Şimdi Ara

Piranha Voyager Hakkında? (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
1
Favori
37.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu tamamen yazılım desteğini veren firmanın driver'ları ile alakalıdır.Mesela Next cihazlar 16/32GB SDHC Class 6 destekliyor.
  • Bu işin piri Next galiba ben biraz daha bekleyip Next almayı düşünmeye başladım.
  • Arkadaşlar,dün Eskişehir'e gidip geldim.Voyager sorunsuz götürüp getirdi,fakat sürüş esnasında değişiklik yapmak isteyince"lütfen aracınızı dikkatli kullanın"diyerek hiç bir değişikliğe müsaade etmedi.Sürüş güvenliği için gerçekten iyi bir durum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oblomov03

    Arkadaşlar,dün Eskişehir'e gidip geldim.Voyager sorunsuz götürüp getirdi,fakat sürüş esnasında değişiklik yapmak isteyince"lütfen aracınızı dikkatli kullanın"diyerek hiç bir değişikliğe müsaade etmedi.Sürüş güvenliği için gerçekten iyi bir durum.


    Bu cihazın değil üzerinde olan igo8'in özelliği,güvenli mod'u etkin yaparsanız her bu yazılımı kullanan cihazda olur.

    Kolay gelsin
  • Bu navigasyon cihazlarını yeni yeni araştırmaya başladım da birşey sroacağım. Şimdi harita güncellemelerinden bahsedilip duruluyor, kimi 1 sene kimi 3 sene güncelleme sunuyor bu ücretsiz mi ücretli mi güncelleme. Dyelim 2 sene ücretsiz güncelleme hakkımız var 2 sene sonunda bu hakkımız bitti harita satın alıp yine eski aletimizi kullanabiliyoruz değil mi yoksa güncellee hakkımız bitince aleti kullanma hakkımız da mı bitiyor.

    Güncelleme konusunda en iyi destek hangi markada Türkiye haritaları için. İgo 8 den bahsedilip duruluyor bide navturk'den bunlar haritamı oluyor peki basarsorft ne oda harita hazırlamıyor mu?

    Bana ayrıntılı bir şekilde bu güncelleme işini hangi markanın hangi harita desteği sunduğunu igo8 i hangi cihazlar kullanıyor ya da igo8 tam olarak nedir cihaz ismimidir yoksa harita çizici bir firmamıdır? Türkiye'de kullanmak için hangi marka daha iyidir. F/P olarak şu adan Piranha iyi gibi gözüküyor bluetooth özelliği cezbediyor beni. Next de bu özellik en pahalı modelinde var sadece.

    PM yoluyla ya da burda yazarak beni bilgilendirirseniz sevinirim. Yani 300 400 milyona bir cihaz alınca cihaz elimizde patlasın istemiyorum para kolay bulunmuyor




  • Bende piranha pathfinder aldım iki gün önce. Birkaç adres denemde sorunsuzca yerine ulaştırdı. Fakat bazen yeniden başlama yapıyor. Mesala poi bulmak için imleç kullan seçince ve harita yavaş yavaş küçültünce reset atıyor bu işi hızlı yapınca atmıyor. Bir iki yer seçtim denemek için. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesini bulup ekle yapıp, hedef olarak ayarla yapınca yine makina kendini resetledi. Bunlar normal mi yoksa benim alette mi sorun var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chemsul

    Bende piranha pathfinder aldım iki gün önce. Birkaç adres denemde sorunsuzca yerine ulaştırdı. Fakat bazen yeniden başlama yapıyor. Mesala poi bulmak için imleç kullan seçince ve harita yavaş yavaş küçültünce reset atıyor bu işi hızlı yapınca atmıyor. Bir iki yer seçtim denemek için. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesini bulup ekle yapıp, hedef olarak ayarla yapınca yine makina kendini resetledi. Bunlar normal mi yoksa benim alette mi sorun var.



    Tabiki normal değil,teknik servisle kontak kurmalısınız.

    Kolay gelsin
  • normal değil.. ben de bu gün aynı noktayı hedef olarak ayarlamıştım tesadüf :)

    hiç resetleme olmadı bende.. cihaz açıkken arkadaki resetleme tuşuna basın 3-4 saniye yeniden başlasın cihaz.. ama tekrar yaparsa kendi kendine kapanma olayı, servis yolu görünür
  • Elektroworld dan aldım. Dolayısıyla servis göndermeyip iade edecem 7 günlük hakkımı kullanarak.
  • Teşekkürler sayın gps.navigation.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Bu navigasyon cihazlarını yeni yeni araştırmaya başladım da birşey sroacağım. Şimdi harita güncellemelerinden bahsedilip duruluyor, kimi 1 sene kimi 3 sene güncelleme sunuyor bu ücretsiz mi ücretli mi güncelleme. Dyelim 2 sene ücretsiz güncelleme hakkımız var 2 sene sonunda bu hakkımız bitti harita satın alıp yine eski aletimizi kullanabiliyoruz değil mi yoksa güncellee hakkımız bitince aleti kullanma hakkımız da mı bitiyor.

    Güncelleme konusunda en iyi destek hangi markada Türkiye haritaları için. İgo 8 den bahsedilip duruluyor bide navturk'den bunlar haritamı oluyor peki basarsorft ne oda harita hazırlamıyor mu?

    Bana ayrıntılı bir şekilde bu güncelleme işini hangi markanın hangi harita desteği sunduğunu igo8 i hangi cihazlar kullanıyor ya da igo8 tam olarak nedir cihaz ismimidir yoksa harita çizici bir firmamıdır? Türkiye'de kullanmak için hangi marka daha iyidir. F/P olarak şu adan Piranha iyi gibi gözüküyor bluetooth özelliği cezbediyor beni. Next de bu özellik en pahalı modelinde var sadece.

    PM yoluyla ya da burda yazarak beni bilgilendirirseniz sevinirim. Yani 300 400 milyona bir cihaz alınca cihaz elimizde patlasın istemiyorum para kolay bulunmuyor


    Merhabalar;

    Size cevap yazan olmamış, bildiğim kadarıyla ve sorduğunuz sıraya göre sorularınızı cevaplamaya çalışayım.

    Harita güncelleme, cihazın ithalatçısı ile kullandığı harita yazılımı firması arasında yapılan anlaşmalara göre yapılmakta. Şöyleki, (örnek olarak Next ve Piranha'nın güncelleme şartlarını vereceğim) Next, yazılımcı firmadan (i-go) ürün alırken, şartları arasına "ben senin yazılımının bulunduğu haritaları 2 yıl boyunca ürünlerimi kullananlara sınırsız güncellettiririm" diyor ve parasını ona göre ödüyor. Piranha ise, "ben senin yazılımının bulunduğu haritaları ürünlerimi kullananlara sadece bir yıl içerisinde 1 kez güncellettiririm" diyor, o da parasını ona göre ödüyor. her iki markanın da harita güncelleme hakkı bittiğinde, tabiki cihazları kullanmaya devam edebiliyoruz. fakat haritamız güncelliğini yitirmeye (ya da şöyle diyelim) yapması gereken işi aksatmaya başlayınca (haritanın güncel olmamasından dolayı) harita güncelleme gereksinimimiz doğuyor. o zamanda tabiki mevcut haritanın ücreti karşılığında güncellenmesi gerekiyor. burada şunu belirtmek gerekir, son kullanıcının mevcut haritasını güncelleme bedeli ile o haritayı (veya yazılımı) sıfırdan alıp cihazına yükleyecek kişi ile arasında fark olması gerekiyor (ki bunu da sanırım Başarsoft Genel Müdürü Sn. Alim Küçükpehlivan bir yazısında belirtmişti).

    Güncelleme konusunda eniyi desteğin kimde olduğunu da sanırım yukarıda verdiğim örnekten kavramışsınızdır. Sadece Next ve Piranha üzerine yoğunlaştığım için ikisini örnek vermemden de anlaşılacağı üzere, başka cihazların hangi yazılımları ve hangi haritaları kullandığı konusunda pek bir fikrim yok, sizi yanıltmayım. İ-go ve Başarsot'a gelince; i-go cihazlardaki haritaları kullanan programın yazılımcısı olan firma, Başarsot ise bu programlara Türkiye haritasını kısaca "tedarik eden" (araziye uygulayan, güncellemeleri takip edip haritaya aktaran vs. vs. yapan) firma. Fiyat/performansa gelince, bence en iyisi Next tabiki. Ha "siz neden Piranha kullanıyorsunuz derseniz", ben fiyat/performans hesabı değil, işimi görebilecek cihaz/en uygun fiyat hesabı yaptım Şöyleki; ben piranha'yı 360 Tl gibi bir fiyata aldığımda, ye-g 828 860Tl gibi bir fiyattaydı, yaklaşık 3/1 gibi bir fiyat farkı vardı. Benim gereksinimlerim ise (aradığım özellikler diyeyim) bluetooth olması, 4,3 ekran olması, i-go (Başarsoft) kullanıyor olması en sonunda da bunları en uygun fiyata veriyor olması. Bana ve benim gibi kısıtlı bir bütçesi olanlara bu cihazların daha hala lüks sınıfına girdiğini düşünerek doğru bir seçim yaptığımı zannediyorum. yine şunu da belirteyim, Next'in şu günlerdeki fiyatı (enson 627Tl görmüştüm) o zaman olsaydı biraz daha zorlar Next alırdım.

    Cihazın elimizde patlamasını tabiki hiçbirimiz istemeyiz, belirttiğiniz gibi para kolay kazanılmıyor. bu konuda da, cihazda aldığımız ilk günlerde bir sorun çıkarsa, zaten 7-15 gün gibi süreler iade ve değişim hakkımızı kullanabiliyoruz, ilk zamanda ortaya çıkmayan sorunlar sonradan pek oluşmasa bile, ondan sonrası içinde artık 2 yıl garanti olayı ülkemizde de boş değil diye düşünüyorum. şu anda benim cihazım da garanti kapsamında serviste (büyük ihtimalle de kullanıcı hatası diyecekler, çünkü winCe'ye girip buradaki dosyaları kurcaladım) ama neticede servisi hakkında da benim alacağım cevaba göre size buradan servis bilgisi de verebilirim.

    Bunlar benim tecrübelerim ve düşüncelerim, sormuşsunuz bende belirttim, tabiki karar sizin ve ayırabileceğiniz bütçenin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalıkcıSerdar -- 28 Ocak 2009; 14:32:55 >




  • şimdi next sahipleri bana yine kızacak ama benim de düşüncelerim şöyle..

    açıkçası ben hala fiyatı 627 lirayı gectim, 500 lira da olsa next almaz, piranha alırdım..
    bir next modasıdır almış başını yürüyor

    şu an elimizdeki ürünün muadili olan next 828 hızlıal.com da 627 lira, hepsiburada.com da 799 lira.. kdv indirimi neden yapılıyor acaba.. ellerindeki ürün ilk parti çıkan ürünler mi değil mi iyi araştırmak gerekir.

    sirkülasyonu fazla olan hepsiburada.com un ürünleri bana daha sağlammış gibi geliyor açıkçası..

    -627 liraya aldık diyelim nexti, 340 lira piranha.. aradaki fark? 287 lira..
    -peki bu 287 lira bana ne kazandıracak? 2 yıl boyunca güncelleme hakkı..
    -peki bu 2 yıl içinde ne kadar güncelleme olacak? 2 kez? 5 kez? 15 kez? orası muamma.. (yıl içinde 2 kez güncelleme olsa, piranha ya göre 3 tane daha fazla güncelleme hakkına sahip olunuyor)
    -güncellemeler her zaman aynı illerde mi yapılıyor? hayır.. örneğin antalya hakkari trabzon ve ilçeleri düzeltilir, güncellenir.

    -peki ben şimdi kendi adıma konuşayım, istanbulda yaşıyorum ve şehir içinde kullanıyorum. benim karşıma cihazımda güncellenmemiş yol ne kadar sıklıkta çıkabilir? 3 kere 5 kere 15 kere çıktı diyelim. orada kavşak varmış da kapatmışlar yolun o bölümünü mesela.. o noktayı geçip bir sonraki yerden dönmek istesem cihazım zaten yeni rotayı çizmiyor mu 2 sn içinde? çiziyor..

    peki 287 lira fark şehir dışı yapmıyorsam eğer bana ne faydası var? hiç..


    Herkes teknik destek alamıyoruz falan diyecek şimdi bana..Teknik destek konusu ise şöyledir.. Onu da anlatayım..
    Alınan her elektronik üründe şans faktörü önemlidir.
    ha piranha da bu 100 üründen 3-5 tanesi sorunludur, next te belki de 1-2 tanesi.. next piranha olayı değil bu..
    sony ürün de alsanız, technics de alsanız, hatta otomotiv ürününe gideyim, mercedes de alsanız şansın varsa aldığın üründen yana sorun yaşamazsın.. yoksa körün kurşunu gibi gelir seni bulur o sorunlu ürün.. garanti dersen her ikisinde de var.. birisi 3 günde değiştirir, diğeri 15 günde.. tek fark bu olur.. bu fark da hemen hemen 2 kat ücret ödememi gerektirmez.. Fiyat performans olarak piranha ağırlığını koymuştur bu sektöre..

    (bu kadar yazmam next i kötülemem demek değil.. bilakis.. çok iyi bir ürün next.. ancak piranha ile fiyat ve yaptığı şeyler karşılaştığında, ben cebimden çıkanı bilirim..)


    saygılar




  • BalıkcıSerdar Çok çok sağol hocam. enginu ile pm den konuştuk O da baya bilgilendirdi beni. Benimde gönlüm next den yanaydı ama bluetoothlu modeli 700 küsür okadar parayada değmez diye düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı ile senede 1 kere haritayı güncellerim

    Bugün media markt'a gittim baktım cihazlara 2 marka vardı biri navitech biri mio mu ne öyle bişeydi navitechlerin menüleri çok havaş geldi bana ekranda falan tutukluk yapıyordu bazen ama mio (artık sallıom kafan markayı el yazısıyla yazılmıştı marka ) onun haritası ve menüleri çok hızlıydı uzaklık yakınlık ayarı çok hızlıydı haritada. Piranha olsadıydı bide onu incelseydim keşke

    Prianha aklıma baya yattı F/P olsak . enginu 'a da dedim bu ay biraz masraflarım olucak belki alamam ama önümüzdeki ay düşünüyorum inş alırım




  • Bunun moda ile alakası yok,tamamen kullanılan teknoloji,destek ve ek özellikler.Zaten öylesine alacaklara göre değildir bazı markalar,tıpkı TomTom ve GARMIN gibi.

    Kamera (ki yakında resimden navigasyon desteği verilecek bilgisi verildi)
    16/32GB kart desteği (4 gördü 8 i o gördü diye telaşa gerek yok)
    SIFII desteği,2 yılda 6 güncelleme
    FM verici
    PIN kod özelliği ve birçok ek özellik
    Ciddi bir web sitesi desteği
    ROM güncelleme desteği (bana yazan olursa sevnirim burada satılan bir cihaza ROM desteği verilmiş bir marka,GARMIN,TomTom ve Mio hariç)
    Farklı ülke haritası alma

    Aslında enginu doğru yazmış,bu tür cihazlar herkese göre değil,kaliteye önem verenler için yapılmış ürünler bunlar.GARMIN,TomTom gibi yani.Muadil derken bence cidden muadil olanları kıyaslamak lazım,bir sürü cihazın ciğerini sökmüş biri olarak bahsi geçen markaları teknik kıyaslamak hatadır ama kesenizi tabi bilemem.

    Bende kötülemek için yazmadım aman,sadece bilgi vermek lazım

    Birde kullanıcı yorumları ve şikayetlerinide okumak lazım arada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 28 Ocak 2009; 19:14:18 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    BalıkcıSerdar Çok çok sağol hocam. enginu ile pm den konuştuk O da baya bilgilendirdi beni. Benimde gönlüm next den yanaydı ama bluetoothlu modeli 700 küsür okadar parayada değmez diye düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı ile senede 1 kere haritayı güncellerim

    Bugün media markt'a gittim baktım cihazlara 2 marka vardı biri navitech biri mio mu ne öyle bişeydi navitechlerin menüleri çok havaş geldi bana ekranda falan tutukluk yapıyordu bazen ama mio (artık sallıom kafan markayı el yazısıyla yazılmıştı marka ) onun haritası ve menüleri çok hızlıydı uzaklık yakınlık ayarı çok hızlıydı haritada. Piranha olsadıydı bide onu incelseydim keşke

    Prianha aklıma baya yattı F/P olsak . enginu 'a da dedim bu ay biraz masraflarım olucak belki alamam ama önümüzdeki ay düşünüyorum inş alırım


    Ricaederim, madem burası paylaşım forumu, elbetteki düşüncelerimizi paylaşacağız.

    Enginu arkadaşımın düşüncesi de doğru, gps.navigation arkadaşımın düşüncesine de kesinlikle yanlış diyemeyiz. elbette gönül isterki en kaliteli ve en işlevsel cihazı alalım, uzun süreler amacına uygun bize hizmet etsin.

    Ama şunu da unutmamak lazım, bu teknoloji denen meret durmuyorki, şu an için en kaliteli cihazı alıyorsunuz (tabi en yüksek bedelle) iki gün sonra demode oluyor, atsan atılmıyor, satsan satılmıyor diyenin hesabı, artık bozulana kadar ona mahkumsunuz:) 4 yıl önce 780 milyona aldığım sony kamera, şimdi bedava versen kimse almıyor. o zamanki paradan daha ucuza 250 Tl'ye bile ne kameralar var şimdi. Demek istediğim, illa marka olsun şu özelliği de olsun, bu özelliğide olsun diye çok çok paralar verdiğimiz nice teknoloji harikası şimdi üçotuz paraya düşmedi mi? ha beklersek fiyat düşer mantığı da kesmiyor, bir üst modeli (özelliği biraz daha fazla olanı) çıktığı için fiyat düşüyor. o zamanda almışken biraz daha verelim de şu özelliği de olsun demeyecek miyiz? O kadar paraları, çoğu zaman aslında hiç kullanmayacağımız özelliklere vermiş olmayacak mıyız? onun için aslında bize ne gerekli, onu belirleyip, extra özelliklere de para vermenin anlamıda yok. kalite konusunun da nerdeyse artık önemi kalmadı, artık garanti denen şeye her firma uymak zorunda. Ne olur Enginu arkadaşın dediği gibi birisi 3 gün içinde yapar verir öteki 15 gün sonra, birde kargo parası ister vs. vs. o da bozulursa. aslında bunlar titizlendikçe insanın başına gelecek olaylar.

    Daha dün birisi arıyor; neymiş efendim sigorta değillermiş, hizmet paketiymiş. lazım olduğu yerde ambulanstan tutunda çekici hizmetine varana kadar türlü çeşit hizmetleri varmış. tamam güzel, ben bu hizmetlerden yaralanmazsam, yıl sonunda bana paramı (en azından bir kısmını) geri ödeyecek misiniz? Tabiki hayır. peki param cebimde kalsa da başıma bir şey gelince (eğer gelirse) bulup buluşturup bunu o zaman halletsem, artık kredi kartı denen olayda var her zaman heryerde nakit gibi geçer akçe oldu neredeyse. Aslında örnek pek uygun düşmedi gibi gözüküyor ama bana cuk oturdu gibi geliyor. neden; ben cihazı kurcalamasaydım bozulmazdı ve gayet güzel işimi görüyordu (şansıma sorunlu bir cihaz çıkmadı). ne oldu kurcaladım yazılımını bozdum şimdi servisde, next olsaydı ne olurdu, kurcalar yine bozardım:) ama onu belki servise bile götürmeme gerek kalmazdı, yetkililerince internet üzerinden bile yardım bulabilirdim.

    Yeri gelmişken belirteyim, mavi bilgisayardan aldığım ürünlerde bir sorun çıkarsa, servis vs. hiç uğraşmıyorum, direkt aldığım mağazasının müşteri hizmetleri kısmına onlar servisine gönderiyor, yaptırıyor-çattırıyor, verdiğim telefon numarasından arıyorlar "cihazınız servisden döndü gelirseniz teslim edeceğiz" diyorlar, gidip onlardan da teslim alıyorum hiç şununla bununla muhatap olmuyorum, benim muhatabım mavi bilgisayar ve onlarında hem mağazalarından, hem ürünlerinden çok memnunum bu da böyle biline:)

    Yine lafı uzatmışım:) uzun lafın kısası "yazılımıcı online" arkadaşım, mavi bilgisayarda piranha'da mevcut (medya markt dediğinize göre Ankara'da olduğunuzu düşünerek söyledim) oradan gidin ve bir de piranha'yı da elleyip, tabiri caizse mıncıklayın. yine karar sizin ve bütçenizin, inşallah bütçeniz uygundur da en iyisini, en kalitelisini alırsınız.

    Selamlar, saygılar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gps.navigation


    Kamera (ki yakında resimden navigasyon desteği verilecek bilgisi verildi)



    Fotoğrafla navigasyon desteği nasıl olacak biraz anlatabilir misiniz? Google earth gibi mi olacak?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo


    quote:

    Orjinalden alıntı: gps.navigation


    Kamera (ki yakında resimden navigasyon desteği verilecek bilgisi verildi)



    Fotoğrafla navigasyon desteği nasıl olacak biraz anlatabilir misiniz? Google earth gibi mi olacak?


    Hayır google'ın vektörel haritalarını sorunsuz bu tip cihazlara uyarlamak için daha epey zaman var.Yapan cihazlar ise sadece belli bir yere kadar yapabiliyor,yani amaç navigasyonsa şu an için gerekli aşamada ve durumda değil zaten.

    Fotoğraftan navigasyon ise mesela G 828 modeli ile bir yere gittiniz,ama arkadaşınıza oraya git buraya bas,adres şuydu diye tarif etmektense orada çektiğiniz resmi yolluyorsunuz o da resme dokunuyor ve gidiyor.Bu özellik igo8 olan hiç bir cihada yok,sanırım Next gene ilk olacak.Mesela Mio'nun bir modelinde var ama onunda haritası artık başarsoft değil (eski yazılarında vardı)

    Zaten 828 modeli dış resimlerde GPS koordinat kaydı yapıyor,bunu google earth'ta vb. gibi yazılımlarda kullanabiliyorsunuz.




  • gps.navigation hocam..
    Yanlış anlaşılmış galiba.. ucuz olsun da taştan olsun mantığında değilim.. kaliteye önem verilmiş kişiler için next var demişsiniz. sandığınızın aksine kaliteye ciddi bir şekilde önem veririm.. Ama takdir edersiniz ki körü körüne de önem vermem.. (Kendi hayatım için genel anlamda konuşuyorum.. Giyim, elektronik cihazlar, yiyecek vsvs konularında)

    Bilgisayar mühendisi olarak bir holdingte Bilgi Teknolojileri Gn Md Yard. olarak olarak görev yapıyorum. Burada derdim title satmak değil.. Lakin, teknolojiyi nacizane az çok takip ettiğimi taktir edersiniz herhalde.. Bütçe konusunda ise nefesim kokuyor şeklinde algılanmış sanırım varsın öyle anlaşılsın

    Burada rom un güncellenmesi, kamerasının olması, fm vericisi olması, SD kartlarının biraz daha geniş olması kılı yünü hiç mi hiç önem arzetmiyor benim için.. Kullanmayacağım özelliklere serdar beyin de dediği gibi neden para vereyim? Sizin tabirinizle bu cihazların "ciğerini sökmüş" birisi olarak 2 yıl da değil, 1 yıl sonra daha gelişmiş cihazların, 2 yıl sonra ise çok çok daha farklı özellikte olan cihazların çıkacağını biliyor olmalısınız.. Daha güncelleme hakkı bitmeden teknoloji bakımından "eskimiş" bir ürüne sahip olmak ister misiniz? Eminim istemezdiniz.. Ben istemem..

    250-300 lira verdiğim için gönlüm geçtiği an, (şu an piyasadaki hiç bir cihazda olmayıp benim o ihtiyacımı karşılayacak özelliği olan bir ürünü almak için) şu an kullanmakta olduğum cihazımı "çöpe atıp" yenisini alabilirim. Lakin bin lira verseydim biraz düşünürdüm açıkçası..

    Bir de fiyat / performans konusundan bahsettim..
    Cihazın kullanıcıya verdikleri ile (rom güncellemesi, kamerasının olması vsvs değil) fiyatı arasında bir oran olması lazım.. Çok basit bir kullanıcının istediği şey.. Navigasyon cihazı, beni istediğimyere götürsün.. Ondan sonra yok kamerası olsun yok bluetooth u olsun, yok okunaklı olsun, kılı olsun yünü olsun konuları gelir.. 2 farklı üniversitede aldığım İşletme eğitimi ve Bilgisayar Mühendisliği eğitimi ile, artı şu anki mesleğimile teknolojik bir ürünün fiyat / performans oranları hakkında az çok fikir yürütebilirim herhalde ki Piranha da bu konuda cidden iyi bir durumda..

    Burada bir not eklemek istiyorum..
    Piranha firması ile uzaktan yakından alakam yoktur.. Marka fanatikliği de asla yapmıyorum.. Konuya bir tüketici ve müşteri mantığı ile bakıyorum sadece.. Belirtmek isterim..

    Bir önceki yazdığım yazı ile bu yazdıklarımı birleştirip tekrar okunursa ne demek istediğim biraz daha net anlaşılır tahmin ediyorum.

    Bu arada bu yazdıklarım tartışma olsun diye yazmadığımı yinelemek istiyorum. Forum sitelerinin amacına uygun olarak fikir paylaşımı ve görüşlerin sunulması olarak değerlendirilmesini rica ediyorum.

    Saygılar




  • Selamlar,

    Fiyat / performansta iş bitiyor arkadaşlar, tabiki piranhadan çok daha başarılı cihazlar var. Örneğin iş yerimdeki bir arkadaşta kameralı olan bir gps var ( mio) amerikadan aldı 300 $ a TR de 1000 tl civarı. Ama kamerasını kullanmıyor. Gereksiz kalıyor biraz. Kanaatimce GPS cihazlarında ki en önemli şey bağlantı hızı sisstar falan, işlemci hızı, bide görsel açıdan ekran. O kadar.

    Bu arada bazı cep bilgisayarlarında google maps ve gps aynı anda kullanılıyor. Yani rotayı googlemaps üstünde görebiliyorsunuz, başarılı bi hareket, gideceğin yeri ve bulunduğun yeri net bir şekilde anlayabiliyorsun. Ama o pda larıda kullanması zor.

    Kusura bakmayın konuyu dağıttım biraz.
  • Sağolun arkadaşlar dedikleriniz oldukça mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.