Şimdi Ara

PİYASADAKİ EN İYİ F/P ORANINA SAHİP TELEFON V30+ (KARŞILAŞTIRMALARLA) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
9
Favori
17.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir destek de benden olsun arkadaşlar;

    LG V30+ kamera iyileştirme ile ilgili bir paylaşımda bulundum.

    https://forum.donanimhaber.com/lg-v30-on-kamera-iyilestirme--135709020#135709020
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    hocam bende asus zenfone 5 alacaktım tasarım özellikle ekranın keskinliği beyaz tonu göze ateş ediyordu mükemmel geldi gözüme diyebilirim.Daha sonra zam geldi vs kaldı.Şimdi de v30 bu fiyata düşünce önceliğim oldu.



    Ancak ikisini yan yana karşılaştırma fırsatım olmadı.



    V30 nun ekranı zenfone 5 kadar keskin ve beyaz tonlu mu?Güzel mi?G4 lerde bir ara ekran farklılıkları vardı ancak eşime aldığım ın ekranı sanki mat böyle soluk bir ekrandı?V30 da aynı olur diye korkuyorum.Edirne deki vatan lg satmıyor.Sanırsam korkuyorlar.

    Alıntıları Göster
    hocam ekran olarak evet zenfone 5 bana göre bir adım önde.daha keskin tonlara sahip bir panel kullanılmış.ancak v30'da oled ekran var,günlük kullanımda üzeceğini sanmıyorum.elbette iki cihazı aynı anda incelemeniz sizin için daha iyi olur.

    vatanda v30 plus hala 4000 küsür liralara satılıyor,internette diğer firmalar indirimlerle 2500 tl ye kadar aynı ürünü satabiliyorlar hem de lg türkiye garantili.işin bu kısmı gerçekten çok ilginç




  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    hocam v30 mantiken zenfone 5 ten daha keskin ve parlak olması gerekiyor kağıt üstündeki değerlerden tabi malasef gözle görme fırsatım olmadı olmayacak gibi de duruyor.Bir türk telekom bayisinde v30 gördüm onda da müşterinin biri şifre koymuş lanet olsun. Bu arada prensip gereği herşeyimi internetten alıyorum evlenirken beyaz eşyayı bile n11 gittigidiyordan aldım. En azından bir aksilikte satıcı ile yüz göz olmuyorum.Aradaki fiyat farkı da büyük etken tabi.
  • HTC S9 dan LG V30 a geçmek mantıklı mı?
    öncelikler müzik, kamera, oyun, internet, pil dayanımı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    hocam v30 mantiken zenfone 5 ten daha keskin ve parlak olması gerekiyor kağıt üstündeki değerlerden tabi malasef gözle görme fırsatım olmadı olmayacak gibi de duruyor.Bir türk telekom bayisinde v30 gördüm onda da müşterinin biri şifre koymuş lanet olsun. Bu arada prensip gereği herşeyimi internetten alıyorum evlenirken beyaz eşyayı bile n11 gittigidiyordan aldım. En azından bir aksilikte satıcı ile yüz göz olmuyorum.Aradaki fiyat farkı da büyük etken tabi.
    benim gördüğüm kadarıyla durum izah ettiğim şekildeydi.belki cihazların ekran ışık ayarları o an için eşit olmamış olabilir,buna inceleme yaparken dikkat etmedim.

    zenfone 5'i bir adet küçük kardeşime daha önce satın aldığımız için daha çok kurcalama fırsatım oldu açıkcası.v30 ise vatanda kısa süre inceleyebildim.sadece ekran için şüphedeyseniz bence v30 sizi üzmez.

    bazen teorik ifadeler ya da değerler ile pratik tecrübeler birbirini tutmazlar hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 6 Kasım 2018; 14:33:50 >




  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    Zenfone 5'in ekranını görmedim ama V30'dan daha iyi bir ekrana sahip olacağını hiç sanmıyorum. İkisini de uzun uzun incelemiş olsanız siz de öyle bir sonuca varırdınız bence.

    Bir LCD panel ne kadar kaliteli olursa olsun OLED ile yan yana gelince OLED çok daha güzel gözüküyor. Renkler daha canlı, kontrast çok daha iyi ve siyahlar tamamen siyah. Ekranın 1440p olduğunu da düşününce pek karşılaştırılabileceklerini sanmıyorum.

    @mereras Kullandığınız telefon ile V30 çok farklı kulvardalar. Değip değmeyeceği konusuna siz karar verin.

    Zenfone 5 ve LG V30 ekran karşılaştırması bulmak çok kolay değil ama Iphone X ile karşılaştırıldığı şu videoda farklar gayet açık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 6 Kasım 2018; 15:16:48 >




  • Dolby Audio ses desteği sunuluyor HTC S9 da. ancak daha fazla özelliğini bilmiyorum. LG V30 ile karşılaştırması nasıl olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B2C3C0B5 -- 6 Kasım 2018; 17:5:37 >
  • -Mil-std-810g sertifikası olması herhangi bir artı değil sadece verilen garanti süresi içerisinde çevresel etkilerden dolayı herhangi bir bozulma olmayacağını gösteren bir sertifika yani pazarlama stratejisi
    -Nokia 8 OZO audio kayıt sistemi şu ana kadar en iyi surround etkisi veren ses kaydına sahip
    - lg ux 6 olması buna bağlı olarak güvenlik ve büyük güncellemeleri Xiaomi ve Nokia'ya göre çok daha geç alacak olması
    -Oled ekranlardaki yanma sorunu ve düzeltme yönteminin sadece ekranı değiştirmek olması
    - V30+ daha yüksek çözünürlük (qhd+) ve 18:9 en boy oranı kullanıp daha düşük ppi değeri sunması da eksi

    (Ayrıca nokia 8in arka kamerası da cam, gorilla glass 3,4,5 olması fark etmez her camın sertlik derecesi 5.5dir yani çizilmeye karşı herhangi bir etkisi yoktur sadece kırılmalarda %2 bile denemeyecek kadar fark yaratır (gg 3 ile 5 arasında) yani kısaca gorilla glass şişirilmiş bir pazarlama stratejisidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toedwarrior -- 6 Kasım 2018; 19:18:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt
    810g sertifikasına dahil testler. Ne işe yaramaz pazarlama stratejileri var. Böylesine can kurban.

    Test Method 500.6 Low Pressure (Altitude)
    Test Method 501.6 High Temperature
    Test Method 502.6 Low Temperature
    Test Method 503.6 Temperature Shock
    Test Method 504.2 Contamination by Fluids
    Test Method 505.6 Solar Radiation (Sunshine)
    Test Method 506.6 Rain
    Test Method 507.6 Humidity
    Test Method 508.7 Fungus
    Test Method 509.6 Salt Fog
    Test Method 510.6 Sand and Dust
    Test Method 511.6 Explosive Atmosphere
    Test Method 512.6 Immersion
    Test Method 513.7 Acceleration
    Test Method 514.7 Vibration
    Test Method 515.7 Acoustic Noise
    Test Method 516.7 Shock
    Test Method 517.2 Pyroshock
    Test Method 518.2 Acidic Atmosphere
    Test Method 519.7 Gunfire Shock
    Test Method 520.4 Temperature, Humidity, Vibration, and Altitude
    Test Method 521.4 Icing/Freezing Rain
    Test Method 522.2 Ballistic Shock
    Test Method 523.4 Vibro-Acoustic/Temperature
    Test Method 524.1 Freeze / Thaw
    Test Method 525.1 Time Waveform Replication
    Test Method 526.1 Rail Impact.
    Test Method 527.1 Multi-Exciter
    Test Method 528.1 Mechanical Vibrations of Shipboard Equipment (Type I – Environmental and Type II – Internally Excited)

    OZO'dan haberim var fakat V30'dan daha iyi ses kaydı yapabilir mi bilmiyorum. Attığım konser kaydından duyabilirsiniz ses kalitesini. Nokia 8'in çok videosunu izledim ama ses kaydını efsanevi bulmadım. Bazı spesifik ortamlarda fark yaratıyor fakat genel anlamda artı olarak yazılabilecek bir durum yok. V30'un artısı böyle yüksek sesli ortamlarda da yüksek kalitede kayıt yapabilmesi. En iyi karşılaştırma iki cihaza da sahip birisi tarafından yapabilir. Yakında bir telefon daha alma durumumuz var. Nokia 8 de ihtimaller arasında. O zaman karşılaştırma yapabilirim.

    Güncelleme konusunda haklı olabilirsiniz ama hangisinin daha iyi güncellemeler alacağını zaman gösterecek. Sonuçta Nokia 8 de android one programına falan dahil değil. Android One'lı A1 kullandım ve bir çok eksiği aylarca düzeltilmedi. Her ay güvenlik güncellemesi gelse de bir şeyi düzeltip bir şeyi bozuyorlardı ve bir çok kişide bekleme durumunda aşırı pil tüketimi gibi sorunlar baş gösterdi. Güncelleme sıklığından ziyade kalitesi daha önemli bence. Sırf bu yüzden aylarca güncelleme yapmayan kişiler var. Android One olması da mükemmel güncellemeler alacağının garantisi değil yani. Bu Nokia için de geçerli tabii ki. Güncelleme konusuna değineceksek Nokia'nın android pazarında yeni olduğunu ve tecrübesiz olduğunu ve dolayısıyla güncelleme olarak nasıl bir yol izleyeceğinin çok da bilinmediği şeklinde bir iddia da edilebilir. Belki Nokia 8'in güncellemeleri harikadır bilemiyorum. Sadece varsayımlar üzerinden yürüyeceksek ben de böyle bir şey söyleyebilirim diyorum.

    Ekranı yanan kullanıcı sayısı oran olarak bakarsak milyonda bir falandır herhalde. Gözün algılayamayacağı şekilde gerçekleşen mikro oynamalar sayesinde son yıllarda iyice dayanıklı hale geldi zaten oled ekranlar. Ekranı yakmak çok zor açıkçası. Hala ilk seri Galaxy Note telefonlar satışta ve yanık olan bulmak pek mümkün değil. Her gün görüp deneyimleyebildiğim artılarına göre böyle düşük ihtimalli bir dezavantaj pek de sorun değil bence. Sırf bu yüzden LCD > OLED demeyeceğiz herhalde öyle değil mi?

    V30 537ppi, Nokia 8 ise 554ppi :) Diğer telefonlar 400 civarında oldukları için 2K ekranı bir artı olarak yazdım. Büyüteçle bile görülmesi zor olan farkı Nokia 8 lehine yazacaksak yazalım siz bilirsiniz.

    Gorilla Glass'ın çoğunlukla bir pazarlama stratejisi olduğunun farkındayım fakat he yeni versiyonda cüzi de olsa geliştirmeler olduğunu biliyoruz. Ayrıca niye 5 kullanmak varken 3 kullansın ki telefonum? 2 telefonu karşılaştırıyorsak bu farkı da yazmak lazım tabii ki. 554 vs 537 durumundaki gibi değil, 2 nesil sonraki versiyondan bahsediyoruz sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 6 Kasım 2018; 19:29:43 >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    -Siz 810g ile avutun kendinizi pazarla stratejisi olduğu gerçeğini değiştirmez

    OZO Örnek
    Ben de bunu dinlemenizi isterim ozo kalitesinin günlük hayattaki kullanımlarını görebilirsiniz

    Güncelleme 2 ay test edilip sorunlar yine çıkabilir( bkz galaxy s8 oreo güncellemesi batarya tüketimini aşırı derecede arttırmıştı da güncelleme dağıtımını kesmişlerdi ) ayrıca Nokia 8 güncelleme geçmişini kontrol edin isterseniz bazı one programındaki cihazlardan önce almıştı oreo güncellemelerini

    Sizin gördüklerinizin %90ı ekranı değiştirilmiş telefonlardır. Etrafımda 2 tane Note 2, 4 tane note 3 kullanan arkadaşlarım var ve note 3lerden biri dışında hepsinde yanık var. LCD> OLED demiyorum fakat uzun kullanımda çok daha iyi bir seçenek

    Ben 537 ve 554 farkı büyük olacak demedim ekran boyutu ve en boy oranından dolayı Nokia 8 boyutunda olsa ekranı ve oranı olsa vereceği piksel yoğunluğu 490-500 civarında olacaktır onu kast ettim. Ayrıca 18:9 en boy oranının da tek el kullanımda sorun olacağını hatırlatmak isterim. Bildiğim kadarıyla da tek el kullanımı lg ux içerisinde default olarak bulunmuyor onun için ayrı bir uygulama veya sistem kodlarını değiştirmeniz lazım.

    Cüzi dediğimiz şey biri 1000mm yükeseklikten düşüp kırılacaksa 1020mm den düşüp kırılacak yani 2cm fark oluşturuyor günlük hayatta 2 cm etkisi ne kadar olur tartışılır. En azından pazarlama stratejisi olduğu konusunda anlaştık
    Edit sebebi: Link düzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toedwarrior -- 6 Kasım 2018; 20:17:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Xiaomi pocofone f1 i de incelermisiniz güzel bi inceleme yapmışsınız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt
    hocam bu ses olayına takılmışsın ancak V serisinin en önemlisi artısı zaten kulaklık ses çıkışı ve ses kaydı.V10 kullandım şu an v20 kullanıyorum.



    https://youtu.be/FD7XxTXRTew



    https://youtu.be/_TDwbSotIkM



    iki videoyu lütfen sonuna kadar izleyin anlayacaksınız demek istediğimi.Adamlar v20 v30 ile kısa film çekiyorlar.



    Ayrıca nokia 8 ile v serisini kıyaslamak çok yanlış birkere nokia da saf android var bomboş.Öyle cihaz alacak olsam iphone alırım.Bakınız lg arayüzü en gelişmiş arayüzden biridir.Asus huawei Xioami vs .birçok üreticinin daha kendi klavyesi galerisi yokken lg nin gelişmiş özellikli bir arayüzü var.Ve bence samsungtan bile kişiseleştirebilir.Bu ara yüz ve lg ye has özellikler yüzünden g2 g4 g5 v10 v20 kullanıp hepsi bozulmuş bir kişi olarak tekrar v30 alacağım şimdi kısmetse.



    Ayrıca çift ekran ve cihaz ekran kapalıyken kullanım deneyimi kim ne derse desin geleceğin teknojisidir artan çoklu uygulama ihtiyacı tekno lojiyi buna iyiyor ve lg çift ekranla ileride gidiyor.Tek kusuru şimdilik detaylı değil.Şimdilik bildirim içeriği mesaj içeriği vs okunamıyor.Yakın gelecekte ekran kapalıyken sadece ihtiyacınız olan uygulama yı açabilir sadece mesajları okuyup yazabileceğiz.Oled teknolojisi bunun zeminini hazırlıyor bakınız samsung note da ekran kapalıyken not alma var.Şimdi bu teknojiden haberi bile olmayan batık bir marka nokia ile inovatif bir firma olan lg yi kıyaslıyorsunuz.



    Lg nin başına ne geldiyse inovatif olmaktan geldi .Yenilikçi olacağız diye kaliteyi tutturamadılar .her ürünü böyle bu firmanın çamaşır makinasında direct drive motor var kazana tümleşik ama sorunlu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Kardeşim iki telefonun(V30, Nokia8) da ses kaydını deneyimlemiş bir olarak çok açık ve net söyleyebilirim ki OZO v serisini ezer geçer çünkü lg her olaya tek R&D bölümüyle atladı ama sizin gibi at gözlüğüyle bakan insanlar Nokiayı sadece telefon markası olarak görüyor.
    NOKİA TELEFON MARKASI DEĞİLDİR!!!!!! Şu anki HMD GLOBAL Nokia isim hakkını elinde bulundurmaktadır ve telefonlarında kullandıkları patentlerin kullanım hakkına sahiptir. OZOyu da Nokia'nın şu anda kapanmış bulunmakta olan VR departmanında kullandıkları ses sisteminden telefona entegre etmişlerdir ve şu anda telefonlarda bulunan en iyi ses kayıt sistemidir. Hatta ki sizin surround ses diye tabir ettiğiniz şeyi Nokia kendisine yakıştırmıyor. Ayrıca tarihi bi araştır istersen ilk always on display Nokia tarafından Glance screen adı altında 2009da N89da daha sonra lumia telefonlarında kullanılmaya başlandı. TAMI TAMINA 4 YIL SONRA LG/SAMSUNG/MOTOROLA tabiri caizse bu sistemi çaldılar(şimdi kim daha inovatif tartışmayalım istersen bir yerde çöpe atılmış teknoloji ve diğer yerde herkes tarafından kullanılmaya çalışılan bir teknoloji), ayrıca Nokia 8 IPS LCD olmasına rağmen Glance screen var ve op bunu yokmuş gibi lanse ediyor.
    V30da ikinci ekranı çıkartmalarına karışmıyorum bile onun yerine daha büyük ekran koymak veya meizu pro 7deki gibi arkada olması en akıllıcası. Bomboş olması çoğu kişinin bildiğinin tersine bir artı çünkü ben istersem modlanmış LG uygulamalarını yükleyebilirim ama siz boşu boşuna kullanmadığınız Google fotoğraflar,play müzik,gboard gibi uygulamaları rootlamadığınız sürece tutmak zorundasınız benim böyle bir derdim yok ayrıca istediğim zaman substratum ile istediğim temayı(substratum temaları lg temalarından daha fazla ve ayrıntılı)yükleyebilirim



    Son olarak da sana şunu soruyorum v30 bu kadar iyi ses kayıt sistemi varsa lg bunu neden sadece kağıt üzerinde lanse ediyor da kıyaslama yapmıyor? Al bu da benden sana başka bir ozo ses deneyimi videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=O58M0M-0Ru4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toedwarrior -- 6 Kasım 2018; 22:1:0 >




  • hocam sen 4 yıl öncesinden biz ise şimdi den bahsediyoruz.Nokia yı iyi biliyorum eriscon u da aynı şekilde.İnovatiflik devamlılık ister bakınız apple bile eskisi kadar satış yapamıyormuş.



    Siz ses olayına takılmışsınız varsın nokia güzel ses kaydı alsın kabul edin ki bu ekonomik koşullarda v30 dan başka alternatif yok.A101 e honor x8 gelecek 2250 tl di sanırsam .2500 civarına zenfone 5 huawei mate 10 lite p20 lite vs var hepsi orta segment.



    saf androit deneyimi konusunda polemiğe girmek istemiyorum lg ux de dayalı döşeli ev alırsınız beğenmezseniz yerine başka uygulama kurmak size kalmış.Saf android te klavye ara adam gibi galeri ara .Bir kere arayüzü ilkel görünüyor.



    2250 tl ye düşse şimdiye dek asus zenfone 5 en kötü p20 alırdım nokia o çirkin tasarımıyla ben dahil bir çok kişinin kriterinde dahi seçenekleri arasında yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt
    "Nokia 8 IPS LCD olmasına rağmen Glance screen var ve op bunu yokmuş gibi lanse ediyor."

    OP: "OLED ekran olmasından dolayı saatte %1 falan harcıyor. LCD ekranlı modellerin çoğunda AOD yok. Olanlarda ise tüketim çok daha fazla."

    Sırf bu yüzden Nokia 8'in glance özelliği sadece 20 dakika aktif kalıyor. Ne anladım ben o işten? V30 ile gün boyu açık bırakabilirsiniz çünkü saatte en fazla %1 harcıyor.

    Ayrıca sadece sistem uygumalarından (telefon, mesajlajşma vb) bildirim alınabiliyor. Whatsapp'dan, instagramdan falan haber vermiyor.

    Kimmiş at gözlüğüyle bakan?




  • Bu fiyat bandında bu telefonu mu alsak acaba çok kafa karıştırıcı . Oyun oynamiyorum telefon ile sadece fotoğraf( arka kamera kullanırım , on kamera yanlislik ile açılır bende :) ) ve uygulamalar kullanıyorum. Uzun süreli kullanırım telefonu. Benim için uygun tercih olur mu ? Çünkü bu fiyat bandında ciddi telefonlar var İnsanın kafası karışıyor açıkçası ben hiçbir telefonu birebir görmedim honor play düşünüyordum ama yorumlarda ( burda ve başka sitelerde ) daha iyi olduğunu okudum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Ben mi anlatamıyorum sen mi anlamak istemiyorsun anlamadım ben istersem lg galerisi klavyesi yükleyebilirim ama gboard varken Google fotoğraflar varken neden yapayım senin dediğin şey kullanılmış eşyalı ev alıp o eşyaları atıp yeni eşya almaya benzer ben direk 0 ev alırım kendim döşerim.

    4 yıl değil 6 yıl öncesinden bahsediyorum ve inovasyon istiyorsan şu anda 5G teknolojisinde hangi şirket lider bi araştır istersen.

    Son olarak da Nokia 8 şu anda 2070 tl hepsiburada da v30+ 2649 neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım?
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Kullanım açısından bir şey demedim ama Glance ekranının pil ömrüne hiçbir etkisi yok çünkü AOD gibi bakmadığım anlarda boşuna açık kalmıyor ben elime aldığımda açılıyor. Her iddasına varım glance AOD den daha az pil tüketiyor. Ama ne anlatsam nafile çünkü siz hala doğru düzgün kıyaslama yapmadan kağıt üstündeki bilgilere bakarak kıyaslama konusu açıyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toedwarrior -- 6 Kasım 2018; 22:38:7 >
  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt
    yahu hocam 4g daha yeni geldi 5g nin nerden baksanız 5 senesi var.



    v30 u zaten 2 yıllığına alıyorum.



    https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/86939-89390/nokia-8_lg-v30-plus/



    hocam uygulamalar servislere bakın buradaki özellikler için bile 500 lira farka değer.En basitinden fm radyo yok yahu.



    nokia 8 e bakın kimseyi yeni telefon olduğuna ikna edemezsiniz absürt olacak ancak tuğla gibi yahu.Kamerasına hiç değinmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt
    elime alacam da açılacak saat kaç diye bakacağım ohoo bir kere v30 u gelişmiş AOD için istiyorum koyarım iş yerimde masanın üzerine mesaj var mı yokmu saat kaç diye bakarım uzaktan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.