Şimdi Ara

Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri> (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
32
Favori
192.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RemoteShoulder


    quote:

    Orjinalden alıntı: Dante

    quote:

    Orjinalden alıntı: RemoteShoulder

    quote:

    Orjinalden alıntı: Dante

    PC klavyesine enstürman diyen olmadı gözlerinle oku mesajı!

    fl deki hazır sesler mi? git bak bakayım piyano eklentilerine fl deki? onlarca emulasyon yazılımı vardır hazır sesmiş! 88 ayrı tuşun 88 ayrı notası da vardır tüm yazılımlarda. adı üstünde piyano simulatörüdür. klavyedeki mantıkla piyanodaki tuş dizilimi mantığı tamamen aynıdır daha hiç denemeden burada fikir sahibi olmaya çalışma.

    ayrıca beste için nota bilmen şart diyerek bilgisizliğini ortaya koymuşsun. müzik kulağı denen bir şey var ama buna sahip olmayanlar her zaman "nota olmadan beste olmaz" gibi saçma sapan yorumlarda bulunurlar! sana besteyi 3 tane link olarak koydum.

    evet onların hepsine rastgele bastım değil mi? o yaptıklarımı sana kapak gibi karşında pianoda çalarım yalnız yutacak mısın peki lafını böyle bişey yaptığımda? hadi sen de bas da çıksın ortaya herkes çıkarsın o sesleri. hey allahım ya

    oku da bir şeyler öğren;

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=mutlak+kulak
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muzik+kulagi
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muzik+zekasi


    eminim piyanonun basına gecsen daha dun annemızden baska bı sey calamassın allah bilir 2 el calmayı sag ve sol elin aynı anda basması zannediyosundur. sana sanal piyanoda basarılar gercegınde beceremeyenler sanala kacıyor. Ayrıca benim senle 2 kelime bile konusmamam lazım msndeki olayını ne cabuk unuttun da geldın burda benle bu sekılde konusuyosun? Yada boyle bi uslup takılma hakkı buluyosun ben senin bildigin yada etrafındaki her kimse arkadasların degılım.

    AYRICA O ESKI KONUYU ACAN VE VIDEOMU KOYAN BENIM O KONUYUDA BOYLE BILMISLIK TASLIYARAK REZIL ETMISTIN YA!


    emin olmayacaksın o işlerde işte. kabak gibi kalırsın ortada yoksa ukalalığınla daha klavyedeki tuş dizilimiyle piyanodakinin aynı mantıkta dizildiklerini bile bilmeden, daha bunu bile bilmeden bana bir şeyler söylemeye debeleniyorsun. klavyede o besteyi yapan adam aynısını piyanoda da yapar çünkü tuş dizilimleri tamamen aynıdır! üslup konusunda önce sen saygılı olacaktın. kendin kaşındın muhatap konusunda da karşıma çıkıp çıkmamak sana kalmış. çıktığında cevabını her türlü veririm zaten sorun değil. çıkmazsan da bol şans.


    işte bu kötü hiç bi zaman herşeyi yap ama adamlığını yere serme bak kilo vermişsin okadar demekki bişeyler var gerçek piyanoyuda öğrenirsin piyano konusunu tartışmıycam artık 1- tuse nedir bilmiyosun bastan berı sana anlatmak ıstedıgım sey tuse 2- tartısma alevlendikçe adamlıgını yere serıyosun buna goz yumamam eyer duzelmessen bıdahakı mesajına cevap vermiycem


    şuna ben artık laf yetiştiremiyorum sana desene. çoluk çocukla muhatap oluyoruz burada.

    daha mesajları gözüyle okumayı ve attığım besteyi kulaklarıyla dinlemeyi bile bilmeyen adama laf anlatamam ben burada zaten. nasıl dinlediyse artık, "2 el çalmayı aynı anda basmak sanıyorsundur" gibi saçma sapan ötesi fantastik derecede zeka yoksunu bir cevap verebilmiş birine ben burada bir şey anlatmaya çalışıyorum. orada hiç mi görmedin iki eli farklı notaları çalarken kullandığımı. kulak bilgin yok senin sadece notalarla uğraşıyorsun eminim.

    kulağı olmayanların tek avuntusu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 14 Mayıs 2009; 10:44:34 >
  • Keşke üstteki tartışmalar olmasaydı da daha temiz bir konu olsaydı. Arkadaşlar kendi mesajlarını silse iyi olur aslında...
    Emeğine sağlık RemoteShoulder dostum, yazını detaylıca inceledikten sonra evdeki orgta bir şeyler çıkarabilir miyim sence?
    Birazdan foto eklerim orgun, 20 yıllık alet, ama 20 yılda 20 defa kutusundan dışarı çıkmadı...

    not: Müzik ve Enstrüman bilgim çok az, yazım ve bilgi yanlışı yaptıysam kusura bakmayın...
    not2: Dante adamın konusunun içine etmişsin resmen, burda paylaşım yapmış; sen diyorsun ki PC'den çalmakla Piyanodan çalmak
    aynı şey. Öyle şey mi olur yahu? Gitar çalmak isteyen adamı diyorsun ki Guitar Hero öğrenin, aynı şey...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 26 Mayıs 2009; 20:33:50 >
  •  Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>
     Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>
     Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>
     Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>

    Dostum orgta türlü kombinasyonlar yapsamda bir türlü piyanodaki aynı sesi çıkartamadım.
    Yoksa orgta piyano sesi çıkarmak imkansız mı?
  • Kalitesine bağlı olabilir.Bu arada güzel paylaşım ben 4-5 aydır org çalıyorum.Çalabildiğim 5-6 kısa şarkı var.
  • @RemoteShoulder

    Nerdesin dostum?
  • RemoteShoulder'e katılıyorum, piyano ile piyano simulatoru bir değildir. Fakat şu var. Benim bir şarkımın kayıdında piano sesi gerekti. Elimde 6 oktavlık kaliteli bir midi klavye vardı. Piyanist bir arkadaşım, elindeki gerekli pedalları getirdi (piyanoda olan pedalların midi klavyeler için üretilmişlerinden) ve parçayı rahatlıkla istediği tuşe ve tonuyla çaldı. Gerekli effect ve EQ ayarları yapıldığında akustik bir piyano ile hiç bir farkı kalmadı.
    Şu an bir çok ünlü sanatçının kaydında akustik aletler gitgide azalmaya başladı. Çünkü birçoğu pc yazılımlarıyla yapılmaya başladı.
    Yani böyle bir düzeneklede piyano öğrenilebilir ve piyano başına geçildiğinde sıkıntı yaşanmayabilir. Dante, senin kayıtlarını dinledim, şarkılara dediğim bir laf yok ama pianoda onları o şekilde çalmanın bir anlamı olmaz. Pedal kullanımı ve tuşe denilen şeyler vardırki , şarkıya duyguyu veren onlardır.

    Konu çok kirlendi ama söylemek istedim, ikinizinde haklı ve haksız yanları mevcut.
  • Kubar

    Chopinin nocturneleri ozellikle e flat major olanı muthıstır. Repertuarıma 2 hafta once kattım. Kurs almak zorunda degılsın msnmi ekle yardımcı olurum.

    Can oZGUR

    m-audionun keystatıon pro 88 serisini alırsan rahat edersın ustelık fıyatıda cok makul. Eyer pahalı alıcam dıyorsanız cme uf 80 tavsıye ederım suanda dunyanın en ıyı wıreless 88 tuslu mıdı controllerıdır kendısı. 88 tus her daım sarttır klasık muzıkte. Yoksa zorlanılır. cme uf 80 edinicem 1 hafta sonra onun da ozelliklerini paylasırım.

    olmuyorama

    dante konusunu accmasak daha ıyı olur eminim oda gercek piyanoda zorlukları gorup tecrube kazanacaktır.

    artık eskisi gibi bach yada lıstz gibi oturup piyano ıcın compose yapan yk. artık hersey cubase sx5 gıbı programlarla cozuluyyor ama yanında midi controller sart tabı

    ayrıca burda fazla yazamıyorum eyer msn eklerseniz duzenli ve detaylı sekılde ıstedıgınız konuyu ele alır anlatırım.

    msn: vbatuhangmail.com bu knuyu burdakı kndan devam ettırmenın anlamı yk ozel olarak ısteyen eklesın
  • @RemoteShoulder
    Hocam çok teşekkürler güzel bir yazı olmuş, üstteki gereksiz tartışma olmasaymış daha iyi olurmuş, 5 Yıl kadar müzik eğitim okuyan arkadaşların yanında kaldım, asla simulator ile gerçek piyano kıyaslanamaz, o tuşlara dokunmak ve hissetmek bambaşka bir haz. @Dante arkadaşımız daha önce hiç dokunmadı sanırım piyano tuşlarına. neyse bende girmiyim şimdi tartışma olayına.

    Tekrar teşekkürler @RemoteShoulder
  • Arkadaşlar merhaba, benim şöyle bir sorum olacak, piyano çalmak için yetenek gerekir mi? Profesyonel müzisyen olmaktan bahsetmiyorum tabi. Ben 27 yaşındayım 6 yıl kadar önce kendi kendime akustik gitar öğrenmeye çalıştım ancak akustik gitara ısınamadım bir türlü. Ancak o zamanlar kulağımın kötü olduğunu farkettim ve nota öğrenmeye kalkınca da nota okumak zoruma gitti. 3-4 yıldır klasik müzik özellikle de Chopin eserleri çok hoşuma gidiyor. Sizce müzik kulağım olmamasına rağmen, ders de alırsam Chopin çalacak seviyeye ulaşır mıyım, ne kadar sürer? Bir de Kayseri'de bulunduğum için ders alacak öğretmen bulmak zor, güzel sanatlar fakültesindeki hocalar ders verebiliyor mu? Bu gibi akademik kişiler 'yeteneksiz kişilerle uğraşmazlar' gibi birşey duymuştum doğru mudur? Piyanolar pahalı olduğundan tuş hassasiyeti filan olan bir klavye almayı düşünüyorum, sizce en azından başlangıç için piyanonun yerini tutar mı?
  • Güzel çalışma. Gitarı sökersem bir gün buna da başlamak isterim.
  • up

    ben Frédéric CHOPIN: Nocturne in C-sharp Minor (Op. Posth.) parcasini calmak istiyorum ama muzik SIFIR nasil olucak bu is?
  • Ben de 7 yaşımda beri çalmak istiyorum, ama bizim ailede erkek adam piyano çalamıyormuş.Ben de para biriktiriyorum yemeyip içmeyip yazın kursuna gidicem artık gizlice ne yapalım.

    Ayrıca internetten piyano videoları falan izliyorum bol bol, senin dediğin programdada seslerin çıkması için nereye basılacak onu gösteriyor sanırım, o program açıp izlesem bir faydası olur mu tuşların ve seslerin yerini oturtmam açısından?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emofelix

    up

    ben Frédéric CHOPIN: Nocturne in C-sharp Minor (Op. Posth.) parcasini calmak istiyorum ama muzik SIFIR nasil olucak bu is?



    Aynen ben de öyle
  • mesajım bulunsun...
    Mesajım bulunmaya devam etsin tarih: 30.05.2013
    hala devam etsin bakıcam tarih:08.11.2013



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 8 Kasım 2013; 23:57:36 >
  • acaba, müzikle iyi bir dinleyici olmak dışında bir ilişkisi olmayan ve hatta nota okumayı bilmeyen, 30 yaşına yaklaşmakta olan biri piyano çalmayı öğrenebilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glzz

    acaba, müzikle iyi bir dinleyici olmak dışında bir ilişkisi olmayan ve hatta nota okumayı bilmeyen, 30 yaşına yaklaşmakta olan biri piyano çalmayı öğrenebilir mi?


    Çok çok zor ama imkansız değil.
  • piyano çalmak, parmak uzunluğu ve hareketi gerektirir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FeeL

    piyano çalmak, parmak uzunluğu ve hareketi gerektirir


    Var ama onlar başta ilgi sonrada yetenek gerektirir...
  • ilkokul dan hemen sonra konservatuara başladım.. 6 yaşımda önce org, sonrasında piyano ile tanıştım.. şu an doktora tezimi yazıyorum aynı zamanda istanbul devlet opera ve balesi sanatçısıyım.. ortaokul ,lise, üniversite, master, doktora derken 18 yılını bu işe vermiş biri olarak, tüm iyi niyetine rağmen bu arkadaşımızın sunduğu "Çabuk çalma Teorisinin" gerçekle malesef uzaktan yakından alakası yoktur.. herşeyden önce iyi bir müzik kulağına sahip olmanız, söz konusu enstürman için el yahut dudak yatkınlıgına ve beceriye sahip olmanız gerekmektedir. Elbetteki biraz müzik kulağı ve azim ile bişileri üstün körü tıngırdatabilirsiniz fakat bu arkadaşın iddaa ettigi gibi öyle bir bakışta chopin beethoven vb. klasikleri çalabilmek kesinlikle söz konusu degildir ve her profesyonel sanatçı bu teorinin ne kadar yanlış olduğunu size söyleyebilir. Düşününki konservatuarlarda piano ana sanat dalında eğitim gören öğrencilere bile chopin ve ekürisi eserler yıllar sonra öğretilmeye başlanır. Bunun sebebi de teknik açıdan son derece zor olan bu pasajları kolaylıkla çalmak yıllar gerektiren bir kas esnekliği ve beceri ister. Hatta ve hatta bir çok öğrenci profesyonel hayata atıldıgında dair bu gibi üstadların eserlerini çalarken oldukça zorlanmakta hatta bir kısmı resmen "çalamamaktadır"
    Peki öyleyse bu tür programlar niye var, ne işe yarar?

    Eğer düzenli olarak ciddi bir müzik eğitimi alıyorsanız profesyonel veya hobi olarak, belli bir müzikal birikiminiz ve enstrüman bilginiz varsa, bu tür programlar size yardımcı olabilir.

    P.S=Bu arada Eyer değil; "Eğer" değinmeden edemedim valla :)
  • dante kimsin oğlum sen ne konuşuyosun yürü git işine bak kardeşim sen
    senin neyine konu kirtletmek burda allah allah neyine senin burda takılmak velet.
    konuyu kirletiyor adam durduk yere bilmişlik yapıyor eminim ekran başında senin yazılarını okuyan herkez dalga geçer bir gözle bakıyordur.
    adam o kadar emek vermiş uğraşmış ellerine sağlık hocam çok güzel anlatmışsın sen takma böyle çocukları
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.