Şimdi Ara

Pirinçli Etli Börek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malzemeler
    Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
    1 su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 çay kaşığı kadar tuz
    İç malzemesi
    350 gr yağsız kıyma
    1 baş kuru soğan
    1 kahve fincanı Calrose Pirinç
    1 yemek kaşığı margarin
    Tuz, karabiber
    Üzeri için: Yumurta sarısı ve çörek otu
    Doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ayrı bir yerde bir fincan pirinci haşlayın. Suyunu süzdürerek kavurduğunuz kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ekleyerek bir kenarda bekletin.
    Diğer yanda, bir bardak ılık suyun içinde mayayı ve şekeri iyice karıştırın. Aldığı kadar un ve su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yaptığınız bu hamuru iki parçaya ayırın. Üzerlerini örtüp mayalanması için bekletin. Kabaran hamurları tekrar yoğurup mermer tezfahta açın. Yağlanmış tepsiye birinci hamuru yayın. Üzerine kıymalı iç malzemeyi yayıp İkinci hamuru üzerine kapatın. Bir yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve 180 derece fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
    Pirinçli Etli Börek







  • Bende yaptım bu börekten çok güzel oluyor çok çok çok severim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.