Şimdi Ara

Piyasa Yükseldi Absürt Araçlara Yönelelim (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
20
Favori
18.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Dostum Ultra nadir araçlar dışında kullanmadığım bir marka ve model yok merak etme gayet iyi biliyorum...

    sen fiyat - model- otomatik- hb- sorunsuz- az yakan konusunda daha iyi bir araba biliyosan onu yazmakla ilgilen.. 10 lt benzin yakan arabaya çok yakıyor demeyin artık...

    Dikkat et bindiğin arabanın belkide lansman sürüşünü yapmış adamla konuşuyor dahi olabilirsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanKkner -- 23 Şubat 2017; 23:2:1 >
  • Piyasa Yükseldi Absürt Araçlara Yönelelim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeVizit kullanıcısına yanıt
    60-70 arası golf 1.2 dsg alabilirsiniz 2. El tabi

    Memnun olacağınızdan eminin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abimin engelli raporu var onun adına alacağız 0 almalıyız mecburen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Ötv alınmadığı için 70 binlik arabayı daha uyguna alırsınız zaten

    Golfün 1.2 otomatikleri için bayilerle görüşebilirsiniz

    Eğer fiyat yüksek gelirse

    Seat leonun aynı motoru kullandığı 1.2 tsı dsg araçları golfe göre daha uygun

    Bende golf var arkadasımda leon ikisini de biliyorum güzel araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinanKkner

    Dostum Ultra nadir araçlar dışında kullanmadığım bir marka ve model yok merak etme gayet iyi biliyorum...

    sen fiyat - model- otomatik- hb- sorunsuz- az yakan konusunda daha iyi bir araba biliyosan onu yazmakla ilgilen.. 10 lt benzin yakan arabaya çok yakıyor demeyin artık...

    Dikkat et bindiğin arabanın belkide lansman sürüşünü yapmış adamla konuşuyor dahi olabilirsin...

    10 litre yakan bir araç, gayet fazla yakıyor demektir kardeşim...



    Ülke de malum araç fiyatları aldı başını gidiyor, benzin olmuş anasının nikahı, vergiler desen malum.



    Ne düşünecek bu insanlar? Tabii ki az yakacak çok gidecek.



    Çok güldürdün beni, lansman sürüşünü yapsan kaç yazar?

    Vale'lerde bir sürü lüks arabayı park ediyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • john mclane kullanıcısına yanıt
    10 lt ideal bi tuketim degeri. Anlasilan bisiklete biniyosun sen de ot yesen yakit yerine gecer birader 1 hp iyi rakam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Teknoloji ilerledikçe mühendisler niye daha az yakıt harcama derdinde o zaman?



    Piyasada 5-6 litre tüketen envai çeşit otomobil varken, 10 litre yakıt yakan araba, benzini içiyor demektir.



    Kardeşim, bisiklet sağlıktır sana tavsiye ederim, ne de olsa sen bir lansman sürücüsüsün 😝😝

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis


    quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    Tam istediğim konu.

    Bakın çok net ifade ediyorum ki, eğer bir otomobilden cidden keyif almak istiyorsanız, cidden özel ve kendine has hissettirmesini istiyorsanız, Türkiye'nin ikinci el piyasasında tutulan veya bolca bulunan tüm arabaları elinizin tersiyle itin. Ne zaman bu kuralı çiğnesem başıma iş aldım, özellikle renault'da. Yaptığım en kötü seçimlerden biri zamanında megane 1 almak oldu. Hem keyifsiz, hem de üstüne 2-3 bin verip başka bir aracı almadım, modeli yüksek diye kandık, o 2 bini benden dört ayda sanayi masrafı olarak geri aldı.

    150 bine gırtlak dolu levorg var. Dört çeker, aktif tork dağılımı, 170 hp boksör motor vs. Aynı donanımları bmw 3 serisinden beklersen fiyat 190-200 oluyor. Aradaki farka eşe çocuğa B segmenti araba alınır ayıptır be. Ona da 318 veriyorlar, 136 hp. 320ied 170 hp gelse(ki arada sağlam fiyat farkı vardı, şu an sitesinde fiyat listesi yok) , levorg'da sağlam şoför olsun dalga geçer bmw ile virajlarda. Girin bakın levorg'un donanım listesine neler varmış. Direksiyonda boş yer yok neredeyse.

    Arkadaşıma 2012 dolu paket mazda 3 aldırdım. 46 dolaylarına. Gene benzer aralıklarda bu aralar. Şu anda 2012 golfe 55-60 çekiyorlar. Altını çize çize söylüyorum. Koskocaman bir ziyan. O mazda 3 fiyatına boş paket 2007-2008 civic veriyorlar. Mazda'da ön koltuk ısıtma, kör nokta uyarı, esp, sunroof, dijital klima vs var. Teknik veriler nedeniyle 105 hp 4 ileri tam otomatik şanzıman görünce burun kıvırıyor insan. Ben de kıvırmıştım zamanında. Pişman oldum. 105 hp, çünkü alt devirleri doldurmuşlar üstü değil. Alt devirde baya sağlam atılıyor. Bir kullanın ne demek istediğimi anlarsınız. 1.6 tam otomatik araç şehiriçinde 8.5 yakıyor 1200 km şehiriçi ortalaması. Öyle 50 km kullanıp "bakın tsi'ım 7 litre yakıyor" culardan değil yani.

    Yok efendim parça bulmasıymış. Hadi iç anadoludaki insana hak veririm de İstanbul, Ankara gibi illerde oturanlar bunu söylüyor ya fitil oluyorum. İstanbulda iki günde ferrari tamponu bulursun, binek araç parçası bulamayanın kendi hatası, hiç kusura bakmasın. Diğer illerde de en kötü ihtimalle kargoya versen iki üç güne geliyor zaten.

    İkinci el piyasasıymış. Bırakın bu işleri. Bir örnek vereyim. Ben megane 1'i satarken, 100 km çapındaki alanımda benim arabanın modelinden tam 12 tane megane 1 vardı. Şimdi, alıcının onlar arasından beni seçmesi için:
    1-Kazasız olması lazım. Kaza benim elimde değil, biri gelip vursa gene tramer kaydı. Korkup çıkarmayacaksam niye aldım ?
    2-Km'si düşük olacak. Kardeşim ben bu arabayı binmek için aldım. İki sene sonra birine temiz satayım diye değil. Anlıyor musun?
    3-Fiyatı daha az olacak.

    Şimdi ilk ikisi olmaz. E fiyatı kıracaksam ben niye "piyasası iyi" diye araba alayım ? Piyasası olmayan arabayı da fiyat kırıp satabiliyorum. Hem iki üç sene boyunca, sırf birilerine rahat satayım diye ruhsuz, odun gibi arabaya niye bineyim ?

    Sözün özü, bizde herkes arabadan anladığını söyler. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu ülkede şahin kapış kapış gidiyor temizse. Arabadan anladığını iddia eden adama, galerici dahi olsa üç tane temel soru sorarım arabasıyla ilgili, cevap veremez. Eğer aracınızdan keyif almak istiyorsanız, piyasa arabası ALMAYIN.

    bak bakalım. 50 km'de mi 7 lt yakıyor tsi? bu 1.4 tsi ve kullandığım yer de istanbul:

    Piyasa Yükseldi Absürt Araçlara Yönelelim

    arkadaşına aldırdığın mazda 3 aradan 4-5 sene geçtiğinde maks 15-20bin ederken o beğenmediğin golf 45-50 edecek havada karada. kalkmış bir de çağdışı 4 vitesli atmosferiği övüyorsun hala. bu daha da komik kısmı işin. 8,5 litreyi de ortalama kaç km hızda yakıyor Allah bilir.

    parça mevzuuna gelince de istanbul'da parça bulursun kadar basit değil o işler işte. tatile çıktığında arıza yaparsa kamyona yükler gelirsin aracını. istanbul içinde de eğer ki aracın az satan bir araçsa mutlaka sıkıntı yaşarsın. benim stilo idi aracım. beyni gittiğinde adamlar emin olamadığı için çok sıkıntı çektim. parça sorunu yok, tamam. bursa'da varsa 3 günde, italya'da varsa 10 günde geliyor ki bunu mazda'nın yapmadığına eminim. muhtemelen böyle bir durumda opel'in yaptığı gibi 6 ay süründürür adamı. ama adamların ellerinde test edecek bir araç vs.. olmadığında sıkıntı az satan araç. bir daha tövbe az satan araç almam.

    piyasa arabası golf kullanıyorum ve gayet de keyif alıyorum. şimdiye kadar 7-8 araç değiştirdim ve hiçbirinden böyle keyif alamadım. yakıt göstergesine baktıkça keyif alıyorum, tıkırtı duymadıkça keyif alıyorum, kasislerden tangır tungur yerine tak tak diye geçtikçe keyif alıyorum, boş dedikleri baz golf'de bile olan zengin donanımı (7 hava yastığı, 8 kolon, start-stop, otomatik park freni, elektronik diferansiyel kilidi, asr, msr, soğutmalı kadife torpido, otomatik klima, usb, bluetooth (telefon rehberimi bile okuyor), sd bellek okuyucu, ön-arka kol dayama, suni deri koltuk...), tok kapısını kapattıkça keyif alıyorum...

    Golf ten bu kadar keyif aldigina gore onceki 7-8 aracin neymis cok merak ettim



    1 seneye yakin bindim 1.6 tdi comfortline golf 7 ye. Olumlu bahsettigin seylerin hepsi olumsuzluklariydi ve o yuzden sattim. Kasislerden gecerken suspansiyon sesi, kabine yansiyan ucuz hissettiren bir ses. Aynisi a3te, bmw 1 de hatta ford focusta bile soz konusu degil.



    Tikirtilar yuzunden sattim zaten, her yerden trim sesi geliyordu. Baska bir 1.6 tdi highline kullanan arkasim da ayni sorundan sikayetciydi. Bagimsiz suspansiyonlulari farkli olabilir suspansiyon sesi konusunda bilemem. Ayrica bu aracin gram surus keyfi yok bana gore ve bir cok kisiye gore.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Yok herkesin segmenti farkli kardes piyasadaki 5-6 litre yakan araclar is reele geldigi zaman yol bilgisayari 8 depodan bosalan 9 oluyor.. Tabiki bunun icin uzun sureli testler gerekli... Ben cr-z kullaniyorum hybrid kasarak 5.5 kasmadan 7 ltre yakiyorum neredeymis 5-6 litre yakan araclar acaba...



    X6 3.5 dizel ortala yakiti yol bilgisayarinda 5.5 lt yaziyor ne kadar reel olabilir bi dusun :)

    Saglik konusunda da kardesim bisikletten ziyade memleketimin daglarinda geziyorum ben dene bak iyi gelir sana da oksijen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X6 Dizel araç sahibi için aracının 6 Lt yakması ya da 10 Lt yakmasının bir sıkıntısı yoktur... 700 Bin TL aracına para veren adam için 10 Lt mazot harcaması çok ta FİFİ modundadır...

    Ama 40 Bİn TL ye araç alan adamın aracı 10 Lt tüketim yapıyorsa o adam için bu sıkıntı olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simon Kjaer

    Şu an 4. mazdamı kullanıyorum. Mazdalardan korkmayın, efsanelere inanmayın

    Şu an kullandığım araç 2007 model otomatik mazda 6 2.00 cc. Hani derler ya mazdaya alıcı çıkmaz, son sahibi olursun şu an satışa çıkarsam hazırda 4-5 taliplisi var bekleyen. Yan sanayi parçası da var orijinalide. Parça sıkıntısı var diyenler halt etmiş.

    Cesaret edemeyenlerden olma, farklı ol

    Mazda kaliteli ve kullanımı çok zevkli bir araç , bütün dünyada zaten tercih sebebi olan bir marka...

    Ancak ülkemizde durum biraz farklı , Distirbütör firmanın fazla bu işin üzerinde durmaması nedeniyle marka değeri hakettiği değeri bulamıyor.

    Periyodik bakımları 10 Bin'de bir olacak zorunluluğu , parça vs durumların belirsizliği markanın satışlarını törpülüyor.

    Yan sanayi parçası var evet , ancak yan sanayi fiyatları da muadil markaların orijinal parça fiyatlarında seyrediyor.

    Arkadaşımda 2011 Mazda 3 var. Ön farı çatlak , yan sanayisini sorduk 750 TL dediler , muadil markalara bakarsak parçası kazık diye bilinen VW nin Jettası bile yan sanayi far olarak 500 TL....

    Mazda güzel araç , ancak Türkiye de sıkıntılı durumlar...




  • Konudaki tüm sayfaları okuyamadım ama absürt olması itibarıyla konuya en uygun aracın Mitsubishi Attrage olduğunu düşünüyorum. Tipi çok absürt ama otomatik ful+ful olanının sıfır fiyatı 51500₺ olunca konuyla ilgilenenler için değerlendirilebilecek bir araç olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oasceuis kullanıcısına yanıt
    Bende 2.0 forester var. Bu değerleri sadece benzin istasyonundan yeni çıktığında, yokuş yukarı görürsün. Bu haftasonu bodrum yaptım geldim. Toplamda 2200 km yol yapıldı, ortalama 45 kuruş yakıta denk geldi yarım depo benzin ve lpg karışık. Konsoldaki gösterge 13,2 lt/100 km idi en son bugün doldurup sıfırlamadan. Giderken hız ortalaması 140-150 km/saat, geri dönerken 110-120 km/saat gibiydi.
  • Bu konu canlı tutulmalı..
  • Yok mu yeni tavsiyeler?
  • Bence bu tip araca en iyi örnek chevrolet cruze. Opel astra kalitesinde ama fiyatı 5000 tl daha uygun.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.