Şimdi Ara

Piyasa Yükseldi Absürt Araçlara Yönelelim (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
20
Favori
18.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pokezoom


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Schuey


    quote:

    Orijinalden alıntı: pokezoom


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Schuey

    Ben yöneldim. Nisan ayında 36.500'e, 2005 Civic,Corolla parasına 2010 turbo 130 beygir Megane aldım.

    Viraja duyarlı Bi-Xenon far,CC,far-yağmur sensörü,çift bölgeli dijital klima,3D ses sistemi gibi bir sürü ıvır zıvırı var. Starken 2.000 lira altına veririm geçer gider sonuçta hepsi 1 çuval demir bu kadar kafayı takmamak lazım, yolda giderken sarhoşun biri gelir vurur o piyasası süper olan arabanın yüzüne bakmaz kimse.

    Ciddi misin ironi mı yaptın ? Konusahibi tutulmayan markalara yönelin demiş. Sende sanki piyasada tutulmayan bi arabayı satın aldım gibi algı yaratmışsin. Megane dediğin araba tr piyasanın en çok tutulan kendi segmentinde en çok piyasası olan aracı ? Yani gene tutulan, tr de piyasası olan bi araca yönelmissjn. Bende sandim Corolla almayıp alfa falan aldım diyicen.

    Benim arkadaşlar parçası ucuz, motoru sorunsuz, 3e alır yarin zarar etmeden 5e satarım, bugün ilana koysam yarına satılır. Elden çıkar, mantığı ile Megane alıyorlar. Sen ise sanki piyasası yokmusda aracı aldı mı ilana koydu mu seneler boyu satmaya ugrasacam derdinde anlatmissin aracı.

    İroni falan yapmadım Megane 3'ün dizeli piyasada daha çok tutulur,sonra da 1.6 atmosferiği gelir. Benim aldığım araba zaten tutulmadığı için MAİS tarafından sadece 1.5 yıl ithal edildi daha sonra satılmadığı için gelmedi. 2.el ilanlara bakarsanız anlarsınız, toplasan 25-30 tane satılık var. Megane'ın 1.4T motorundan milletin haberi bile yok. Kısacası arabanın piyasası yok ister kabul et ister kabul etme. İlla Alfa,Volvo mu olması lazım tutulmayan araç olması için, piyasası iyi olan modellerin bazı versiyonları bu şekilde tutulmuyor işte.

    O tutulmayan model değildir. Tutulan modelin bi alt tutulan modelidir. Bi saab bi alfa nin parçasını heryerde bulamazsın. Dilinden kimse anlamaz. Senin dediğin aracin heryerde parçası, heryerde anlayan ustası bulunur. ilana koy en geç 1 ay içinde satılır. Saab ı 1-2 sene satamayan arkadaşlar tanıyorum. Boşu boşuna acitasyon yapma.

    o iş öyle değil. al bir bakalım tempra 2.0 16 sübap ta gör dünyanın kaç bucak olduğunu. kasa aynı ama motor-şanzıman farkı. bu da yetiyor zaten.




  • Şu an 4. mazdamı kullanıyorum. Mazdalardan korkmayın, efsanelere inanmayın

    Şu an kullandığım araç 2007 model otomatik mazda 6 2.00 cc. Hani derler ya mazdaya alıcı çıkmaz, son sahibi olursun şu an satışa çıkarsam hazırda 4-5 taliplisi var bekleyen. Yan sanayi parçası da var orijinalide. Parça sıkıntısı var diyenler halt etmiş.

    Cesaret edemeyenlerden olma, farklı ol
  • Bizim Türk insanının 2. El araç alırken sıraladığı kriterlere hayranımdır.
    Km'si az olacak,
    Mümkünse hiç yol yapmamış olacak,
    Sinek dahi çarpmayıp hasar almayacak,
    Motoruna anahtar değmemiş olacak,
    Kaportası fabrika çıkışı ayarında olacak,
    Bedavadan biraz pahalı olacak,
    Sanayiye girdinmi, yastık yorgan 100 TL'ye bütün işin hallolacak.

    Ölme eşşeğim ölme, birde arabayı alırken daha nasıl kolay satarım diye düşünmeye başlayan tipler var.

    Piyasaya bakıyorsun, deve yükü ile para istedikleri otomobilden daha ucuza daha donanımlı, daha kaliteli otomobil alıyorsun, hemen çevrendekiler burun kıvırır, yok son sahibi sen olursun, yok çok yakar, yok parçası çok pahalı gibi zırvalarlar.
    Halbuki hergün içtiği sigaraya 13 tl verir o gözüne batmaz.

    Halbuki çoğu dedikleri şeyler de şehir efsanesidir.
    Devir internet devri, koyarsın 1 hafta değil 2 hafta da satarsın.
    Parçası öyle ahım şahım pahalı değildir, o çok tutulan modellerin yaptığı arızaları yapmazlar.
    Yumuşak kullanım ile öyle çok yakmadığı görülür.

    Bir arkadaş yukarıda yazmış, Türkiye de en çok tutulan aracı almayacaksın diye, aynen bende katılıyorum.

    Ederi beş para etmez arabalara aşırı fahiş fiyatlar çekilir oldu memlekette.

    Birde galerici tipler var, cep telefonu satıcıları gibi.
    Arabayı takasa sokarken senin arabayı yerin dibine sokar da sokar, yok piyasası yok, tutulmuyor falan diye öldürür.
    Ama satarken sanki o araç dünya üzerinde 10 tane varmış, özel üretimmiş mualemesi çeker.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostlar honda crz nasildir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tremacs kullanıcısına yanıt
    Ben kullaniyorum candir... Pm atabilirsin sorun olursa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam tesekku ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle yaptım. Aslında Cooper ya da Cooper S almak istiyordum. Temiz ve düşük kilometreli olmak kaydıyla tabiki. Baktığım temiz ve kazasız bütün Cooper'lar bütçemin yaklaşık 20-25 bin üstündeydi. Bende gidip yine tasarımını da beğendiğim Cooper motorlu, değişensiz, boyasız, düşük kilometreli bir DS3 aldım. 20-25 bin de cebime kalmış oldu. Gayet de memnunum şimdilik aracımdan. Tabiki bir Cooper değil (Cooper da kullanmıştım) fakat Cooper'a yakın bir model. Şimdilik beni idare ediyor.
  • Sevgili arkadaşlar aracın yakıtına vs çok takılmayın 2 el araç alırken tek dikkat etmeniz gereken aracın yürüyeninde sorun olmayacak yani size sağlam masraf çıkarmayacak , yok az yakmış bilmem ne eksi sıfır sıkıntı araç her hafta sorun çıkarıyorsa suyla çalışsa ne yazar ..
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    Cok dusundum ds3 almayi ama otomatik sanzimanina bi turlu guvenemedim... Kazasiz belasiz insallah guzel secim dizel mi benzinli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Benzinli otomatik hocam 1.6 120 BG 4 ileri olanlardan. Şanzımanları sıkıntılı ama yaklaşık 600-700 liraya düzeltiliyor. Selenoidleri yeni nesille dğiştirince şanzıman sorun çıkartmıyor. Tabiki Cooper'ın 6 ileri otomatiğiyle kıyas kabul etmez; kabul 4 ileri vites aracın hem performansından çalıyor hem de araca fazla yaktırıyor ama yinede BENCE tarz ve zevkli sürüşe sahip bir otomobil.
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    Tarzi cok begenildi zaten... O sanzimani gorunce aklima cesmeden izmire 2012 de 60 tl ye geeldigim geliyor... Ama saglam ve konforludur... Acik tip guzel bi air kit ile cok guzel ses de alabilirsin en azindan bosuna cok yakmamis olursun ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam benimde var aklımda birkaç ufak şey. Şimdilik tanışma sürecindeyiz, 1,5 ay falan oldu aracı alalı. Tanıştıktan sonra hafiften oynamaya başlarım. Şimdilik genellikle işe gidip gelirken kullanıyorum. Devirli ve zorlayarak kullanmayı severim, 0,65 krş. yakıyor güncel fiyatlarla.
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    Su an tercihimi crz den yana kullandigima cok memnunum :) 28-30 kr normal modda kasmadan kullaninca :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Crz benimde çok beğendiğim bir araçtı. Otomatik seçeneği olsa hiç düşünmeden bende bir Crz kullanıcısı olurdum. Kazasız belasız sürüşler hepimize.
  • Arkadaslar daha önceden de yazdım kimseden cvap cıkmadı yine sormak istedim. Alfa 159 1.9 JTD kullanan var mı? Veya arac hakkında bilgisi olan? Varsa ne dersiniz arac için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simon Kjaer

    Şu an 4. mazdamı kullanıyorum. Mazdalardan korkmayın, efsanelere inanmayın

    Şu an kullandığım araç 2007 model otomatik mazda 6 2.00 cc. Hani derler ya mazdaya alıcı çıkmaz, son sahibi olursun şu an satışa çıkarsam hazırda 4-5 taliplisi var bekleyen. Yan sanayi parçası da var orijinalide. Parça sıkıntısı var diyenler halt etmiş.

    Cesaret edemeyenlerden olma, farklı ol

    o iş öyle olmuyor hocam, o bekleyenler sen sattığın an yok oluyor "çok geçerli" bahaneler ile. 40 lira edecek aracın için 30 liram var falan diyorlar...




  • Aracım Leon FR. 2014 yılında piyasası yok denecek kadar azken almıştım. Hatta bu yüzden ekstra indirimlerle çok uygun fiyata aldım. Ardından 3-4 ay sonra piyasası patladı bugün Golf'le kapışıyor. Leon'un eski kasası bilinen piyasada olan bir araçtı. Ancak yeni kasa çıktığında da araç piyasasız duruma düştüğü için iyi analizlerle bu fırsatlar değerlendirilebilir. Ancak O zamanlar sıfır araç almak mümkündü tabi. Şu an tam bir el bombası durumunda olan CH-R'ın piyasaya giriş fiyatları bile baya uçuk ekonomi yüzünden.

    Kendime dönersem, FR'dan fazlasıyla memnunum. Hiç pişman olmadım, yine olsa yine alırım dicem fiyatlar uçtuğu için alamam. Her neyse, 3 yıl dolmak üzere, farklı araç kullanmak istiyorum bir yandan. BMW almak istiyordum piyasa uçtu için o defter uzun bir süreliğine kapandı. Doğayı sevdiğim için o tarz bir araç alsam diyorum ama yakıt tüketimleri uçuk o araçların da. FR ile doğada çok kısıtlı kalıyorum. Dodge Nitro tarzı bir araç olabilir, hatta pickup'lara bile baktım ama bilemiyorum ne alsam.




  • bu tutulmayan dediğiniz araçlar o kadar çok tutulmuyorki sahibindende düzgün araç bulamıyorum şöyle otomatik, benzinli hb bir şey gösterin lütfen. yok, turşu arabalara dünya paralar isteniyor. yani tutulmayan araba almak için tutulan araba parası vereceksiniz vs.
  • cemsch C kullanıcısına yanıt
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-3.sahibinden-tertemiz-bakimli-402479976/detay



    2000 model golfler bu para artik bu kasadan bulup bi tane alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinanKkner

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-3.sahibinden-tertemiz-bakimli-402479976/detay



    2000 model golfler bu para artik bu kasadan bulup bi tane alabilirsin

    Hiç kullandın mı. Gidişi hantallığı halkında bir bilgin varmı ? Yada en basiti yakıtı konusunda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.