerideler. Gelelim yetkili servis olayına. Ülkedeki hukuk sisteminden dolayı markalar bizim ülkemize gelince bir garipleşiyorlar. Her markadan servis konusunda mağdur olan çok fazla insan var. Chery olayına gelince, Chery Türkiye' den geri çekilmedi. Distribütör' den kaynaklana bir durum oldu. Adamlar sonra kendileri doğrudan geldi. çinliler olmasa muhtemelen Avrupalı firmalar araç yok, çip krizi oyununa bir süre daha devam edeceklerdi. İnsanlara yıllarca donanım fakiri arıza yumağı araçları sattılar. Şimdi çinliler daha kaliteli araçları daha ucuza satınca bir korku saldı tabi ortalığı. |
😃 Chery tercih edenler için çok fazla kaygılanan var. Bunu görmek beni çok mutlu etti 😃 Çok düşünceli bir millet olduğumuzu bir kez daha anladım. Tiguan ım vardı, onu sattım X Trail aldım, şimdi bir de Chery Tiggo 8 Excellent aldım. İkisi de kapımın önünde. Tiggo 8 alıncaya dek ciddi bir C ve D segmenti cip tecrübem oldu. Segmente ve cipe hakim ve kendimden emin bir şekilde Tiggo 8 inceledim ve aldım ama sosyal medya Chery adına çalkalanıyor. Bu kadar SUV deneyimi sonrası “arkadaş benim görmediğim neyi görüyor bu insanlar, bizi niye bu kadar düşünüyorlar” demeden duramıyorum 😂
|
Benzer içerikler
- taksi çıkması arabalar
- kırılan yağ çubuğu motora zarar verir mi
- liqui moly orjinallik sorgulama
- toyota corolla 1.33 comfort
- araç ruhsat sahibinin vefatı halinde varislerine devri
- opel corsa 2025
- en çok tutulan suv araçlar
- hyundai i20 sıfır fiyat
- mart ayı en çok satan otomobiller
- zeekr 009 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X